marchewka - 20163 przepisów (strona:1034/1345)

PASZTECIKI Z MIĘSEM I CZARNYM SEZAMEM /Bezglutenowe i Tradycyjne. 234

kostki /my dałyśmy całą.- smalec - 1/4 kostki,- kwaśna śmietana - 2 łyżki,+ Czarny Sezam - do posypywania przed pieczeniem./NA FARSZ:- Indyk, 1,5 kg- Porcja Warzyw, tacka: por, seler, marchew, pietruszka, kapusta,- Cebula, 75 dag - 80 dag,- czarny pieprz, do smaku- pieprz ziołowy, opakowanie- ziele angielskie, 4- pieprz ziarnisty kolorowy,- liść laurowy.+ Czarny Sezam- oliwa z oliwek,- sól morska

Wypisz Wymaluj
Makaron stir-fried z kurczakiem i warzywami 307

woku. Zaczynamy od jego rozgrzania, następnie dodajemy odrobinę oleju i smażymy około 2 minuty, pozostały czosnek, imbir, cebulki i pieczarki. Przełożyć do miski.Następnie usmażyć paski zamarynowanego kurczaka, marchewkę i paprykę i również przełożyć do miski. Na koniec warzywa miękkie pomidorki i ogórek. Dokładamy do warzyw i kurczaka i dodajemy makaron. Całość wymieszać.Z żółtka usmażyć omlet, pokroić w cienkie

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety z selera 211

końcu w bułce tartej wymieszanej z siemieniem. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Osączyć na papierowym ręczniku. Podawać z surówką, mnie najlepiej smakuja podane z  marchewką

Monia miesza i gotuje
Bulion rybny 198

zupy rybnej. Dania przygotowane na tak esencjonalnym wywarze stają się wyraziste w smaku i pyszne… Składniki: resztki ryby (kręgosłup, skóra, głowa bez skrzeli i oczu itp.) 4 marchewki 1 cebulka 1 duża pietruszka 1/3 pora kawałek selera 3 liski laurowe 2 ziarenka ziela angielskiego 2 l wody sól, pieprz Przygotowanie: Resztki ryb umyć. Warzywa obrać, umyć i pokroić

Oryginalny smak
Ogórki w zalewie słodko - kwaśnej 230

polecam wypróbować :)Zalewa:2,5 szkl wody1 szkl cukru1 szkl octu1 kopiasta łyżka soliZalewę zagotowaćDo słoika oprócz ogórków włożyć dodatkowo:plasterki cebuli, pora,selera,  kilka plasterków marchewki natkę pietruszki, kwiatek kopruPrzyprawy:ziele angielskie , liść laurowy, gorczyca, pieprz czarny ziarnistyOgórki przekroić na pół lub na ćwiartki, zalać w słoikach zalewą i pasteryzować ok 5min

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Pasztet z cukini 198

parę godzin i odcisnąć. 2 szkl kaszy manny 20 dag sera żółtego - zetrzeć na tarce o dużych oczkach 4 żółtka 4 białka - ubić na sztywno 2-3 marchewki - zetrzeć na tarce mniejszych oczkach 2-3 cebule - pokroić w kostkę 4 ząbki czosnku - drobno posiekać majeranek sól pieprz papryka ostra i słodka papryka - starta na tarce

charlotte gotuje
Kurczę pieczone na piwie 353

się wraz z mięsem i poprzez wytapiający się z niego tłuszcz i "soki" zyskają dodatkowe walory smakowe. Ja równocześnie piekłam ziemniaki w mundurkach (wcześniej obgotowane we wrzątku z solą), marchew oraz dynię.Kurczaka pieczemy w temperaturze 200 - 220 stopni. Czas pieczenia jest uzależniony od wagi ptaka. Zgodnie z zasadami jakie zdradziła mi babcia, każdy kilogram mięsa powinniśmy piec przez godzinę

Taste Of My Day
Degustacja jesiennego menu w restauracji Day&Night - relacja 195

piękną barwę. Na przystawkę szefowie kuchni wybrali „pieczony rostbef z macerowanymi zimowymi warzywami i jajkiem sous-vide”. Danie smakowało tak dobrze, jak wyglądało. Brawo za pomysł wykorzystania pietruszki, marchewki i selera, w sposób prosty, a jednocześnie doskonały. Różne sposoby obróbki warzyw bardzo przyjemnie łączyły się z pieczonym mięsem i jajkiem. Sos czosnkowy dopełnił smak całego dania, było go akurat tyle

Pasja Smaku
Rolada schabowa w sosie miodowo-musztardowym 312

tego smakuje wspaniale! :) Jako dodatek mamy do niej słodko-ostry sos, który idealnie wpasowuje się w klimat dania. Polecam! :) Roladę podawałam na ciepło w towarzystwie pieczonych ziemniaków i karmelizowanej marchewki. Na samo wspomnienie zrobiłam się głodna ! :D Składniki: Mięso: 1kg schabu sól, pieprz ziołowy papryka słodka 4 ząbki czosnku czosnek granulowany przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki oleju Farsz: 300g

Czerwona Porzeczka
Zupka krem z dyni 196

Kremowa zupka z dyni. Zapraszam na pyszną rozgrzewającą zupkę krem z dyni  z dodatkiem imbiru i gałki muszkatołowej . Składniki : około 5 ziemniaków kawałeczek pora 2 małe marchewki kawałeczek selera szczypta imbiru szczypta gałki muszkatołowej , vegeta około 500 g dyni 4 łyżki masła 1 cebulka 3 łyżki śmietanki 30 % Wykonanie :   1. Warzywa obrać , umyć i pokroić w kostkę . Dynię

Sama słodycz i szczypta chili
Zupa ziemniaczana z pulpecikami mięsnymi 277

Potato soup with meatballs Składniki. 4 ziemniaki 1 marchewka 1 cebula 1/4 selera korzeniowego 1 łyżka masła pieprz sól  Kulki mięsne z majerankiem. 25 dag wołowiny zmielonej 1 jajko 1 cebulka 1 łyżeczka majeranku sól pieprz Wykonanie. Wszystkie warzywa pokroić w kostkę. Ziemniaki zalać wrzącym wywarem. Pozostałe warzywa przesmażyć na maśle i dołożyć do ziemniaków. Gotować 5 minut. Przygotować

Kulinarny karnet Christophera
Krupnik na skrzydle 199

Krupnik na skrzydle z indyka Składniki: 2 skrzydła indycze 1,5 l woda 2 liście laurowe 5 ziele angielskie 2 ziemniaki 2 marchewki seler korzeń 1 pietruszka 10 dag kasza pęczak sól pieprz vegeta natka pietruszki 100 ml śmietana 18% Wykonanie: Skrzydła zalać zimną wodą, zagotować. Dodać ziele, liść i przyprawę do dań Kucharek. Po 0,5 godziny dodać warzywa

Kulinarny karnet Christophera
KRUPNIK 175

KRUPNIKSkładniki:- 2/3 szklanki kaszy jęczmiennej- 2 cebule- 5 ziemniaków- 2 marchewki- 1  pietruszka- 1/4 selera- 300g żeberek- 2 kostki rosołowe- ziele angielskie (5 kulek)- owoce jałowca (2 kulki)- 3 liście laurowe- lubczyk oraz natka pietruszki- przyprawa kucharek- pieprz czarnySposób przygotowania:Żeberka myjemy i wkładamy do garnka. Warzywa obieramy, cebule kroimy w kostkę. Marchew, pietruszke i seler trzemy na tarce

Mentor Smaku
KAPUSTA Z BOCZKIEM I GRZYBAMI + PIECZONE ZIEMNIACZKI ZIOŁOWE 204

Aromat krążył po domu i... zachwycał.SKŁADNIKI:/Kapusta:- Kapusta kwaszona z grzybami "ORZECH", 2 słoiki,- Boczek wędzony lub surowy, 1 kg- 1,5 kg- Cebula. 7-8.- Tacka warzyw: marchew, pietruszka, seler, por, kapusta,- Grzyby Shitake, ilość wg uznania,- Mieszanka /POMIDOR + CZARNUSZKA + CZOSNEK NIEDŹWIEDZI/- Pieprz czarny,- Pieprz ziołowy, opakowanie,- Papryka ostra i słodka do smaku,- liść laurowy, ziele angielskie

Wypisz Wymaluj
Kofty wieprzowo-wołowe z piekarnika 223

Składniki: 500 g mięsa wołowo - wieprzowego,2 łyżeczki świeżej natki pietruszki,2 łyżeczki curry indyjskiego, trochę oleju,sól,pieprz,pieprz cayenne,glazurowane marchewki- przepis tutaj  Przygotowanie:    Zaczynamy od zamoczenia patyczków do szaszłyków w wodzie przez 15 minut po to,  żeby nie przypaliły się podczas pieczenia. Do miski wkładamy mięso wieprzowo-wołowe, dodajemy przyprawy i posiekaną

Aga w kuchni

Proponowane wyszukiwania