maliny - 13477 przepisów (strona:96/899)

Muffiny brownie z malinami, daj się skusić! 171

Muffiny brownie z malinami, czyli połączenie które stanowi duet idealny.  Kwaskowate maliny, gorzka czekolada i odrobina cukru to składniki, które tworzą te przepyszne babeczki, ale nie ma co zachwalać, wypróbujcie sami!  Składniki: Na ok. 6 dużych muffinów  - 100 g masła - 125 g gorzkiej czekolady (min. 60% kakao) - 130g cukru - 2 jajka - 100g mąki pszennej - 1 łyżka kakao(...)łyżeczki proszku do pieczenia - garść malin W garnku rozpuszczam masło, następnie dodaję połamaną na kostki gorzką czekoladę i cukier, mieszam aż do rozpuszczenia. Zawartość garnka odstawiam na chwilkę do ostygnięcia. Po chwili dodaję do zawartości garnka jajka, oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Wszystkie składniki mieszam, do czasu uzyskania jednorodnej konsystencji, lecz nie za długo. Papilotki napełniam

Receptura smaku
PROZDROWOTNE ŚNIADANIE! BEZGLUTENOWE ORZECHOWO-MALINOWE PANCAKES Z ROKITNIKIEM! BŁOGIE POŁĄCZENIE ;-) 107

takie, na które po prostu chce Ci się wstać z łóżka, z uśmiechem na twarzy! Moja propozycja właśnie taka jest. Pyszne chrupiące pancakes z orzechami włoskimi, rokitnikiem i malinami. Bez glutenu, bez laktozy, z dużą dawką witamin i energii. Zdrowy pomysł na śniadanie, które nie obciąży Twojego przewodu pokarmowego, a usprawni jego pracę. Placuszki przygotowałam na bazie dwóch mąk: jaglanej(...)kokosowej, mleka kokosowego, posiekanych orzechów włoskich, mrożonych malin i dżemu z Rokitnika firmy Łowicz. Placuszki są bez zbędnego cukru i białej mąki. Rokitnik jest bogatym źródłem witaminy C, posiada ponad 190 prozdrowotnych substancji , jest dobrym źródłem potasu, antyoksydantów czy witaminy E. Dlatego też polecany jest przy schorzeniach układu sercowo-naczyniowego. Warto sięgać po niego często i rozpoczynać w ten sposób

SMYKWKUCHNI
Malinowe deserki dla dzieci (na bazie kaszy) 205

deserków wykorzystałam foremki do galaretek nadając im bardziej apetycznego kształtu, urozmaiciłam je w liofilizowane owoce (,jeśli takich nie macie możecie śmiało użyć świeżych), a całości smaku nadaje pyszny syrop malina z miodem Eterno . Spróbujcie. Składniki: (na 2 porcje) 500 ml mleka 6 łyżek kaszy manny (u mnie błyskawiczna) 2 garście liofilizowanych owoców* 2 łyżki syropu malina z miodem Eterno(...)garnuszka z grubszym dnem wlewamy mleko. Gotujemy, następnie dodajemy 6 łyżek kaszy manny, gotujemy mieszając. Gdy kasza zacznie gęstnieć dodajemy pokruszone w dłoniach owoce liofilizowane (u mnie mieszanka truskawek, malin i owoców leśnych), opcjonalnie dodajemy miód do smaku (należy go dodać pod koniec by nie stracił swoich właściwości). Gotujemy całość mieszając aż do zgęstnienia. Zdejmujemy garnek z ognia i dodajemy

Słodkie okruszki
Urodzinowy tort tiramisu 135

krem: 2 opakowania dobrze schłodzonego serka mascarpone 4 żółtka 3 łyżki drobnego cukru do wypieków 300 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 1 śmietan fix Pozostałe: 500 gram malin zmiksowanych owoce na wierzch u mnie maliny, borówki, porzeczki, truskawki i kiwi 1 szklanka wystudzonej kawy rozpuszczalnej kakao do oprószenia boków czekolada starta na wióry na wierch Przygotowanie: Żółtka(...)podkładkę kładziemy pierwszy biszkopt. Nasączmy go 1/2 szklanki kawy. Następnie wykładamy 1/3 powstałej masy. Przykrywamy biszkoptem, który nasączamy pozostałą kawą. I nakładamy kolejną warstwę mamy, wyrównujemy. Wykładamy zmiksowane maliny, świetnie kwaśna malina przełamuje smak słodkiego kremu tiramisu. Na maliny nakładamy jeszcze trochę kremu, wyrównujemy. Kremem smarujemy również boki ciasta. Wstawiamy do lodówki, na około godzinkę. Chyba że mamy dużo czasu

Życie zaczyna się w kuchni
Malinowe praliny 107

spędzeniem w niej co najmniej pół dnia Wówczas możecie smarować foremkę czekoladą w międzyczasie. Polecam serdecznie Składniki na 12 czekoladek: – 100 g białej czekolady – około 100 g malin (świeżych lub mrożonych) – 25 ml śmietanki kremówki – 1 łyżeczka cukru – 100 g gorzkiej czekolady – silikonowa foremka do pralin oraz pędzelek Zanim przystąpimy do jakichkolwiek działań, najlepiej(...)razu wstawić foremkę do lodówki, żeby była dobrze schłodzona. Maliny wraz z cukrem wrzucamy do garnka i podgrzewamy, mieszając od czasu do czasu, do momentu, aż rozpadną się całkowicie. Wówczas przesiewamy je przez sitko dość dokładnie, żeby pozbyć się pestek, ale zachować jak najwięcej miąższu z samej maliny. W innym garnuszku roztapiamy czekoladę wraz ze śmietanką. Białą czekoladę roztapiamy

Relaxtime
Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami 754

Tort Kinder z kremem śmietanowym białą czekoladą i kwaśnymi malinami.        Dzisiaj przepis na mój ulubiony tort. Torty albo są ładne albo smaczne, zazwyczaj jedno z drugim nie idzie  w parze, często te ładne są ciężkie, tłuste, przesłodzone albo z niesmacznej masy cukrowej ble... Z Tortem Kinder jest zupełnie inaczej ... jest lekki nie za słodki(...)łyżka octu Jeżeli chcesz otrzymać biszkopt ciemny dodaj 3 łyżki kakao. Krem śmietankowy z białą czekoladą 1. śmietana 30% - 750 ml 2. biała czekolada - 2 tabliczki po 100g  maliny (mogą być mrożone) lub inne kwaśne owoce. gorzka herbata do nasączenia biszkoptu. polewa czekoladowa 200 gr czekolady 30 gr masła 50 ml śmietany 30% dekoracja i  teraz możesz trochę

Wylizany Rondel
Malinowa pianka 175

ocet - 1 łyżeczka olej - 2 łyżki cukier-1 szklanka mąka-1 szklanka proszek do pieczenia-1 łyżeczka kakao-3 łyżki Pianka : śmietana kremówka - 250 ml cukier puder - 1 łyżka maliny mrożone - 200 g galaretka malinowa - 2 opak woda - 2 szkl Poncz woda - 3/4 szkl cukier - 1 łyżka sok z połowy cytryny rum - 3 łyżki Polewa: czekolada w pastylkach(...)wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wymieszać,  wylać do wysmarowanej tłuszczem blachy, piec 35 minut w 175 stop.  Ciasto przekroić wzdłuż na pół.  Pianka: Mrożone maliny przełożyć do garnka. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, wlać do malin, następnie gorące maliny przetrzeć z rozpuszczoną galaretką przez sito, odstawić do lekkiego stężenia. Dobrze schłodzoną śmietanę ubić z cukrem

Kuchnia Danusi
Owsianka paleo z chia, quinoa i malinami 113

Dzisiaj coś słodkiego,tym razem jeden z moich ulubionych deserów, czyli „owsianka” paleo z nasion chia i quinoa z malinami. Prosty i pyszny deser, równie dobrze można go przygotować w miseczce i zjeść na śniadanie lub jako posiłek po treningu (quinoa czyli komosa ryżowa jest dobrym źródłem węglowodanów). Do zrobienia w kilka chwil, smakuje zarówno na ciepło(...)ugotowanej komosy ½ szklanki nasion chia ⅓ szklanki płatków kokosowych ⅓ szklanki płatków migdałowych/zmielonych migdałów 350ml mleka (kokosowe, ryżowe lub migdałowe) 2-3 łyżeczki miodu (zależy jakie słodkie lubicie) 200 g malin (mrożone lub świeże) Przygotowanie: Wrzucamy maliny do garnka wstawiamy na gaz, dodajemy odrobinę miodu i mieszamy, aż się zagęszczą. Pozostałe składniki na “owsiankę” zalewamy mlekiem, mieszamy i odstawiamy do lodówki

PaleoLife
Rolada malinowa łaciata 130

Rolada którą robi się szybko, jest lekka jak puch i mocno malinowa. Polecam dla łasuchów i nie tylko. Miłośnicy malin będą zadowoleni. Moja wersja nie jest mocno słodka. biszkopt 3 jajka 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżki cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka kakao  krem: 400 ml śmietany kremówki 30 % 350 g malin(...)ciasto nie klei się. Po wyjęciu z piekarnika jeszcze ciepły biszkopt przełożyć na ściereczkę, zdjąć papier do pieczenia i zwinąć razem ze ścierką wzdłuż dłuższego boku. Zostawić do ostudzenia. Maliny, przekładam do garnka, zostawiam 50 g dodaję cukier, sok z cytryny i na wolnym ogniu gotuję aż maliny będą miękkie. Przecieram przez sitko. Żelatynę namaczam w łyżce zimnej wody, dolewam

wesoła kuchnia
Kruche ciasto z mango i malinami 260

Kruche ciasto z mango i malinami to wynik przeglądu zamrażalki. Znalazłam resztki zamrożonego kruchego ciasta, kakaowego i białego. Zawsze przyrządzam więcej ciasta i przechowuję w zamrażalniku. Miałam też resztki mrożonego mango i malin. Postanowiłam więc upiec kruche ciasto z resztek . Ciasto wyszło pyszne! Kruche ciasto Składniki: prostokątna foremka 15 cm x 25 cm 250 g kruchego białego, tutaj przepis(...)kruchego kakaowego 500 g mango 200 g malin 3 łyżki cukru 2 łyżeczki ziemniaczanej mąki 50 ml likieru malibu 2 łyżki soku z cytryny 50 g białej czekolady 2 łyżki śmietanki 3 łyżki kokosowych wiórków Wsyp mango do małego garnka. Jeśli używasz świeże mango, pokrój w dużą kostkę. Dodaj cukier, likier i sok z cytryny. Gotuj aż mango będzie miękkie

codojedzenia
Konfitura z pigwowca i malin słodzona ksylitolem 150

pigwowca (często nazywa się je pigwą, ale właściwa pigwa to duże jabłka ;)). Robiłam już rok temu wersję zwykłą i z dodatkiem pomarańczy, a teraz byłam ciekawa, jak wyjdzie z malinami. Co prawda nie ma już świeżych malin, ale zawsze można wykorzystać te mrożone i tak też zrobiłam ;) Kolor jest przepiękny i mam nadzieję, że w słoiczkach utrzyma się jak najdłużej(...)Konfitura z pigwowca i malin słodzona ksylitolem 1 kg wypestkowanych owoców pigwowca 300 g malin (u mnie mrożone) 250-300 g ksylitolu 1 łyżeczka ekstraktu ze stewii Owoce pokroić drobno, przełożyć do garnka z grubym dnem i wlać około 0,5 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 10 minut. Dodać maliny i gotować do momentu uzyskania

FitKot
Łosoś na czarnym lądzie 131

stworzyć coś prostego, łatwego w przygotowaniu a zarazem wyrafinowanego. Tak, by każdy mógł skorzystać z tej receptury. Pieczony łosoś z czarnym makaronem wygląda intrygująco, a sos na bazie mrożonych malin i wina jest przysłowiową kropką nad i. Składniki: 4 porcje Łosoś 800g filetu z łososia bez skóry sok z całej cytryny czarny pieprz cytrynowy czarna sól ziarnista dwie łyżki oliwy(...)oliwek trzy gałązki bazylii cytrynowej Sos 200ml białego wina półsłodkiego 300g mrożonych malin Dodatkowo 500g czarnego makaronu Listki świeżej bazylii cytrynowej Łososia dzielimy na cztery porcje, skrapiamy sokiem z cytryny. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, układamy łososia, gałązki bazylii cytrynowej i skrapiamy oliwą z oliwek. Każdy kawałek posypujemy dwoma szczyptami pieprzu cytrnowego i szczyptą kryształków czarnej soli. Blaszkę przykrywamy folią

Gotowanie i blogowanie
Kokosowo – malinowa fantazja 178

smak kokosów, pewnie już zdążyliście to zauważyć. Szczególnie lubię go łączyć z różnymi owocami. Morele, truskawki czy jeżyny świetnie sprawdziły się w zestawieniu z kokosem. Teraz przyszedł czas na maliny. Ciasto jest cudownie kokosowe, przełamane kwaskową masą malinową. To rozpustne połączenie smaków świetnie ze sobą współgra. A ciasto powstało zupełnie przez przypadek, bo jak bloger spać nie może, to kreuje(...)głowie nowe przepisy. Potem rano wstaje, biegnie do sklepu po maliny i piecze. Efekty bezsenności przelane na pyszne ciasto, idealne do popołudniowej kawy. Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas przygotowania 1 hr 40 min Biszkopt kokosowy

Wędrówki po kuchni
Ocet malinowy 120

Ocet malinowy jest doskonałym dodatkiem do sałat, dressingów i marynat. Ocet owocowy można przygotować z malin, truskawek, jeżyn, czarnych porzeczek, jagód. Owoce nadają kolor i aromatyzują ocet. Po dłuższym przechowywaniu kolor octu owocowego, traci nieco intensywność, ale nadal jest pyszny. Octem malinowym skrapiam sałaty lub dodając trochę oliwy robię aromatyczny dressing do sałatek warzywnych. Składniki: 3/4 szklanki malin ocet jabłkowy(...)ocet z białego wina - octu użyć tyle, aby zakrył maliny i wypełnił słoik 1 płaska łyżka cukru słoik o pojemności 300 ml Przygotowanie: Maliny wymieszać z cukrem, przełożyć do słoika i zalać octem. Ocet musi zakrywać maliny. Słoik lekko zakręcić i pozostawić na tydzień w ciemnym miejscu. Po tym czasie, gdy ocet zabarwi się na malinowo, zlać go do butelki

Codziennik Kuchenny
Tarta z malinami 125

AmpedSense.OptimizeAdSpot('AP'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('IR'); Opis: Uwielbiam tarty. Możemy je przyrządzać na wiele różnych sposobów, na słono oraz słodko. Ostatnio moją ulubioną stała się tarta ze świeżymi malinami. Bardzo szybko ją przygotujemy w domu, a na pewno smakiem i wyglądem zachwyci każdego. AmpedSense.OptimizeAdSpot('PL'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PC'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('PR'); Składniki: 250 g mąki pszennej 100 g masła 1 jajko(...)łyżki cukru 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki 30% lub 36% 150 g białej czekolady 1 opakowanie świeżych malin AmpedSense.OptimizeAdSpot('1L'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1C'); AmpedSense.OptimizeAdSpot('1R'); Sposób przygotowania: Na stolnicę przesiewamy mąkę, do tego dodajemy masło, jajko oraz cukier. Całość ugniatamy na jednolite ciasto. Następnie ciasto ugnieść w kulkę i odstawić do lodówki na ok. godzinę. Następnie ciasto należy rozwałkować

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne