SKŁADNIKI: 250ml mleka 250ml śmietany 30% 80g cukru 3-4 łyżeczki żelatyny 1 cukier waniliowy (jeszcze lepiej jeśli damy laskę wanilii) +Mus 1,5-2 szkl. malin cukier według uznania WYKONANIE: 1.Do garnka wlać mleko i śmietanę dodać cukier i cukier waniliowy. 2.Doprowadzić do wrzenia, zdjąć z gazu dodać żelatynę i dokładnie wymieszać by się rozpuściła. 3.Płyn przelewamy
Dziś Ja gotujeFacebook'u: LENA GOTUJE BLOG Z PRZEPISAMI KULINARNYMI. Popularne w 2017roku: OGÓRKI W ZALEWIE MUSZTARDOWEJ PIGWA DO HERBATY PAPRYKA KONSERWOWA OGÓRKI CURRY GRZYBY MARYNOWANE W OCCIE SERNIK STRACIATELLA Z MALINAMI PIERNIK LAST MINUTE SERNIK GOTOWANY NA BISZKOPTACH SAŁATKA KRÓL IMPREZY Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku
Lena GotujeBellini Tiramisu kokosowe Cukinia faszerowana kuskusem z suszonymi pomidorami Hummus Hummus z suszonymi pomidorami Gofry z cukrem pudrem Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Grzane wino z bakaliami Grzanki z awokado i grana padano Grzanki z ricottą i pieczonymi warzywami Mini calzone z brokułami, oliwkami i mozzarellą Mus czekoladowy Mus czekoladowy
Moja smaczna kuchniaformie do muffinek papilotki – wrzuć do każdej z nich po 1 migdale,żurawinie i 2-3 kawałki śliwki. Wypełnij każdą papilotkę do 3/4 wysokości ciastem. Dodaj po kilka malin, wciskając je w ciasto. Wstaw je do piekarnika na ok. 20min, jednak bądź czujna/czujny i sprawdź przy pomocy patyczka stopień wypieczenia babeczek. W kąpieli wodnej rozpuść czekoladę, dodaj mleko
Eat me! Fit me!napój, który tak kochają Amerykanie – Eggnog. A przepis TU Nr. 5 Rolada świąteczna. Jedno z moich ulubionych ciast, ten krem jest mega pyszny. A przepis TU Nr. 6 Maliny, czekolada, czy trzeba pisać coś więcej ? Przepis TUTAJ Wesołych świąt! Artykuł Najlepsze świąteczne wypieki i nie tylko pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifegryczanej 60 g mąki owsianej 120 ml niesłodzonego mleka roślinnego (użyłam migdałowego) 2 dojrzałe banany 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 łyżka jagód goji 1 łyżka malin(można pominąć) Kilka suszonych śliwek/żurawiny/rodzynek/moreli 1 łyżka posiekanych orzechów ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli 1 łyżka mielonego siemienia lnianego PRZYGOTOWANIE: Siemię lniane zalewamy 2,5 łyżki
Marcepanowa kuchniaproszek do pieczenia. Pieczemy w tej samej blaszce co ciasto piernikowe, przez 30 minut w 180 st. C Budyń malinowy: 2 budynie śmietankowe 1 litra soku z malin W ok 2/3 szklanki soku rozprowadzamy budynie. Pozostały sok zagotowujemy i do gotującego wlewamy proszek budyniowy, gdy się całość zagotuje studzimy i wykładamy na ciasto piernikowe. Bita śmietana
Cynamonowe szczęściełyżeczka proszku do pieczenia ½ łyżeczki sody oczyszczonej Krem: 250 ml śmietanki kremówki 250g serka mascarpone 1 ½ łyżki cukru pudru 1 łyżeczka ekstraktu wanilii Frużelina: 250g owoców lata ( truskawki,maliny,jagody,czereśnie itp.) 1 ½ łyżeczki żelatyny rozpuszczonej w niewielkiej ilości gorącej wody ½ szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 1 łyżce wody Dodatkowo: dowolne owoce
Słodkie zapomnieniełyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny oraz innych waszych ulubionych suszonych owoców czy orzechów) Wykonanie: wszystkie suche składniki czyli mąkę, kakao, sól, sodę, cukier brązowy i waniliowy wkładamy do miski i mieszamy do suchych składników dodajemy
Słodkie zapomnieniezmielonych migdałów Beza 4 białka 180 g cukru 1 łyżeczka octu 1 łyżka kakao 2 łyżeczki kukurydzianej skrobii 50 g rozpuszczonej czekolady Dekoracja borówki physalis 50 g czekolady jeżyny maliny migdały w czekoladzie Nastaw piekarnik na 160ºC. Posmaruj formę tłuszczem. Dno wyłóż papierem do pieczenia. Rozpuść masło i czekoladę w kąpieli wodnej. W misce miksera umieść żółtka, jajka, wanilię
codojedzeniacukru 2 żółtka 3 łyżki (35 g) mąki pszennej 3 łyżki (75 g) mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki aromatu waniliowego Dodatkowo: 2 brzoskwinie (może być również np. koszyczek malin) cukier puder listki mięty Przygotowanie: Spód: 1) Do przesianej mąki dodać pokrojone masło, żółtka oraz cukier puder. Wszystkie składniki posiekać nożem i na koniec szybko zagnieść. Ciasto można również przygotować za pomocą
Fitsweet.meciepłe wieczory, soczyście zielona trawę, wakacyjną beztroskę i… sezonowe owoce! Bo gdyby ktoś zapytał mnie… jak smakuje lato i wakacje? Jak owoce… jak aromatyczne truskawki, słodkie maliny, przyjemnie kwaśne porzeczki, krwistoczerwone czereśnie i jak soczyste nektarynki… dlatego latem tak często robię owocowe smoothies, testuję, miksuję co tylko się da i w nieskończonej ilości kombinacji. Nektarynkowo-bazyliową
Fitsweet.merównież inne produkty Provena . Z pełną ofertą możecie zapoznać się tutaj: Wracając do przepisu na owsiane babeczki z konfiturą truskawkową… Do babeczek możecie dodać również świeże owoce np. maliny lub inną, ulubioną konfiturę. Spróbujcie, polecam. Składniki: (na 2 większe babeczki) 3/4 szklanki płatków owsianych JUMBO Provena 1/2 szklanki naturalnego jogurtu (nie morze być zbyt rzadki) 1 jajko
Słodkie okruszkizmielonego szafranu 100 ml wody 3 łyżki kokosowego oleju Zimowe śniadanie 3 łyżki granola 100 ml ubitej śmietanki 50 g greckiego jogurtu owoce do przybrania, u mnie borówki, physalis, maliny Nastaw piekarnik na 150ºC. Wymieszaj zmielone migdały z pestkami dyni, słonecznika, kokosowymi wiórkami i orzechami. Zagotuj wodę z miodem i szafranem, dodaj kokosowy olej i wymieszaj z suchymi składnikami. Odstaw
codojedzeniaPoza tym, w każdym rozdziale znajdują się nieskomplikowane przepisy, które szybko się przyrządza z superproduktem w roli głównej. Znajdziemy w niej m.in. naturalne superprodukty wspierające odporność, jak: czarny bez, maliny, miód, pyłek pszczeli, które o tej porze roku są szczególnie przydatne... dla każdego! Jedna taka książka jest właśnie do wygrania w KONKURSIE ➨ szczegóły na samym końcu 😉 Składniki: 500 g buraków
Kuchnia MagdaLeny