maliny - 13977 przepisów (strona:133/932)

Malinowa chmurka na kruchym spodzie 962

Najlepszy i sprawdzony przepis na ciasto malinowa chmurka ! Kruchy spód, maliny w malinowej galaretce, kremowa masa śmietankowa i chrupiąca beza to połączenie, któremu nikt się nie oprze. Ciasto malinowa chmurka to numer jeden w mojej rodzinie. Niezależnie od okazji to ciasto po prostu musi być na stole. Każdy je uwielbia i nikomu się jeszcze nie przejadło. Przepis na ciasto malinowa(...)Kruche ciasto 150 g mąki pszennej 100 g masła 30 g cukru 3 żółtka 10 g cukru wanilinowego pół łyżeczki proszku do pieczenia Warstwa z galaretką 500 g malin 3 galaretki malinowe 800 ml wrzątku Masa śmietankowa 500 ml śmietanki kremówki 30% 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru Beza 3 białka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 150 g cukru

Alle Dobre!
Tort urodzinowy dla Philipa 100

Tort jest wysoki. Jakby nie było to cztery placki przełożone kremem. Swobodnie można go podzielić na 20 kawałków. Do dekoracji użyłam naturalnych słodyczy typu migdały, orzechy, suszone truskawki i maliny w czekoladzie lub oblane karmelem. Z niecierpliwością czekałam na rozkrojenie tortu. Najlepiej kroić tort po schłodzeniu w lodówce. Krojenie tak dużego tortu wymaga taktyki. Najpierw kroję krąg w środku(...)cukru szczypta soli 500 g masła, niesolonego puszka kajmaku Krem czekoladowy 2 białka (70 g) 120 g cukru 125 g masła 100 g gorzkiej czekolady Dodatkowo 200 g malin, u mnie mrożone orzechy i suszone owoce w polewie, około 300 g zacznij od czekoladowego biszkoptu. Nastaw piekarnik na 180ºC. Ubij pianę z białek na sztywno z odrobiną soli. Pod koniec

codojedzenia
Balladyna - ciasto bez pieczenia z kremem budyniowym 111

Budyń bez cukru 3 Cukier 8 łyżek Masło 200g Mleko 900 ml ( można również użyć 1l mleka) Masa kajmakowa puszka galaretka malinowa 2  Woda 700 ml Maliny mrożone 450 g lub świeże  Przygotowanie: W 200 mleka rozmieszać budynie. W garnku zagotowujemy 700 mleka z cukrem. Zmniejszamy moc palnika, dodajemy rozmieszany budyń i cały czas mieszając gotuje kilka minut(...)masy budyniowej i układamy jasne herbatniki. Kolejno rozsmarowujemy puszkę masy kajmakowej i ponownie układamy jasne herbatniki. Wykładamy pozostały krem budyniowy i ostatnią warstwę ciemnych herbatników. Do przestudzonej galaretki wsypujemy maliny i mieszamy. Jeśli użyjemy malin mrożonych galaretka bardzo szybko zgęstnieje po ok. 2 minutach przelewamy na ciasto. Jeśli użyjemy świeżych malin przelewamy galaretkę na ciasto gdy zacznie tężeć.  Ciasto

Kulinarne przygody
Raffaello z musem malinowym 467

siebie. Miałam ochotę na połączenie musu malinowego z masą z dodatkiem białej czekolady. Ciasto swoim wyglądem nieco przypomina malinową chmurkę. Jednak masa wzbogacona jest o białą czekoladę, maliny zaserwowane w postaci musu a bazą ciasta jest puszysty biszkopt. Dodatkowo wierzch ciasta udekorowany jest pralinkami Raffaello, stąd też nazwa ciasta. Ciasto Raffaello z musem malinowym to idealny wypiek(...)proszku do pieczenia szczypta soli MASA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 100 g białej czekolady 1 śmietan fix MUS MALINOWY 300 g malin 1 galaretka malinowa 250 ml gorącej wody DODATKOWO pralinki Raffaello (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka oddzielany od żółtek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. Ciągle ubijając

Przepiski.pl
,,Półkula malinowa’’ 106

piekarnika i po wystygnięciu  wyjmujemy delikatnie ciasto z blaszki . Gdy ciasto całkowicie wystygnie używając wykrawarki do ciastek wycinamy 6 kółek o średnicy spodu foremki. Malinowa żelka: 200 g malin 4 łyżki cukru 1 płaska łyżka żelatyny Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, mieszamy. Odstawiamy do napęcznienia. Maliny umieszczamy w niedużym rondelku. Zasypujemy je cukrem. Podgrzewamy na średnim ogniu. Następnie(...)gotujemy przez kilka minut, aż maliny rozpadną się na mus. Zdejmujemy z palnika i przecieramy przez sitko. Przetarte maliny lekko podgrzewamy, dodajemy żelatynę i zdejmujemy z palnika. Studzimy. Do foremki silikonowej z małymi wgłębieniami przelewamy malinowe puree. Odkładamy do lodówki na minimum 3 godziny do całkowitego stężenia. Kremowa pianka: 200 ml śmietany kremówki 36% 250 g mascarpone 5 łyżek cukru

Podróż w kulinaria
Tort Ciasteczkowy Potwór z kremem śmietankowo-kokosowym i malinami 111

Tort Ciasteczkowy Potwór z kremem śmietankowo-kokosowym i malinami Smaczny i efektowny torcik na urodzinki dla małego ciasteczkożercy Pamiętajcie, aby przed przystąpieniem do przygotowywania tortu, przeczytać wpis w którym zawarłam ważne informacje oraz instrukcje potrzebne do wykonania idealnego ciacha urodzinowego – Wpis tutaj KLIK       Składniki: Biszkopt jasny lub kakaowy o średnicy 18 cm Biszkopt jasny – Przepis(...)Krem do przełożenia: 250ml śmietanki kremówki 30-36% 250g serka mascarpone 1 princessa kokosowa w białej czekoladzie 2-3 łyżki cukru pudru do smaku 3/4 – 1 szklanka mrożonych malin (u mnie są pokruszone, więc użyłam 3/4 szklanki) Tynk maślany (tynk Milky way) do ozdobienia tortu: 100ml zwykłego mleka (użyłam 2%) 100g cukru 120g mleka w proszku (użyłam mleka

Blog z Apetytem
Koktajl malinowy z otrębami 114

Koktajl malinowy z otrębami Dziś proponuję pyszny i zdrowy koktajl jogurtowo-malinowy z otrębami na śniadanko.  Taki koktajl najlepiej smakuję schłodzony Składniki: jogurt naturalny - 400 ml maliny - 200 g otręby pszenne - 4 łyżki miód - 1 łyżka mięta do dekoracji Sposób przygotowania: Maliny i listki mięty opłukać, osączyć na sicie. Jogurt przelewamy do blendera kielichowego, dodajemy miód, maliny i otręby(...)pszenne, miksujemy do uzyskania jednolitej konsystencji. Przelewamy koktajl do szklanek, dekorujemy listkami mięty i malinami. Najlepiej taki koktajl do picia, podawać schłodzony. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk

Kuchnia Danusi
Nowości od Bee.pl - moja opinia 106

Dzień dobry :-) Dzisiaj chciałam Wam pokazać kilka nowości ze sklepu bee.pl  :-) Miałam przyjemność przetestować kilka produktów o których napiszę poniżej :-) Naturalne mydło peelingujące Malina, Lipa, Mięta - peeling 110 g Mydełko ma cudowny zapach. Mamy tutaj same dobrodziejstwa, bo jest olej kokosowy, oliwa z oliwek, masło shea, olej babassu, olej rycynowy, peeling malinowy, glinka różową, olejek eteryczny miętowy, kwiat dzikiej(...)róży, kwiat hibiskusa, rodzynki, owoc i kwiat bzu czarnego, kwiat lipy, owoc czarnej porzeczki i owoc maliny. Skład super :-) Zapach mydełka po otwarciu unosi się w całej łazience. Po umyciu skóra pachnie świeżo, jest wygładzona, odżywiona, nawilżona i zregenerowana. Nie mamy tutaj uczucia lepkości czy zatkanych porów pomimo tego, iż jest tutaj kilka olejków. Peeling z pestek malin doskonale oczyszcza

kruche babeczki
Mini batony z nerkowców a’la sernik waniliowy/tarta malinowa – Dobra Kaloria 165

aromatami (0,3 %). Tarta malinowa – orzechy nerkowca (39 %; orzechy, mączka, miazga), rodzynki (28 %), daktyle suszone, chrupki komosowe (mąka z komosy ryżowej, błonnik z cykorii, sok z buraka w proszku), malina liofilizowana (1 %), naturalny aromat. Masa netto: 102g (6x17g) Wartości odżywcze: Sernik waniliowy – (1 batonik)17g/ 76 kcal, tłuszcz – 3,9g w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6g, węglowodany(...)zawiera 6 batoników. Sklep: Aktualnie Lidl, lub sklep producenta   Cena: 8,99 zł Nasza opinia Smak: Batoniki mają kształt małych kwadracików, dość lepkich ale niesamowicie pachnących wanilią lub malinami. Przekąski są bardzo „mięsiste” i z jednej strony rozpływają się w ustach a z drugiej jest sporo orzechów i innych chrupiących dodatków. W obu wersjach czuć bardzo maślany smak orzechów

Candy Pandas
,,Brownie z pianką malinową’’ 165

Zapraszam na Brownie pod mocno malinową pianką. Czekolada i maliny świetnie się razem komponują, a że sezon malinowy w pełni stąd mocno malinowo- czekoladowe ciasto. Składniki na ciasto czekoladowe: Składniki: 1 kostka masła (200 g) 1.5 szklanki cukru 0.5 szklanki mleka 5 łyżek kakao ciemnego 1 tabliczka gorzkiej lub mlecznej czekolady 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)blachy(40×25) i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 160st C przez około 40-45 minut. Wyjmujemy i odkładamy do całkowitego wystudzenia. Składniki na mus malinowy 600 g malin można użyć mrożonych 3 łyżki cukru 480 ml śmietany 30% zimna 1,1/2 opakowania galaretki malinowej Przygotowanie musu: Maliny wkładamy do rondelka, rozgotowujemy, a następnie przecieramy przez sito. Przetarte maliny

Podróż w kulinaria