śmietanowym, z dodatkiem groszku konserwowego, który urozmaicił to klasyczne danie i fajnie podkręcił jego smak. SKŁADNIKI: (ok. 4 porcje) 500g makaronu tagliatelle 450g szpianku (ja użyłam mrożonego) 1 łyżka masła 2-3 ząbki czosnku 100g słodkiej śmietanki 30% 100g sera feta 2 trójkąciki serka topionego śmietankowego 1 puszka groszku konserwowego 1. Szpinak rozmrozić i odcisnąć za wody. 2. Na patelni
Kto ugości moich gości?Soli i pieprzymy według uznania. Kiedy mięso będzie już ładnie podsmażone, dajemy groszek i nasze uprażone kiełki. Zawartość patelni dodajemy do naszego makaronu, wraz z garścią startego parmezanu. Mieszamy wszystko razem i jeszcze chwilę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Można podać z grzankami czosnkowymi. Smacznego
Dominacja smakuczosnkiem Pieczone warzywa śródziemnomorskie Pieczone ziemniaki Pieczony bakłażan faszerowany kuskusem z cukinią i suszonymi pomidorami Zapiekanka makaronowa ze szpinakiem, soczewicą i dwoma serami Zapiekany omlet z cukinią i czosnkiem Zapiekany omlet z pak choi Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata Pizza z boczkiem Pizza z cukinią i pieczarkami Pizza z kolorową cukinią Pizza z papryką i czarnymi oliwkami
Moja smaczna kuchniaSoli i pieprzymy według uznania. Kiedy mięso będzie już ładnie podsmażone, dajemy groszek i nasze uprażone kiełki. Zawartość patelni dodajemy do naszego makaronu, wraz z garścią startego parmezanu. Mieszamy wszystko razem i jeszcze chwilę podgrzewamy aż ser się rozpuści. Można podać z grzankami czosnkowymi. Smacznego
Dominacja smakuNowy Rok. Jest bogata we właściwości odżywcze i ma jedną bardzo ważną cechę- to doskonała alternatywa dla mięsa, ryb, jaj czy sera, dzięki dużej zawartości białka. Można ją spożywać solo lub idealnie smakuje z ryżem, makaronem, ziemniakami. Działa antyoksydacyjnie dzięki izoflawonom, cennym sojusznikom w profilaktyce różnych form raka. Ziarenka soczewicy są lekkostrawne ,zawierają włókna, które pomagają regulować pracę jelit. Jedząc
Z Kuchni Do Kuchniwegańska pasta z czerwonej soczewicy i pieczonej papryki-coś innego,jako dodatek nie tylko do kanapek,ale również sprawdzi się np. do makaronu Składniki: 100 g czerwonej soczewicy 300 g czerwonej papryki (2 sztuki) 20 g sera feta 2 ząbki czosnku tymianek rozmaryn pieprz, sól 5 łyżeczek oliwy z oliwek Przygotowanie: Soczewicę wypłukać na sitku, zalać wodą, lekko posolić, gotować
Swojskie jedzonkowiele już gotowych produktów z wykorzystaniem szpinaku. Zaliczyć możemy np. pierożki z serem ricottą, naleśniki ze szpinakiem , pieczarkami zapiekane pod pierzynką żółtego sera. Szpinak także dla mięsożerców Dla mięsożerców również można znaleźć coś odpowiedniego. Tutaj polecam makaron tragatele ze szpinakiem, piersią z kurczaka i suszonymi pomidorami na bazie jogurtu naturalnego, czosnku, soli i pieprzu. Tworząc dania ze szpinaku musimy pamiętać
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Łosoś z pesto szpinakowym, makaronem ryżowym i pieczarkami… To wszystko jest zawarte w tym daniu! Przygotowuje się je szybko, ponieważ kiedy łosoś gotuje się na
JaglusiaSkładniki 200--300 g makaronu (u nas soba) 2 duże pory (białe części) ok 100 g wędzonego boczku 2 garści mrożonego groszku 1/2 pęczka natki
OliveandThymePogoda nie rozpieszcza nas kompletnie. Marzyłam o złotej, pięknej jesieni, a dostałam... jesień w sepii. Marzyłam o spacerach pośród liści w grubym swetrze, a uprawiam biegi
OliveandThymeKolejny nasz przykład obrazujący śmiałą tezę: najprostsze=najlepsze 😀. Czosnek, parmezan, natka pietruszki i trochę oliwy. Do tego ukochany makaron. Zaczynam mieć pewność, że im mniej czasu
OliveandThymerukoli pestki z dyni do posypania starty parmezan do posypania Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Ugotowany odcedzamy. Do makaronu dodajemy 2 łyżki pesto z rukoli. Dokładnie mieszamy. Podajemy zaraz po przygotowaniu. Posypujemy serem i pestkami z dyni
Moja smaczna kuchniaskładniki: - ok 10 makaronów cannelloni - ok 300 g łososia wędzonego (ja użyłam brzuszków) - 1 por - 1 serek topiony w bloczku - pieprz grubo mielony - łyżka masła sos
Cook&LovePewnie słyszeliście o makaronach firmy Czaniecki. Jest to producent makaronów o bardzo wysokiej jakości. Posiadają również linię makaronów z dodatkiem błonnika owsianego, który bardzo korzystnie wpływa
JaglusiaZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM, BROKUŁEM I SEREM to szybki pomysł na obiad,... Artykuł Zapiekanka z kurczakiem, brokułem i serem pochodzi z serwisu CookMagazine .
COOKMAGAZINEbrokuł Pieczemy w temperaturze 150 C 10 minut Następnie wyciagamy z piekarnika zalewamy śmietaną I dodajemy posiekany szczypiorek,mozzarelle,żółty ser i parmezan. Pieczemy około 20 minut w 180 C Podajemy z ryżem albo makaronem Smacznego
Viola cooks with passionczerwona kilka zielonych oliwek 3-4 łyżki jogurtu greckiego pieprz kolorowy firmy RAFEX szczypiorek koperek sól oliwa z oliwek Sposób wykonania: Makaron ugotować w osolonej wodzie z odrobiną oliwy. Odcedzić i wystudzić. Do miski przełożyć ser, pokrojoną w drobną kostkę paprykę, pokrojone oliwki, poszatkowany szczypiorek, jogurt. Przyprawić pieprzem. Wymieszać. Przygotowaną pastą nadziewamy muszle. Na wierzch kładziemy zrolowanego łososia
Prosto i Smacznie z Anetązęsto, gdy szykuję sobie boxy na uczelnię, wykorzystuję produkty, które zostały mi z obiadu. Tak zwykle kończą wszelkie kasze, makarony i ryże, których dziwnym trafem zawsze gotuję za dużo. Wtedy kilka warzyw, ulubiony ser lub mięso i fajny lunch jest gotowy. Tak było i tym razem. Nagotowałem kaszy gryczanej jak głupi, więc postanowiłem dorzucić do niej aromatyczną pieczoną marchew, trochę
Food Squaremaluśkim ogniu, pod przykryciem, co jakiś czas mieszając. Kasza powinna zmięknąć, napęcznieć, wchłonąć prawie cały bulion dawać pod zębami lekki opór, jak makaron na skraju stanu al dente. Solimy, mocno pieprzymy. Ścieramy na dużych oczkach tarki ser. Kiedy kasza już gotowa, wrzucamy do rondla zimne masło, posiekaną natkę pietruszki i 2/3 startego sera. Dokładnie mieszamy, aż całe masło
Karo in the KitchenDziś przedstawiam kolejny pomysł na typowo jesienny obiad. Soczyste kotleciki schabowe z kostką, w sosie z palonego masła i podane z kremowym makaronem z rydzami, pieczarkami
karmelowyDziś użyłam kapusty jako makaronu, no tak tak. Lazania to danie włoskie z płatami makaronu a ja użyłam kapusty zamiast makaronu. Danie wyszło smakowite i warto
Moje Małe Czarowaniepracy", które mam nadzieję będą pojawiały się teraz bardziej regularnie, a mianowicie co środę. Dziś polecam: Śniadanie : Sałatka z białego sera z tuńczykiem, czerwoną cebulą i kiszonym ogórkiem. Lunch : Kurczak w sosie indyjskim z makaronem. A na przekąskę bób do skubania ;) Smacznego
Codzienne Gotowaniepomidory na mniejsze kawałki, solimy i lekko pieprzymy, doprawiamy suszonym oregano. Do pomidorów wkładamy pokrojonego bakłażana. Podgrzewamy mocno. Mieszamy, dodajemy ugotowany odcedzony makaron. Mieszamy całość. Już na talerzach posypujemy porcje pokrojonymi listkami świeżej bazylii i posypujemy serem. Oryginalnie sycylijczycy ścierają do tego celu ciężko dostępną u nas, twardą ricottę , tzw. ‘ricotta salata’. Jeśli macie – podpowiedzcie mi gdzie kupujecie. Jeśli
Karo in the KitchenTego rodzaju sos bardzo się przydaje, gdy po pracy dopada nas przeraźliwy głód, a nie mamy czasu na przygotowanie posiłku. Wystarczy ugotować makaron, a w rondelku odgrzać sos ze słoika :) Ewentualnie dodać suszone oregano, zetrzeć twardy ser i gotowe :) Składniki : 3 kg pomidorów (u mnie mieszanka czerwonych i żółtych Bawolich Serc + resztki pomidorów, z których wybierałam nasiona
Weekendy w domu i ogrodzieSos Boloński jak sama nazwa wskazuje pochodzi z włoskiego miasta Bolonia. Jest on obecnie jednym z najpopularniejszych sosów podawanych z makaronem. W jego skład wchodzi głównie
Słodka Stronapyszną frittatę z tego co akurat udało mi się znaleźć. A co znalazłam? Sporo różnych rzeczy z pozoru nie pasujących do siebie: makaron fusilli omnomnom, puszkę złocistej kukurydzy, torebkę mrożonego bobu, kolorowe papryczki pepperoni, cebulę dymkę, ser Grana Padano i świeże zioła. Efekt oceńcie sami” Czytaj więcej
Wiem co jemzalewamy pomidorami w różnych postaciach. Czekamy aż się zagotuje i w razie potrzeby doprawiamy raz jeszcze ziołami oraz przyprawami. Dusimy kilka minut. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku do odpowiedniego stopnia miękkości. Podajemy z drobno startym żółtym serem. Bajka. Tamto spaghetti wyszło Siostrze wyjątkowo aromatyczne. Mam nadzieje, że to za które właśnie będę się zabierać uda się podobnie dobrze
Kuchnia po mojemuczosnek ząbki 4 sztuki, kucharek 1 łyżeczka, oregano 1 łyżeczka, przecier pomidorowy 2 łyżki, papryka ostra mielona 1 łyżeczka, woda 3/4 szklanki, makaron lasagne 6 płatów, mleko 2 szklanki, jajka 1 sztuka, mąka tortowa 1 szklanka, ser żółty 10 dag na oliwie zeszklić pokrojoną cebulę, czosnek, dodać mielone mięso z łopatki i podsmażać z 10 minut co jakiś czas mieszając
W Mojej Kuchni Lubię