marchewka - 20163 przepisów (strona:830/1345)

Surówka z czerwonej kapusty 153

smaku, a jednocześnie bardzo chrupiąca. Idealnie komponuje się z ziemniakami lub ryżem. Smacznego!      Surówka z czerwonej kapusty Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 2-3 duże marchewki 1 duże jabłko 1 średnia cebula sól, kwasek cytrynowy, pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, zlać gorącą wodą i odstawić, aby kapusta zmiękła. Marchew, jabłko oraz cebule ścieramy na tartce o grubych

Smaki Natalii
Surówka z kiszonej kapusty 148

Szybka, bardzo zdrowa surówka, która idealnie komponuje się z zestawem obiadowym. Smacznego! :) Surówka z kiszonej kapusty Składniki:  500g kiszonej kapusty 2 duze marchewki 1 małe jabłko 1 mała cebula oliwa z oliwek sól,pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę dobrze odcisnąć i poszatkować na mniejsze kawałki. Wrzucić do miski. Marchew, jabłko oraz cebule zetrzeć na tarce o dużych oczkach

Smaki Natalii
Tradycyjna sałatka jarzynowa 140

fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól,pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę

Smaki Natalii
Sałatka z gotowanych buraków 177

fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule kroimy w kostkę. Wkładamy do dużej

Smaki Natalii
Ryba po grecku 154

theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ryba po grecku  Składniki: 1 kg filetów ryby mrożonej (mintaj, sola) 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 3cebule duży słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego ketchupu sól , pieprz, ostra papryka mielona olej do smażenia mąka do panierowania ryby 1/2 szklanki wody Sposób wykonania: Filety rybne

Smaki Natalii
Samosy z piekarnika 188

mąki (dałam 200 g pszennej i 150 g żytniej) 6 łyżek masła ok. 3/4 szklanki ciepłej, przegotowanej wody szczypta soli szczypta kuminu Nadzienie: 4 średnie ziemniaki spora marchewka ok 150 g groszku mrożonego cebula szczypta: kolendry, imbiru, chili w proszku sól Przygotowanie Mąkę, sól i kumin mieszamy ze sobą, dodajemy masło i rozcieramy palcami. Następnie wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo wodę

e-PrzepisyKulinarne
Krem brokułowo-ziemniaczany z łososiem i serkiem philadelphia 199

kostką,ale nie polecam -lepiej ugotuj bulion-obierasz warzywa i bulion "sam" się gotuje.) (wlej do garnka 1,5 litra wody, dodaj przyprawy i obrane warzywa:por,pietruszka,marchewki,seler i gotuj wolno około godziny) 2. Na łyżce tłuszczu(u mnie masło i kilka kropel oleju rzepakowego) przesmaż przez 3-4 minuty drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek

Fiolka w kuchni
Sok na zaparcia 712

Polecane jest więc zjadanie co najmniej 2 jabłek dziennie.  Osoby chore na cukrzyce i nie tolerujące surowych owoców, winny spożywać jabłka gotowane lub pieczone w całości. Składniki 2 marchewki 2 jabłka ćwierć kapusty białej Wykonanie umyte,obrane składniki zmiksować ,lub można też wycisnąć sok w wyciskarce i cieszyć się pysznym zdrowym  sokiem

w mojej kuchni
Zupa klopsikowa z dukanymi ziemniakami 168

jajko, jogurt naturalny, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i odstawić na później. 2 Zupa – do dużego garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki pokrojone w plasterki, korzeń pietruszki pokrojony w plasterki, listki laurowe, ziele angielskie, ząbek czosnku, cebula przekrojona na pół,por pokrojony drobno, seler potarty na tarce o dużych oczkach. Zagotować, następnie

Kuchnia Pokoleń
Kotlety z kaszy jaglanej 160

Dziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim . Składniki na kotlety (na 6 sztuk): - 3/4 szklanki kaszy jaglanej - marchewka - 1/4 małej czerwonej cebuli - koperek - sól - pieprz - chilli - bułka tarta Przygotowanie : Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą

Kuchenne innowacje
Ogórki w zalewie musztardowej – ogórki kozackie 813

wody 1,5 szkl. cukru (ja dałam 1) 3 łyżki soli (polecam tą do ogórków) 1 szkl. octu 10% 6 sporych łyżek musztardy Do każdego słoika: kilka plasterków marchewki kilka ziarenek gorczycy, ziela angielskiego 1 listek laurowy Sposób przygotowania Ogórki myjemy, układamy do słoików. Większe tniemy w ćwiartki lub plastry. Zalewę zagotowujemy. Do słoików dodajemy przyprawy. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy

Mieszam w Garnku
Bigos z młodą kapustą i żurawiną 141

się zaczęło. Chciałam coś zmienić. Tak powstał bigos z żurawiną i pomidorami z puszki. Wyszło smacznie. Składniki: 1 mała młoda kapusta Kiszona kapusta – słoik około 720 gram 2 marchewki Ok. 200   gram szynki wędzonej ( można dodać różne ) Pomidory krojone z puszki Pieprz Bulion ½ l Wykonanie: Kapustę szatkujemy ( w końcu kupiłam zwykłą szatkownicę, trzeba tylko uważać na palce ). Marchew obieramy

Smaki Ewy
Sałatka ” Selercia „ 158

height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 średniej wielkości seler korzeniowy 2 duże marchewki 5 ogórków małosolnych 5 jajek 1/2 małej cebulki 1 płaska łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy np. angielskiej Selera i marchew , gotujemy

Ogrodnik w podróży
Kotletoplacki z cukinią i marchewką 159

furorę w mojej kuchni (wciąż i niezmiennie przepisy nadganiam i na pewno batatowe przepisy się pojawią). Składniki na ok. 9 szt. 1 większa cukinia 1 mała cebula 3 większe marchewki 2 ząbki czosnku 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego  4 łyżki wody 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki dobrej jakości oleju + olej do posmarowania „kotletoplacków

gutfut
Burgery bezmięsne z sosem miodowo-musztardowym 134

Rozgrzej na dużej patelni olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. 2. Dodaj czosnek i trzymaj na patelni jeszcze przez kilkanaście sekund. Następnie dodaj startą marchewkę i cukinię. Smaż kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Na końcu dodaj posiekane pieczarki, wymieszaj, przykryj pokrywką i duś kolejnych kilka minut. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia

Powiedz dietom nie

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję