Łopatka wieprzowa z grilla to doskonały pomysł na obiad. Doskonale smakuje z marchewką, papryką i ziemniakami z grilla. Składniki: 1 kg. łopatki wieprzowej 5 ząbków czosnku łyżka mieszanki przypraw grill łyżka musztardy francuskiej trochę oleju Przygotowanie: Mięso umyj, osusz i pokrój w plastry o grubości 1 cm. W miseczce wymieszaj mieszankę przypraw grill, musztardę oraz olej. Ząbki czosnku obierz
Smaczne Potrawyobciążyć fasolą i podpiec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180º C. Następnie zdjąć papier z fasolą i dopiekać spód jeszcze przez 5 minut. Kiełbasę pokroić w półksiężyce. Marchewkę obrać, umyć i pokroić w kostkę. Kiełbasę i warzywa podsmażyć na oleju kokosowym, przez kilka minut. Składniki nadzienia dokładnie wymieszać bez koncentratu pomidorowego. Podpieczony spód tarty posmarować koncentratem pomidorowym, wyłożyć
Smaczne Potrawynastawiam rosołek. Mięso z królika jest jednym z najzdrowszych mięs. Jest też słodkie więc rosół wychodzi trochę inny niż z kury, jest zdecydowanie łagodniejszy w smaku. kawałek królika 2 marchewki 1 pietruszka 1 seler liście selera 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego podpieczona cebulka sól pieprz lubczyk natka pietruszki/koperek Królika włożyć do garnka, zalać zimną wodą. Dorzucić obrane warzywa
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniedawnej Europie wyczerpani wojnami żołnierze, podpatrując swoje wierzchowce zaczęli sami podjadać owoce rokitnika, dzięki czemu ponownie nabierali w sile! Ciekawostki : Witaminy A rokitnik zawiera trzy razy więcej niż marchew!!! Witaminy E rokitnik zawiera cztery razy więcej niż pestki słonecznika!!! Witaminy C rokitnik zawiera 10 razy tyle co pomarańcza!!! Co ważne witamina ta w rokitniku jest niezwykle trwała i bardziej
Zdrowie na języku :Płyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 1/2 szklanki kakao niesłodzonego Składniki mokre: 2/3 szklanki musu jabłkowego bez cukru 1 jajko 1 szklanka startej marchewki Polewa czekoladowa: 1 łyżka wrzącej wody 1 łyżka ksylitolu 30 g oleju kokosowego nierafinowanego - powinien pachnieć kokosem 1 łyżka kakao niesłodzonego 1. W misce wymieszaj przesiane przez sito suche składniki
Powiedz dietom niewywar mięsny 1,5 L · kapusta biała 50 dag · ziemniaki 3-4 szt · boczek wędzony 10 dag · marchew · pietruszka · seler korzeniowy · pieczarki 4-5 szt · śmietana 18 proc 1/2 szkl · żółtka 1-2 szt · natka pietruszki · sól · pieprz Kapustę nalezy oczyścić, opłukać, pokrajać w kostkę, usuwając głąb i grube nerwy, zalać wywarem, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać
Camilla w kuchniszklanki octu 10% -25 czubatych łyżek cukru -5 łyżek soli Do każdego słoika: -kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu -szczypta gorczycy -liść laurowy -ząbek czosnku -koszyczek kopru -kilka plasterków marchewki Ogórki myjemy i obcinamy końcówki. Układamy ciasno w słoikach. Zalewamy zagotowaną zalewą i zakręcamy. Pasteryzujemy maksymalnie 7 minut i gotowe. Smacznego
Maminek kulinarnyWitam. To ostatnia zupka dla niemowlaka, jaką znalazłam w swoim archiwum ze zdjęciami. Składniki: kawałek buraka kawałek kurczaka ziemniak marchewka pietruszka seler ryż masło woda Sposób wykonania: 1. Warzywa obieramy, kroimy w kostkę. 2. Mięso myjemy, kroimy na mniejsze części. 3. Warzywa i mięso zalewamy wodą, gotujemy, po jakimś czasie dodajemy łyżkę ryżu. Całość gotujemy do miękkości, w razie potrzeby
Kuchnia domowa Anikupicie świeże ryby i szybko zamrozicie, będziecie się nimi cieszyli jeszcze długo po urlopie w domu, wspominając wakacje i zajadając chrupiącą flądrę. ;-))) SKŁADNIKI: - 4 sztuki flądry - ziemniaki młode - młoda marchewka - cytryna - olej i masło (proporcja 50/50) - mąka pszenna Ziemniaki, marchew kroję w słupki jak na frytki. Polewam odrobiną oliwy, układam na blaszce i piekę w piekarniku na złoty kolor. Rybę
SMYKWKUCHNIzmielonego mięsa drobiowego lub cielęcego 2 jajka 1 sucha bułka sól , pieprz do smaku WYKONANIE: Wywar warzywny gotujemy z pokrojonymi w kostkę ziemniakami. Po ugotowaniu wywaru warzywnego marchewkę ścieramy na tarce. Zostawiamy również ziemniaki. Pozostałe warzywa nie będą potrzebne; Z mięsa i podanych składników robimy farsz i formujemy małe kuleczki wielkości orzecha
W kuchennym oknie Ewykroimy ją na ok. 3cm części. Dodajemy do wywaru i gotuję ok. 15 minut. W między czasie przygotowujemy ziemniaki: obieramy, myjemy i kroimy w kostkę. Następnie wyławiamy podgotowaną marchew i kroimy ją w kostkę lub pół krążki. Wrzucamy ją z powrotem. Gotujemy do momentu gdy warzywa się ugotują (ja uważam aby nie były zbyt miękkie). Wyławiamy niepotrzebne już składniki, czyli
Qchnia po prostuwiecie, ale mam też konto na instagramie (zapraszam, wiadomo ;-), jest na nim więcej prywaty. Dynia Bambino, ktoś mi zakosił takie 2! Starzy wyjadacze działkowi twierdzą, że w tym roku marchew kiepsko rośnie, hmm….oczywiście wszyscy nas teraz nienawidzą, bo pierwszy rok na działce i takie plony Wierzcie lub nie, ale tego motylka wyłowiłam z beczki pełnej wody będąc pewną
greenscarfzawsze własny warzywno-ziołowy ogródek. Kwiatowy oczywiście też, ale o ile brak działki czy domu z ogrodem mogę sobie jako tako zrekompensować roślinami w doniczkach, o tyle uprawa pomidorów, marchwi, dyni, ogórków czy cukinii odpada. Pomidory koktajlowe od biedy mogłyby sobie dać radę na małym balkonie, poprowadzone po drabinkach, ale że mieszkamy samym sercu miasta – podejrzewam że uzbierałyby
Karo in the Kitchenporcji jako dodatek do obiadu, zamiast surówki. SKŁADNIKI duża główka kapusty młodej, u mnie stożkowa, odmiana Monarchy solidny pęczek młodego kopru duży pęczek szczypioru z cebulką 2 młode marchewki pietruszka ½ małego selera 2 małe pomidory 3-4 łyżki dobrego, pikantnego ketchupu sól pieprz 1 łyżka masła do warzyw i 2-3 łyżki masła do zasmażki (można zamienić masło na olej
Karo in the Kitchenmasła /dla wegan- oleju lub oliwy/ SKŁADNIKI FARSZU 1 szklanka zielonej soczewicy 2 szklanki wody liść laurowy kostka bulionowa warzywna /bez oleju palmowego- dla wegan/ lub mięsna 2 małe marchewki 1 mała pietruszka 2 cebule 2 ząbki czosnku 10g suszonych grzybów (u mnie podgrzybki)+0,5 litra wody sól pieprz po 1/2 łyżeczki cząbru i majeranku łyżeczka przyprawy do dań
Karo in the Kitchen