marchewka - 20163 przepisów (strona:813/1345)

Krem marchewkowy z imbirem 240

Sycąca, lekko pikantna marchewkowa zupa krem z dodatkiem aromatycznego imbiru to bogate źródło witamin, a przede wszystkim beta karotenu.  Składniki na 2 porcje: 4 duże marchewki pietruszka duży ziemniak 2 szkl. bulionu cebula 2 cm świeżego imbiru pomarańcza łyżeczka kurkumy śmietana grzanki 2 łyżki masła sól, pieprz Warzywa pokroić na plasterki lub kawałki, imbir zetrzeć.  Na maśle zeszklić

wyzwania kuchenne
Buddha bowl – tofu w sosie miód-sriracha 270

łyżki masła orzechowego 2 łyżki sosu hoisin 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka Srirachy ciepła woda SKŁADNIKI - do podania ugotowany na sypko ryż brązowy i dziki gotowane brokuły marchewka julienne na oleju kokosowym mieszanka sałat szczypior papryczka chili

Karo in the Kitchen
Szczupak faszerowany 193

wyjmiecie ości z surowego mięsa, to już połowa sukcesu, tak więc jest to przepis dla cierpliwych i ambitnych. Powodzenia s zczupak ok. 1,5- 2 kg włoszczyzna: 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera i pora 2 cebule 3 jajka 2 małe czerstwe bułki 200 ml mleka do namoczenia 2 łyżki masła natka pietruszki liść laurowy

Jadło i czytadło
Słoneczna zupa z indykiem 169

ugotowaniu i drugiego dnia po odgrzaniu . Po prostu dobra, uczciwa , zupa " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki na 4 porcje : 2 skrzydła indycze 2 duże marchewki 1 duża pietruszka 2 spore cebule kawałek pora – niezbyt duży 1/2 szklanki pęczaku 1 ząbek czosnku sól ,chilli do smaku 1 łyżeczka curry 1 łyżka masła klarowanego Cebulę obieramy

Ogrodnik w podróży
Bułka z sałatką 239

Bułka studencka wg Magdy Gessler Składniki: 4 bułki grahamki 4 duże plasterki szynki 2 łyżki chrzanu Proeco Polska sałatka jarzynowa: 2 marchewki 1 pietruszka kawałek selera kawałek pora 1 ogórek kiszony … Czytaj dalej Bułka z sałatką

czarrna od kuchni
Zupa krabowa z Büsum 195

dokładek i jeszcze ciut zostało, zupę podawałam w bulionówkach) 300 ml wywaru rybnego 600 ml wody 300 ml wywaru warzywnego 1 kostka pasty krabowej 2 małe ziemniaki 2 małe marchewki 2 kubeczki śmietany (u mnie kremówka) koncentrat pomidorowy (ok 4 – 5 łyżek, ale może być ciut więcej) koniak (ok 5 łyżek od zupy) 2 opakowania krabów z morza północnego

Szybko Tanio Smacznie
Schab w sosie własnym 311

Składniki – porcja dla dwóch osób: 4 plastry schabu, 1 cebula, 2 szklanki bulionu, 3 marchewki, olej do smażenia, 1 łyżka mąki, 1/4 szklanki zimnej wody, przyprawy: lubczyk, majeranek, ziele angielskie, liść laurowy, słodka papryka, sól, pieprz. Krok 1 Cebulę kroimy w pół talarki, marchew kroimy w plastry. Krok 2 Na patelni podsmażamy cebulę, następnie dodajemy marchew i smażymy jeszcze

Coś bym zjadła
Co Lila jadła w środę? 9 150

zostawicie, to moje tereśnie, co ja będę jadła??!!"  Zupa 13:00 Zupa szpinakowa z lanymi kluskami.  II Danie 16:00 Ryż z cebulką + brokuły, kalafior i marchewka. Podwieczorek 17:30 Ciastka bananowo-kokosowe ( przepis tutaj>>> ). Kolacja 19:00 Omlet ze szpinakiem. Do jajek wrzuciłam świeży szpinak, odrobinę mąki, przyprawy i powstał pyszny omlet

lady-och-mistrzyni.blogspot.com
Tortellini zapiekane z warzywami pod beszamelowa pierzynką 211

28x20 cm: ZAPIEKANKA:   1 opakowanie tortellini z mięsem [250g] - u mnie Henglein; świeże, nie mrożone 1 opakowanie mrożonej mieszanki warzywnej bukiet jarzyn - w mrożonce były: kalafior, brukselka, marchewka, fasolka szparagowa, groszek zielony 50g żółtego sera - do posypania zapiekanki po wierzchu; będą to raptem 2-3 łyżki po starciu masło - do wysmarowania formy sól i Vegeta - do gotowania makaronu

Grunt to przepis!
Zupa - krem z dyni 162

wzrasta świadomość tego, kim jesteśmy i kim się stajemy:) Zupa - krem z dyni fot. Izabela Magdalena Składniki: (porcja duża) 1/2 dyni (może być mała cała np. Hokkaido) 5-6 marchewek 7-8 ziemniaków pietruszka seler cebula czosnek (niekoniecznie) podroby drobiowe pomidor (gdy nie mamy można wrzucić przecier "domowej roboty") pieprz, sól, gałka muszkatołowa, vegeta - własnej produkcji. trochę masła fot. Izabela

Kuchnia smaków
Zupka jarzynowa z żółtkiem dla niemowląt (po 7 miesiącu) 123

które jest koncentratem cennych witamin, minerałów i kwasów tłuszczowych. Drogie mamy, pamiętajmy, że żółtko można podawać niemowlętom po 7 miesiącu życia, co drugi dzień po połówce. Składniki: 1/3 marchewki, 1/2 ziemniaka, 1/4 korzenia pietruszki 1/4 szklanki wody łyżeczka oliwy + 1/2 żółtka opcjonalnie łyżeczka kaszy manny Wykonanie: Warzywa umyć, obrać i ugotować na parze do miękkości. Zblendować, dodając wodę

Tradycyjna Kuchnia
Lekka zupa koperkowa 811

Wiadomo, że w upalne dni nasze kubki smakowe "domagają" się lekkich i zwiewnych potraw. Smakuje na gorąco, jak i na zimno.   Składniki 3 młode marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 2 szalotki 100 g ryżu 1/2 łyżki masła klarowanego 1 pęczek koperku 50 ml mleka 1,5% sól, pieprz   Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4

R'n'G Kitchen
Spring rolls 160

można naładować wszystkiego, czyli to co się lubi albo to co się ma :) Składniki: 1 opakowanie papieru ryżowego paluszki krabowe warzywa pocięte w słupki (mogą być też poszatkowane)  marchewka papryka seler naciowy ogórek zielony kalarepa ew. sałata kolendra, szczypiorek, melisa (do zawiązania)  sos sweet chilli lub np. dip jogurtowo-miętowy Przygotowanie: Przygotowujemy miskę z ciepłą wodą oraz deskę

bistro mama
Zupka krem z buraków dla niemowląt (po 6 miesiącu) 146

Pamiętajcie, żeby wprowadzać nowe składniki pojedynczo (czyli dzisiejsza zupka jest zdecydowanie polecana dla dzieciaczków, które dobrze tolerują wszystkie składniki zupki). Składniki: 1/2 dużego buraka 1 duży ziemniak 1 marchewka łyżeczka oliwy z oliwek woda rozrzedzenia (około 50 ml) Wykonanie: Warzywa dokładnie umyć, obrać i dowolnie pokroić. Wrzucić do garnka, zalać wodą i gotować do miękkości (burak dosyć długo się gotuje

Tradycyjna Kuchnia
Kalafior marynowany z papryką do słoików na zimę 207

Czerwiec to również sezon na kalafior zatem moja kolejna propozycja na przetwory z kalafiorem w roli głównej ! Polecam także kalafior marynowany w przecierze pomidorowym kalafior marynowany z marchewką Składniki: 1 kg kalafiora 4 czerwone papryki 1 biała cebula składniki na zalewę: 8 szklanek wody 8 łyżek cukru 3 szklanki octu 2 łyżki soli pieprz czarny ziarnisty ziele angielskie gorczyca Wykonanie

Tradycyjna Kuchnia