makaron ze szpinakiem - 3629 przepisów (strona:125/242)

SAJGONKI Z MAKARONEM 135

opiniami na nieco nietypowe danie kuchni orientalnej! Składniki: 1 marchewka 1 ząbek czosnku 300g grzybów (borowiki) 25 g imbiru 250g świeżego szpinaku 500g mięsa mielonego Łyżka smalcu Łyżka sosu ostrygowego Łyżka sosu sojowego Pieprz, sól do smaku Makaron Lubellanitki cięte (filini) Papier ryżowy Rozgrzewamy patelnie. Wrzucamy grzyby, marchewkę, czosnek i imbir. Smażymy, aż wszystkie(...)składniki zmiękną. Następnie dodajemy mięso mielone. Rozdrabniamy widelcem, aby nie powstały duże kulki mięsa. Przyprawiamy sola i pieprzem. Dodajemy sos ostrygowy, sos sojowy oraz szpinak. Dusimy chwile pod przykryciem.  W oddzielnym garnku gotujemy makaron według przepisu na opakowaniu. Łączymy z sosem mięsnym. Przyprawiamy do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Jak zwijamy sajgonki? Makaron ryżowy delikatnie zwilżamy w wodzie. Na środku

Słodki Zakątek
Tanie dania Marzec 151

jabłkiem i orzechami Kurczak pieczony w całości Pasztet ze szpinaku i kaszy jaglanej Pasztet z kaszy gryczanej Pasztet z soczewicy czerwonej Pesto ze szpinaku Orkiszowe risotto z białą kiełbasą Ryż z pieczonym burakiem i oliwkami Makaron z pesto szpinakowym Sałatka z kaszą Pasztet jajeczny Pasztet z jajek Kotlety z kaszy jaglanej ze szpinakiem Pizza z boczkiem i serem feta Ziołowy

Dorota Smakuje
Zupa pomidorowa z makaronem orzo, szpinakiem i pesto 203

małym ogniu, do momentu aż makaron będzie al dente (w zależności od marki makaronu to 10-15 minut).   Wlewamy do garnka puszkę pokrojonych pomidorów, dodajemy 2 łyżki mocnego, zielonego pesto i mieszamy całość. Gotujemy 2-3 minuty do zagrzania pomidorów. Wrzucamy świeży szpinak i jeszcze przez chwilę gotujemy zupę –szpinak powinien zmniejszyć objętość. Solimy i pieprzymy zupę do smaku(...)selera naciowego 180-200g cebuli 2-3 ząbki czosnku 1 litr rosołu drobiowo-jarzynowego 1 łyżeczka suszonego tymianku 100-120g makaronu orzo 1 puszka pomidorów bez skórki 2-3 łyżki ulubionego zielonego pesto 100g szpinaku starty ser Pecorino albo parmezan do podania

Karo in the Kitchen
Domowy makaron shirataki (Paleo, LowCarb) 89

jest jednak powiedziane, że czegoś w rodzaju makaronu nie da się zrobić z półproduktów dozwolonych na takich restrykcyjnych protokołach żywieniowych jak właśnie dieta Paleo czy ketogeniczna . Rodzaje makaronów niskowęglowodanowych Za sprawą coraz większej popularności wspomnianych diet także oferta makaronów niskowęglowodanowych jest coraz szersza. Dobrą alternatywę dla standardowego makaronu stanowią makarony z: zielonej soi (edamame) fasolki mung zielonego groszku serca palmy(...)które nie mogą spożywać tego oryginalnego jest on prawdziwym zbawieniem. Samo wizualne wrażenie jedzenia dania z makaronem generuje miłe uczucie. W końcu dania z makaronem to numer jeden na liście tzw. comfort food . Makaron shirataki i jego rola w menu Ja stosuję makaron shirataki od kilku lat. Może nie na porządku dziennym, ale od czasu do czasu serwuję sobie jakieś

Modern Cave Girl
Korea Południowa - Japchae, czyli szklany makaron z warzywami 88

świeżych grzybów shiitake - 3 łyżki sosu sojowego  - 1 łyżka cukru  - 1 łyżeczka oleju (sezamowego lub rzepakowego)  - spora szczypta świeżo zmielonego pieprzu  Szpinak - 2 spore garści szpinaku  - szczypta soli - 1 ząbek czosnku  - 1 łyżeczka oleju (sezamowego lub rzepakowego)  Pozostałe warzywa - 1 mała cebula - 1 marchewka  - opcjonalnie kawałek papryki Dodatki   - 1 łyżka oleju(...)przekładamy do miseczki. Dodajemy sól, starty na drobnych oczkach czosnek i olej. Dokładnie mieszamy.  3) Makaron przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu. Następnie makaron przekładamy na durszlak, przelewamy zimną wodą i odkładamy na kilka minut na bok, żeby woda odciekła. Następnie makaron przecinamy kilka razy nożyczkami. 4) Metodę smażenia troszkę uprościliśmy - oryginalnie każdy składnik smaży się pojedynczo, przekłada do miski

Roślinożerni urlopowicze
Spaghetti ze szpinakiem, krewetkami i pomidorkami 126

porcje: 200g krewetek koktajlowych (rozmrozić) 150g makaronu spaghetti (możecie także użyć pełnoziarnistego) 2 ząbki czosnku 8 pomidorków koktajlowych 100g świeżego lub mrożonego szpinaku w liściach 1 łyżeczka oliwy z oliwek 1 łyżeczka masła Sól Pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente. Na patelni zeszklić na odrobinie oliwy posiekany czosnek. Dodać szpinak. Chwilę podsmażyć. Doprawić do smaku solą

Fabryka pomysłów
Spaghetti ze szpinakiem i kremowym serkiem 150

SKŁADNIKI: 250 g szpinaku baby 1 cebula 3 ząbki czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 opakowania serka Arla Apetina® kremowego pesto i rukola  garść świeżych listków bazylii sól i pieprz makaron spaghetti PRZYGOTOWANIE: Do garnka wlej gorącą przegotowaną wodę, to jeden z trików Jamiego Oliviera. Posól i dodaj makaron. Gotuj go według zaleceń producenta. Na patelni rozgrzej oliwę(...)posiekaną cebulkę i czosnek. Podsmaż lekko aby się zeszkliły. W międzyczasie umyj szpinak. Do cebulki dodaj 1/2 opakowania serka i wymieszaj. Dodaj szpinak, podsmaż go około 5 minut i dodaj na patelnie odcedzony, ale nie opłukany makaron. Przemieszaj jeszcze przez chwilę. Łączny czas nie przekroczy 20 minut :) Szybko, tanio i smacznie

ClauditteMissCooking
Makaron z łososiem wędzonym na śmietance 60

Makaron wymieszany z łososiem wędzonym krótko smażonym z szalotką z dodatkiem słodkiej śmietany. MAKARON Z ŁOSOSIEM WĘDZONYM SKŁADNIKI 250 gramów makaronu pappardelle; 150 gramów łososia wędzonego na zimno; 200 gramów 30 % słodkiej śmietanki; 1 szalotka; świeżo zmielony pieprz; garść liści szpinaku albo rukoli (opcja); przepis na makaron z łososiem wędzonym Artykuł Makaron z łososiem wędzonym na śmietance pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Lazania zwijana szpinakowo-mięsna 169

Na ten makaron długo polowałam, w końcu udało mi się go kupić. Służy do robienia lazanii, ale nietypowej bo zawijanej, rolowanej. Wykorzystałam do niej dwa rodzaje

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Makaron w sosie szpinakowym 97

moja wersja wielu z Was zainspiruję!. Zachęcę Was tym, że całe danie robi się w 30 minut!. Smacznego!. Składniki dla 4-5 osób: - opakowanie makaronu Lubella , ja wybrałam uszka nr 40 - 20 dag świeżego szpinaku - 3 ząbki czosnku  - 3 średnie czerwone cebule - kilka pomidorków koktajlowych - 1/2 litra bulionu lub wody w której gotował się makaron - 1 filet drobiowy, opcjonalnie(...)słodkiej śmietanki, użyłam 18 % - 2 łyżki mąki - przyprawy: sól, pieprz - olej rzepakowy 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu. 2. Na dużej patelni rozgrzewamy olej i smażymy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, następnie dodajemy liście szpinaku, gdy ich objętość znacznie się zmniejszy podlewamy wszystko bulionem i jeśli robimy wersję z mięsem dodajemy obsmażonego fileta pokrojonego w kostkę. Wszystko razem dusimy

Apetyczna babeczka
Makaron trzy sery! Najlepszy obiad w kwadrans! 74

jeden z ulubionych przepisów Krzyśka, to makaron trzy sery.  Gęsty kremowy sos, najważniejsze w tym daniu to: dobrej jakości makaron- najlepiej włoski albo domowy na mące włoskiej, dobrej jakości sery: podpuszczkowe twarde, ja wybieram zazwyczaj dojrzewający 36 mcy, parmezan lub grana padano. Świeży soczysty czosnek, coś zielonego najlepiej świeża aromatyczna bazylia i szpinak baby.  Całość oczywiście nie może(...)oscypkiem!) - 100 g ricotty lub mascarpone - 4 łyżki oliwy z oliwek - 4 ząbki czosnku - paczka szpinaku baby - dwie garście świeżej bazylii - 250 ml śmietany 36% - sól, pieprz,  Na patelni na oliwie podsmaż czosnek, dodaj szpinak, potem śmietanę i ricottę/mascaprone dodaj ugotowany makaron, następnie starte na tarce sery.  Całość "zagotuj" i wykładaj od razu na talerze. Podawaj

SMYKWKUCHNI
Cannelloni z mięsem mielonym i szpinakiem 249

składnik więcej i już danie robi się bardziej wykwintne. Tym składnikiem tajemniczym jest.....szpinak :) Wyszło bardzo pożywne i smaczne danie. Szpinak był moją traumą z dziecięcych lat z czasów przedszkola. Ale dobrze doprawiony jest naprawdę pyszny.   Składniki: makaron cannelloni ok. 20 szt op.szpinaku mrożonego 0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego 3 ząbki czosnku średnia cebula ok. 20 dag sera(...)cebulę. Do tego dokładamy szpinak i całość podgrzewamy do momentu odparowania wody. Na oddzielnej patelni podsmażamy mięso aż zrobi się "białe". Przekładamy mięso do farszu szpinakowo-cebulowego i dusimy ok. 20 minut pod przykryciem. Następnie zestawiamy z ognia,wbijamy jajo i doprawiamy przyprawami. Najlepiej smakuje farsz , gdy jest lekko pikantny.  Tak przygotowanym nadzieniem napełniamy makaron cannelloni. Rurki napełnione układamy

Różne smaki w kuchni
Spaghetti z krewetkami i szpargami 74

makaronem, tak samo zresztą jak krewetki, więc postanowiłam połączyć te składniki i tak oto wyszedł taki wyśmienity obiad. Obowiązkowo trzeba go podać z lampką wytrawnego białego wina. Spaghetti można też przygotować z kurczakiem, albo w wersji wegetariańskiej, polecam wtedy dodać jeszcze cukinię. Składniki (2-3 porcje): 150 g makaronu spaghetti 225 g krewetek 100 g świeżego lub mrożonego szpinaku(...)bazylia Wykonanie: Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. W międzyczasie rozmrozić krewetki, usunąć ogonki i osuszyć. Umyć szparagi, odłamać twarde końce i pokroić na mniejsze kawałki. Szparagi wrzucić do garnka z makaronem na ok. 2 minuty przed końcem czasu gotowania. Całość odcedzić. Na dużej patelni na oliwie podsmażyć obrany i pokrojony na plasterki czosnek. Dodać szpinak i smażyć przez

Healthy food explorer
Pastaman – Mateo Zielonka – Sztuka robienia makaronu krok po kroku 67

Sztuka robienia najlepszego domowego makaronu i pierożków Nigdy nie wiadomo, kiedy pojawi się zapotrzebowanie na makaron, a najlepiej na taki domowy. Jak wiadomo własny, świeży makaron jest najlepszy. Dlatego warto mieć zawsze na stanie mąkę, jaja i książkę z dobrymi przepisami. Taka właśnie jest książka Pastaman. Sztuka robienia makaronu krok po kroku Mateo Zielonki. Mateo Zielonka, nazywany Pastamanem, potrafi przyrządzić(...)kroku, jak zrobić tradycyjny makaron, a także bardziej fantazyjny w kolorowe kropki lub paski. Mateo dzieli się z nami, czytelnikami swoją miłością do makaronu. W swojej książce zamieścił ponad 40 przepisów, głównie na makarony we włoskim stylu. Dowiemy się również jak przygotować wielokolorowe makarony na naturalnych barwnikach. Ciasto czerwone z dodatkiem buraka, zielone ze szpinakiem lub czarne z sepią. Nauczymy

Tajemnice Smaku
Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami 139

Makaron z kurczakiem, cukinią i oliwkami Składniki: 1 pojedynczy filet z piersi z kurczaka 2 ząbki czosnku 2 łyżki drylowanych czarnych oliwek 1/2 średniej cukinii makaron średniej wielkości na 2 porcje, wybrałam ze szpinakiem oliwa z oliwek sól ziołowa domowej roboty do smaku Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Cukinię i oliwki kroimy w półplasterki, filet z kurczaka

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania