Składniki: 0,5kg moreli 250g cukru maliny sok z cytryny Sposób przygotowania: Owoce umyć i osuszyć.Morele przekroić na pół,wyjąć pestkę i zamiast niej umieścić ładną malinkę. Ułożyć ściśle w słoiku. Do garnka wsypać cukier i zalać go wodą.Następnie dodać sok z cytryny(tylko trzeba uważać na pestki). Syrop gotuj 6 minut na wolnym ogniu,od czasu
Wielki apetytmówi,że na myśl przychodzi mu od razu smak dzieciństwa. Zdecydowanie nie można porównać ich z żadnym produktem dostępnym w sprzedaży. Jest aromatyczny,ale pachnie prawdziwa truskawką,czy maliną a nie aromatem. Moje dzieci były zachwycone a jak one to i ja. Polecam zakup i zapraszam do pozostawiania opinii na temat tych produktów (wiem,ze wszyscy będziecie zachwyceni:) Smacznego
Wielki apetytdałam mniej, zastępując odebraną część zwykłą mąką) 400g mąki pszennej cukier wanilinowy 80ml mleka Polewa czekoladowa (u mnie Dr Oetker) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) mazak czerwony Dr Oetker Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz czekolady i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy kuleczki
Wielki apetytodebraną część zwykłą mąką) 400g mąki pszennej cukier wanilinowy 80ml mleka migdały w miodzie(kupiłam w tygodniu greckim w Lidlu) Kisiel instant w kolorze czerwonym( u mnie Dr Oetker-maliny z żurawiną i hibiskusem) Sposób przygotowania: Wszystkie składniki(oprócz migdałów i kisielu) dokładnie odmierzamy,łączymy i wyrabiamy ciasto o konsystencji plasteliny. Z ciasta formujemy wałeczki,które formujemy na kształt palca.Zamiast
Wielki apetytmnie słodyczami drugiej kategorii. Z wiekiem jednak gusta zdecydowanie mi się zmieniły i smak świeżych owoców jest moim ulubionym. Zapraszam na moją sorbetową wariację. Składniki: truskawki czerwona porzeczka maliny owoce (do dekoracji) listki świeżej mięty (do dekoracji) Sposób przygotowania: Umyte i osuszone owoce miksujemy na gładko. Następnie przekładamy do naczynia (które wytrzymuje niskie temperatury) i wkładamy do zamrażarki. Pamiętajmy
Wielki apetytplacuszki serowo-jogurtowe ,które najbardziej smakują mi z dodatkiem sezonowych owoców. Zanim na naszych stołach na dobre zagoszczą truskawki, maliny czy jagody możemy wykorzystać ostatnie , wciąż jeszcze smaczne ,choć mniej wartościowe jabłka. Odrobina jagodowej konfitury nadaje całości smacznego
Zakamarki mojej kuchniprzestać pić koktajle i jeść makaron, bo blog się zrobi makaronowo-koktajlowy! Ale nie ma tego złego, już niedługo szykuję dla Was inne pyszności! To co? Miksujemy? Składniki: * 200g malin - mogą być mrożone * banan * szklanka soku pomarańczowego * 2 łyżki soku z cytryny * łyżka płatków owsianych Przygotowanie : Banalnie proste - wszystko wrzucamy do blendera. Miksujemy do połączenia się
Magiczne Życie MartyKusi słodyczą bezy i kwaskową nutą świeżych owoców. ( przepis na dwie keksówki) 1l śmietany 35% 200 gramów bez 4 jajka 6 łyżek cukru pudru 100 gramów borówek 100 gramów malin duża mleczna czekolada ( najlepiej z wafelkami/ herbatnikami/ orzeszkami) garść pistacji Żółtka ucieramy z cukrem na kogel mogel, Białka ubijamy na pianę z dodatkiem odrobiny soli. Śmietanę ubijamy, dodajemy do niej
Bon Ton Italiasiebie od wewnątrz. Od kilku tygodni takie napitki pochłaniam przeważnie jako swoje śniadanie i jest mi z tym bardzo dobrze. Jestem szczęśliwa! Do przygotowania 2 porcji napoju potrzebujemy: - opakowanie malin (ok 200g) - 200 ml mleka roślinnego - 1 banana - 2 czubate łyżki płatków jaglanych Wszystkie składniki umieszczamy w kielichu miksera lub w misce i miksujemy do otrzymania jedwabistej, gęstej konsystencji
Szybko Tanio Smacznieogólnie czuję się trochę dziwnie... Na pomoc przyjdą mi KOLORY! Energia płynąca z owoca. Składniki -banan -kiwi -pomarańcza -ananas -zielone winogrona -czerwone winogrona -sok z połowy cytryny -łyżka syropu Malina z miodem od ETERNO Owoce umyj i pokrój w kawałeczki, skrop banana sokiem z cytryny. Dolej syropu Eterno i ...jeszcze troszkę cytrynki.... Wymieszaj i sałatka gotowa! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniłyżki konfitury żurawinowej, przyozdobić świeżym listkiem bazylii Podawać na ciepło, natychmiast po zdjęciu z grilla. Uwaga: Konfiturę żurawinową można zastąpić inną kwaskową konfiturą, bądź frużeliną: np. z malin, porzeczek czy wiśni Smacznego
KreatywnePinyminut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 15 minut do lekkiego przestygnięcia. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego przestudzenia. Do sernika idealnie będą pasować maliny na ciepło i lody waniliowe :) Smacznego
My Culinary Artcukru 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szkl. maślanki 1/2 szkl. jogurtu greckiego 2 jajka 3 łyżki stopionego masła 1/4 łyżeczki soli Dodatkowo: mały jogurt naturalny truskawki lub maliny banan oczywiście mogą też być inne owoce: borówka amerykańska, jagody, morele, brzoskwinie... miód lub golden syrop cukier puder W misce mieszamy wszystkie suche składniki, w drugiej misce delikatnie mieszamy mokre
http://szpilkinamiotle.blogspot.com/Klasyczna panna cotta to deser z podgrzewanej śmietany. Dla mnie ten włoski deser jest zbyt mdły, nawet jeśli doda się do niego wyraźny w smaku sos ze świeżych malin, truskawek czy rabarbaru. Dlatego z przyjemnością wypróbowałam lata temu przepis zaproponowany przez Annę Olson, kanadyjską mistrzynię cukiernictwa prowadzącą program "Na słodko". Jej wersja panna cotty jest kwaskowata w smaku i mniej
Weekendy w domu i ogrodzie