mleka 1 średnie jajko szczypta soli NADZIENIE 250 g białego twarogu, półtłustego 1 żółtko jajka 2 łyżki budyniu waniliowego w proszku cukier do smaku maliny KRUSZONKA 50 g zwykłego cukru 50 g mąki pszennej tortowej 10 g mąki kukurydzianej 50 g zimnego masła szczypta soli Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko
Moje domowe kucharzenieminerały szybko ulegają degradacji. Jak wyciskarka wolnoobrotowa radzi sobie z cytrusami, miękkimi owocami i warzywami liściastymi? W przypadku sokowirówki niemal niemożliwością było wyciśnięcie soku z miękkich owoców (jagody, maliny, borówki, etc.) czy też z liściastych warzyw (szpinak czy jarmuż). Cytrusy także nie za bardzo się sprawdzały, więc aby zrobić sok także z cytrusów, musiałam wyjmować dodatkowo wyciskarkę przeznaczoną dla nich
Codzienna kuchnia niecodziennaporcje) 250 g twarogu chudego 2 łyżki mleka 2 łyżki Truskawki Lio Shake Foods by Ann 1-2 łyżeczki miodu 1 op. (50 g) musli - u mnie: Malina&Wiśnia&Truskawka Foods by Ann Wykonanie: Twaróg wrzucamy do miski i rozgniatamy widelcem. Dodajemy mleko oraz miód i blendujemy na gładką masę. Na końcu dodajemy sproszkowaną truskawkę liofilizowaną
Kuchnia MagdaLenyoraz z innymi dodatkami. Nie byłabym sobą gdybym nie eksperymentowała, zmieniała smaki, farsze, dodatki. Wypróbowałam i polecam (oprócz świeżych owoców, jak jabłka, gruszki, banany, sezonowe borówki, jagody, maliny czy wiśnie) wersje placuszków z suszonymi owocami, szczególnie rodzynkami, żurawiną czy miechunką, tartymi orzechami, makiem, wiórkami kokosowymi. Ciasto baza już jest, teraz dodatki, do woli Racuchy drożdżowe z bananami podałam z dżemem
Zasmakuj Kuchnimoja owsianka bez tajemnic! Składniki na 1 porcję : 50g płatków owsianych górskich 150ml wody (3-krotna objętość płynu w stosunku do objętości płatków) 100g ulubionych owoców (najlepiej jagodowych – maliny, borówki, truskawki) 1 łyżka płatków migdałowych 1/2 łyżeczki nasion chia Do przygotowania owsianki wybieram płatki owsiane górskie – najlepiej wybrać górskie lub zwykłe, bo są najmniej przetworzone i najbardziej zbliżone
DietologGRUNT TO PRZEPIS! - Amerykańskie ciasteczka czekoladowo-orzechowe https://grunttoprzepis.blogspot.com/2017/11/amerykanskie-ciasteczka-czekoladowo.html CZARNA OD KUCHNI - Meksykańskie ciasteczka weselne https://czarrnaodkuchni.wordpress.com/2017/11/04/meksykanskie-ciasteczka-weselne/ MOJE MAŁE CZAROWANIE - Ciasto czekoladowo-o rzechowe, jaglane z malinami https://doowa.blogspot.com/2017/11/ciasto-czekoladowo-orzechowe-jaglane-z.html#more DORCIA W KUCHNI [FB] - Drożdżówki z masą orzechową https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=975384235933440&id=637096433095557&_rdr#979261282212402 6 NIEBO - Nanaimo bars - kanadyjskie ciasto bez pieczenia https://6niebokuchnia.blogspot.com/2017/11/nanaimo-bars-kanadyjskie-ciasto-bez.html ŻYCIE ZACZYNA SIE W KUCHNI
Grunt to przepis!Wielkopolski Rzepakowy z Bazylią odrobina oleju do natłuszczenia patelni nadzienie: 250 g ricotty 2 łyżki oleju Wielkopolski Rzepakowy z Bazylią 20 g cukru trzcinowego z prawdziwą wanilią żółtko dodatkowo: maliny Szpinak dokładnie myjemy. Miksujemy go z woda i mlekiem. Dodajemy jajka, olej, sól i mąkę i energicznie mieszamy trzepaczką aż powstanie gęsta, gładka masa. Na lekko natłuszczonej patelni smażymy naleśniki
Mienta blogaksamitnie kremowy i wilgotny. Jednym słowem- sernik- bajka! Nie bójcie się dodawać dynię do wypieków, bo nadaje się do tego idealnie. Poza sernikiem polecam wam muffiny dyniowe z malinami , jesienne ciasto dyniowe i placki dyniowe . Udanych wypieków! Składniki: Spód: 100 g ciasteczek owsianych 100 g herbatników maślanych 50 g bułki tartej 80 g roztopionego masła
Smakowity Blog KulinarnyKółka. Zachęcam do przyrządzenia :) 2 porcje: warstwa fioletowa: 4 łyżki borówek 3 łyżki jagód 2 łyżki jogurtu greckiego łyżeczka miodu warstwa różowa ciemna: mały gotowany burak (ok. 80g) garść malin (ok. 60g) 2 łyżki pestek granatu warstwa różowa jasna: 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka 6-7 truskawek (ok. 90g) łyżka jogurtu greckiego na wierzch: 20 g płatków Lubella
Mienta blogcukru – 2 op. cukru wanilinowego – 2 łyżki mąki ziemniaczanej – 1 budyń wanilinowy – ok. 300 g puree z pieczonej dyni* propozycja podania: mus czekoladowy, konfitura z malin lub innych owoców. Przygotowanie: Przygotowujemy puree z dyni*. W dużej misce mieszamy mikserem zmielony twaróg, puree z dyni,serek mascarpone oraz cukier. Następnie dodajemy jajka, cukier wanilinowy oraz 2 łyżki
I LOVE LIFEsłodkiego mleka 1 i 1/2 szklanki zsiadłego mleka 4 dkg drożdży 2 jajka 2 łyżki cukru pudru sól olej lub smalec do smażenia Do dekoracji : cukier puder świeże owoce ( maliny, jeżyny, poziomki itp. ) Sposób wykonania : S łodkie mleko podgrzej trochę , rozpuść w nim drożdże. Dodaj cukier puder i połowę mąki, wymieszaj. Naczynie przykryj ściereczką i odstaw w ciepłe miejsce
Przepisy i porady kulinarneImbir. Cytryna. Malina. Miód. Listopad wita mnie takimi smakami. Choć zdecydowanie wolę cynamon i czekoladę :D Kurczak w 100 - procentowym, jesiennym wydaniu. Wprawdzie grzyby w daniu nieco zdominowały dynię co nie zmienia faktu, że potrawa wyszła przepyszna. Możecie podać ją z kaszą, ryżem czy nawet ziemniakami. Podałam, że przepis przewidziany jest dla 2 osób - jednak moim zdaniem jest
My simple kitchenowsianych błyskawicznych, 1 łyżkę masła lub oleju kokosowego, Krem czekoladowy: 2 puszki mleczka kokosowego (o pojemności 400 ml), 2 gorzkie czekolady o wysokiej zawartości kakao, dowolne owoce (jagody, wiśnie, maliny – u mnie nektarynki pokrojone na cząstki). Przynajmniej na 24 godziny przed przygotowaniem tego ciasta wstaw mleko kokosowe do lodówki – tylko mocno schłodzone się rozwarstwi. Na kilka godzin przed przygotowaniem ciasta
blog.moje-pasje.infocebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje zacznę od pizzy z łososiem i pomidorkami cheryy, omlet z pieczarkami, awokado
kruche babeczkisucho z dodatkiem redukowanego piwa słodowego. Poznaliśmy kolejne gatunki piwa, które zaprezentował pasjonat browarnictwa Rafał Batorowicz z firmy Sokołów S.A . Tutaj moje serce skradł belgijski lambik o intensywnym smaku malin oraz Russian Imperial Stout. Była to również okazja do spotkania i poznania osobście blogerów, których znałam dotychczas tylko z internetu. Miło było Was poznać! Dziękuję firmie Sokołów za zaproszenie
Pieguskowa Kuchnia