makaron z serem - 5662 przepisów (strona:71/378)

Zapiekanka z makaronem , boczniakami i polędwicą nad ogniem wędzoną. 150

boczniakami i pyszną polędwicą nad ogniem wędzoną firmy Hańderek . Zapiekankę podałam z Remuladą Duńską Folwark . Obiad był pyszny :) Zapraszam :) Składniki : 300 g makaronu duże rurki 250 g boczniaków 2 cebulki 1,5 szklanki startego żółtego sera sól, pieprz do smaku 1 łyżeczka musztardy Angielskiej Roleski 8 jajek 1 łyżeczka ostrej papryki  3 łyżki masła 5 grubych plastrów polędwicy(...)małym ogniu aż boczniaki zmiękną. Naczynie żaroodporne wysmarować margaryną. Na spod ułożyć połowę makaronu, zalać 2 roztrzepanymi jajkami i posolić, następnie do masy boczniakowej dodać 1 szklankę sera i wymieszać, wyłożyć na makaron, zalać 2 roztrzepanymi jajkami, posolić.Następnie wyłożyć resztę makaronu, na makaron wbić w całości resztę jajek, posolić i popieprzyć,wierzch posypać posiekanym szczypiorkiem. Piec pod przykryciem

Sama słodycz i szczypta chili
Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym 228

jarmużu -2 marchewki -1 duża cebula -sól, pieprz, zioła prowansalskie Sos beszamelowy: -2 łyżki masła -2 łyżki mąki pszennej -2 szklanki mleka -100 g sera startego mozzarella -sól, pieprz -2 łyżki pesto bazyliowego Przygotowanie --> Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku, odcedzamy. Drobno posiekany i umyty jarmuż gotujemy w wodzie przez 15 minut. Po tym czasie przekładamy na sitko(...)energicznie rózgą. Gdy mąką się dobrze połączy z masłem wlewamy mleko. Cały czas mieszając doprowadzamy do wrzenia. Sos doprawiamy solą, pieprzem i gałką muszkatołową, dodajemy starty ser, mieszamy. --> Smacznego Post Zapiekanka z makaronem i jarmużem w sosie beszamelowym pojawił się poraz pierwszy w Mgotuje

Marta Gotuje
Coś z niczego! 181

Jajko Oliwa z oliwek, lub dowolny tłuszcz roślinny Cebula, sos sojowy, sos chili Makaron (w moim przypadku był to gryczany - soba) Składniki które były pod ręką Groszek zielony (mrożony) Seler naciowy Świeża papryka słodka oraz chili Żółta fasolka szparagowa  Roszponka do dekoracji i stary żółty ser (twardy, np.: parmezan) Przygotowanie Zaczynamy od roztrzepania jajka z dodatkiem odrobiny sosu sojowego(...)Zamiast soli dodajemy sosu sojowego, który nada specyficzny smak. Na końcu dodajemy nasz makaron i pokrojony w kostkę omlet.  Na talerz wykładamy roszponkę a na nią nasz makaron. Posypujemy startym serem.  Co ja będę się tu rozpisywać. Czym tylko chcemy. Możemy dodać orzeszków, sezamu, słonecznika.  Najważniejsze, to na początku zrobić omlet z rozkłóconego jajka z dodatkiem sosu

Karczma Honorietty
Pomidorowy poniedziałek inaczej [konkurs] 234

sprawie.  Szybko. I pysznie ;) I nie pomylił się... pół litra niedzielnego rosołu ;) opakowanie serka Arla Apetina Pomidory&Bazylia szklanka startego żółtego sera szczypta suszonego tymianku rozbełtane żółtko łyżeczka suszonych pomidorów w oliwie 2 porcje makaronu tortelini Makaron przygotowałam zgodnie z opisem na opakowaniu. Rosół zagotowałam. W drugim garnuszku, na małym ogniu, ciągle mieszając, rozpuściłam serki. Najpierw Apetinę(...)chwili dodałam żółty ( pozostawiając ciut do ozdoby ). Partiami dolewałam rosół. Wymieszałam. Podsypałam tymiankiem. Żółtko zaparzyłam łyżką zupy. Zaprawiłam nim zupę. Znowu wymieszałam. Gotową zupę podałam z makaronem.  Kopczykiem żółtego sera. Który nie specjalnie współpracował. Przez co ujęcie powtarzałam kilka razy.  Suszonymi pomidorami. I kleksem oliwy. Zupa oryginalnie zawiera sporo śmietany. Jednak serek Apetiny równie dobrze się z nią

bastalena
Zapiekanka z tuńczykiem 212

danie jest dla was idealne Zapiekanka makaronowa z tuńczykiem i pomidorami. Składniki: 250g ulubionego makaronu puszka tuńczyka w oleju cebula puszka pomidorów 200g żółtego sera 180 g jogurtu naturalnego jajko sól, pieprz Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w posolonej wodzie. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni, do cebuli dodajemy zmiksowane pomidory i chwilę dusimy. Jajko mieszamy z jogurtem

e-PrzepisyKulinarne
Kolorowe penne i Drogówka 196

bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} To danie jest dziełem przypadku – akurat te składniki były w kuchni pod ręką… Składniki: 200 g makaronu penne ½ brokułu 1 kostka sera feta 1 puszka czerwonej fasoli olej/masło do smażenia 1 cebula 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE(...)hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Ugotuj makaron al dente. W oddzielnym garnku ugotuj różyczki brokułu. Ser feta pokrój w kostkę. Odcedź fasolkę. Na patelni rozgrzej tłuszcz. Podsmaż drobno pokrojone cebulę i czosnek.   Wrzuć makaron, fasolkę i posyp ziołami (ostrożnie z solą

Qlinarnie i Qlinarnie
Zapiekanka makaronowa z warzywami i boczkiem 191

duży ząbek czosnku 50 dag gęstego przecieru pomidorowego (np. domowego, którego przepis znajdziesz tutaj ) 3 małe pomidory 20 dag surowego, wędzonego boczku 20 dag sera mozarella olej do smażenia sól, pieprz, zioła prowansalskie Sposób wykonania: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy do niego pokrojony w kostkę boczek. Rumienimy go. Następnie wykładamy go z patelni(...)około 5 minut i dolewamy do warzyw przecier pomidorowy. Dusimy całość około 10 minut. Ser ścieramy na dużych oczkach tarki. Piekarnik nagrzewamy do 180°C. Warzywa, boczek, makaron i 1/3 część startego sera mieszamy ze sobą. Wykładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy pomidory pokrojone w plastry. Całość obsypujemy resztą startego sera. Pieczemy około 30 minut

Qchnia po prostu
KREMOWA GRECJA W PIEKARNIKU 167

zawładnięty, wszyscy najedzeni i zadowoleni. Składniki: - 4 papryki (2 żółte, 2 czerwone) - 1/2 opakowania makaronu ryżowego nitki lub wstążki - olej lub oliwa - Serek TAPAS ARLA APETINA - suszone warzywa - domowa mieszanka - czosnek 4-5 główek - oliwki czarne i zielone (po garści) - pestki dyni, słonecznik. siemię lniane, - ser żółty 4 plastry - chili, pietruszka, czosnek. Wykonanie: Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy(...)uprażone z przyprawami pestki i ziarna i dokładnie mieszamy. Gdy zbyt suche, dolewamy olej/oliwę. Dodajemy zaparzony makaron ryżowy i dokładnie mieszamy Papryki przecinamy na pół, wykładamy serem żółtym i napełniamy makaronem, posypujemy pestkami, skrapiamy olejem i zapiekamy w piekarniku 15-20 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem. Aromatyczne smaki połączone w kremową całość, kuszą zapachem, wyglądem, wszystkim. Żaden

Wypisz Wymaluj
Makaron BARTOLINI z suszonymi pomidorami 295

200g makaronu BARTOLINI kolanko; 1 cebula; 1/3 słoiczka suszonych pomidorów Sottile Gusto (pomidory suszone, olej rzepakowy, pestki dyni, mieszanka ziół); 100g sera feta; świeża nać pietruszki; ząbek czosnku; bazylia; czosnek niedźwiedzi. Zaczynamy!           Makaron standardowo gotuję al dente. W międzyczasie na patelni duszę pokrojoną w piórka(...)cebulę na odrobinie oliwy (z pomidorów) oraz wody do momentu aż będzie miękka. Następnie dodaję suszonych pomidorów (paseczki), chwilę smażę, a potem na patelnię przekładam odcedzony makaron. Do całości dodaję pozostałe składniki czyli ser feta pokrojony w kostkę oraz przyprawy. Jeszcze dosłownie 5 minut trzymam wszystko na ogniu, mieszając i gotowe. Robię tak, by kostki sera nie rozpadły się całkowicie

Życie na widelcu
Przepis na spaghetti bolognese 168

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przepis na spaghetti bolognese . Esencja włoskiej kuchni i włoskiego smaku, czyli przepis na spaghetti bolognese, gdzie dzięki takim składnikom jak makaron spaghetti, pomidory, ser parmezan i mięso mielone wraz z ziołami przeniesiesz się w świat prawdziwej śródziemnomorskiej kuchni.   Przepis na spaghetti bolognese Składniki dla 4 osób: 500g przecier pomidorowy 500g mięso mielone wieprzowo – wołowe 100g boczek(...)śmietanki. Pod koniec gotowania sosu przygotowujemy makaron, w tym celu do gotującej się osolonej wody z dodatkiem jednej łyżki oliwy dodajemy 500g makaronu spaghetti i gotujemy przez 8-10min. Makarom podajemy polany sosem bolońskim i posypany serem parmezan. Spaghetti Bolognese Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Spaghetti Carbonara – przepis Gnocchi w sosie grzybowym Włoska zupa krem z pomidorów

Księga-Smaku
Lasagne bolognese 185

będzie też umiał sam przygotować takie danie. Naprawdę warto poświęcić chwilkę na jej przygotowanie.     Składniki na 6 porcji: ok. 12 płatów makaronu lasagne 1/2 kg mięsa mielonego 40 dag sera mozarella (w kawałku) 1 duża cebula 1 duża marchew 2 ząbki czosnku 400g krojonych pomidorów 4 łyżki koncentratu pomidorowego sól, pieprz bazylia, przyprawa do mięsa(...)garnka a po wyjęciu rozkładam każdy osobno na talerzu aby się nie posklejały.   Piekarnik podgrzej do temp. 200° C. W naczyniu żaroodpornym układaj kolejno: makaron - sos beszamelowy - sos bolognese - ser mozarella. Najlepiej podzielić wszystko na 3 części - bo tyle będzie warstw naszego pysznego dania. Naczynie żaroodporne włóż do nagrzanego piekarnika i piecz 35-40 min.   Uwaga: Lasagne

Alutka-Gotuje
Makaron z pesto bazyliowo-oreganowym 155

gram -na oko duży pęczek świeżej bazylii kilka listków oregano - niekoniecznie 1 ząbek czosnku garść pestek dyni - można też użyć nerkowce kawałek sera oliwa z oliwek  szczypta soli,pieprzu Gotujemy makaron al dente w lekko osolonej wodzie. Następnie odcedzamy(...)blendera wkładamy bazylię, oregano oraz pestki dyni, ząbek czosnku, szczypta soli, pieprzu i 3 łyżki oliwy z oliwek.  Wszystkie składniki dokładnie miksujemy blenderem.Gotowe pesto wykładamy na makaron. Można posypać żółtym serem

Kubki smaku
MAKARON ZE SŁODKĄ ŚMIETANKĄ I GRANA PADANO 199

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 17 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-4 Składniki: 300 g makaronu tagliatelle (lub podobnego), 130 g sera Grana Padano, opakowanie śmietanki 30% (200 g), duża garść posiekanej natki pietruszki, 5 średniej wielkości pieczarek, 50 g masła, sól, pieprz świeżo mielony. Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie, odcedzam. Ser ścieram na tarce(...)masło, podsmażam pieczarki z odrobiną soli do momentu zarumienienia się. Następnie wlewam śmietankę, wsypuję ser, dodaję odrobinę soli i świeżo mielony pieprz. Gotuję na małym ogniu często mieszając około 7-9 minut (aż sos zgęstnieje).  Na koniec wrzucam natkę pietruszki i łączę z ugotowanym makaronem

JejKuchnia
Nadziewane muszle 161

Chodził za mną przepis na nadziewane muszle z makaronu. Taki duży makaron nadziewany szpinakiem i serem. Niestety przepisy jakie przeglądałam wymagały składników jakich akurat nie posiadałam w swojej lodówce, więc postanowiłam zrobić zapiekankę z tego co mam, a podstawy miałam: makaron, szpinak i pomidory. W lodówce jeszcze znalazłam... Dla 4 osób Potrzebujemy: 450g mrożonego szpinaku - liście 1 pierś z kurczaka(...)ząbki czosnku 1 cebula 2 puszki pomidorów makaron duże muszle ( kupiłam w Sieci34) 1/2 kostki fety bazylia chilli ocet balsamiczny ser żółty do zapiekania S&P Pierś kurczaka gotujemy. Szpinak rozmrażamy (można na patelni), podsmażamy z solą i czosnkiem. Studzimy i drobno siekamy. Pierś z kurczaka po ugotowaniu również drobno siekamy. Szpinak i kurczak lądują w misce. Dodajemy fete

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Makaron z bobem, feta i miętą 176

wybrać dowolny makaronem. Ja akurat miałam paczkę świeżego pappardelle . Makaron z bobem Składniki: 2-3 porcje 250 g ugotowanego makaronu, u mnie świeże pappardelle 100 ml wody od makaronu 1 opakowanie sera feta garść posiekanej mięty i pietruszki 1 łyżka oliwy z oliwek sól i czarny pieprz, grubomielony 1 łyżka soli 250 g sera mascarpone otarta skórka z połowy cytryny

codojedzenia