Crumble to nic innego jak owoce zapiekane pod kruszonką. Możecie zrobić je na wiele sposobów, zamiast jagód świetnie nadadzą się maliny, porzeczki, jeżyny czy agrest – do słodkich owoców dajemy trochę mniej niż pół szklanki cukru do kwaśnych trochę więcej. Dziś crumble z jagodami. W tradycyjnej wersji kruszonka, którą przykrywamy owoce to kilka prostych składników: mąka, cukier i masło, ja postanowiłam ją zrobić jeszcze z dodatkiem zmielonych płatków owsianych i wyszło naprawdę super :) Przez dodanie do krusz... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wielkanoc tuż tuż, więc przygotowaliśmy dla Was przepisy na najlepsze ciasta, które na pewno zasmakują Wam i Waszym domownikom.
Czytaj dalej...Nastała już jesień, więc nasz organizm musi walczyć z bakteriami i wirusami wywołującymi przeziębienia lub grypę.
Czytaj dalej...