grzankami i parmezanem . Chętnych zapraszam do degustacji :) Krem podałam na porcelanie Bogucice z kolekcji Jesień http://www.porcelanabogucice.pl/ Składniki : Około 1/2 kg dyni piżmowej 3, 4 ziemniaki 1 marchewka Vegeta, pieprz , szczypta chilli do smaku Grzanki Parmezan lub zwykły ser żółty 3 łyżki masła 3 łyżki śmietanki 12 % 3 ząbki czosnku bulion lub woda Wykonanie : Dynię
Sama słodycz i szczypta chiliProsta,szybka i smaczna surówka doskonała zarówno do rybki jak i innych obiadowych dań.Serdecznie polecam. Składniki: ok 400g białej kapusty 2-3 marchewki 1 cebula ok 3-4 łyżki dobrego oleju lub oliwa z oliwek sól,pieprz,szczypta cukru 2 łyżeczki musztardy,łyżeczka soku z cytryny Kapustę poszatkować,marchew zetrzeć na tarce a cebulę pokroić w kostkę.Rozdrobnione warzywa
Niespełnione zdolności kulinarneskrzydełkach lub udkach z kurczaka, tym razem postanowiłam użyć włoszczyzny do wywaru. Stąd nazwa "odchudzony". Wyszedł pyszny, bardzo smaczny i sycący. 2 szklanki ugotowanej kaszy jęczmiennej perłowej 1 marchewka 1 pietruszka 3 ziemniaki pół selera kawałek pora 5 ziaren ziela angielskiego 2 liście laurowe 3 liście selera natka pietruszki sól pieprz czarny Warzywa pokroić w kostkę,wrzucić do wody, dodać
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesmiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki ; około 20 maślaków – plus , minus 3-4 ziemniaki średniej wielkości 1 marchewka 2 cebule 1 korzeń pietruszki 2 łyżki masła 100 ml śmietany -słodkiej 2 ząbki czosnku szczypta tartej gałki muszkatołowej sól , pieprz 4 l wody natka pietruszki do dekoracji Maślaki obieramy
Ogrodnik w podróżysiły wystarczy Wam do końca dnia pracy; - indyjski sos marchwiowo- dyniowy; bogaty w takie składniki jak imbir- poprawiający koncentrację, polepsza krążenie krwi , cynamon - wzmacniający odporność i ułatwiający trawienie , marchew bogata w witaminę A, ma wiele zdrowotnych właściwości tj. reguluje pracę żołądka, czy usprawnia pracę wątroby , dynia działa wzmacniającą i odkwaszająco na nasz organizm - orzechy laskowe- usprawniają pracę mózgu, jesteśmy bardziej
SMYKWKUCHNIżeberka jako idealna baza do każdego obiadu - do waszego wyboru pozostają dodatki takie jak sałatka czy jak ja to mówię "zapychacz" - czyli jakieś zapiekane ziemniaki, puree z selera lub marchewek z chilli. Do przygotowania dania potrzebne będą nam: 1-1,5 kg świeżych żeberek w paskach 250-400 g pomidorków koktajlowych 8-12 pieczarek, średniej wielkości 2-3 liści
Kuba GotujeNormal 0 21 Rosół – 1 litr Makaron zwierzątka – 25 dag Marchewka ugotowana– 2 szt Koncentrat pomidorowy – 1 łyżka Sól Cukier Normal 0 21 Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić, przelać zimną wodą, odsączyć. Rosół zagotować, dodać koncentrat pomidorowy, oraz sól i cukier do smaku, zagotować razem. Dodać makaron, pozostawić na 5 minut i rozlać porcje do talerzy. Powyższe
Camilla w kuchnibędą tak pyszne,no i do tego to co lubię-czyli szybkie i banalnie proste do zrobienia-polecam SKŁADNIKI: 2 ciasta francuskie oliwa 250g startego miąższu dyni 250g startej marchewki 100g drobno pokrojonego pora 1 posiekany ząbek czosnku na polewę: 200g kwaśnej śmietany 2 jajka 1 łyżeczka vegety szczypta gałki muszkatołowej 1 łyżeczka curry 1 łyżeczka kurkumy 1 łyżeczka soli
Swojskie jedzonkoporcji) -1 kg ziemniaków ugotowanych na półmiękko -400 g kiełbasy -300 g sera mozzarella -1 cebula -ok. 700 g różnych warzyw (np. gotowej mrożonej mieszanki: fasolki szparagowej, kukurydzy, marchewki, papryki, brokułów) -400 ml gęstej śmietany 18% -1 jajko -2 ząbki czosnku -przyprawa do ziemniaków -bazylia, oregano -sól, pieprz -olej Wykonanie: Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy, aż się zezłoci
KasiekGotujebardzo delikatnie,żeby nie przesadzić i zepsuć całego smaku, tak jak ja to zrobiłam za pierwszym razem. Składniki: 1,5 litra rosołu wraz z włoszczyzną ( ok. 3 marchewek, por, seler, pietruszka ) 1 duży ziemniak 200 g zielonej soczewicy ok. 1 szklanki wody ( w zależności od konsystencji) duży ząbek czosnku szczypta curry i słodkiej papryki sól
pieprzny smaczekświeżych pomidorów - słodka ich słodyczą na drobiowym rosole, bez dodatku mąki, bo lekko zagęszczona przecierem pomidorowym jest naprawdę doskonała. Składniki: kości z kurczaka, korpus lub 4-6 skrzydełek 2 marchewki 1 pietruszka plaster selera 1 cebula 2 gałązki lubczyku kawałek pora listek laurowy kilka kulek ziela angielskiego sól, pieprz około 1 kg pomidorów 1 łyżka masła suszone oregano cukier - opcjonalnie
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Pożywna zupa z warzywami. W smaku słodko-ostra za sprawą marchewki i przypraw. Składniki: 2 małe cukinie 3 spore marchwie 3 ziemniaki kawałek pora cebula 3 ząbki czosnku ok 0,5 l bulionu warzywnego papryka ostra pieprz biały, sól lubczyk, pietruszka Przygotowanie Warzywa obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle (oprócz czosnku). Pod koniec smażenia dodajemy czosnek przeciśnięty przez
e-PrzepisyKulinarnepyszna,rozgrzewająca ,lekka i syta-uwielbiam jesień i ta prostą zupę,polecam SKŁADNIKI: dynia po kawałku włoszczyzny(marchewka,seler,pietruszka) czosnek 2-3 ząbki pół cebuli kawałek pora, 2 ziemniaki, 2 rosołki, 2 piersi z kurczaka grzanki lub groszek ptysiowy -co kto woli łuskane pestki dyni lub słonecznik sól,pieprz kawałeczek świeżego imbiru PRZYGOTOWANIE: do dużego garnka wrzucamy obraną
Swojskie jedzonkokulek pieprzu 2 kulki ziela ang. Dodatkowo: 2 puszki pomidorów lub 1 kg bardzo dojrzałych pomidorów 1 łyżeczka masła Gotujemy wywar z podanych składników. Następnie przelewamy go przez sito, marchewkę kroimy i dorzucamy do zupy. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki, kroimy i przesmażamy na łyżeczce masła dodajemy trochę soli i pieprzu, jak ktoś lubi to czosnek czy bazylię
Pelusiowa Kuchniawnucząt, a po mojemu "przegląd tygodnia". Tak to za czasów komunistycznych określaliśmy obiad z resztek pozostałych po obiedzie w tygodniu. Tak w skrócie wygląda ta potrawa. Jest tam trochę marchewki duszonej, oraz kaszki mannej po śniadaniu i główny składnik ryż,po wczorajszym obiedzie. Składniki - ryż gotowany 2 szklanki - marchew duszona (kostka) ok 1 szklanki - jajka 2 szt - bułka tarta
Eli Gotowanie