marchewka - 20163 przepisów (strona:823/1345)

Passata pomidorowa 209

Idealna na zimę do zup i sosów Składniki 2 kg pomidorów 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 1/2 selera sól, pieprz, cukier 2 łyżki ziół prowansalskich   Sposób przygotowania … Czytaj dalej Passata pomidorowa

czarrna od kuchni
„Dziecięce menu dla całej rodziny”-recenzja 117

dużo więcej witamin niż obrane. Największym atutem potraw z tej książki jest jednak to, że samemu ma się ochotę je zrobić tylko dla siebie. Dobrze wygląda szafranowy ryż z marchewką, zapiekanki i słodkie ziemniaki po meksykańsku czy kuskus z awokado. Na pewno przyda mi się też kalendarz sezonowy sadzenia warzyw w ogródku, bo zwykle biorę się za ten temat

Ugotowane pozamiatane
Krem z selera naciowego i pomidorów 189

przepis na smaczny i ciekawy w smaku krem z selera naciowego i pomidorów. Składniki: 2 cebule 2 ząbki czosnku 5 gałązek selera naciowego 1 mały seler 1 pietruszka 2 marchewki 1 duży ziemniak 4 duże pomidory 2 litry wody sól pieprz 1 łyżka miodu cynamon Przygotowanie: Drobno pokrojoną cebulę i czosnek podsmażamy na oliwie z dodatkiem szczypty soli i cukru

Jacob Tastes
Kapusta z rodzynkami i orzechami włoskimi 139

kubki smakowe. Jest to jeden z moich ulubionych przetworów! Kapusta smakuje rewelacyjnie, jest lekko słodkawa i wspaniale łączy się z chrupiącymi orzechami. Sami spróbujcie! 1 kg kapusty 2 duże marchewki 1 szklanka rodzynek 1/2 szklanki orzechów włoskich sól Zalewa: 1/2 szklanki octu 1/2 szklanki oleju 1 łyżeczka soli 5 łyżek cukru Kapustę poszatkować, a marchew zetrzeć na tarce o grubych

Di gotuje
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII 212

Nieśmiertelna SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY podana z miodowym winegretem i... Artykuł SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY Z ORZESZKAMI PINII pochodzi z serwisu CookMagazine .

COOKMAGAZINE
Ogórki w zalewie musztardowej 181

cebule w talarki, a marchew w plasterki.Na końcu dodajemy gorczycę,ziele i listek laurowy.Po wymieszaniu dodajemy musztardę i gotujemy jakieś 15 minut. Krok 4 Wyjmujemy z zalewy cebulkę i marchewkę i wkładamy do każdego słoiczka z ogórkami. Zalewamy gorącą zalewą,zakręcamy i pasteryzujemy 15 minut. Wyszło mi 12 słoiczków

Różowa kuchnia
Sos słodko-kwaśny. 121

można spokojnie położyć go obok takiego sosu firmy Łowicz czy Uncle Bens. SKŁADNIKI: 4 kg. pomidorów 1 kg. cebuli puszka ananasa pędy z bambusa ze słoika 2-3 marchewki 3-4 ząbki czosnku 1 szkl. cukru 1/3 szkl. octu 3 łyżeczki słodkiej papryki 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka pieprzu białego 2 łyżeczki musztardy delikatesowej 2 łyżeczki soli masło klarowane

Kuchnia Beaty
56 przepisów na koktajle 164

masłem orzechowym i migdałami Koktajl owocowy Koktajl owocowy z białym winem Koktajl owocowo - warzywny Koktajl owocowy z płatkami owsianymi Koktajl pietruszkowy Koktajl pomarańczowy z płatkami owsianymi Koktajl pomarańczowy z marchewką i sałatą Koktajl pomarańczowy z morwą białą i zielonym jęczmieniem Koktajl marchwiowo - pomarańczowy Koktajl marchwiowo - pomarańczowy z jogurtem Koktajl śliwkowy z kokosem i chia Koktajl truskawkowy Koktajl truskawkowo - bananowy

Moja smaczna kuchnia
PĘCZAK Z BURAKAMI 214

sezonie letnim mamy tak duży wybór warzyw, że te najbardziej pospolite (marchew, buraki, sałata ...) poszły u mnie na jakiś czas w zapomnienie. Ostatnio na obiady najczęściej jadam zestaw kasza + warzywa, przeważnie poprzedzony lekką zupą. Wczoraj wybrałam pęczak, a do niego buraki. Czytaj więcej

Kasia Sarna
CIASTO Z BATATÓW (proste) 243

Wraz z końcem lata na moim talerzu zrobiło się bardzo pomarańczowo - jem teraz dużo dyni, marchwi i batatów. Te ostatnie smakują mi zwłaszcza w wersji słodkiej. Regularnie robię mus z tego przepisu - klik , a wczoraj zdecydowałam się na ciasto. Dobrze, że upiekłam niedużą porcję, bo wszystko od razu zjadłam ;) Czytaj więcej

Kasia Sarna
ZUPA Z KALAREPY NA MLEKU prosty przepis 185

Jakiś czas temu pisałam Wam, że na straganach odruchowo odrywają nać marchewki i wyrzucają. Dziś podzielę się podobnym spostrzeżeniem na temat kalarepy - nie dość, że większość sprzedawców ma to warzywo już oberwane z liści, to ci którzy mają je w całości, wyrażają zdziwienie, że chcę takie zielsko wziąć ze sobą. Nie mam oczywiście pretensji do handlowców. Rozumiem, że to klienci

Kasia Sarna
Czekoladowy cukinio-wiec 190

Robiłam już ciasto z marchewką, buraczkami,fasolą. Brakuje ciasta z cukinią więc zapraszam dziś na czekoladową pokusę właśnie z cukinią.Ciasto rewelacja,wyszło pyszne,pulchne,delikatne i cudnie czekoladowe. Biorę udział w akcji Słodkości z warzywami Składniki:  500 g cukinii (po obraniu i wyrzuceniu środków)  150 g cukru pudru ( zmielony ksylitol) Kłos-Pol  400 g mąki pszennej

Różowa kuchnia
SAŁATKA Z KISZONEJ KAPUSTY Z OLIWKAMI 191

dodać też do niej np.śledzie marynowane w oleju, co da jej ostrzejszy smak,świetna do podania z daniami z ryb .   30dag.kapusty kiszonej 1 jabłko 1 cebula 1 marchewka 5 oliwek faszerowanych papryką 1 łyżeczka natki 3 łyżki oleju 1 łyżka soku z cytryny sól pieprz ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Kapustę kiszoną płuczemy,odciskamy i kroimy.Marchewkę obieramy,myjemy,ścieramy na tarce.Cebul

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Złociste szalotki marynowane 140

Czasami płaczę przy obieraniu marchewki, żeby cebula nie pomyślała sobie, że jest brzydka czy coś ;) Pochodzi z Azji, w Europie rozpowszechnili ją Grecy i Rzymianie, a na kontynent amerykański przywiózł Krzysztof Kolumb. Cebula. Bez jej dodatku nie wyobrażamy sobie wielu dań. Smakuje wyśmienicie jako dodatek, ale można ją przyrządzić również jako danie główne. Wspomaga układ krążenia, wzmacnia kości, a syrop

Marder&Marder Manufacture
Dieta w CHOROBIE HASHIMOTO. Chleb bezglutenowy - prosty przepis! 316

więcej błonnika niż u osób zdrowych. Powinniśmy częściej sięgać po owoce i warzywa. Niestety nie wszystkie. Bogate w błonnik i bezpieczne dla naszego układu pokarmowego są: jabłka, brzoskwinie,  marchewki, buraki, avokado, migdały, kiełki.              Czy można żyć bez pszennego pieczywa? Zdecydowanie TAK!  Wyeliminowanie go z diety nie stanowiło dla mnie problemu. Zastąpiłam

Pan i Pani Smith w kuchni

Proponowane wyszukiwania