drobną kostkę cebulę, chrzan, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Całość można dodatkowo posypać kiełkami. Podobne przepisy: Pasta jajeczna z awokado Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem(...)Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Artykuł Pasta jajeczna z chrzanem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzebrało się jakieś 20 małych ości, więc uważajcie. Pstrąga dodajemy do jajek, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy sos tatarski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna
KardamonovyPasta z wędzonej makreli to smaczne i łatwe w przygotowaniu smarowidło, które świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki 1 wędzona makrela 5 ugotowanych na twardo jaj 2 średnie ogórki kiszone 1 duża łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie Makrele obrać tak aby pozbyć się wszystkich ości, jaja rozgnieść, można widelcem. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć z nadmiaru wody. Wszystko(...)wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Autor przepisu: Angelika Artykuł Pasta z wędzonej makreli pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisydodaję śmietanę lub jogurt naturalny i mieszam. Na wierzch dodaję ulubione dodatki takie jak: wiórki kokosowe, miód, posiekane orzechy lub słonecznik prażony na patelni. 4 – pasta z wędzonej makreli Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty. Może to być pasta jajeczna lub z makrelą wędzoną. Na moim blogu znajdziesz 2 przepisy: pasta z makreli pomidorowa pasta z makreli 5 – jajecznica
Ania gotujeNALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do pieczenia; gazowana woda mineralna; dymka; natka pietruszki; naturalny serek homogenizowany; przepis na naleśniki gryczane z makrelą wędzoną Artykuł Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ SKŁADNIKI 250 gramów półtłustego lub tłustego twarogu; 1 duża jak najświeższa makrela wędzona; dymka lub szczypiorek; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis na pastę z twarogu i makreli Artykuł Pasta z twarogu i makreli wędzonej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkazebrało się jakieś 20 małych ości, więc uważajcie. Pstrąga dodajemy do jajek, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy sos tatarski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna
KardamonovyMakrela to dość dobrze znana ryba, chociaż głównie dostępna jako wędzona. Prawdopodobnie dlatego że bardzo szybko się psuje a wędzenie przedłuża jej okres ważności. Ostatnio w mojej okolicy mogę dostać ją świeżą z czego często korzystam ku mniejszej lub większej uciesze mojej rodzinki. Czy tak jak ja są tu jeszcze inni fani tej super smacznej i zdrowej ryby? Składniki(...)makrele 1/3 ogórka zielonego (można również użyć kiszonego lub konserwowego) 1/3 drobno posiekanej cebuli natka pietruszki 2 czubate łyżeczki majonezu (najlepiej domowego) łyżeczka musztardy sól, pieprz cytryna lub limonka Sposób przygotowania: Makrelę lekko osól i popieprz a w środek włóż cząstki cytryny lub limonki. Upiecz w piekarniku (około 15-20 minut). Ostudź a następnie obierz. Trzeba być bardzo dokładnym ponieważ
wysmienityProsta i szybka w wykonaniu sałatka z makreli wędzonej to idealna propozycja na bezmięsną sałatkę dla każdego. Składniki: wędzona makrela 3 średnie ogórki kiszone 2 jaja na twardo szczypiorek lub cebulka 1 łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Makrele filetujemy i rwiemy na większe kawałki. Jaja i ogórki kroimy w średnią kostkę. Szczypiorek lub cebulkę siekamy drobno. Majonez mieszamy(...)śmietaną. Wszystko łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem (ja soli już nie daje). Świetnie smakuje z bułką czosnkową (taka cieplutko z pieca). Autor przepisu: Agnieszka Rulewska Artykuł Sałatka z makreli wędzonej pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisypozostaje nam walka o brąz, zawsze to jednak niedosyt. Wiedząc o tym, że nie będzie mi się chciało siedzieć w sobotę (śniadaniowo) w kuchni, stanęło na wędzonej makreli. Najczęściej zajadamy się nią, dodając do niej cebulę i kiszone ogórki. Dziś miałam ochotę na suszone pomidory, więc stanęło właśnie na nich. Do tego doszło sporo natki, trochę oliwy i dużo świeżo(...)pieprzu. Dla mnie – wypas. Kiedyś muszę pokombinować z innymi ziołami, ciągle jednak ograniczam się tylko do natki. Jakoś tak ryba i pietruszka, pasi i już. Składniki: 1 wędzona makrela 4 suszone pomidory z zalewy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżeczka oliwy extra virgin pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie) sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy
Kardamonovyładne przegięcie. Na dodatek dziś mam mega lenia, leżę i pachnę, nie oczekujcie więc kwiecistej rozprawki. Napisać coś trzeba, więc wrzucam szybki post. Na śniadanie raczyliśmy się naszą ulubioną makrelą. Tym razem z marynowaną chili i szczypiorkiem. Składniki: 1 wędzona makrela 1-2 marynowane chili 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny(...)sól Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę chili (ja użyłam 1 małej okrągłej, pozbywając się pestek), szczypiorek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. U mnie mieszanie trwa krótko, dlatego pasta nie ma postaci pasty. Tak lubię. Zróbcie jak lubicie. Artykuł Pasta z makreli z marynowaną chili
Kardamonovyzawsze sprawdzone, z dobrym składem, kupuję tylko od jednego producenta. Lubię je na śmierć rozdrobnić widelcem, położyć na pieczywie, dodać czerwoną cebulę i ogórek. I tak, mając w domu makrelę, postanowiłam zrobić z niej pastę, która będzie mi przypominała rozdrobnione na śmierć szprotki. Wyszło pięknie. Składniki: 1 wędzona makrela 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony 2 łyżeczki koncentratu(...)pomidorowego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego sól pieprz Makrelę dokładnie obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek. Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kardamonowy
KardamonovyPasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą (jak i każda inna) jak zwykle najlepiej wchodzi na śniadanie. Na kolację też zagra, ale jakoś my zawsze jemy ją jednak rano. Ostatnio robię je dość często, ale jemy je jedynie we dwójkę. Tola póki co nie toleruje jajek. Nie, to nie alergia, to niechcieizm. Nie to nie, może za jakiś czas(...)wtedy nie będę miała takich rozkmin. Taki jest plan. Będą szczęśliwe i szczodre. No dobra, nie muszą być szczodre, ale muszą być bardzo bardzo szczęśliwe. Składniki: 1 wędzona makrela 4 jajka pół małej cebuli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy sól pieprz natka pietruszki do przybrania (opcjonalnie) Jajka wkładamy do garnka z wodą, gotujemy od zagotowania
Kardamonovy