szklanki pistacji 1 tabliczka czekolady (użyłam pół mlecznej i pół gorzkiej goplany) pół szklanki posiekanych ananasów pół startego i odsączonego bądź posiekanego jabłka 1 szklanka startej na średnich oczkach marchewki Przyprawy 1 łyżeczka cynamonu 1łyżeczka przyprawy do piernika (lub szczypta zmielonych goździków, szczypta gałki muszkatołowej i szczypta ziela angielskiego) szczypta soli morskiej Wykonanie 1. Rozbełtaj jajka
Fiolka w kuchniserii: Lars poleca. *przepis z książki Jadłonomii Marty Dymek* Składniki 3/4 szklanki kaszy jaglanej 2-3 marchewki 2 łyżki sosu sojowego mała drobno posiekana cebula 1/2szklanki sezam 1/2szklanki słonecznik natka pietruszki 2-3łyżki bułki tartej mały chlust oleju rzepakowego/oliwy Przyprawy: imbir chili pieprz kmin rzymski Wykonanie: 1. Kaszę przepłucz albo przypraż w garnku(czyli wsyp do rozgrzanego garnka
Fiolka w kuchnimięso z nogi i już. Jest delikatne, a dobrze zamarynowane – soczyste! Jest to obiad, który sam się robi. Składniki -mięsko z kurczaka -porcja mrożonych warzyw- u mnie brokuł, kalafior,marchewka -papryka czerwona np. -oliwa z oliwek -tarty parmezan -vinaigrette Monini - suszone pomidory - Zioła Małgorzaty Skworcu - Karahi Chicken Masala Skworcu Mięso umyłam,zalałam winegretem, obsypałam przyprawą karahi chicken masala. Położyłam
Z Kuchni Do Kuchnimnie Kasia 2 jajka 4 łyżki kwaśnej gęstej śmietany sól farsz: 50 dag. karkówki chudej pierś z kurczaka lub udko z rosołu 10 dag, parzonego wędzonego boczku marchewka, pietruszka z rosołu 1 jajko 1 bułka 1 szkl. mleka 1-2 łyżki masła klarowanego cebula ząbek lub dwa czosnku sól, pieprz, majeranek WYKONANIE: Mąkę przesiać na stolnicę, dodać kawałki schłodzonej
Kuchnia Beatyzupę na delikatnym Indyku. Polecam. Pomidorówka na Indyku Składniki: 1 szt-Podudzie z Indyka -można dodać Skrzydło albo Golonkę 2.5 l Wody Mały słoiczek Koncentratu Pomidorowego 1 Marchewka 1 Pietruszka 1/2 Pora 1 Rosołek Drobiowy 2 Łyżki Wegety 1 łyżeczka Pieprzu, 1 łyżeczka Lubczyku, Kilka Ziaren Ziela Angielskiego , 4 Liście Laurowe 2 łyżki natki pietruszki - Warto dać
Gotowanie PatkiFlaczki podałam na przepięknym zestawie Miranda od Porcelana Bogucice Flaczki wołowe Składniki: 1 kg flaków wołowych - oczyszczonych i obgotowanych pręga wołowa - 1 ładny kawałek marchewka - 1 szt seler - kawałek pietruszka - 1 szt liście laurowe - 2 szt ziele angielskie gałka muszkatołowa świeżo starta - 0,5 łyżeczki papryka czerwona ostra majeranek - 1 łyżka sól i pieprz imbir - 0,5 łyżeczki Zasmażka
Kuchnia Danusimożna zmienić dopasowując go do własnych gustów. Jest to również świetny przepis na pozbycie się wszystkich resztek z lodówki. Często po przygotowaniu innego ulubionego dania, zostaje nam to jakaś marchewka, to otwarty słoik z ogórkami, czy jeszcze inne kawałki warzyw, zarówno tych świeżych jak i konserwowych. To wszystko możemy wykorzystać i nic nam się nie zmarnuje, a tylko doda smaku
KasiaiKrzysiu.plgr.masla 3 łyżki oliwyz oliwek sól ,pieprz do smaku Wykonanie Obrać dynię ,pokroić na paski ,a następnie na male kawałki .Można zamiast krojenia zetrzeć na tarce jarzynowej jak marchewkę W misce wymieszać ser kozi, śmietanę i drobno posiekaną miętę. Dodać pokrojona ,lub startą dynię, wymieszać. Wyłożyc do rondla ,miski żaroodpornej.W drugiej misce wymieszać mąkę , masła i olej,palcami
w mojej kuchniięsa mielonego dodać jajko, ryż , przyprawy i wymieszać.N a liście kapusty kłaść farsz mięsny i zwijać. Tak przygotowane gołąbki ułożyć w misie multicookera, dodać marchewkę , wlać wodę, przecier, dodać listek, ziele , wegete.U stawić program STEW i czas na 1 godzinę 40 minut..Na koniec dodać śmietanę i koperek
Moje domowe kucharzeniezupa kalafiorowa z koperkiem Składniki dla czterech osób 2 marchewki ½ dużej główki kalafiora, lub jedna mała 1.5 litr bulionu warzywnego 2 łyżki oleju Pęczek kopru 40 g ryżu Szczypior Sól, pieprz Sposób przygotowania Olej rozgrzewamy w garnku, dodajemy ryż i przez 2-3 minuty przesmażamy (podobnie jak w risotto). Następnie dodajemy bulion i całość gotujemy
Miód i pieprzrwiemy na kawałki. Arkusz papieru ryżowego moczymy przez 2 sekundy w ciepłej wodzie i kładziemy na deskę. Nie przygotowujmy więcej niż 2 arkusze jednocześnie. Posypujemy nasionami chia, nakładamy nadzienie: marchewkę, brukiew, paprykę, por, szczypior, sałatę, makaron ryżowy, mięso drobiowe (w wersji wegetariańskiej pomijamy). Dodatkowo możemy posypać całość nasionami chia. Zakładamy boki do środka i zawijamy sciśle podobnie jak krokiety
mojewypiekiinietylkokawałkiem sałaty lodowej. Jeżeli jesteście fanami serów pleśniowych, Blue Cheese to coś dla was. Bez względu na to czy będziecie polewać nim sałatkę , maczać w nim skrzydełka, selera lub marchewki kiedyś powinniście go zrobić w domu. Dziś dotrzymuję obietnicy i zamieszczam przepis. Dresing z serem pleśniowym Składniki (na 4-6 osób) : 2 grube plastry sera pleśniowego typu Gorgonzola 1/4 szklanki
Jem więc Jestemłyżek cukru -3 łyżki soli Do każdego słoika 0,9 l : -po szczypcie ziaren gorczycy, pieprzu ziarnistego i ziela angielskiego -2 listki laurowe -ząbek czosnku -kilka plasterków marchewki Paprykę myjemy, kroimy na połówki i usuwamy gniazda nasienne. Do przygotowanych słoików wkładamy paprykę i zalewamy wrzącą zalewą. Zakręcamy i pasteryzujemy przez 7 minut. Smacznego
Maminek kulinarnySkładniki: 300 g makaron świderki 1 czerwona papryka 100 g fasolki szparagowej mrożonka bukiet warzyw (brokuł, kalafior, marchewka) 250 g wędliny (szynka,kiełbasa) 1 cebula 250 g żółtego sera 1 szklanka śmietany 18% 2 jajka olej do smażenia sól, pieprz Wykonanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie, ostudzić. Paprykę, wędliny i cebulę pokroić w kostkę. Fasolkę gotujemy w wodzie, odcedzamy
magiczna kuchnia Kasisię w niej z zapachem morza, które niektórzy niedoszli masterchefowie ostatnio chcieli zabijać ;) Wy ich nie zabijajcie. Jedzcie, wspominajcie wakacje, grzejcie się i przytulajcie tej jesieni. Bardzo! Składniki: 3 marchewki 2 cebule 1/4 bulwy selera 2 pietruszki 5 ziemniaków 1/2 średniej wielkości dyni kawałek korzenia imbiru gałka muszkatołowa sól, pieprz do smaku krewetki 2 ząbki czosnku kilka ostrych papryczek
GRUBY WAŁEK