przełożyłam je do wolnowara , dodałam startą marchew i nastawiłam na stopień 2 Krok 2 Kapustę przepłukałam pod wodą i pokroiłam drobno, dodałam do pieczarek z marchewką. Dodałam listek laurowy i ziele angielskie,zalałam bulionem . Po 4 godzinach kapusta była miękka. Krok 3 Na stolnicę wyspałam przesianą mąkę, walam ciepłą wodę,oliwę z oliwek i odrobinę soli.Wyrobi
Różowa kuchniaSKŁADNIKI : 5-6 ziemniaków ugotowanych w mundurkach 2 marchewki, ugotowane 1 duży słoik marynowanych pieczarek 1 puszka groszku 200 g chudej, wędzonej szynki, polędwicy lub kabanosów 4 jajka ugotowane na twardo 1 por, biała część 3 łyżki majonezu sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolismaku 2 liście laurowe 3 kulki ziela angielskiego 6 kulek pieprzu 1 szklanka czerwonego, wytrawnego wina zioła suszone ; tymianek, majeranek, cząber, kolendra do smaku 2 duże cebule 2 marchewki kawałek selera 5 łyżek oleju przyprawa do bigosu
Kulinarne Fantazje Mariolitwardo 1 sałata rzymska 1 pomidor garść pokrojonych oliwek zielonych 1 sałatka Salatino Graal - z grzybami mun i kaszą kuskus 1 sałatka Salatino Graal - z oliwkami, kukurydzą, marchewką i groszkiem pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 szklanka suchego ryżu 600-700 g filetu (bez lodu) dorsza 1 duża czerwona papryka 1 puszka pomidorów 2 cebule 2 spore marchewki 1 pietruszka ćwiartka selera 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 liście laurowe, 4 ziela angielskie, 6 ziarnek pieprzu 2 duże łyżki pasty paprykowej ( Ajwar lub ostry sos paprykowy ) 2 kostki rosołowe ( naturalne ) 1 łyżeczka suszonego lubczyku
Kulinarne Fantazje MarioliPRZYGOTOWANIE : Jarzyny ( ziemniaki,marchew,seler,pietruszka) myjemy, obieramy i kroimy w kostkę, następnie przekładamy je do dużego garnka. Wlewamy wodę, dodajemy liść laurowy, ziele, pieprz oraz boczek w całym kawałku. Gotujemy około 25 minut. Boczek wyjmujemy z wywaru, kroimy w kostkę z cebulą i kiełbasą, natomiast białą kiełbasę w talarki. Podpiekamy całość na odrobinie oleju aż wędliny się
Kulinarne Fantazje Marioligórną część białka, następnie wydrążamy żółtka. Żółtka przekładamy do miski z przyprawami, majonezem i tuńczykiem. Ugniatamy widelcem aż powstanie jednolita masa. Masą jajeczną napełniamy białka, najlepiej szprycą. Z marchewki wycinamy dzióbki, grzebyczki i nóżki kurczaków. Przykrywamy jajeczka górną częścią białka z grzebyczkiem, lekko dociskając. Wciskamy dzióbki kurczaków i oczy. Kurczaczku układamy na sałacie, posypujemy kiełkami i podajemy. Smacznego
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 kalafior romanesco 300 g mięsa mielonego 1 puszka pomidorów 2 młode marchewki, pokrojone w kostkę 1 cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki przecieru pomidorowego garść mrożonego groszku 3 łyżki oleju 150 g żółtego sera, tartego tarty parmezan do posypania sól, pieprz, słodka papryka w proszku do smaku 1 kostka rosołowa 4 łyżki oleju
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI : 1 korpus drobiowy pęczek szczawiu około 200-300 g 2 marchewki 4 średniej wielkości ziemniaki kawałek selera 1 cebula 4-5 jajek ugotowanych na twardo 1 liść laurowy, ziele angielskie 1 liść lubczyku sól, pieprz do smaki 1 kostka rosołowa 1 łyżka soku z cytryny 1,5 l wody 2 duże łyżki śmietany
Kulinarne Fantazje Mariolirapidità. Questa ricetta conferma senza dubbio tale regola, e in piu' Vi regaler à degli spaghetti veramente succulenti. Buon appetito :) SKŁADNIKI 300 gr spaghetti 2-3 marchewki 1-2 cukinie 2 ząbki czosnku 100 gr wędzonego łososia oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 300 g di spaghetti 2-3 carote
La grande e la piccola cuocasosy z dodatkiem tego warzywa warto polec ić osobom cierpiącym na cukrzycę . Cukinia ma niewiele węglowoda nów oraz niski indeks glikemiczny (nawet gotowana - w przeciwieństwie do np. marchewki). Świetnie zagęszcza potrawy, daje uczucie sytości, a nie powoduje gwałtownego podniesienia poziomu glukozy we krwi. Cukinia to świetne warzywo dla kobiet w ciąży i mam karmiących piersią. Zawiera sporo kwasu foliowego
Moje Kuchenne RewelacjeSkładniki: 1,5 l wody 2 marchewki połowa selera 1 pietruszka 1 cebula 250 g mniejszych kwiatów kalafiora mały pęczek szczypioru i koperku łyżka jogurtu naturalnego lub śmietany 18% przyprawy: sól, pieprz, vegeta natur, lubczyk, ziele angielskie, liść laurowy, papryka słodka Wykonanie: Wszystkie warzywa obierz, pokrój w kostkę, wrzuć do wody razem z liściem laurowym i zielem i gotuj
Zasmakuj Kuchnitego dania spróbować, choć do lekkich ( przez ową zasmażkę ) ono nie należy. W bardzo elegancki sposób zostało podane kolejne danie - rozgrzewająca zupa tajska z krewetkami oraz marynowanymi warzywami ( cukinią, marchewką i ogórkiem ). Zupa wyśmienita i tu znowu mogę nie być obiektywna - po prostu uwielbiam kuchnię azjatycką ! Ale, ale ... pochwały nad danie posypały się od każdej z dziewczyn, więc danie
kolorowotorcikowoochota przerodziły się w przedstawianą sałatkę. Może i Was zainspiruje. Chrupiący boczek idealnie spaja całość. Polecam. Składniki: 150 gram chudego boczku parzonego Czarna fasola z puszki Mieszanka : groszek z marchewką i kukurydzą ( kartonik ) 1 cebula szalotka 2 kiszone ogórki Pieczarki marynowane ( mały słoik ) Kilka suszonych pomidorów w oleju Majonez light około 2 łyżek Sól Pieprz Natka pietruszki Wykonanie: Boczek kroimy
Smaki Ewyotarta skaórka z 1 cytryny 3 łyżki soi 2 łyżki ketchupu 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka papryki w proszku 1 łyżeczka mielonego imbiru Dodatkowo ryż z berberysem utarta marchewka krążki czerwonej cebuli kolendra do posypania drewniane patyczki do grillowania Surówka z młodej kapusty 300 g młodej kapusty 2 łyżki oleju arachidowego 1-2 łyżki sosu rybnego 1 łyżka ryżowego
codojedzenia