maliny - 13477 przepisów (strona:725/899)

Gotowany serniczek malinowy 138

rondelku mieszamy serek, jajko i słodzidło. Stawiamy na palnik i dodajemy rozrobiony w wodzie budyń. Cały czas mieszając, gotujemy aż całkowicie zgęstnieje. Gotowy przekładamy do miseczki i dodajemy maliny

Kuchenny Skrawek Nieba
Letnie ciasto z truskawkami 320

niezwykle prosty w wykonaniu.  U mnie ciasto zniknęło tego samego dnia, w którym się pojawiło.  Ledwie zdążyłam zrobić parę zdjęć :) zamiast truskawek wykorzystać można inne letnie owoce: maliny, jagody, wiśnie lub rabarbar.  Jest lekkie i pyszne, polecam :). Składniki: -350-400 g owoców -3 szklanki mąki -1 margaryna -1 szklanka cukru -4 jajka -pół szklanki mąki -1 łyżeczka

KasiekGotuje
Pierożki z jabłkami dla leniwych łasuchów 160

mojej pamięci. Uwielbiałam z samego rana, zaraz po przebudzeniu, zakładać ciapki i w piżamce maszerować do sadu... A tam? Zapachy nie z tej ziemi, jabłka soczyste i chrupiące, słodkie maliny, agrest i porzeczki... Takie obrazy i wspomnienia, przywołał u mnie zapach, roztaczający się po domu w czasie przygotowywania pierożków z jabłkami . Nigdy wcześniej nie korzystałam z gotowego ciasta kruchego, natomiast

Mój Smak na Życie
Kluseczki leniwe (bardzo miękkie) 6074

wersja leniwych jest na słodko z jagodami (ze słoika domowej roboty). PYCHA:-) W wersji na słodko można podawać je ze śmietaną posypaną cukrem lub z ulubionymi miękkimi owocami np. malinami. Ps. Do tak prostego dania kluczem są składniki najwyższej jakości Składniki (dla max. 2 osób): 250 g twarogu (najlepiej wiejskiego) 1/2 szklanki mąki pszennej typ 450 1/4 masła (prawdziwego

IMPRESJA SMAKU
Kruche babeczki 150

śmietaną. Hitem są u mnie babeczki z plastrami banana i czekoladową polewą**. Na zdjęciu babeczki z waniliową ricottą (ricotta+ ekstrakt z wanilii +cukier wg uznania), brzoskwiniami Paraguayo i malinami, posypane odrobiną cukru pomarańczowego. Bardzo często piekę babeczki gdy mam "zbyt dużo wolnego czasu". Schowane w pudełkach dzielnie oczekują na swój czas. Nie tracą świeżości, nie miękną, a zawsze tuż

Zapiski Młodej Żony
OWOCOWIEC BISZKOPTOWY NA MĄCE ORKISZOWEJ 172

tylko zajadać. Można je przygotować w pełni sezonu owocowego ale można tak jak i ja posłużyć się owocami mrożonymi. Ja użyłam do jego przygotowania 750g mrożonych owoców mieszanych (jeżyny, maliny, porzeczki czerwone i czarne) i 750g truskawek. Rodzaj użytych owoców jest dowolny. Moje owoce były bardzo kwaśne, więc ciasto zbyt słodkie nie było, gdy wolimy bardziej słodkie ciasta proponuję dodać

Smaczne Zdrowe
Oatmeal porridge 127

pracę jelit . Mój syn ją kocha, a ja razem z nim :) Oatmeal porridge SKŁADNIKI: 60 g otrębów owsianych 400ml mleka (lub wody) łyżeczka cukru szczypta soli miód świeże owoce (maliny, truskawki, jagody, porzeczki, jeżyny itp) WYKONANIE: Płatki owsiane wsypujemy do garnka o grubym dnie i zalewamy mlekiem lub ewentualnie wodą jeśli ktoś nie lubi mleka. Dodać sól i cukier. Doprowadzić

Pyry na Gaz
Tarty i kruche 207

Rurki półfrancuskie z kremem budyniowym Kruche babeczki z makiem Szwajcarski Orzech Pie Kruche z masą kokosową Mini tarty z malinami Kruche babeczki z masą serowo borówkową Kruche z czekoladową pianką i borówkami Babeczki z bitą śmietaną i truskawkami Tarta z rabarbarem i kokosową bezą Tarta z morelami i migdałami Mini tarty kokosowe z owocami

Ala piecze i gotuje
Drożdżowe bułeczki ze śliwkami i cynamonową kruszonką 143

kruszonkę: 50 g mąki 25 g masła lub margaryny 30 g cukru 1 łyżeczka cynamonu w proszku Dodatkowo: 30 dag świeżych lub mrożonych owoców. ( u mnie śliwki i maliny ) 1 rozmącone jajko Łyżka mleka Sposób wykonania: Mąkę przesiać, dodać do niej pozostałe składniki i dokładnie wyrobić. Z wyrobionego ciasta  uformować kulę i pozostawić w ciepłym miejscu w głębokiej misce

Na słodko lub wytrawnie
Kruche ciasto z brzoskwiniami i lekką budyniową pianką 155

font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}   Uwielbiam to ciasto i po wersji z malinami dałam tym razem brzoskwinie z puszki i zmieniałam budyń  waniliowy , na budyń karmelowy. Przepis wzięłam z tej strony Składniki na kruche ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej lub krupczatki

Na słodko lub wytrawnie
Ucierany placek z owocami 149

jajek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny 1 szklanka cukru 1 op. ( 16 g) cukru waniliowego ok. 600 g mrożonych lub świeżych owoców ( dałam maliny, truskawki i porzeczki) cukier puder do posypania Sposób wykonania: Masło lub margarynę rozpuścić i wystudzić. Białka oddzielić od żółtek i ubić wraz c cukrem i cukrem waniliowym. Pod koniec ubijania dodać

Na słodko lub wytrawnie
Tort jeżynowo - jagodowy 192

śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż

Na słodko lub wytrawnie
Tort zajączek wielkanocny 149

śmietany kremówki 36 % 5 łyżek cukru pudru 300 g jeżyn 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 śmietanę śnieżkę w proszku oraz inne owoce do przybrania tortu: jeżyny, jagody, maliny, truskawki opcjonalnie. Sposób wykonania kremu: Kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem i śnieżką. Jeżyny rozgnieść za pomocą blendera i dodać do kremu, wszystko dokładnie zmiksować. Biszkopt przekroić wzdłuż

Na słodko lub wytrawnie
Bezglutenowe i bezjajeczne prawie pierniczki 284

opuścił, nie znudziły się Wam korzenne aromaty, to serdecznie polecam te maleństwa nawet teraz. Jeśli jednak zużyliście już całą przyprawę do piernika i zamiast cynamonu wolicie w cieście mrożone maliny, zapiszcie sobie ten przepis na przyszłe Święta - gwarantuję, że się w nich zakochacie. Piernikowe ciągutki z migdałami Składniki: (na 30-35 sztuk) 120 g mielonych migdałów 35 g mąki ziemniaczanej

Pożeraczka, czyli raz adobrze
PAVLOVA 96

szklanki cukru (dodałam też 2 łyżki cukru trzcinowego) 1 łyżka octu winnego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 200 ml. śmietanki 30 % 1 łyżka cukru pudru śmietan-fix owoce (truskawki, maliny kiwi) A jak to zrobić: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Stopniowo dodawać cukier i dokładnie miksować, aby cukier dobrze się rozbił.  Pod koniec dodać ocet i mąkę

Kuchnia w opałach

Proponowane wyszukiwania