makaron ze szpinakiem - 3629 przepisów (strona:130/242)

Makaron ze szpinakowym pesto i łososiem 236

zachwyceni! Żeby potrawa była nieco bardziej sycąca, dodałam do niej odrobinę usmażonego łososia. Cudowna kombinacja. Składniki: 100 g mrożonego szpinaku 1 duży ząbek czosnku 5 łyżek oliwy z oliwek 2 łyżki ziaren słonecznika 2 łyżki tartego parmezanu 250 g makaronu(...)spaghetti nieduży kawałek łososia 1 łyżka oliwy 1 łyżka masła sok z cytryny sól, pieprz do smaku Do malaksera wrzucić rozmrożony szpinak, dodać oliwę z oliwek, słonecznik i parmezan. Przyprawić odrobiną soli, miksować, aż powstanie gęsty sos. Makaron ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu, jeszcze ciepły wymieszać z sosem. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy z masłem. Ułożyć łososia skórą

Magda Kucharzy
Łazanki z dorszem i szpinakiem 195

niczego w takiej formie, a już z makaronem to w ogóle nigdy żadnej ryby nie jadłam. Miałam ochotę zrobić coś nowego, smacznego i zdrowego, a przede wszystkim mało pracochłonnego. I udało się. No może w 5 minut się tego dania nie uda zrobić, ale nie jest trudne. Mąż uznał, że za dużo szpinaku, ale dla mnie było ok. No może(...)łyżki masła 2 łyżki śmietany 12% lub 18% 1-2 łyżeczki mąki pszennej 1/4 szklanki wody 100 g makaronu łazanki + parę szczypt soli do gotowania   Przygotowanie: Jeśli masz mrożoną rybę, wyciągnij ją minimum godzinę wcześniej, by się rozmroziła. Podobnie szpinak. Marchewkę, cebulę i czosnek obierz. Opłucz pod bieżącą wodą. Cebulę i marchewkę drobniutko pokrój. Czosnek możesz drobno pokroić

Anioszek w kuchni
Minestrone 106

białą fasolę i grzanki z pszennego chleba. Wtedy zupa staje się sycącym, jednodaniowym posiłkiem. W innych regionach Włoch makaron zastępuje się soczewicą albo ryżem. Jeżeli chodzi o warzywa, to włoskie gospodynie wkładają do garnka to, co właśnie oferuje rynek, np. zamiast szpinaku lub mangoldu włoską kapustę, brokuły, cukinię albo zielony groszek. Składniki(...)wyłuskanego bobu ( ok. 800 g strąków ) sól pieprz 100 g chudego wędzonego boczku por cebula 2 łodygi selera naciowego 200 g marchwi 250 g szpinaku 200 g pomidorów 2 łyżki masła 200 g makaronu muszelki 1 ząbek czosnku 1 łyżka posiekanej bazylii 1 łyżka posiekanej pietruszki 5 łyżek świeżo startego parmezanu Przygotowanie Bób blanszowałem 2-3 minuty w posolonej wrzącej

R'n'G Kitchen
Muszle makaronowe nadziane szpinakiem i serem. Zapieczone w domowym sosie pomidorowym 160

oliwek garść liści świeżej bazylii Nadzienie: 1 opakowanie sera ricotta – twarożku 100 g tartej mozzarelli 1/3 szklanki tartego grana padano sól, pieprz 1 jajko 200 g liści świeżego szpinaku 1/2 serka mascarpone (2 czubate łyżki) oliwa z oliwek 2 – 3 ząbki czosnku Do posypania na końcu: 50 g tartego sera mozzarella tarty ser grana padano Wykonanie: Zacznij(...)dopraw solą, pieprzem, i cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj. Czosnek przeciśnij przez praskę. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek i podsmaż na niej czosnek około 1 minuty. Dodaj liście

Moja pasja smaku
Jak przygotować szpinak 174

sposobem jest duszenie szpinaku na patelni pod przykryciem. Sposobów na przyrządzenie duszonego szpinaku jest wiele. Najczęściej przygotowuje się go z dodatkiem czosnku i cebuli lub śmietany. Szpinak to również dodatek do wielu potraw – makaronów , pierogów czy naleśników. Nieprzetworzone liście to także świetny dodatek do koktajli warzywnych, sałatek i ciast . Post Jak przygotować szpinak pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
ZAPIEKANKA MIĘSNO-SZPINAKOWA 117

dzieje się, dzieje. Nie ma czasu na przesilenie jesienne :) Obowiązków sporo, czasu mniej. Mimo wszystko trwaj chwilo, trwaj.... SKŁADNIKI: 200 g makaronu (dowolnego) 300-400 g mielonego mięsa z łopatki 1 opakowanie świeżego szpinaku 3 ząbki czosnku 1 średnia cebula sól  pieprz szczypta chilli szczypta kolendry i lubczyku (użyłam suszonych) żółty ser (w moim przypadku gouda) słodka, mielona papryka(...)pokroić w kostkę i zeszklić na rozgrzanej oliwie. Dodać mięso, przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć, doprawiając przyprawami do smaku. Szpinak zblanszować i przełożyć do mięsa. Przy pomocy blendera, zmiksować wszystko na jednolitą masę, którą wyłożyć na przygotowany makaron. Na wierzch ułożyć plastry sera. Zapiekać 20 minut w temperaturze 170 stopni. Po upieczeniu posypać papryką

Kuchnia w opałach
makaron w sosie szpinakowym... 186

olej rzepakowy 1/4 szklanki, cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 8 sztuk, kostka rosołowa 1 sztuka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 3/4 łyżeczki, szpinak mrożony 2 opakowania/rozdrobniony, mozzarella 15 dag/starta, jajka 2 sztuki, śmietana 100 ml makaron np. krajanka ugotować w osolonej wodzie, wylać na durszlak w garnku na oleju zeszklić pokrojoną cebulę z czosnkiem, dodać połamane kawałki szpinaku, kostkę

W Mojej Kuchni Lubię
Makaron ze szpinakiem i fetą 69

Typowo letni, pyszny, lekki obiad. Nie ma z nim dużo zachodu a efekt znakomity. Zasmakuje każdemu: małemu i dużemu, polecam. Pappardelle ze szpinakiem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Sałatka z tortellini i selerem naciowym – wyśmienity przepis na sałatkę 102

niego przekonacie w tej sałatce, gdyż jego smak nie jest dominujący, ale stanowi pyszne dopełnienie. Składniki na sałatkę z tortellini i selerem naciowym: 250 g makaronu tortellini (dałam z nadzieniem ze szpinaku i czosnku) 5 jajek niewielki por 5 łodyg selera naciowego 5 kawałków papryki konserwowej mała puszka kukurydzy (około 150 g) około 3 łyżki majonezu sól, pieprz   Przygotowanie

e-PrzepisyKulinarne
Cannelloni ze szpinakiem 133

łyżki masła,   Sos beszamelowy: 3 łyżki masła, 2 czubate łyżki mąki pszennej, 0,5 l mleka, sól, pieprz, gałka muszkatołowa,   Dodatkowo:   makaron cannelloni, 150 g żółtego sera   Wykonie: Szpinak rozmrażamy następnie dusimy na maśle. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem. Dusimy, aż   będzie miękki. Pod koniec dodajemy ser.   Dokładnie mieszamy(...)wlewamy mleko. Mieszamy i gotujemy kilka minut. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobiną gałki muszkatołowej.   Jeżeli sos będzie bardzo gęsty należy dolać więcej mleka. Gotowym farszem napełniamy nie ugotowany makaron i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie wcześniej smarujemy masłem lub olejem.   Wierzch makaronu polewamy dokładnie i obficie sosem beszamelowym.   Na wierzch sypiemy startym serem. Pieczemy przez

Passion of Cooking
szpinak z piersią i makaronem na szybki obiad... 284

Składniki: makaron świderki 2 szklanki, pierś z kurczaka 1 mała, masło 2 łyżki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, kucharek - do smaku, szpinak świeży lub mrożony 1/2 kg, jajko 2 sztuki, śmietana 1/2 szklanki pierś kurczaka podsmażyć na maśle, do smaku dodać pieprz, kucharka użyłam świeży szpinak - szpinak listki dobrze wypłukać i odcisnąć z wody jeśli listki są nieduże(...)całości dodać do piersi i mieszając podsmażać do odparowania nadmiaru wody całe jajka dobrze rózgą lub blenderem ubić z 12% słodką śmietaną wlać do szpinaku i mieszając zagęścić podać z ugotowanym makaronem w osolonej wodzie.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Przepis dnia: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie 112

smakuje wyśmienicie. Kurczaka możecie go podać z ryżem lub makaronem. Przepis pochodzi z tasty.co . Składniki: 2 ćwiartki kurczaka 1/2 cebuli drobno posiekanej 3 ząbki czosnku posiekane w plasterki 4 pomidory malinowe posiekane w kostkę, pozbawione gniazd nasiennych lub duża garść pokrojonych pomidorków koktajlowych lub puszka pomidorów w zalewie Duża garść szpinaku Opakowanie śmietany 12 proc. (150 g) 1/2 szklanki tartego(...)kontakcie z gorącą patelnią. Krok 4 Włóż do śmietanowego sosu kurczaka i duś na wolnym ogniu bez przykrycia przez 5 minut. Na koniec dodaj garść umytego szpinaku. Podawaj z ryżem, kaszą lub makaronem Artykuł Przepis dnia: Kurczak po toskańsku w kremowym sosie pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
CALAMARI Z SOSEM ALFREDO 92

świeżą, skrywającą nieco pikantności pyszną rukolę. Do sosu alfredo możecie użyć zarówno innego makaronu, jak i innych dodatków. Świetnie sprawdzi się tu bazylia, kolendra, szpinak, wszelakie grzyby, kurczak czy krewetki. INNE PYSZNE PRZEPISY NA MAKARONY:   TAGLIATELLE AL POMODORO CRUDO     SPAGHETTI Z KURKAMI I GROSZKIEM     ZUPA TAJSKA Z KURCZAKIEM     PAD THAI Z KURCZAKIEM

globuskulinarny
Sałatka z tortellini i szynką konserwową 46

pracy , czy na kolację. Ta sałatka jest tak smaczna ,że goście biorą dokładkę .Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. Sałatka z tortellini składniki: 250 g makaronu tortellini (świeżego, niez półki )ze szpinakiem i ricottą. 140 g szynki konserwowej 125 g sera żółtego 4 ogórki konserwowe 3 łyżki posiekanego szczypiorku 2 łyżki posiekanego koperku 1 garść roszponki 3 czubate łyżki majonezu

Olcia gotuje!
15 minutowy makaron z łososiem, koperkiem i cytryną 114

lata niż szybki, lekki obiad. Makaron z łosiem z tego przepisu zajmie Ci nie więcej niż 15 minut. Ugotuj makaron w nieosolonej wodzie al’dente, to ważne, bo tylko taki makaron jest sprężysty i utrzyma pozostałe składniki. Ugotowany makaron odcedź i posól, mocno skrop oliwą z oliwek – nie żałuj . Do gorącego makaronu dodaj pokrojonego w kostkę łososia, ogórka(...)lato, cytryną i koperkiem . Jeśli chodzi o wybór makaronu – to nie ma to większego znaczenia, każdy będzie dobry. Duże znaczenie ma jednak sposób gotowania. Uważaj, aby makaron się nie rozgotował, nie przelewaj makaronu zimną wodą, sól makaron po odlaniu całej wody (nie sól wody). Spełniając te wszystkie kryteria, wystarczy aby makaron sam w sobie był pyszny . Po dodaniu wszystkich

Słodkie Gotowanie

Proponowane wyszukiwania