smaku, a jednocześnie bardzo chrupiąca. Idealnie komponuje się z ziemniakami lub ryżem. Smacznego! Surówka z czerwonej kapusty Składniki: 1 główka czerwonej kapusty 2-3 duże marchewki 1 duże jabłko 1 średnia cebula sól, kwasek cytrynowy, pieprz Sposób wykonania: Kapustę poszatkować, zlać gorącą wodą i odstawić, aby kapusta zmiękła. Marchew, jabłko oraz cebule ścieramy na tartce o grubych
Smaki NataliiSzybka, bardzo zdrowa surówka, która idealnie komponuje się z zestawem obiadowym. Smacznego! :) Surówka z kiszonej kapusty Składniki: 500g kiszonej kapusty 2 duze marchewki 1 małe jabłko 1 mała cebula oliwa z oliwek sól,pieprz cukier Sposób wykonania: Kapustę dobrze odcisnąć i poszatkować na mniejsze kawałki. Wrzucić do miski. Marchew, jabłko oraz cebule zetrzeć na tarce o dużych oczkach
Smaki Nataliifareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Tradycyjna sałatka jarzynowa Składniki: 4 marchewki 2 pietruszki 1 seler korzeniowy 3 jajka ugotowane na twardo 2 duże ogórki kiszone 1 jabłko 1 mała cebula 1 puszka groszku konserwowego Majonez Musztarda Sól,pieprz Sposób wykonania: Marchew, pietruszkę
Smaki Nataliifareast-theme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Sałatka z gotowanych buraków Składniki: 3-4 ugotowane buraki 2-3 ugotowane marchewki Puszka groszku konserwowego 1 papryka czerwona 2-3 ogórki kiszone 1 mała cebula Majonez Sól,pieprz Sposób wykonania: Buraki, marchew, paprykę, ogórka kiszonego i cebule kroimy w kostkę. Wkładamy do dużej
Smaki Nataliitheme-font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Ryba po grecku Składniki: 1 kg filetów ryby mrożonej (mintaj, sola) 2 średnie marchewki 2 średnie pietruszki 3cebule duży słoiczek koncentratu pomidorowego łyżka pikantnego ketchupu sól , pieprz, ostra papryka mielona olej do smażenia mąka do panierowania ryby 1/2 szklanki wody Sposób wykonania: Filety rybne
Smaki Nataliimąki (dałam 200 g pszennej i 150 g żytniej) 6 łyżek masła ok. 3/4 szklanki ciepłej, przegotowanej wody szczypta soli szczypta kuminu Nadzienie: 4 średnie ziemniaki spora marchewka ok 150 g groszku mrożonego cebula szczypta: kolendry, imbiru, chili w proszku sól Przygotowanie Mąkę, sól i kumin mieszamy ze sobą, dodajemy masło i rozcieramy palcami. Następnie wyrabiamy ciasto, dodając stopniowo wodę
e-PrzepisyKulinarnekostką,ale nie polecam -lepiej ugotuj bulion-obierasz warzywa i bulion "sam" się gotuje.) (wlej do garnka 1,5 litra wody, dodaj przyprawy i obrane warzywa:por,pietruszka,marchewki,seler i gotuj wolno około godziny) 2. Na łyżce tłuszczu(u mnie masło i kilka kropel oleju rzepakowego) przesmaż przez 3-4 minuty drobno posiekaną cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek
Fiolka w kuchniPolecane jest więc zjadanie co najmniej 2 jabłek dziennie. Osoby chore na cukrzyce i nie tolerujące surowych owoców, winny spożywać jabłka gotowane lub pieczone w całości. Składniki 2 marchewki 2 jabłka ćwierć kapusty białej Wykonanie umyte,obrane składniki zmiksować ,lub można też wycisnąć sok w wyciskarce i cieszyć się pysznym zdrowym sokiem
w mojej kuchnijajko, jogurt naturalny, bułkę tartą. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Uformować małe klopsiki i odstawić na później. 2 Zupa – do dużego garnka wlać wodę, dodać kostkę rosołową, marchewki pokrojone w plasterki, korzeń pietruszki pokrojony w plasterki, listki laurowe, ziele angielskie, ząbek czosnku, cebula przekrojona na pół,por pokrojony drobno, seler potarty na tarce o dużych oczkach. Zagotować, następnie
Kuchnia PokoleńDziś pomysł na lekki letni obiad, czyli kotlety jaglane z dodatkiem sałatki z jogurtem greckim . Składniki na kotlety (na 6 sztuk): - 3/4 szklanki kaszy jaglanej - marchewka - 1/4 małej czerwonej cebuli - koperek - sól - pieprz - chilli - bułka tarta Przygotowanie : Kaszę gotować około 20 minut na wolnym ogniu, następnie zblendować. Dodać startą na tarce marchew, posiekaną cebulę i koperek. Doprawić do smaku solą
Kuchenne innowacjewody 1,5 szkl. cukru (ja dałam 1) 3 łyżki soli (polecam tą do ogórków) 1 szkl. octu 10% 6 sporych łyżek musztardy Do każdego słoika: kilka plasterków marchewki kilka ziarenek gorczycy, ziela angielskiego 1 listek laurowy Sposób przygotowania Ogórki myjemy, układamy do słoików. Większe tniemy w ćwiartki lub plastry. Zalewę zagotowujemy. Do słoików dodajemy przyprawy. Zalewamy zalewą. Pasteryzujemy
Mieszam w Garnkusię zaczęło. Chciałam coś zmienić. Tak powstał bigos z żurawiną i pomidorami z puszki. Wyszło smacznie. Składniki: 1 mała młoda kapusta Kiszona kapusta – słoik około 720 gram 2 marchewki Ok. 200 gram szynki wędzonej ( można dodać różne ) Pomidory krojone z puszki Pieprz Bulion ½ l Wykonanie: Kapustę szatkujemy ( w końcu kupiłam zwykłą szatkownicę, trzeba tylko uważać na palce ). Marchew obieramy
Smaki Ewyheight: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 średniej wielkości seler korzeniowy 2 duże marchewki 5 ogórków małosolnych 5 jajek 1/2 małej cebulki 1 płaska łyżeczka cukru sól , pieprz do smaku 1 czubata łyżka gęstego majonezu 1 łyżeczka ostrej musztardy np. angielskiej Selera i marchew , gotujemy
Ogrodnik w podróżyfurorę w mojej kuchni (wciąż i niezmiennie przepisy nadganiam i na pewno batatowe przepisy się pojawią). Składniki na ok. 9 szt. 1 większa cukinia 1 mała cebula 3 większe marchewki 2 ząbki czosnku 3 łyżki zmielonego siemienia lnianego 4 łyżki wody 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej 3 łyżki dobrej jakości oleju + olej do posmarowania „kotletoplacków
gutfutRozgrzej na dużej patelni olej. Dodaj pokrojoną w kostkę cebulę i smaż, aż się zeszkli. 2. Dodaj czosnek i trzymaj na patelni jeszcze przez kilkanaście sekund. Następnie dodaj startą marchewkę i cukinię. Smaż kilka minut, mieszając od czasu do czasu. Na końcu dodaj posiekane pieczarki, wymieszaj, przykryj pokrywką i duś kolejnych kilka minut. Zdejmij z ognia i odstaw do wystudzenia
Powiedz dietom nie