makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:47/561)

Makaron ze szpinakiem i bekonem 139

ostro.  paczka świeżego szpinaku 1 średnia cebula 2 ząbki czosnku 1 papryczka chili makaron świderki kilka plastrów bekonu sól, pieprz Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu, odcedzić. Szpinak umyć i przebrać odrywając ogonki. W międzyczasie na jednej patelni usmażyć bekon (bez dodatku tłuszczu) i odłożyć aby lekko przestygł, następnie pokroić w paski szerokości około 1cm. Na drugiej, głębokiej patelni(...)chili, pozbawioną nasion i drobniutko posiekaną. Gdy cebula lekko zbrązowieje dodać szpinak, delikatnie mieszać aż zmniejszy swoją objętość, można podlać odrobiną wody. Po chwili dodać bekon i makaron, dokładnie wymieszać pozostawiając patelnię na palniku, aby przestudzone składniki się podgrzały.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Zapiekanka z makaronu pełnoziarnistego z oliwkami kalamata 209

suszonego oregano 3 łyżki słodkiej papryki w proszku 2 łyżeczki chili w płatkach 1 łyżka octu balsamicznego 2 łyżki oliwek kalamata nadziewanych suszonymi pomidorami Przygotowanie: Makaron gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu. Na dużej patelni, na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku, dodajemy kukurydzę oraz brokuła podzielonego na mniejsze(...)różyczki. Oprószamy warzywa słodką papryką w proszku. Mieszamy. Gdy warzywa zmiękną, dodajemy pokrojone na mniejsze kawałki pomidory, suszone oregano i ocet balsamiczny, czekamy, aż sos zgęstnieje. Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na patelnię z warzywami, oprószamy płatkami chili, doprawiamy do smaku, mieszamy. Całość przekładamy do formy żaroodpornej, wierzch posypujemy startym serem. Zapiekamy 10 - 15 minut w temp. 180 st. Podajemy

Moja smaczna kuchnia
WEDEL - wyniki konkursu z psiukusem w roli głównej :) 132

patelnie teflonową. Wiem, wiem, teraz taka patelnia to żaden luksus, ale prawie 30 lat temu to było coś, w dodatku to "coś" było prezentem przywiezionym przez Tatę z zagranicy. Patelnia po wyszorowaniu nadawała się tylko na śmietnik. Mina mojej Mamy bezcenna :) Teraz sama jestem mamą, a moja starsza córcia (młodsza jeszcze jest za mała) uwielbia mi "pomagać" w kuchni(...)sposob... probowlam z drugiego pietra zejsc na dol przy pomocy drzewa ktore roslo bardzo blisko..straż pozarna mnie z niego sciagala:) Byłam też zapaloną kucharka,smażyłam makaron na suchej patelni przy czym podpaliłam sciane,w elektrycznym młynku do kawy robiłam kogel-mogel a prad kopna mnie tylko raz. Na wsi do swojej piaskownicy wynosilam babci z kurnika jajka i robilam

bistro mama
Makaron z cukinią w sosie pietruszkowym 193

świeżego majeranku sól pieprz ziołowy olej parmezan Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Zaraz po wstawieniu wody na makaron pokroić cukinię na półtalarki, kiełbasę w kostkę, cebulę i czosnek w drobną kostkę. Rozdrobnić pietruszkę. Zerwać listki z majeranku. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cukinię. Obsmażyć(...)stron. Dorzucić cebulę, czosnek i kiełbasę jałowcową. Podgrzewać, aż cebula się zeszkli. Wlać połowę szklanki wody i dorzucić zioła. Doprawić sos do smaku solą i pieprzem ziołowym. Makaron odcedzić i wrzucić na patelnię z sosem. Wymieszać i chwilę razem podgrzewać. Podawać posypane startym parmezanem. ------------ Podobne: Makaronowa sałatka z szynką Makaron w sosie carbonara Penne z pieczarkami i gorgonzolą

Weekendy w domu i ogrodzie
Zapiekanka spaghetti ze szpinakiem i mięsem mielonym 182

pieprz, zioła prowansalskie, bazylia, papryka ostra, pieprz ziołowy Beszamel: 1,5 szklanki mleka 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki masła sól, pieprz, gałka muszkatołowa Przygotowanie Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę(...)następnie dodajemy mięso mielone. Kiedy oba składniki się usmażą dodajemy zmiksowane pomidory z puszki. Całość przyprawiamy do smaku i dusimy przez chwilę. Do sosu pomidorowego dodajemy makaron i całość mieszamy. Na osobnej patelni rozgrzewamy olej i przez chwilę podsmażamy przeciśnięty przez praskę czosnek, następnie dodajemy szpinak, podlewamy odrobiną wody i dusimy do miękkości liści. Przygotowujemy sos beszamelowy. W rondelku rozpuszczamy

e-PrzepisyKulinarne
Makaron z chorizo i kurkami 178

posypania Makaron ugotować w osolonej wodzie. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę pokrojoną w piórka, dodać sprasowany ząbek czosnku, chorizo oraz umyte kurki i podsmażyć 2-3 minuty. Ugotowany makaron przełożyć na patelnię z kiełbasą i kurkami, posypać sezamem, natką pietruszki i wymieszać. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
makaron z cukinią i gorgonzolą 161

pół talarki i dusiłam razem z cebulą do momentu aż zmięknie. Na sam koniec dodałam pokrojoną w kostkę gorgonzolę i przemieszałam aż się rozpuści. Ugotowany i przecedzony makaron wyłożyłam na patelnię z cukinią i przemieszałam. Gorący wykładałam na talerze i tym, co lubią smak wyrazisty posypałam dodatkowo danie gorgonzolą. Wiem, nie każdy będzie smakował w tym daniu. Jednak

Pieprzyć z Fantazją
Spaghetti carbonara z pieczarkami 848

dodajemy pokrojony w paseczki boczek, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Jak boczek będzie się podsmażał, w misce przy pomocy widelca roztrzepujemy jajka i mieszamy je ze śmietaną. Ugotowany makaron przekładamy na patelnię (najlepiej prosto z garnka aby zawierał odrobinę wody, która zawiera skrobię – zagęści ona nam sos). Dodajemy masę jajeczną, doprawiamy solą i pieprzem. Jak masa jajeczna zacznie się

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Spaghetti w pesto z tuńczykiem i brokułami 167

średnie brokuły -1 łyżka słonecznika łuskanego +40 g sera żółtego po posypania Przygotowanie: 1. Makaron gotujemy. 2. Brokuły blanszujemy(świeże) lub gotujemy do miękkości (mrożone). 3. Ugotowany makaron mieszamy na patelni z pesto i dodajemy tuńczyka. 4. Brokuły dodajemy od razu na patelnie lub podajemy osobno na talerzu i posypujemy serem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze w 2 porcjach

Zdrowie i pysznie na talerzu
MAKARON W SOSIE PAPRYKOWO-BATATOWYM 194

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA : Na początek pieczemy w naczyniu żaroodpornym pokrojoną paprykę czerwoną i bataty (obrane ze skórki) pod przykryciem przez około 40 minut (pozostawiamy w piekarniku do wystygnięcia). Gotujemy makaron, a na patelni podsmażamy pokrojoną cebulę. Łączymy cebulę z upieczoną papryką i batatem, a następnie miksujemy wszystko za pomocą blendera. Podgrzewamy doprawiając do smaku czosnkiem, curry, solą i pieprzem kolorowym oraz

wege i kropka
PULPECIKI GRYCZANE W SOSIE POMIDOROWYM Z MAKARONEM 154

mące gryczanej 2. Podsmażyć mielone z obu stron , pod koniec dolać passatę i dusić 10 min co jakiś czas mieszając 3. Podawać na ugotowany makaron lub makaron dorzucić na patelnię i wszystko wymieszać razem pod koniec duszenia  :)  SMACZNEGO 🤗 🍽️ 🍝 Makro: 406,5 kcal

Zdrowie i pysznie na talerzu
Makaron z pesto z awokado i mięty 145

orzechy, czosnek oraz liście mięty i całość blendujemy. 4. Następnie dodajemy parmezan, sok z cytryny, oliwę oraz przyprawy i całość mieszamy. 5. Pesto razem z ugotowanym i odcedzonym makaronem podgrzewamy na patelni i podajemy gorące. Pesto będzie również wyśmienicie smakować jako zimna pasta na kanapki :) Jeśli nie przepadacie za zielonym pesto, wypróbujcie przepis na czerwone pesto z suszonych pomidorów. SMACZNEGO

Bez Cebuli
Obiad w japońskim stylu. Kurczak z makaronem i sosem teriyaki. 217

saszetkę z sosem. Następnie zalewamy makaron wrzącą wodą. Przykrywamy kubek plastikowym wieczkiem i pozostawiamy na 3 minuty. Po tym czasie odlewamy wodę przez otwory w wieczku. Tak przygotowany makaron wykładamy na patelnię (wyłączony gaz) z resztą składników, lekko mieszamy. Następnie dodajemy sos z saszetki i całość mieszamy, aby sos pokrył składniki dania. Podajemy od razu. Smacznego

Słodkie okruszki
Makaron z truflami 172

Ciasto cienko rozwałkować, podsypując lekko mąką. Pokroić ciasto na 8 – 10 kawałków (nie mają być równe, z pięknymi brzegami, po prostu pociąć ciasto na kawałki). Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, dodać 200 ml wody z gotowania makaronu, zagotować. Wlać zalewę z trufli, dodać makaron i zagotować delikatnie mieszając. Posypać połową sera, zamieszać. Makaron

królestwo garów
Spaghetti carbonara 165

Dodaj do tego parmezan, sól oraz pieprz i wymieszaj. Na oliwie podsmaż boczek oraz dodaj cebulę aby się zeszkliła. Na końcu dodaj do tego czosnek. Ugotowany i odcedzony makaron dodaj na patelnię. Całość na końcu zalej sosem i gotuj na małym ogniu do czasu zgęstnienia, mieszając. Podajemy na gorąco posypane parmezanem

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne