ryżu 200 g szynki 200 g sera żółtego 1 papryka (około 200 g) 1 kg sałaty pekińskiej 5 łyżek majonezu ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: Makaron ugotować i przelać zimną wodą. Szynkę, ser i paprykę pokroić w kostkę. Sałatkę porwać na kawałki (lub pokroić w kostkę). Wszystkie składniki wymieszać. Dodać majonez i przyprawić. Krok
KuchniaWeDwoje.pldowolnego makaronu, np tego który został nam z poprzedniego dnia. Polecam! składniki (4 porcje) 200 g makaronu np Farffale 150 g łososia wędzonego na ciepło duża garść ziół - kolendry, natki pietruszki, bazylii 100 g startego chedara lub innego ulubionego sera startego na tarce o dużych oczkach mozzarella w kulkach ok 10 kulek, lub jedna duża kula, podarta(...)mniejsze kawałki. Naczynie do zapiekania posmarować masłem lub oliwą, wyłożyć połowę makaronu, posolić, popieprzyć, rozłożyć równomiernie kawałki łososia, posypać połową ziół, solą i pieprzem, przykryć pozostałym makaronem. W misce wymieszać starty ser ze śmietaną , mieszanką równomiernie polać makaron. Posypać resztą ziół, kulkami mozzarelli i płatkami chili. Zapiekankę wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st C, zapiekać
Stare Garytego ta soczysta zieleń szpinaku. Mniammmm!! Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami Składniki: 3 garści szpinaku ¾ słoika suszonych pomidorów w oleju 250 g pełnoziarnistego makaronu penne (u mnie bezglutenowy kukurydziany) 150- 200 g sera feta 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka czerwonej(...)czubricy (lub dobrej mieszanki przypraw do grilla) sól, pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek + 3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. 3 łyżki parmezanu lub innego dojrzałego sera Wykonanie: Gotujemy makaron al dente. Szpinak myjemy, osuszamy, kroimy na dość duże kawałki i podsmażamy na 2 łyżkach oliwy przez około 2 minuty (tylko do zwiędnięcia liści). Doprawiamy solą, pieprzem, czubricą
Moja Mama Gotujeduża cebula 1 szklanka grzybów leśnych 3 jajka 1 szklanka śmietany 18% 1/2 szklanki śmietanki kremówki 30% 100 g sera pleśniowego 100 g sera żółtego sól pieprz czarny majeranek masło klarowane do smażenia Makaron ugotować al’dente w osolonej wodzie zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu. Odsączyć i odstawić. Może to być też makaron, który(...)został nam z wcześniejszego obiadu. Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na maśle. Dodać grzyby i wszystko usmażyć. Moje grzyby były wcześniej obgotowane. Dodać do makaronu, wymieszać i przełożyć do naczynia do zapiekania. Ser pleśniowy rozkruszyć i rozłożyć równomiernie po zapiekance. Jajka rozmącić ze śmietaną i kremówką, doprawić dobrze majerankiem, solą i pieprzem. Zalać wszystko, posypać startym, żółtym serem
https:KKuchniaMniamduży pomidor, 4 ząbki czosnku, 5 pomidorów suszonych, 8 szt. kapary, 6 oliwek, 1 łyżeczka słonecznika, 1 łyżka oliwy z oliwek, bazylia, pieprz, suszone papryczki chili, 1 plaster sera żółtego. Przygotowanie: Makaron gotujemy w wodzie, bez soli, na al dente. W tym samym czasie, pomidor sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę. Na patelni podgrzewamy oliwę, dodajemy pomidora, czosnek(...)dodajemy, papryczkę chili, bazylię, pieprz i sos worcetershire. Całość podgrzewamy przez kolejne 2 min. często mieszając, tak aby wszystkie składniki smakowo się zmieszały. Makaron odcedzamy, dodajemy do pomidorów i dokładnie mieszamy. Przekładamy na talerz, posypujemy serem pokrojonym w paseczki. Smacznego
Moniki SmakołykiCzas przygotowania: 20 minut Składniki: 300g wędzonego surowego boczku 1 duża cebula 4 żółtka jaj 200 ml śmietany 36% 50 g żółtego sera startego na średnich oczkach Sól i pieprz Makaron spaghetti Nastawiamy wodą na makaron i gotujemy al dente. Cebule obieramy i kroimy w drobną kostkę(...)patelni rozgrzewamy odrobinę tłuszczu i wrzucamy cebulę. Podsmażamy. Boczek kroimy i dorzucamy na patelnie. Smażymy przez jakieś 5 minut. W tym czasie zółtka jaj łączymy ze śmietaną, serem i doprawiamy. Kiedy makaron się ugotuje to go odcedzamy ( nie przelewamy zimną wodą!) i dorzucamy na patelnie. Całość chwilkę smażymy i dorzucamy naszą śmietanową mieszankę. Delikatnie podsmażamy na małym ogniu przez chwilę
Kolizje Smakówminut, jest ono bardzo smaczne i pożywne. Serdecznie zapraszam zatem na kolejną wyprawę do słonecznej Italii. Do przygotowania dania użyłem: 250 gram makaronu, 100 ml oliwy, 6 ząbków czosnku, 1/2 czerwonej papryczki pepperoni, 40 gram sera pecorino romano, 160 gram tuńczyka w oliwie, jagód kaparów, soli, czarnego świeżo zmielonego pieprzu. Przygotowanie dania rozpocząłem od wstawienia osolonej wody na makaron. Następnie(...)kawałki tuńczyka pozostały jak największe. Ugotowany makaron odcedziłem na durszlaku i dodałem na patelnię. Całość delikatnie, lecz dokładnie wymieszałem, aby makaron dokładnie pokrył się sosem. Makaron wyłożyłem do miseczek. Posypałem świeżo starym serem pecorino romano i czarnym świeżo zmielonym pieprzem. Całość udekorowałem jagodami kaparów, których smak idealnie pasuje do smaku tuńczyka. Podałem natychmiast po przygotowaniu
Wyprawy kulinarneprzygotowaniu, co pewnie zadowoli wszystkich zapracowanych. Nie nalezy niesety do dan dietetycznych, ale jest prosta i sycaca. Składniki: 250g ulubionego makaronu, najlepiej cienkie rurki (kolanka) puszka tuńczyka w oleju 2 czerwona cebula 2 łyżki natki pietruszki 200g żółtego sera 200ml śmietany 1 jajko 0,5 łyżeczki(...)gałki muszkatołowej sól, pieprz Przygotowanie: Makaron ugotować al dente. Odcedzić. Makaron dokładnie wymieszać z tuńczykiem, drobniutko posiekaną cebulą, posiekaną natką pietruszki i połową sera. Jajko rozkłócić ze śmietaną, dodać gałkę muszkatołową, doprawić solą i pieprzem. Makaron zalać śmietaną i dokłądnie wymieszać. Przełożyć do żaroodpornego naczynia do zapiekania, posypać pozostałym serem, popruszyć papryką w proszku. Zapiekać przez 15-20 minut
Codzienne Gotowaniepiniowych 100 g sera dziugas Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Makaron gotujemy wg przepisu zawartym na opakowaniu. Oliwę, orzechy, bazylię i starty ser miksujemy na gładko. Do makaronu dodajemy pesto, lekko podgrzewamy. Podajemy od razu. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow
R'n'G KitchenSkładniki: (na 4 porcje) -450 g makaronu penne -200 g wiejskiego boczku wędzonego -120 ml śmietany 18% -100 g sera żółtego gouda -3 ząbki czosnku -2 jajka -sól, pieprz -garść posiekanej natki pietruszki Wykonanie: Boczek kroimy w drobną kostkę i podsmażamy (bez tłuszczu) na głębokiej patelni, aż się ładnie przyrumieni. Wytopiony tłuszcz odlewamy, lub - jeśli chcemy, można go trochę zostawić(...)sosu. Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu. Jajka roztrzepujemy widelcem, następnie dodajemy sól i pierz oraz śmietanę. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Dodajemy starty na cienkich oczkach ser i mieszamy. Ugotowany makaron dodajemy do podsmażonego boczku, trzymamy chwilę na ogniu po czym wlewamy śmietanę z dodatkami. Mieszamy, aby sos się ładnie połączył z makaronem i gdy tylko się zagotuje
KasiekGotujeJest prosta, szybka i pyszna. Makaron biały można zamienić na pełnoziarnisty. Żółty ser na mozzarelle. Korzystajmy z sezonu na cukinię- w 100g ma zaledwie 15 kcal! Zawiera w sobie magnez, żelazo, potas, witaminy z grupy B, witaminę C, A i K. Składniki: 40 dag makaronu świderki/ rurki 3 cebule 20 dag mielonego mięsa 10 dag kiełbasy 3 ząbki(...)pomidorowego ok 3 pomidory ( w zależności od wielkości naczynia w którym będzie zapiekanka) 1 cukinia 1 szklanka śmietany 3 jajka sól, pieprz ser żółty szczypta ostrej papryki zioła prowansalskie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Smażymy na oliwie, gdy zmięknie dodajemy mięso mielone, doprawiamy, pod koniec pokrojona
Gotuj z Agnesgotowania brokułów). W czasie gotowania makaronu przygotujcie sos: Na maśle zeszklijcie drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodajcie mascarpone, gorgonzolę, podgrzewajcie na niewielkim ogniu, do momentu rozpuszczenia serów. Wlejcie kilka łyżek wody z gotowania makaronu, dodajcie miętę, sól i pieprz. Wymieszajcie, spróbujcie, jeśli trzeba jeszcze raz doprawcie. Do sosu włóżcie brokuły i ugotowany makaron, delikatnie wymieszajcie. Podawajcie od razu
OliveandThymeporcje: 300 g makaronu spaghetti 400 g pomidorów z puszki 150 g guanciale lub boczku 50 ml białego wina 70 g sera pecorino romano 2 łyżki oliwy papryczka chilli lub suszone płatki chilli pieprz Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Boczek pokroić w cienkie paski, ser zetrzeć. Na patelni rozgrzać oliwę, krótko podsmażyć na niej papryczkę chilli(...)pozostałym tłuszczu przesmażyć pomidory przez kilka minut, aż się rozpadną. Wrzucić wyjęty wcześniej boczek i chwilę jeszcze poddusić całość. Doprawić pieprzem, dodać odcedzony makaron i wymieszać. Nałożyć na talerze i posypać serem
wyzwania kuchenneząbki czosnku 100 g kurek 1 łyżeczka koperku 2 łyżki natki pietruszki 0,5 szklanki wody 1 szklanka śmietany 12% 2 łyżeczki mąki 0,5 szklanki żółtego sera 200 g makaronu szpinakowego Sól Pieprz Pomidorki koktajlowe Filet z piersi kurczaka kroimy w kosteczkę, przyprawiamy przyprawą do kurczaka. Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, szklimy na oliwie z oliwek. Dodajemy przeciśnięty przez(...)oczyszczone kurki. Następnie dokładamy kurczaka. Całość podsmażamy. Gdy mięso zmięknie wlewamy śmietanę wymieszaną z wodą i mąką. Wsypujemy starty żółty ser, przyprawiamy solą, pieprzem, koperkiem i natką pietruszki. Gotujemy do momentu zredukowania i zgęstnienia sosu. Makaron gotujemy w delikatnie osolonej wodzie do miękkości. Podajemy z sosem, dekorujemy pokrojonymi pomidorkami koktajlowymi
VioletoweKucharzenie