maliny - 13477 przepisów (strona:605/899)

Kasza jaglana 118

pestki.Pół tartego jabłka dodałam po to, aby nabrała przyjemnej wilgoci. Dodałam żurawinę suszoną, pestki dyni, siemię lniane, płatki migdałów,morwę białą suszoną, a całość polałam sokiem z malin! Po takim śniadaniu odzyskasz siły, naładujesz baterie i zaczniesz sam tworzyć wartościowe i pyszne śniadania! Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Pyszne i łatwe ciasto kubeczkowe 142

wyższe lub niższe. Ja nazywam to ciasto, ciastem awaryjnym. Robi się szybko, można je przewieźć, może podróżować, może leżeć. Użyłam jabłek. Możesz dać każdego owoca np.brzoskwinie,truskawki,rabarbar,śliwki,maliny, nawet mrożone owoce (bez rozmrażania). Składniki 3 kubeczki (u mnie szklanka ma 250 ml) mąki pszennej typ 450 u mnie  TOTA 8 jajek 1 kostka masła 2 szklanki brązowego

Z Kuchni Do Kuchni
” Wieprzowina Samuraja ” , czyli siekana , smażona , doprawiona 227

smaczny , niekłopotliwy i włazić do gardeł dzieci , bez marudzenia Tak, też jest ,dobrze doprawiona , polana dodatkowo sosem jogurtowo – czosnkowym …plus frytki, jakaś tam zielenina ..cudo , miód i malina Siekana , mieczem samurajskim..żart, oczywiście ,że nie Składniki 4 – 5 porcji : 1 kg chudej łopatki lub karkówki ( szynka będzie zbyt twarda , odpada ) 1 czubata ,łyżeczka suszonego tymianku 1 czubata

Ogrodnik w podróży
Fit placki owsiano-bananowe 113

płatki owsiane górskie i banany. Delikatne, mocno bananowe, rozpływające się w ustach gorące placuszki. Wspaniałe śniadanie na ciepło lub kolację na szybko! Podaję je z domową niesłodzoną konfiturą z malin, akurat tak wyszło i wyszło smacznie Choć Mąż zdążył zabrać do pracy z powidłami, mmmm… Moje placki są odchudzone, nie zawierają wiele mąki, zero cukru, chyba że mówimy

Zasmakuj Kuchni
Gotowy do użycia rękaw cukierniczy Rengo - moja opinia 148

produktu, zakręcamy i spokojnie możemy przechować w lodówce do następnego użycia.   Kremy występują w kilku wariantach smakowych ja otrzymałam waniliowy i malinowy, który faktycznie w swoim składzie ma maliny  i to aż 60% . Ogólnie skład produktu nie jest taki zły, jak na gotowy krem, który można jakiś czas przechowywać. Co do smaku to mi jakoś nie przypadł specjalnie

Cynamonowe szczęście
Panna Cotta z brzoskwiniowym musem 156

sklepowe deserki pełne cukru i dziwnych dodatków, spróbujcie tego! Do musu możecie użyć dowolnych owoców, ja akurat wykorzystałam resztkę brzoskwiń w syropie. Dobrze sprawdzą się również mrożone truskawki, maliny lub porzeczki - dodajcie to, co lubicie najbardziej! Składniki: 200 g jogurtu naturalnego 1 miarka odżywki białkowej 1 łyżka wiórków kokosowych 1 łyżka roztopionego oleju kokosowego 2 łyżeczki żelatyny  3 połówki

Kuchnia Ellie
Mleko kokosowe - szybki przepis 143

lodówce. Podczas  przechowywania w lodówce mleko może ulec rozwarstwieniu, by wróciło do pierwotnej konsystencji należy je delikatnie podgrzać. Z pozostałych wiórek można zrobić: Kokosowy deser lniany z malinami

Szkrab Je Sam
Mus czekoladowy bez nabiału 222

gorzkiej czekolady 2 łyżki cukru pudru (może być także puder z ksylitolu lub można pominąć) opcjonalnie: szczypta chilli lub skórka otarta z pomarańczy lub cynamon lub świeże owoce np. maliny czy jeżyny opcjonalnie: kakao lub karob do posypania Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej (metalowej misce umieszczonej na garnku z gotującą się małą ilością wody), na najmniejszej mocy mikrofalówki

Poezja smaku
Ciasto malinowo czekoladowe 117

Ciasto malinowo czekoladowe upiekłam w silikonowej foremce w kształcie serca. Ale oczywiście ciasto można upiec w tortownicy o średnicy 22-24 cm. ciasto: 120 g przecieru malinowego (zmiksowane, przegotowane maliny mrożone), 100 g cukru, 2 jajka, 60 ml oleju rzepakowego tłoczonego na zimno, 50 g masła, 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia, 200 g mąki pszennej typu 450, krem

królestwo garów
Crème brûlée 132

/3-5 porcji: – 500 ml śmietanki kremówki 36% – 4 żółtka – 1/3 szklanki cukru – 1 laska wanilii lub cukier wanilinowy z ziarenkami wanilii dodatkowo – cukier potrzebny do karmelizacji oraz borówki, maliny lub truskawki – świeża mięta Przygotowanie: Na małym ogniu zagotować śmietankę z cukrem oraz wanilią (lub cukrem wanilinowym z ziarenkami wanilii). Odstawić do przestudzenia. Żółtka ubić mikserem na puszystą masę

I LOVE LIFE
Róże karnawałowe 132

smaczne. W środek każdego ciastka wycisnęłam nadzienie malinowe Lauretta i w niektóre dodałam kandyzowane wiśnie. Malinowy smak nadzienia świetnie skomponował się z chrupiącą różą. Lekki krem ze sporą ilością malin (60%) smakuje jak frużelina. Krem zapakowany jest w poręczny worek Rengo gotowy do bezpośredniego użycia. Dostępny z trzema końcówkami do wyboru jest świetnym patentem do wykorzystania do różnych deserów. Wyszło

Pieguskowa Kuchnia
Owoce zapiekane pod kruszonką 161

Warto więc skorzystać z zapasów mrożonek i przygotować sobie właśnie taki deser. Owoce można skomponować dowolne – osobiście najbardziej lubię mixy, ale koniecznie z dodatkiem śliwek i truskawek lub malin. Z kolei takie kwaśne owoce jak wiśnie, porzeczki i jeżyny równoważą słodycz kruszonki i też dobrze tu pasują. No i jabłka, koniecznie dodajcie też jabłka:) W wersji de lux owoce

Smaki Na Talerzu
Czekoladowe gofry z herbatą, bitą śmietaną i lemoncurd 187

waniliowego cukru 1 łyżka czarnej herbaty, u mnie perska 100 g cukru Do podania 250 ml śmietanki, 36% 100 g cytrynowego curd, tutaj przepis 200 g owoców, borówka, physalis, malina pistacje cukier puder do posypania Mąkę, cukier i kakao odważ i wsyp do miski. Zmiel herbatę i dodaj do miski wraz z waniliowym cukrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dokładnie

codojedzenia
Sernik tradycyjny 147

delikatny i puszysty – idealny A jeśli lubicie pyszne klasyczne pyszne ciasta, zapraszam Was do moich ulubione przepisy: – sernik z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 1 kg sera do serników (patrz uwagi

nietylkopasta.pl
Domowy KISIEL 169

SKŁADNIKI: 25 dag świeżych lub mrożonych owoców (truskawki maliny porzeczki jagody - co mamy w zamrażarce ) 2 szklanki wody cukier brązowy do smaku (1-2 łyżki) 2 łyżki mąki ziemniaczanej WYKONANIE: W połowie szklanki zimnej wody rozprowadź mąkę ziemniaczaną. Resztę wody zagotuj z owocami ( truskawki, jagody) i cukrem. Po 2-3 minutach gotowania zmniejsz ogień do minimum i powoli, ciągle mieszając

Fiołkowe Talerze