taki delikatny i bardzo aromatyczny rosołek z lubczykiem, który spokojnie możecie podać najmłodszym domownikom. Dzieciaki będą się zajadały z apetytem takim lekkim rosołkiem :). Składniki: 1 tuszka perliczki, 2 duże marchewki, 1 duża pietruszka, 1/2 średniej wielkości selera, 3 cebule szalotki lub jedna średniej wielkości, 2 - 3 gałązki lubczyku, sól, pieprz prawdziwy, ziele angielskie, liść laurowy Sposób przygotowania: Tuszkę podzielić
Nie tylko w kuchnimielonej papryki, ½ łyżeczki ostrej mielonej papryki, Na nadzienie: 30 dag mięsa mielonego wieprzowego, około 40 dag świeżych borowików, 1 mała cebula, bułka tarta, 1 jajko, sól, pieprz Dodatkowo: 1 marchewka, 1 pietruszka, 1 słodka papryka ( u mnie zielona), ½ ostrej papryczki ( u mnie czerwona), 3 – 4 ząbki czosnku, liść laurowy, ziele angielskie, ½ szklanki bulionu z kostki, olej Sposób przygotowania: Sprawioną kaczkę
Nie tylko w kuchniKolorowa i pożywna, taka zupka to prawdziwa bomba witaminowa. Pierś z kurczaka z dodatkiem warzyw z pewnością zasmakuje również najmłodszym. Składniki: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 duża marchewka 1 … Czytaj dalej Lekka zupa z zielonym groszkiem i kukurydzą
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatypatelni, zostawiamy aby mięso odpoczęło, rozwijamy z papieru i możemy przekroić roladki schabowe na 3 części. Ja podałam Schab faszerowany podgrzybkami z surówką z włoskiej kapusty, z porem, marchewką, jabłkiem i sosem majonezowo-jogurtowym. Smacznego! The post Schab faszerowany podgrzybkami appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięzrobić? Oczywiście, że zupę krem z dyni! Szybkie, proste, a co najważniejsze przepyszne i bardzo sycące danie. Co kucharz to inna zupa krem z dyni, bo a to więcej marchewki, a to z papryką, z imbirem, z cukinią, z nią można kombinować i zawsze wychodzi pyszna! Czemu nie z mlekiem migdałowym i pikantnym posmakiem? Przepis na spore
Be Fit Be Strongpełna warzyw, papryki. Można się od niej uzależnić :) Składniki: ok. 0,5-0,7 mięsa wołowego (ja używam karku i pręgi) 1,5 – 2 l bulionu wołowego 2 marchwie 2 ziemniaki 1 korzeń pietruszki 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy 2 papryki czerwone 1/2 szkl białego wina 1 pomidor 2 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka papryki słodkiej
Pociąg Do Kuchnirosołu lub niezabielanej pomidorowej. Składniki: 250 g świeżych kurek 2-3 skrzydełka z kurczaka 1 mały seler 1 gałązka naci selera 1 pietruszka 2 gałązki natki pietruszki 2 marchewki 1 cebula lub kawałek pora 3 ząbki czosnku 2 litry wody 1 łyżka masła 1/2-2/3 szklanki słodkiej śmietanki 1 łyżeczka suszonego tymianku 1 łyżka majeranku (świeży lub suszony) 1 łyżeczka
Czerwień i błękitkonserwantów. Kapusta kiszona oczyszcza organizm, wzmacnia odporność i wspomaga trawienie. W dodatku jest wyjątkowo niskokaloryczna, więc mogą się nią zajadać również osoby na diecie. Potrzebna będzie poszatkowana kapusta, marchew starta na tarce, sól (nie więcej niż 20 g na 1kg kapusty), kilka liści laurowych i ziele angielskie. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 2 godziny, żeby kapusta puściła
Anioły w kuchniCałość zwinąć w rulon. Pokroić na 2-3 cm ślimaczki. Pozostałe naleśniki przygotować w ten sam sposób. W Marwitkach zrobić wykałaczką po dwie dziurki, wsunąć w nie szczypiorek. Wierzch marchewki cienko posmarować twarożkiem, "przykleić" do niej naleśnikowe roladki. Naleśniki 160 g mąki pszennej 4 łyżki drobnej mąki pszennej pełnoziarnistej 2 jaja 125 ml szklanki mleka 125 ml wody szczypta soli
Pełny talerzPoszłam na łatwiznę, właściwie to obiad sam się zrobił. Dość dobry obiad w zasadzie. Składniki -żeberka mięsne -marynata klasyczna gotowa do użycia ROLESKI -paczka mrożonych warzyw- kalafior, brokuł,marchewka -vinaigrette oliwa z oliwek i suszone pomidory -Zioła Małgorzaty SKWORCU -ulubiona sałatka-np.pomidorki,ogórek,borówka amerykańska,papryka itd -dressing Tysiąca Wysp ROLESKI Żeberka umyj .Osusz. Włóż
Z Kuchni Do Kuchnisię obejść smakiem, ale na pewno na stałe zagoszczą w naszym codziennym menu i zastąpią zwykłe placki ziemniaczane. Składniki: cukinia, 3 ziemniaki, 2 duże marchewki, 1 duża cebula, 2 jajka, sól, pieprz, 2 ząbki czosnku, ok. 5 łyżek mąki pszennej. Wykonanie: Ziemniaki, marchew i cebulę obrać, pokroić na mniejsze
Z miłości do słodkościustach! Gęsta śmietana nadaje delikatności i aksamitnej konsystencji, a kiełki zaostrzają smak... wychodzi naprawdę pyszna zupka. Zresztą sami sprawdźcie :) Składniki: 1,5 kg. buraków 2 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 3 łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, sok z cytryny, cukier Dodatkowo: gęsta kwaśna śmietana kiełki rzodkiewki (można zastąpić np kiełkami brokułu) Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy na kawałki
Jedzeniomaniamiodu 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka cynamonu Marwitki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, odłożyć. W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sól, cynamon i przygotowana wcześniej marchewkę. W osobnej misce połączyć mokre składniki, czyli mleko, olej i miód. Mokre składniki przelać do suchych, dokładnie wymieszać. Do nagrzanej i natłuszczonej gofrownicy wykładać ciasto, do wyczerpania składników. Składniki
Domowa cukiernia Ewy/www.google-analytics.com/analytics.js','ga'); ga('create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); ROSÓŁ Z MAKARONEM Składniki na rosół: - dowolne mięso z kurczaka (najlepiej bardziej tłuste części - skrzydełka, nogi etc.) - 3 marchewki - 1 pietruszka - 1 cebula - kawałek selera - 1 por - 2-3 liście laurowe - 4-5 ziarenek ziela angielskiego - 4-5 ziarenek pieprzu kolorowego - sól Przygotowanie rosołu: Cebulę obieramy i opalamy. Marchew
Życie zamknięte w smakuhansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Jesienny kompot z marchwi. Z podanych proporcji wychodzi około 1.5l kompotu. Najlepiej podawać lekko schłodzony. Składniki: 2 marchewki 2 jabłka 8-10 suszonych śliwek 1 cytryna 1 pomarańcza 1-2 łyżeczki miodu. 1l wody Wykonanie: Jabłka obieramy ze skóry. Wrzucamy do wody i gotujemy około 5-6 minut
Jedz zdrowo żyj zdrowo!