Makaron z domowym pesto. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: Pesto z suszonych pomidorów (link do przepisu poniżej) 300 g makaronu
KuchniaWeDwoje.plosolonej wodzie. Odcedzić, trochę wody odlać do miseczki. Do sosu dodać odcedzony makaron, zamieszać. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, wlać trochę wody z makaronu. Można dodać podsmażony wędzony boczek – wersja dla mięsożerców. Można posypać tartym serem. zastawa
królestwo garówDziś obchodzimy Dzień Buraka! Z tej okazji przygotowałam rewelacyjny przepis na makaron Lubella z łatwym, szybkim i przyjemnym pesto z pieczonych czerwonych buraków, pieczonego czosnku, orzechów
karmelowywyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, u mnie makaron razowy. Kiedy makaron już ugotujemy wykładamy na talerz, następnie sos bolognese i trochę startego sera. Smacznego
Moje-pitraszenieskładniki: 250 g sera białego ok. 150 g mąki orkiszowej 1 jajko 2 łyżeczki cukru 1 szczypta soli truskawki (ilość zależy od wielkości) dodatkowo do podania
Domowy Smak JedzeniaDziś przedstawiam doskonały pomysł na szybie danie makaronowe po pracowitym dniu, kiedy nie chcemy spędzać dużo czasu nad garami. Pyszny makaron (u mnie kokardki ale można
karmelowycytryny przyprawy. Zmniejszyłam gaz i czekałam aż nadmiar wody odparuje.Po czasie dodałam śmietankę i nadal dusiłam. ( około 10 minut)Ugotowałam i odcedziłam makaron,polałam go oliwą, dodałam szpinak. Na samym końcu posypałam startym żółtym serem
Kukuleczkipesto jest pyszne i zdrowe. Do świeżego pieczywa, do wędlin czy serów. Zastosowań jest mnóstwo. Można także przygotować je z minimalną ilością sera, aby miało znacznie rzadszą konsystencję. Wtedy wystarczy już tylko ugotować dobry makaron i pyszne danie gotowe. Próbowaliście kiedyś natki z takiej młodej marchewki? Lubicie pesto? Może skusicie się także na pesto z sałaty ? Tez jest pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaDanie szybkie i wykwintne. Makaron z sepią jest bardzo widowiskowym makaronem i polecam go do dań wszelakich. Przegrzebki - muszle św. Jakuba to prostota i wykwintność zarazem
Moje Małe CzarowanieMy nigdy nie mamy dosyć makaronów i dlatego mamy dla Was kolejną propozycję z makaronem w roli głównej. Tym razem proponujemy makaron z
Kuchenne Wariacjeoliwą, a następnie stopniowo dodawać natkę i miksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i na koniec dodać tarty ser. Pesto można podzielić na porcje i zamrozić. Używać jako dodatek do makaronu, kanapek, mięs
Gotowanie jest łatwełyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano Wykonanie: Szpinak przepłucz pod wodą, osusz i usuń twarde łodyżki. Makaron ugotuj al dente. Sos: W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość(...)wysokim naczyniu. Przelej ponownie do rodla, gotuj na małym ogniu, dodaj 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano, mieszaj aż ser się rozpuści. Dodaj szpinak i gotuj około 2- 3 minut aż liście ‚zwiędną’. Dodaj makaron, całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp grana padano. Smacznego
Moja pasja smakuchopped) 1 onion, 1 garlic clove, 1/4 teaspoon ground nutmeg, 200 gr mascarpone cheese, 3/4 cup all-purpose flour, 3 egg whites Składniki: Makaron Penne 450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Ser mascarpone, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3/4 mąki, 3 białka Tomato sauce: 1 onion (chopped) 1 red pepper, seeded and diced 1 garlic clove (crushed
Smaki Przyprawy i KoloryJakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to
karmelowyJak się nie ma czasu za wiele to moja dzisiejsza propozycja to zbawienie. Szybko, pysznie i aromatycznie obiad wjeżdża na stół a głodomorki się zajadają. Kolanka
Moje Małe CzarowanieTakie danie sobie wymyśliłam mając nadmiar sałaty . Makaron szybko się przygotowuje bo nie trzeba go gotować tylko sparzyć a do tego pesto z sałaty, orzeszki piniowe
Moje Małe Czarowaniewymieszać. Na patelni rozgrzać masło, dodać rozmrożony szpinak i mieszać aż do czasu odparowania wody i uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodajemy ser i 3 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku.Wymieszać. Farszami napełnić muszle. Makaron układać na sosie pomidorowym. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 30-35 minut. Oprószyć tartym parmezanem i od razu podawać. Smacznego
MarciochaKucharzyJak już nabraliśmy się różnych specyfików na grypę to powiem Wam szczerze że jeść nam się nie chciało dlatego stworzyłam potrawę która jest ostra, wyrazista w
Moje Małe Czarowanierobi niesamowity sos mięsny do spaghetti. Mamy to szczęście że od czasu do czasu dostajemy w darze jakiś tam słoiczek ;) Wystarczy tylko ugotować makaron (ja akurat miałam kolorowy) i jak ktoś lubi zetrzeć na tace ser żółty do posypania. Jak zrobić taki wyśmienity sos - mam przepis. Składniki 30 dkg mięsa mielonego 4 ząbki czosnku 1 duża cebula 1 puszka
pink envelopeprzeciśnięty przez praskę) , paluszki krabowe, oliwę . Wymieszać , dodać jogurt, majonez i przyprawić solą i pieprzem. Nie zapomnijcie o oliwie bez tego makaron "wypije" cały jogurt! Mini kanapeczki składniki opakowanie mini sucharków pomidorki koktajlowe ser camembert ser brie ser pleśniowy lazur świeża bazylia Kanapeczki obkładamy jednym z serów, na to kładziemy przekrojonego na ćwiartki pomidorka
Cukier&PuderWitajcie! mam dla Was bardzo prosty sos wprost idealny gdy robicie spontaniczne spotkanie ze znajomymi bądź prywatkę. Jest to też doskonały dodatek do potraw i wszelakich
Kuchnia PROzdrowotnachopped) 1 onion, 1 garlic clove, 1/4 teaspoon ground nutmeg, 200 gr mascarpone cheese, 3/4 cup all-purpose flour, 3 egg whites Składniki: Makaron Penne 450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Ser mascarpone, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3/4 mąki, 3 białka Tomato sauce: 1 onion (chopped) 1 red pepper, seeded and diced 1 garlic clove (crushed
Kulinarna rozmowaProste do zrobienia włoskie kluski z serem ricotta. Przepis Gennaro Contaldo znalazłam tutaj . Dobre z każdym sosem. składniki ( dla 4 osób) kluski 200g
Stare Garytych co to się nie lubią przemęczać (lazanię też robię na surowym makaronie, a co! ). Sos musi być po prostu bardziej mokry i makaron dokładnie przykryty z góry - u mnie resztką przecieru pomidorowego, i posypany serem. Zdjęcie jeszcze bez sera i przecieru, żeby było lepiej widać :) Wstawiłam do pieca na ok 40 min. w temperaturze ok 180 stopni
Z butelką mleczka w tleWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, kurczakiem, brokułem, pomidorami, kukurydzą i mozzarellą. Bardzo smaczna zarówno na obiad jak i kolację. Inspirowałam
Marta GotujeThe post Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeKuchnia włoska jest jedną z naszych ulubionych. Bogata w smaki i pożywna jest idealna do serwowania rodzinie. Nadziewane cannelloni jest świetnym rozgrzewaczem na zimowe popołudnia, więc
Przepisy AleksandryKolejna nasza propozycja na zbliżające się święta i przyjęcia komunijne. Sałatka jest niezwykle wiosenna, a dodatek koperku sprawia, że również bardzo aromatyczna. Polecam! Ewa :) Jeżeli przygotowałaś
Przepisy Aleksandryukładamy połowę farszu, który cieniutko smarujemy sosem beszamelowym. Następnie znów makaron, farsz i cienka warstwa beszamelu. Na koniec całość przykrywamy jeszcze jedną warstwą makaronu i polewamy pozostałym sosem beszamelowym. Wierzch możemy również posypać tartym żółtym serem, ale ja tego nie zrobiłam, a efekt i tak był wspaniały. Lazanię pieczemy 30-35 min. w 180 stopniach Celsjusza. Podajemy od razu. Muszę
Ratunku obiadświeżej) - 1 łyżeczka suszonego oregano (lub garstka posiekanych gałązek świeżego) - szczypta papryki ostrej - szczypta papryki słodkiej - sól, pieprz do smaku Dodatkowo: - drobno starty ser do posypania - listki bazylii do dekoracji - ugotowany wg przepisu na opakowaniu makaron spaghetti (lub inny) *W ostatecznej ostateczności można zastąpić wodą, choć wino jest ważne i dodaje potrawie smaku i aromatu :) Może być też półwytrawne. Przygotowanie
Kraina Tysiąca Smakówsmażyć jabłka z cukrem. Dodać cynamon do smaku. Migdały grubo posiekać. Dodać do jabłek - wymieszać. W kokilkach lub blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki. Piec w 170 stopniach 10-12 minut. Wyjąć, ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym. Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą
kolorowotorcikowoziołami. 5. Wszystko dusić od przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw (ok 15 min.). 6. Przed końcem duszenia mięso i warzywa posypać żółtym serem, podawać gdy stopnieje. Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym wypadku powinno smakować tak samo dobrze. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo i Ekspresowo w kuchni
Pasja Smakuser Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso oraz zmiażdżony czosnek. Usmażyć. Zalać szklanką wrzątku i dusić minimum 10 minut. Dodać pomidory z puszki, passatę, koncentrat pomidorowy. Jeżeli nie używamy pomidorów w puszce lub świeżych, wówczas dodajemy więcej passaty. Dodać zioła, słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym. W dużym garnku zagotować wodę na makaron, dodając(...)garnku zagotować wodę z solą i cukrem i wrzucić brokuły na 2-3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Makaron odcedzić, wyłożyć do niego gorący sos i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć brokuły i posypać startym serem. Od razu podawać
Czerwień i błękitkolejne 15 minut. Żeby makaron nie obsychał podlałam go kilkoma łyżkami zalewy z mozzarelli. Na ostatnie pięć minut ułożyłam na makaronie pokrojoną w plastry i oprószoną bazylią mozzarellę. Papryki piekły się jeszcze kilka minut - do roztopienia sera. Po mniej więcej godzinie spędzonej w piekarniku papryka była gotowa. Jedynie zastrzeżenie i nauczka na przyszłość - mięso z udźca indyka do faszerowania papryki
Kuchnia po mojemuSkładniki: 160 g makaronu świderki bezglutenowego (na dwie porcje akurat) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka plasterków papryczki chilli (z pestkami rzecz jasna - im więcej tym będzie ostrzej) połowa czerwonej dużej papryki lub 2 małe baby mała cukinia 8 pomidorków koktajlowych przyprawy do smaku: sól, pieprz, vegeta natur, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk 65 g tartego żółtego sera na drobnych oczkach(...)wrzucamy: cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, pomidorki, przyprawiamy i dusimy do miękkości, po tym czasie dodajemy papryczkę chilli, makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i łączymy z warzywami z patelni, posypujemy gotowe danie serem i natką:) możecie też dodać połowę sera już na gotowe danie na patelnię i wymieszać, ser oblepi całe danie
Zasmakuj KuchniNajczęściej bywa podawany nadziewany, a można go nadziać wszystkim :) Dzisiaj najprostsza wersja z sosem bolognese ;) Cannelloni z sosem bolognese Składniki: opakowanie makaronu cannelloni porcja mięsa mielonego sos do spaghetti bolognese (w torebce) cebula 3 ząbki czosnku sos beszamelowy ser żółty Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 4-5 łyżek mąki szklanka zimnego mleka pieprz sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Sos beszamelowy(...)żeby nie było grudek. Gdy masło połączy się z mąką, wlewamy powoli zimne mleko i mieszamy. Doprawiamy i gotujemy aż zgęstnieje. I beszamel jest gotowy ;) Na całe opakowanie makaronu trzeba przygotować podwójną ilość beszamelu. Sos bolognese robimy na dużej patelni. Na oleju z pestek winogron podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do nich mięso
Lawendowe Niebo