ususzone obowiązkowo wylądują w wigilijnej zupie grzybowej, ale póki co , z tych świeżych ugotować trzeba koniecznie zupkę. Składniki: 1 kg podgrzybków i prawdziwków 5 ziemniaków 2 marchewki 1 cebula 1 pietruszka sól, pieprz listek laurowy 3 ziela angielskie 3 pieprze ziarniste pół szklanki smietany 18% 4 litry bulionu warzywnego Wykonanie: Grzyby oczyszczamy , mniejsze zostawiamy w całości większe przekrajamy
Z Majeczką w kuchniobciekały tłuszczem? Nie smażyć ich w gorącym oleju i upiec w piekarniku. A co zrobić, żeby nie były to "zwykłe" frytki? Posłużyć się batatami! Bardzo lubię frytki z selera, marchewki, dyni, można posłużyć się wieloma warzywami. Aczkolwiek te, z batatów, zasmakowały mi ogromnie. Z przepisu wychodzi ich tyle, że najedzą się nimi trzy osoby, jeżeli będą one dodatkiem do dania
Be Fit Be Strongklasyczne dania zrobić trochę inaczej, wprowadzić kilka zmian, a otrzymamy nową i wyśmienitą potrawę. Życzę miłego wieczoru i smacznego. KREMOWA GROCHÓWKA. Składniki na 4 porcje: 400 g grochu 1 marchewka 1/2 małego selera 1 cebula 1 liść laurowy 1 - 2 ząbki czosnku 220 g kiełbasy 2 łyżki suszonego majeranku 1,5 l bulionu sól pieprz czarny papryka ostra Sposób przyrządzania
Zakątek rozkoszy kulinarnychPomarańczowa zupa Kolejna błyskawicznie zupa, przy której nic wielkiego czynić nie trzeba, a która potrafi rozgrzać i nasycić w czasie deszczowej jesieni. Przepis na zupę krem z marchewki, pomarańczy, jabłka i imbiru - bez żadnego smażenia i dla zabieganych! Przepis: Pomarańczowa zupa Zachęcamy do wypróbowania naszych przepisów :) Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Polepatelni na chrupiąco na maśle i oleju oraz łyżkę „swojskiego” smalcu ( ze skraweczkami ). Ponadto wrzuciłem wędzoną kiełbasę pokrojoną w półtalarki i wcześniej ugotowane żeberka. Z ugotowanej włoszczyzny wyjąłem marchewkę, którą pokroiłem w kostkę i dodałem również do zupy. Doprawiłem solą i pieprzem i dużą ilością roztartego w dłoniach majeranku
R'n'G Kitchenkanapek jak również bardzo dobrze smakuje sam. Myślę, że często będzie gościł w naszym domu. Zapraszam!!! Składniki: 3 szkl. startej cukinii, 3 jajka (oddzielnie żółtka i białka), 3 marchewki, 1,5 szkl. bułki tartej, 200 g żółtego sera, 3 ząbki czosnku, 0,5 selera ( większego), 3 cebule, 0,5 szkl. oleju, 3 łyżki ziół prowansalskich, sól, pieprz Wykonanie
Passion of CookingBingo! Moją surówkę też zjadł z takim samym smakiem jak namieście. Ja zrelaksowana, bo lubię kroić warzywa, ta czynność tak relaksuje :) Wiem, można dodać do takiej sałatki kukurydzę, ananas, marchewkę, kombinacji jest wiele. Ja postawiłam na tą najprostszą, aby nie zniechęcić dziecka, tym bardziej, że smakowała mu właśnie taka. Jeśli chodzi o jabłka to starłam ze skórką, bo skórka też
Blondynka Gotujełyżki serka mascarpone. Sos będzie jeszcze bardziej kremowy, a danie o wiele smaczniejsze. Składniki: ok. 250 g spaghetti 2-3 łyżki masła lub oliwy 4-5 czerwonych papryk 2 marchewki 1-2 małe cukinie 1 małe opakowanie śmietany zwykłej lub roślinnej 3 łyżki serka mascarpone sól, pieprz Ugotuj makaraon al dente. Warzywa drobno pokrój i podduś na oliwie lub maśle
Qlinarnie i Qlinarniezupka i tak wyszła bardzo pyszna, delikatna i z lekkim posmakiem kapusty kiszonej. Zresztą przekonajcie się sami. Zapraszam!!!! Składniki: żeberka ( lub inne mięso na wywar), 4 marchewki, 2 korzenie pietruszki, 0, 5 selera ( dużego), 1 cebula, 1 szkl. kaszy jęczmiennej (drobnej), 0,5 kg. kapusty kiszonej, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 5 listków laurowych, pęczek natki pietruszki, sól, pieprz
Passion of Cookingmoja rodzinka :) Polecam!!! Składniki na zupę z czerwonej soczewicy z pomidorami: 400 g czerwonej soczewicy 2-3 cebule pokrojone w kostkę 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w kostkę 1 marchewka 1 mała pietruszka kawałek selera wielkości pietruszki 1 ząbek czosnku 1 łyżka słodkiej papryki 1 puszka krojonych pomidorów 1 łyżka koncentratu pomidorowego (opcjonalnie) 1 gałązka rozmarynu bulion lub woda olej sól
Rozpustne gotowaniemięsa wieprzowego z łopatki 10 kiszonych ogórków 2 łyżki oleju 4 ziemniaki 3 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 2 łodygi selera naciowego ( lub kawałek korzenia) 2 marchewki 1 pietruszka (korzeń) 100 ml kwaśnej śmietany domowe magii sól,pieprz koperek sposób przygotowania Wieprzowinę kroimy na kawałki, selera naciowego dokładnie myjemy i kroimy w drobne plastry. Do garnka wlewamy
Miód i pieprzPrawdziwie leśne smaki. Składniki 400 g mięsa z jelenia 300 g borowików szlachetnych 4 ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 cebula 1 l bulionu wołowego natka pietruszki 200 ml przecieru pomidorowego olej do smażenia sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy na większe kawałki, podsmażamy na niewielkiej ilości rozgrzanego tłuszczu. Następnie
R'n'G Kitchengęstych kremów, wlejcie jej trochę więcej), dodajemy włoszczyznę, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy na średnim ogniu ok. 30 minut. 3. Zupę przecedzamy, wrzucamy do niej z powrotem 1 marchewkę i cebulę, resztę warzyw wyrzucamy. Dodajemy dynię, mleko kokosowe, przyprawę curry, cynamon, pieprz cayenne, cukier, doprawiamy solą i pieprzem. Gotujemy 20 minut. 4. Przy pomocy blendera, miksujemy zupę
My Culinary Artbędzie przymrozków i koper po prostu nie przemarznie ;-) Ale póki co cieszmy się tym co mamy a zupa na zakończenie sezonu koprowego jak znalazł! Składniki; mały seler pietruszka 2 marchewki 2 ząbki czosnku ziele angielskie , liść laurowy 2 łyżki śmietany sól, pieprz 15 dag makaronu ( u mnie świderki) 2 pęczki koperku 2 łyżki masła Klopsiki; mała cebula 50 dag mięsa
Radość kipiąca uśmiechem.wody, dodać 1 łyżkę masła, 1 łyżkę tartej bułki i szybko wymieszać udka podać z ugotowanymi ziemniakami w mundurkach pokrojonymi w talarki polane sosem i z groszkiem z marchewką - udka z szybkowara są kruche, soczyste, sos naturalny bez mąki..................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię