marchewka - 20163 przepisów (strona:821/1345)

Wegetariańska lasagne z młodą cukinią 159

mnie dziś wegetariańska wersja tej popularnej potrawy. Wyszła równie pyszna! Składniki: 1 opakowanie makaronu lasagne 1 młoda cukinia 1 papryka żółta 1 papryka zielona 1 papryka czerwona 1 marchewka 1,5 szklanki jogurtu naturalnego 1/3 szklanki soku pomidorowego ½ szklanki startego parmezanu tymianek bazylia sól i pieprz do smaku 4 łyżki oliwy Wykonanie: Warzywa umyć, obrać, usunąć pestki i drobno posiekać

Tradycyjna Kuchnia
Dziczyzna-Gulasz z SARNY 155

Gulasz z SARNY na prawdziwkach Z prażona kasza gryczana  Z Frytkami z fasolki szparagowej , marchewką i chipsami borowikowymi  ViolaPassion  Emotikon wink Czas ponad 3 godziny ale warto Skladniki : Okolo 1kg sarniny 2 torebki prawdziwków Kasza gryczana Fasolka szparagowa Cukinia Marchew Bułka tarta 2Jajka Olej 2 Cebule biale 2 cebule czerwone 3 ogórki kiszone 3 ząbki czosnku Sól

Viola cooks with passion
Danie Polskie- Gulasz wieprzowy 133

czym piszę. Składniki: 1.5 kg schabu wieprzowego (moja rodzina nie lubi tłustego mięsa dlatego robię go ze schabu) 2 czerwone cebule 1 cebula biała 1 główka czosnku 2 marchewki 1 papryka czerona i jedna zielona pół  pora 300 dag pieczarek(zostawimy kilka sztuk do sosu) 3 łyżki majeranku (jedna do marynaty,pozostałe dwie na koniec gotowania) 6 łyżeki oleju

Viola cooks with passion
Zupa-krem z kukurydzy z szynką parmeńską 185

posiekane 2 ząbki  czosnku 0.5L. bulionu 1 marchew Sposób: Ziemniaki obrać pokroić w duża  Kostkę I wstawić  w nie osolonej wodzie do razem z marchewką Gotować  około  15 min. Następnie  dodajemy kukurydzę,czosnek ,szczypiorek troszkę  pietruszki  blendujemy dokładnie  Do czasu aż  powstanie nam masa podlewając bulionem Gotujemy wszytko

Viola cooks with passion
Pasztet z kaczki 154

Składniki: 1 kaczka 1.7kg 700 dag.boczku 2 marchewki 1 pietruszka korzeń 2 suche bułki 3 ząbki  czosnku Natka pietruszki 2 łyżki  majeranku 1 łyżka czabru 1 łyżka  gałki  muszkatalowej 1 paczka suszonych  grzybów Pieprz sól 3 liście  laurowe 6 ziaren owocu jałowca  Sposób: *Grzyby namaczamy na kilka godzin w misce z wodą

Viola cooks with passion
Zupa- Flaki 160

Uwielbiam ta zupę Składniki: 1 kg flaków ciętych wołowych lub wieprzowych Dzięki takim  flakom mamy z głowy zapach tak intensywny i wielogodzinne  gotowanie  kindziuka  2 marchewki 1 cebula 1 korzeń  pietruszki 1 seler korzeń  Smalec 2 -3 łyżki Mąka  (w zależności jak chcemy zagęścić zupę) 4 kostki wołowe np.knor Pieprz ,czerwona papryka

Viola cooks with passion
Pieczony kurczak z rozmarynem 121

czosnku Sól,pieprz  Oliwa i 2 łyżki  smalcu Mix  warzywny który  dodajemy 20 min przed końcem  pieczenia(seler czosnek,rozmaryn,pietruszka nać,groszek,marchew,kalafior Sposób: Myjemy i Marynujemy kurczaka w wodzie z  obranym czosnkiem i łyżeczka  soli Pozostawiamy na noc w marynacie Następnie  Mieszamy majeranek  paprykę,tymianek cząber,pieprz

Viola cooks with passion
Zupa-krem ogórkowa 117

ogórków dla wzmocnienia smaku,radzę zrobić to przed dodaniem kostek rosołowych czy soli,ponieważ sok jest również słony) Grzanki Sposób: Obieramy ziemniaki i kroimy je w kostkę. Tarkujemy marchewkę na tarce o małych oczkach. Ogórki kiszone zetrzeć musimy na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzej  dodajemy masło, wrzucamy ziemniaki , podsmażyć musimy chwilę, mieszając. Przekładamy ziemniaki do garnka, wlewamy

Viola cooks with passion
Ryba po Grecku 142

szklanki soku pomidorowego pieprz,sól do smaku 2 łyżki Bazyli suchej 1 łyżka cukru  w razie konieczności 1 jajko 2 szklanki mąki oliwa (są również wersje z dodatkiem marchewki ,ja jednak wolę tylko z cebulą) Sposób: Rybę myjemy ,oczyszczamy  i posypujemy solą,pieprzem, i panierujemy w rozklepanym jajku a następnie w  mące.(przepis dokładny na moim blogu

Viola cooks with passion
Zupa pomidorowa 124

kaczce. Składniki: Pozostałe części z kaczki który został nam po poprzednim daniu. ( Kręgosłup, skrzydła ,szyjka ,nadmiar tłustej skóry z udek) 1 cebula opalona nad ogniem 2 kostki rosołowe 4 marchewki obrane i przecięte na 4 wzdłuż 2 pory 1 Seler korzeń 2 korzenie pietruszki Pieprz, Koncentrat pomidorowy cała tubka Śmietana 18% do zupy 3 listki laurowe Sposób: Myjemy i oczyszczamy

Viola cooks with passion
Tatar wołowy- befsztyk Tatarski 102

swoim zdaniem ,ale myślę że niektórych rzeczy nie powinno się zmieniać, i nie które potrawy powinny zostać nietknięte. Tatar wołowy z oliwkami ,tatar z grzybami ,tatar z cukinia samą marchewką a nawet frytkami. Ja się pytam co to jest?????????????????????Na pewno nie  oryginalny tatar!!!!!! Tatar wołowy  powinien być z ogórkiem i cebulką Tego "Pana" jakim jest Tatar, pozostawiam

Viola cooks with passion
Surówka z kalarepy z jabłkami 174

hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi;} Kalarepa – 2 szt Jabłka – 3 szt Marchewka – 2 szt Sok z cytryny Cukier – 1 łyżeczka Sól Pieprz kolorowy Jabłka, marchew i kalarepę opłukać i obrać. Marchew ścieramy na tarce jarzynowej o drobnych otworach, natomiast kalarepę i jabłka

Camilla w kuchni
Rolada z kurczaka z serowo – warzywnym środkiem 189

ciepło, jak i na zimno np. na kanapki. 500 g filetu z piersi kurczaka Przyprawa do kurczaka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 200 g mieszanki warzywnej (brokuł, kalafior, marchewka) 100 g żółtego sera Oliwa z oliwek Mieszankę warzywną gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie, odcedzamy. Filet z piersi kurczaka kroimy na plastry (jak na schabowe). Rozbijamy tłuczkiem. Każdy przyprawiamy

VioletoweKucharzenie
Zupa z soczewicy z wolnowaru 153

dziś chciałam zaproponować zupę z soczewicy, która jest bardzo prosta i smakuje rewelacyjnie. Gorąco polecam! Składniki: pół szklanki czerwonej soczewicy 200g cienkiej kiełbasy wędzonej 4 ziemniaki 1 większa marchewka kawałek selera kawałek pora 4 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego sól pieprz ziele angielskie majeranek Warzywa obrać, pokroić na drobne kawałki i wrzucić do wolnowaru. Dodać drobno posiekany czosnek. Kiełbasę

kuchnia doski
Sałatka z kapusty i marchwii na zimę 1090

Uwielbiam tą sałatkę, zwłaszcza w połączeniu z ziemniaczkami i mielonym lub schabowym ;) ale równie dobrze smakuje mi na kolację z chrupiącą bagietką :) 2 kg białej kapusty 2 kg marchewki 1 kg czerwonej papryki 1 kg cebuli Zalewa: 2 szkl octu 1 szkl oleju 1 szkl cukru 2 łyżki soli do przetworów 1 łyżeczka pieprzu mielonego Warzywa umyć, obrać a paprykę

Smakołyki Asi

Proponowane wyszukiwania

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję