perfekcji recepturę na wegańskie kruche ciasto, które wymaga ciut innego przygotowania, bo olej kokosowy zachowuje się inaczej nic masło. Gruszki można zastąpić innymi owocami, świetnie tu się sprawdzą maliny czy też borówki. Ciasto wbrew pozorom nie jest pracochłonne, ale bardzo efektowne, poza tym rozeszło się w mgnieniu oka, i nasłuchałam się, że jak w końcu zrobię coś dobrego
greenscarfgroszek zielony 15 jeżyny 5,3 kalafior 2,4 kapusta kiszona 2,1 kasza jęczmienna 5,4 kasza manna 2,5 makaron bezjajeczny 2,4 makaron dwujajeczny 2,6 maliny 6,7 mandarynki 1,9 nektar z czarnych porzeczek 0,1 otręby pszenne 42,4 pietruszka korzeń 4,9 płatki pszenne 10,1 płatki żytnie 11,6 pomarańcze
Dajetpiankowy środek. Krem, to bita śmietana i usztywniony żelatyną likier advokat. Bezę i krem przygotowujemy 1 dzień przed planowanym podaniem i przechowujemy w lodówce. Dekorujemy borówkami lub malinami, polewamy likierem. Jeśli jesteście zwolennikami całkowicie wysuszonej bezy, wydłużcie czas jej pieczenia. SKŁADNIKI BEZA 5 białek szczypta soli 250 g drobnego cukru 1 łyżeczka octu winnego lub soku
cool and mintyJuż nazwa ciasta zdradza że jest ono bardzo delikatne oraz puszyste, ale żeby nie było tak miło😉 przełamane jest kwaskowym dżemem malinowym ja użyłam frużeliny malinowej, niektórzy podmieniają, maliny na dżem z czarnej porzeczki, również świetnie smakuje. Ciasto kryje w sobie specyficzny krem na bazie kajzerek, jest on po prostu rewelacyjny. Łabędzi Puch myślę że świetnie sprawdzi się
RAROSSAlekko tężeć (lub wystarczy, że masa serowo-galaretkowa z lodówki już mocno stężała) wylewamy ostatnią galaretkę (można także w masę serową wcisnąć wcześniej drobne owoce (ja dałam małe ogrodowe maliny-mrożone). Tortownicę odstawiamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej do drugiego dnia) do mocnego stężenia. Przed podaniem można na galaretkę zetrzeć drobno kostkę czekolady lub/i dodać świeże owoce. Smacznego
Smaczne Zdrowetemperaturze 160 stopni C przez około 30 minut. Upieczony biszkopt wyjąć z tortownicy i pozostawić do ostygnięcia. Ostygnięty przekroić na 3 części. 2. W rondelku zagotować mrożone maliny z cukrem. Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody i odstawić, do napęcznienia. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić w niewielkiej ilości zimnej wody. Mąkę wlać do gotujących się wiśni - zagotować ciągle mieszając. Wiśnie zdjąć
kolorowotorcikowomango 1/4 ananasa 1/2 kiwi Składniki: 3 banany garść szpinaku 1 kiwi 1/2 zielonego melona Składniki: 3 banany 2 garście truskawek garść borówek garść malin Smacznego
wegujemyśmietanki 36% cukier waniliowy f fix śmietanowy Dodatki np. t truskawki maliny kiwi r rafaello makaroniki ciasteczka wiórki i płatki kokosowe Szablon Cyfr/liter SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Ciasto
RAROSSAsię oprzeć. Jego wykonanie zajmuje zaledwie 10 minut, a resztę wykona piekarnik 😉 Jest puszyste, wilgotne i delikatne w smaku. Zamiast truskawek można dodać również inne owoce, np. borówki, maliny, a nawet śliwki. Nie da się go zepsuć, zawsze się udaje! Składniki: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru waniliowego 1/2 szklanki oleju 1 szklanka maślanki 2 szklanki mąki
Kuchnia MagdaLenyowsianej. Do tego kruszonka z płatków kasztanowych, no i oczywiście owoce - u mnie: jabłka oraz mango. Do tej pizzy, oprócz jabłek i mango, pasują również inne owoce, jak: borówki, maliny, truskawki, gruszki czy brzoskwinie, więc z pewnością każdy znajdzie jakiś owoc dla siebie. Pizza nie jest słodka, więc spokojnie mogą sięgnąć po nią osoby na diecie lub dbające o linię
Kuchnia MagdaLenyniezwykle aksamitne i rozpływają się w ustach. Można je przygotować również z dodatkiem innych owoców sezonowych. Idealnie będą pasować maliny, czy borówki. Poziom zaawansowania: Łatwy Składniki 5 szt. 15 szt. truskawek 50 g masła 150 g białej czekolady (50 do polewy) 50 ml śmietanki 30 % 2 jajka (2 białka do ubicia) 4 łyżki mąki laska wanilii łyżeczka miodu/ cukru (muscovado
Pyszny Duetkremem mascarpone i sosem z czarnej porzeczki można podawać na ciepło (Wtedy krem nieco się rozpływa) lub na zimno. Sos z czarnej porzeczki można zamienić na sos z malin, czerwonej porzeczki, jeżyn czy wiśni. Składniki: 170g mąki pszennej (1 szklanka) 3 jajka (całe) 1 łyżka cukru – opcjonalnie, w przypadku naleśników na słodo szczypta soli 150 ml zimnego (!) mleka
Pociąg Do Kuchniowocami: 1 opakowanie serka mascarpone (250g), 200ml śmietanki kremówki (30% lub 36%), 2 łyżki cukru pudru, 2 łyżeczki cukru z prawdziwa wanilią, dowolne owoce np.: borówki amerykańskie, truskawki, poziomki, maliny, listki mięty (opcjonalnie). Sposób przygotowania wypełnienia do tarty z mascarpone i owocami. Śmietankę kremówkę ubijam z łyżką cukru pudru aż będzie sztywna. Serek mascarpone wykładam do miski
Gotuj Się Kto Możeczerwonymi porzeczkami (odkryłam właśnie ostatni woreczek porzeczki w zamrażalniku,) ale można użyć do niego właściwie wszystkich owoców i będziemy mieć muffinki z truskawkami, jagodami, borówkami, malinami itp. Niekiedy ekstrakt z wanilii zastępuję 2 łyżeczkami cynamonu i jako dodatków używam pokrojonych w drobną kostkę jabłek. Możliwości jest na prawdę wiele. Spróbujcie. Składniki potrzebne
Gotuj Się Kto Może