moim mężem od jakiegoś czasu chodziła pasta z makreli. Dziś wreszcie się doczekał:) Miała być tylko na kanapkach, ale gdy kroiłam jajka wpadłam na pomysł nadziania ich i tak powstała nie tylko pyszna kolacja, ale także ciekawa przekąska - idealna na nadchodzące Święta Wielkanocne oraz na wszelkie towarzyskie spotkania. SKŁADNIKI: (na 6 szt) 10 dag makreli (obranej, bez ości) 1 łyżka(...)ostrej musztardy 6 jajek ugotowanych na twardo 1-2 ogórki konserwowe 1/2 cebulki czerwonej kawałeczek czerwonej papryki sól, pieprz do smaku ewentualnie szczypiorek przyprawy: sól, pieprz, papryka ostra 1. Makrelę zmiksować z majonezem i musztardą. 2. Z jajek wyciąć kawałek wzdłuż - "ósemkę" lub trochę więcej (jak widać na zdjęciu), przy pomocy łyżeczki wyjąć żółtka (ja wydrążyłam też trochę białka, żeby
Kto ugości moich gości?pomysłu na przystawkę? Polecam ptysie z ciasta francuskiego są naprawdę szybkie, smaczne i efektowne:) Ptysie francuskie z pastą rybną Drukuj przepis Składniki 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy, bazylia(...)listonic_name = "Ptysie francuskie z pastą rybną (z coolinarnie.pl)"; listonic_theme = "addToShoppingList1"; listonic_content = "1 opakowanie ciasta francuskiego 1 średnia wędzona makrela 1 serek typu almette np śmietankowy 4 łyżki pestek ze słonecznika 3 średnie suszone pomidory 6 średnich oliwek (czarne lub zielone) 5 pomidorków koktajlowych (do przyozdobienia ) przyprawy pieprz kolorowy, bazylia " document.write(" "); Sposób przygotowania Krok 1 Ciasto francuskie rozwijamy
CoolinarniePLdrobną kostkę cebulę, chrzan, doprawiamy solą i świeżo mielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki. Całość można dodatkowo posypać kiełkami. Podobne przepisy: Pasta jajeczna z awokado Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pomidorowa pasta z makreli Pasta jajeczna z tuńczykiem i kiszonym ogórkiem Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna z tuńczykiem i porem(...)Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z ziołami Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Artykuł Pasta jajeczna z chrzanem pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovyzebrało się jakieś 20 małych ości, więc uważajcie. Pstrąga dodajemy do jajek, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy sos tatarski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna
KardamonovyPasta z wędzonej makreli to smaczne i łatwe w przygotowaniu smarowidło, które świetnie smakuje ze świeżym pieczywem. Składniki 1 wędzona makrela 5 ugotowanych na twardo jaj 2 średnie ogórki kiszone 1 duża łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie Makrele obrać tak aby pozbyć się wszystkich ości, jaja rozgnieść, można widelcem. Ogórki zetrzeć na grubych oczkach i odcisnąć z nadmiaru wody. Wszystko(...)wymieszać z majonezem. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Autor przepisu: Angelika Artykuł Pasta z wędzonej makreli pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisydodaję śmietanę lub jogurt naturalny i mieszam. Na wierzch dodaję ulubione dodatki takie jak: wiórki kokosowe, miód, posiekane orzechy lub słonecznik prażony na patelni. 4 – pasta z wędzonej makreli Bardzo lubię wszelkiego rodzaju pasty. Może to być pasta jajeczna lub z makrelą wędzoną. Na moim blogu znajdziesz 2 przepisy: pasta z makreli pomidorowa pasta z makreli 5 – jajecznica
Ania gotujeNALEŚNIKI GRYCZANE Z MAKRELĄ SKŁADNIKI 1 duża, świeża makrela wędzona; duży kubek mąki gryczanej; duży kubek mąki pszennej; 2 wiejskie jajka; mleko; szczypta soli; proszek do pieczenia; gazowana woda mineralna; dymka; natka pietruszki; naturalny serek homogenizowany; przepis na naleśniki gryczane z makrelą wędzoną Artykuł Naleśniki gryczane z makrelą wędzoną pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaPASTA Z TWAROGU I MAKRELI WĘDZONEJ SKŁADNIKI 250 gramów półtłustego lub tłustego twarogu; 1 duża jak najświeższa makrela wędzona; dymka lub szczypiorek; gęsta, kwaśna śmietana; sól, pieprz; przepis na pastę z twarogu i makreli Artykuł Pasta z twarogu i makreli wędzonej pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomkazebrało się jakieś 20 małych ości, więc uważajcie. Pstrąga dodajemy do jajek, rozdrabniamy go widelcem, dodajemy sos tatarski, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, mieszamy. Podobne przepisy: Pasta z makrelą, jajkami, ziołami i fetą Pasta z makreli i jajek Pasta z wędzonej makreli i ogórka kiszonego Pasta jajeczna z wędzoną makrelą i musztardą Pasta jajeczna z wędzonym kurczakiem Pasta jajeczna
KardamonovyMakrela to dość dobrze znana ryba, chociaż głównie dostępna jako wędzona. Prawdopodobnie dlatego że bardzo szybko się psuje a wędzenie przedłuża jej okres ważności. Ostatnio w mojej okolicy mogę dostać ją świeżą z czego często korzystam ku mniejszej lub większej uciesze mojej rodzinki. Czy tak jak ja są tu jeszcze inni fani tej super smacznej i zdrowej ryby? Składniki(...)makrele 1/3 ogórka zielonego (można również użyć kiszonego lub konserwowego) 1/3 drobno posiekanej cebuli natka pietruszki 2 czubate łyżeczki majonezu (najlepiej domowego) łyżeczka musztardy sól, pieprz cytryna lub limonka Sposób przygotowania: Makrelę lekko osól i popieprz a w środek włóż cząstki cytryny lub limonki. Upiecz w piekarniku (około 15-20 minut). Ostudź a następnie obierz. Trzeba być bardzo dokładnym ponieważ
wysmienityProsta i szybka w wykonaniu sałatka z makreli wędzonej to idealna propozycja na bezmięsną sałatkę dla każdego. Składniki: wędzona makrela 3 średnie ogórki kiszone 2 jaja na twardo szczypiorek lub cebulka 1 łyżka majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany Wykonanie: Makrele filetujemy i rwiemy na większe kawałki. Jaja i ogórki kroimy w średnią kostkę. Szczypiorek lub cebulkę siekamy drobno. Majonez mieszamy(...)śmietaną. Wszystko łączymy. Doprawiamy solą i pieprzem (ja soli już nie daje). Świetnie smakuje z bułką czosnkową (taka cieplutko z pieca). Autor przepisu: Agnieszka Rulewska Artykuł Sałatka z makreli wędzonej pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze Przepisypozostaje nam walka o brąz, zawsze to jednak niedosyt. Wiedząc o tym, że nie będzie mi się chciało siedzieć w sobotę (śniadaniowo) w kuchni, stanęło na wędzonej makreli. Najczęściej zajadamy się nią, dodając do niej cebulę i kiszone ogórki. Dziś miałam ochotę na suszone pomidory, więc stanęło właśnie na nich. Do tego doszło sporo natki, trochę oliwy i dużo świeżo(...)pieprzu. Dla mnie – wypas. Kiedyś muszę pokombinować z innymi ziołami, ciągle jednak ograniczam się tylko do natki. Jakoś tak ryba i pietruszka, pasi i już. Składniki: 1 wędzona makrela 4 suszone pomidory z zalewy 1 łyżka poszatkowanej natki pietruszki 1 łyżeczka oliwy extra virgin pół łyżeczki soku z cytryny (opcjonalnie) sól pieprz Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy
Kardamonovyładne przegięcie. Na dodatek dziś mam mega lenia, leżę i pachnę, nie oczekujcie więc kwiecistej rozprawki. Napisać coś trzeba, więc wrzucam szybki post. Na śniadanie raczyliśmy się naszą ulubioną makrelą. Tym razem z marynowaną chili i szczypiorkiem. Składniki: 1 wędzona makrela 1-2 marynowane chili 1 czubata łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka oliwy extra virgin 1 łyżeczka soku z cytryny(...)sól Makrelę oczyszczamy ze skóry i ości, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę chili (ja użyłam 1 małej okrągłej, pozbywając się pestek), szczypiorek, oliwę i sok z cytryny. Doprawiamy solą i dokładnie mieszamy. U mnie mieszanie trwa krótko, dlatego pasta nie ma postaci pasty. Tak lubię. Zróbcie jak lubicie. Artykuł Pasta z makreli z marynowaną chili
Kardamonovyzawsze sprawdzone, z dobrym składem, kupuję tylko od jednego producenta. Lubię je na śmierć rozdrobnić widelcem, położyć na pieczywie, dodać czerwoną cebulę i ogórek. I tak, mając w domu makrelę, postanowiłam zrobić z niej pastę, która będzie mi przypominała rozdrobnione na śmierć szprotki. Wyszło pięknie. Składniki: 1 wędzona makrela 1 mała czerwona cebula 1 ogórek kiszony 2 łyżeczki koncentratu(...)pomidorowego 2 łyżeczki jogurtu naturalnego sól pieprz Makrelę dokładnie obieramy z ości i skóry, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w drobną kostkę cebulę i ogórek, koncentrat, jogurt, sól i świeżo mielony pieprz. Mieszamy. Jeżeli macie ochotę, możecie do kanapek z pastą dołożyć dodatkowo koperek. Artykuł Pomidorowa pasta z makreli pochodzi z serwisu Kardamonowy
Kardamonovy