blog: Państwo Wojtczuk gotują Perliczka z jabłkami i żurawiną autorka: Izabela09 | blog: Państwo Wojtczuk gotują Pieczona karkówka autorka: Izabela09 | blog: Państwo Wojtczuk gotują Jagnięcina z glazurowaną marchewką autorka: Aromat Malin | blog: Aromat Malin Kurczak z Masłem Orzechowym autorka: mariolak87 | blog: Zakątek Smakosza Kurczak pieczony faszerowany kaszą gryczaną i grzybami autorka: Młoda mama gotuje... | blog: Młoda mama gotuje... Kurcze pieczone
Kuchenna Kontrrewolucyajuż dzisiaj przygotowałam specjalnie dla Was najsmaczniesze desery, które koniecznie musicie przygotować. Lekkie, owocowe i niedrogie. Gofry z kakaową bitą śmietaną i z cukrem pudrem Gofry z malinami i bitą śmietaną Koktajl bananowy z kiwi Koktajl jeżynowy Koktajl jeżynowy z płatkami owsianymi Koktajl truskawkowy Truskawkowy koktajl z bananem i miodem Semifreddo jagodowo-truskawkowe Sorbet bananowo-truskawkowy z owocowym crunchy(...)Sorbet truskawkowy Śliwkowe ciasto z chrupiącymi płatkami migdałów Truskawkowy koktajl na maślance Truskawkowe semifreddo z jagodami i sosem owocowym podane z malinami Kasza kuskus z bananem, pomarańczą, żurawiną i granatem
Moja smaczna kuchniamnie słuchy, że smakował, więc jestem zadowolona to dla mnie ogromna satysfakcja i chęć do dalszego działania :) Takie torty mogę piec co drugi dzień :) Ps. szkoda tylko, że kilogram malin o tej porze roku kosztuje 40 pln :( SKŁADNIKI: 8 białek 1 1/2 szkl cukru szczypta soli 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki octu z białego wina(...)moim przypadku były to truskawki). Blaty ułożyć jeden na drugim. Na wierzch nałożyć trzeci, który tylko musnąć kremem i ułożyć na nim owoce (w moim przypadku były to maliny). Całość dodatkowo udekorować kandyzowaną wcześniej miętą i różą. Podawać najlepiej bezpośrednio po przygotowaniu
Kuchnia w opałachprzelewamy do wyłożonej papierem, formy o wym. 25x36cm. Pieczemy około 30-35 minut. Ciasto studzimy i przekrawamy na dwie równe części. Masa jabłkowo - malinowa: 1 kg jabłek 150 g malin 2 galaretki (u mnie malinowe), łyżka masła Obrane jabłka ścieramy na tarce o dużych oczkach. Maliny i jabłka dusimy wraz z masłem na małym ogniu przez około 8 minut. Dodajemy
NA MOIM TALERZUZ każdego kąta zerkają truskawki , ale co się dziwić jak sezon w pełnii. Pyszne : same , z cukrem , z jogurtem , z lodami - smakują w każdej
Malinowa KawiarenkaKilka zabłąkanych łodyg rabarbaru leżało zapomnianych w lodówce , więc trzeba było je wykorzystać. Coś na szybko i małym nakładem pracy . Powstało całkiem fajne ciasto bez pieczenia
Malinowa Kawiarenkatablespoons of juice with elderberry napar z melisy (1 kubek) / the infusion of melissa (1 cup) 3 gruszki / 3 pears 500 g truskawek / 500 g strawberries 250 g malin / 250 g raspberries 3 łyżki cukru brązowego / 3 tablesponns brown sugar 2 łyżeczki cukru waniliowego / 2 teasponns vanilla sugar Sposób przygotowania galaretki / Preparation lemon jelly: Przygotowanie: 10 min, chłodzenie(...)galaretkę kroimy na bardzo drobną kostkę tak aby kawałki dały się wciągnąć przez słomkę. Sposób przygotowania napoju / Preparation drink: Przygotowanie: 20 min, ilość: ok. 4 porcji Truskawki i maliny dokładnie myjemy i suszymy. Gruszki myjemy, obieramy ze skórki, pozbywamy się pestek i kroimy w kostkę. Potem miksujemy w sokowirówce wszystkie owoce. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki (sok z czarnego
Projekty ze smakiemposta, więc pojawia się dziś ;) korzystałam z zamrożonych zapasów owocowych, które zgromadziliśmy w zeszłe lato to bomba witaminowa ! Składniki (1-2 porcje): szklanka płatków owsianych firmy Kupiec szklanka malin szklanka borówek jabłko (małe) 1/4 szklanki mleka 1 łyżka fruktozy Sposób przygotowana: Płatki mielimy chwilę w blenderze (żeby się rozdrobniły, ale nie powstała mąka) dodajemy fruktozę i mieszamy na spód(...)żaroodpornego naczynia wysypujemy warstwę płatków na to równomierne wykładamy maliny, następnie znów płatki owsiane jabłko obieramy i trzemy na tarce o dużych oczkach wykładamy jabłko jako kolejną warstwę, a na nie ponownie sypiemy płatki owsiane teraz wykładamy borówki i przykrywamy je resztą płatków polewamy górę równomiernie mlekiem (najlepiej łyżką) pieczemy około 25 minut w temp. 170 stopni SMACZNEGO
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćstarych ale jarych placuszków otrębowych, które lekko zmodernizowałam ;) Składniki (na około 12 placuszków): 2 jajka 4 łyżki otrębów żytnich z zarodkami Skworcu 3 łyżki jogurtu naturalnego garść malin szczypta sody łyżka ksylitolu Sposób przygotowania: Białka ubijamy z ksylitolem na sztywną pianę żółtka, otręby, jogurt miksujemy dodajemy białka i maliny, miksujemy smażymy placki (około łyżka ciasta na jeden placek
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćBiszkopty przełożone kremem z mascarpone oraz owocami. Letnia odmiana tiramisu. Najlepiej smakuje z truskawkami, malinami i borówkami. Z przepisu wychodzi duża porcja (wysoka tortownica o średnicy 26 cm). 2 opakowania podłużnych biszkoptów (2 x 200 g) 1 kg sera mascarpone 9 żółtek 3/4 szklanki cukru ok. 700 g owoców (truskawek, malin, borówek) 50 g mlecznej czekolady 1 szklanka syropu
Bulliośliwkowe Prażone jabłka Kompoty Kompot agrestowy Kompot wiśniowy Kompot czereśniowy Kompot śliwkowy Kompot mirabelkowy Kompot z czarnych porzeczek Kompot truskawkowy Kompot winogronowy Owoce w zalewie / syropie Borówki w cukrze Maliny w cukrze Maliny w syropie Truskawki w cukrze Gruszki w słodkiej zalewie Czarne porzeczki w cukrze na przeziębienie Brzoskwinie w syropie Morele w syropie Wiśnie w syropie Wiśnie z nalewki
Kuchnia domowa AniNo i kolejne ciasto , które zostanie zapisane u mnie w pliku "Ulubione " Proste , a przy tym niezwykle pyszne i swietnie się będzie komponować z wszelkimi
Malinowa KawiarenkaTęsknicie już za latem ??? Ja tak . I ,żeby sobie je troszkę przybliżyć zrobiłam dziś deser , który idealnie sprawdza się w gorące letnie dni. Wykorzystałam w nim
Malinowa KawiarenkaMaliny raz jeszcze. Prosty i zdrowy sposób na wykorzystanie garstki malin na koniec owocowego sezonu. Połączenie z musem bananowym tworzy ciekawą kompozycję smakową
Milion SmakówWykorzystując ostatki malin znajdujących się w ogrodzie upiekłam ciasto robiące furorę na blogu mojewypieki.com. Kruche ciasto z malinami i lekką budyniową pianką naprawdę zniewala smakiem i znika z talerzy w tempie ekspresowym. Przygotowania najlepiej zacząć dzień wcześniej, ale ja zamroziłam ciasto dwie godziny przed właściwym wykonaniem i też było pyszne. Czas przygotowania podany w przepisie podany jest od wyłożenia ciasta
Milion Smaków