Tort owocowy na zimno, to lekki deser z dużą ilością świeżych owoców przygotowany na bazie naturalnych składników. Idealnie orzeźwiająca przekąska na upały, która wspaniale zachwyca swym efektownym wyglądem i przyjemnie zaskakuje wybornym smakiem. Polecam! Składniki: Owocowa warstwa: 1 szklanka (240 ml) syropu z brzoskwiń w puszce 1 szklanka (240 ml) zimnej wody 1 1/2 łyżeczki (7 ml) agaru w proszku (roślinnego odpowiednika żelatyny) ulubione owoce: 2 połówki brzoskwini w puszce garść truskawek garść jagód ga... czytaj dalej...
Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...Znana wszystkim truskawka, a właściwie poziomka truskawka, to uzyskany ponad 300 lat temu na dworze francuskim mieszaniec dwóch gatunków poziomki.
Czytaj dalej...