marchewka - 20163 przepisów (strona:1043/1345)

Roladki drobiowe z serem i szpinakiem 559

drobną kostkę. Dodać razem z posiekanym koperkiem do pomidorków. Wymieszać a następnie całość lekko skropić olejem lnianym. Pesso przygotować wg przepisu na opakowaniu.Polecam też:Roladki nadziewane feta z marchewka i kuskusemRoladki z camembertem i rukolą

Monia miesza i gotuje
Kurczak w sosie orzechowym 412

smakować, a wręcz przeciwnie danie plasuje się w czołówce moich ulubionych :) Składniki na 4 porcje: 500 g piersi z kurczaka 450 g warzyw mrożonych ( u mnie te z marchewką, brokułem, kukurydzą, papryką i fasolką szparagową) 2 ząbki czosnku 1 cebula 75 g orzeszków arachidowych solonych 2 łyżki sosu sojowego 500-600 ml bulionu warzywnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sól Pieprz

Fabryka pomysłów
T... Tabbouleh 287

lekko zmodyfikowany. Mam nadzieję, że moje eksperymenty nikogo nie obrażą ;) Składniki: 2 szklanki kaszy kuskus 3 szklanki wrzącego bulionu  1/2 cebuli 1 pomidor (bez skórki) 1/3 cukinii 1 marchewka 1 łyżka oliwy z oliwek 2 łyżka cytryny przyprawy: 1/2 łyżeczki pieprzu, kolendra, mięta, pietruszka,  chilli *opcjonalnie: pokruszona feta, papryka , ogórek Przygotowanie : Kaszę kuskus przekładamy do miski (pamiętajcie

Kitchens Alphabet
L... Lecho! [Eintopf part. 1] 299

francuskim, prowansalskim ratatouille . Moje leczo jest dość zmodyfikowane i przywodzi mi na myśl dzieciństwo :) Składniki (2 porcje): 1 cukinia 1/2 bakłażana 1/2 czerwonej papryki 1/2 puszki groszku z marchewką  1 cebula 5 pieczarek zielona fasolka (miałam dosłownie resztki) 4 parówki* 1 x pomidory z puszki 1 łyżka oleju 1 łyżka pikantnego ketchupu przyprawy (sól, pieprz, bazylia, zioła prowansalskie papryka

Kitchens Alphabet
Muffinki z batata (bez glutenu, mleka i jajek) 518

diecie bez nabiału, to koniecznie musicie je wypróbować.  Właściwie miałam zamiar piec ciasto marchewkowe, ale gdy mój wzrok padł na kupionego wczoraj batata pomyślałam, że dodanie go zamiast marchewki powinno sprawić, że konsystencja ciasta będzie lżejsza, a smak łagodniejszy. Rzeczywiście ciasto j est delikatne, puszyste i sprężyste, a jednocześnie wilgotne. Aż trudno uwierzyć, że nie ma w nich

głodny alergik
Esa!! Kuchnia Włoska coś na Walentynki dla ukochanej osoby :) 200

zupa krem z pomidorów podana z serem feta i chlebkiem razowym. zakładka zupy i kremy...  II danie czyli Risotto po mediolańsku z szafranem z pieczonym łososiem i gotowaną marchewką zakładka obiady... Sałatka z Rukoli, pieczonej gruszki i cebuli  z Chlebkiem razowym idealna jako przystawka przed obiadem lub jako kolacja :)  przepis w zakładce sałatki i surówki... Szarlotka

pichciszto
Sos do spaghetti 209

marchwi 250 g selera naciowego 300 g cebuli 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soli bazylia świeża Wykonanie: Pomidory kroimy w ćwiartki wycinając gniazdka, dodajemy pokrojoną marchewkę, cebulę i seler naciowy; następnie oliwę i sól. Garnek stawiamy na małym ogniu, gotując powoli, aż pomidory puszczą sok. Wtedy możemy trochę podnieść temperaturę, uważając, aby sos się nie przypalił. Gotujemy

Anioły w kuchni
Wegetariańskie flaczki 185

Dziś jeden z przepisów na moje ulubione grzyby, które można samemu wyhodować w domu, lub kupić w supermarkecie...boczniaki:-)... Składniki: 40dag boczniaków, 2 marchwie, 1 pietruszka, kawałek selera,  1 duża cebula,  koncentrat pomidorowy, olej,  sól,  pieprz,  papryka słodka Wykonanie: Grzyby umyć, pokroić w paski, warzywa obrać, zetrzeć na tarce.W garnku rozgrzać olej, wrzucić pokrojoną cebulę

Anioły w kuchni
Zupa z curry 154

Rozgrzewająca , lekka zupa w sam raz na jesienne chłody. Dodatkową zaletą, ważną dla zapracowanych, jest fakt, że przygotowuje się ją błyskawicznie. Polecam wszystkim miłośnikom marchewki. Składniki: 1kg marchwi pietruszka korzeń kawałek selera puszka pomidorów cebula 2 łyżki curry jogurt naturalny sól, pieprz natka pietruszki Warzywa umyć, obrać i  najlepiej zetrzeć na tarce. Zalać bulionem warzywnym i ugotować, na końcu

Anioły w kuchni
Grochówka fasolowa 234

Lubicie grochówkę?, bo ja tak. Świetnie rozgrzewa, pomimo, że jest bez „wkładki”. POLECAM!!!  Składniki; 300g fasoli,  2 litry wody,  marchewka, pietruszka, kawałek selera,  3 ziemniaki,   ząbek czosnku,  cebula,  bulion warzywny,  liść laurowy,  ziele angielskie,  sól, pieprz, łyżka majeranku, łyżka mąki. Wykonanie: Fasolę namoczyć na noc, następnie gotować w wywarze

Anioły w kuchni
Wegetariański pasztet z " Jaśka" 167

pasztetów z warzyw. Jeśli znudziła się Wam szyneczka i serek, to zróbcie sobie taki pasztet, jest pyszny…. Składniki:  2 szklanki fasoli,  20dag pieczarek, 2 cebule, ziemniak,  marchew, pietruszka,  kawałek selera,  2 jajka,  czerstwa bułka,  szklanka mleka,  majeranek,  sól, pieprz,  słonecznik Wykonanie:  Fasolę namoczyć na noc, a następnie ugotować, cebulę

Anioły w kuchni
Zupa marchewkowa 178

nadzieję, że będzie Wam smakować...lekka, zdrowa i bardzo rozgrzewająca...pozdrawiam  Składniki na 2 osoby; 3 marchewki 1 ziemniak 1 pietruszka 3 cm korzenia imbiru 2 łyżki oliwy / ja zastosowałam oliwę KURTES...POLECAM/ 2 szklanki wody pieprz, sól Warzywa gotujemy. Wkładamy do blendera, dajemy dwie szklanki gorącej wody i blendujemy. Dodajemy starty imbir, oliwę i doprawiamy do smaku. Można

Anioły w kuchni
LASAGNE WEGETARIAŃSKA 170

wymiarach: 33x21cm, zwykle robię 3 warstwy z 9 gotowych płatów.  Porcja na 4 – 6 osób Składniki; 9 płatów lasagne,  20dag pieczarek,  20dag brokułów, 1 marchewka,   cebula,  duża puszka pomidorów,  2 ząbki czosnku,  10dag startego parmezanu,  2 szkl. beszamelu ,  oliwa, zioła i przyprawy. Płaty lasagne wrzucić na osolony wrzątek i podgotować

Anioły w kuchni
Kapusta kiszona 121

konserwantów. Kapusta kiszona oczyszcza organizm, wzmacnia odporność i wspomaga trawienie. W dodatku jest wyjątkowo niskokaloryczna, więc mogą się nią zajadać również osoby na diecie. Potrzebna będzie poszatkowana kapusta, marchew starta na tarce, sól (nie więcej niż 20 g na 1kg kapusty), kilka liści laurowych i ziele angielskie. Wszystko razem mieszamy i odstawiamy na 2 godziny,  żeby kapusta puściła

Anioły w kuchni
Sałatka jarzynowa 255

Najbardziej zapamiętana z dzieciństwa, królowa wszystkich imprez...... Składniki: puszka groszku puszka kukurydzy 2 ziemniaki 4 marchewki 1 pietruszka ½ selera korzeniowego 4 jajka 1 cebula czerwona jabłko ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 3 łyżki  śmietany lub jogurtu greckiego 1 łyżka musztardy sól , pieprz  Wykonanie: Groszek i kukurydzę osączamy z zalewy . Warzywa korzeniowe gotujemy w skórkach, następnie

Anioły w kuchni

Proponowane wyszukiwania