makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:38/561)

Jajecznica z makaronem 122

Zostało mi trochę ugotowanego makaronu ..no i zrobiłam sobie taką oto jajecznicę. ugotowany  makaron jajka masło sól, pieprz szczypiorek Na patelni rozpuścić masło , dodać makaron. Podsmażyć , dodać  roztrzepane jajka doprawione solą i pieprzem.Wymieszać i smażyć, aż jajko się zetnie

Moje domowe kucharzenie
P.. Penne z boczkiem i porem&papryką&parmezanem 347

łyżka jogurtu naturalnego 1 ząbek czosnku 1 duża cebula 1 łyżka oleju rzepakowego parmezan sól, pieprz, bazylia, oregano, pierz ziołowy, papryka ostra, 1 łyżeczka kurkumy Przygotowanie: Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy pokrojony czosnek i cebulę. Dodajemy do nich boczek i smażymy, aż osiągnie lekko złotawy kolor. Paprykę, pieczarki i pora myjemy(...)kroimy w paski lub kostkę, dorzucamy do patelni. Przyprawiamy solą, pieprzem, papryką i bazylią. Do łyżki jogurtu dodajemy kurkumę i oregano. Mieszamy i dodajemy do warzyw na patelni. Zmniejszamy ogień. Dodajemy makaron, mieszamy i pozostawiamy na chwilę.  Gdy danie jest na talerzu, posypujemy go startym parmezanem.  Takie proste, a takie pyszne

Kitchens Alphabet
Spaghetti carbonara 152

mój sos wzbogaciłam odrobiną śmietany.  Składniki: 500g makaronu spaghetti 150g boczku 100ml śmietany 4 żółtka 50g sera parmezan sól, pieprz szczypiorek Przygotowanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Boczek kroimy w kostkę, wrzucamy na rozgrzaną patelnię i podsmażamy, stale mieszając, aż się zarumieni. W misce mieszamy żółtka, śmietanę(...)patelnię z boczkiem wlewamy pół szklanki wody z gotującego się makaronu, zmniejszamy płomień i dodajemy jajka ze śmietaną i serem. Przyprawiamy solą i pieprzem. Zdejmujemy patelnię z ognia. Do sosu przekładamy ugotowany makaron i dokładnie mieszamy. Drobno siekamy szczypiorek i posypujemy nim gotowe danie

Smakowity Blog Kulinarny
Szybki makaron z warzywami 165

kostkę, następnie posiekaj suszone pomidory; - na patelnię wlej olej, następnie rozgnieciony i posiekany czosnek, a na koniec wszystkie, pokrojone warzywa i dopraw przyprawami; - gdy warzywa się podsmażą, na patelnie dodaj ugotowany makaron. SMACZNEGO! Opcjonalnie można posypać całość parmezanem

MintTaste
Szybki makaron z jarmużem, cukinią i twarogiem 156

cebulę i paprykę. Następnie dodać cukinię. Podlać wodą pozostałą z gotowania makaronu. Doprawić. Wlać mleko. Dwie łyżki ,,sosu" wymieszać w kubeczku z mąką ziemniaczaną. Następnie wymieszać z zawartością patelni, zagotować. Dodać makaron, posiekane liście jarmużu i (chwilkę!) podgotować. Na samym końcu wymieszać z jogurtem naturalnymi i twarogiem. Smacznego

Kuchnia Ellie
Makaron z brokułami i chili 173

instrukcji na opakowaniu (ważne, aby nie rozgotować ) - w osobnym garnku gotujemy brokuły mają być lekko twardawe ( po ugotowaniu dobrze jest przelać zimną woda, aby zakończyć proces gotowania) - gdy makaron dochodzi rozgrzewamy patelnie dodajemy cienko pokrojone plastry czosnku, podsmażamy(pilnujemy, aby nie przypalić) do tego dodajemy prosto z wody makaron, płatki chili oraz nasze brokuły - mieszamy, aby wszytko przeszło smakiem składników

Basia w kuchni
Makaron z włoską nutą 151

natki pietruszki * grubo mielony pieprz * 2 łyżki oliwy z oliwek Sposób wykonania Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Odcedzając odlać ok. 200 ml wody. Salami pokroić na cienkie plasterki, a następnie na połówki. Oliwki pokroić w dość grube plasterki, paprykę w średnią kostkę, pietruszkę posiekać.Na patelni rozgrzać oliwę, dodać salami, smażyć ok. 2-3 min, dodać paprykę i oliwki(...)zmielony pieprz i smażyć, aż składniki będą gorące (3-5 min na średnim ogniu). Dolać zostawioną wodę z gotowania makaronu i chwilę dusić tak, aby powstał lekki sos. Makaron przełożyć na patelnię, dodać pietruszkę i parmezan, wymieszać

Mix smaku
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i fasolką 150

gram piersi kurczaka 1 czerwona cebula 1 ząbek czosnku 1/2 puszki czerwonej fasoli oliwa z oliwek sól, pieprz oregano, bazylia świeże zioła do podania Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu. Na patelni rozgrzewamy łyżkę oliwy z oliwek i smażmy na niej posiekaną cebulkę i czosnek, dodajemy pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. Pieczarki myjemy i kroimy w plasterki(...)również wrzucamy na patelnię i smażymy aż znacznie stracą na objętości. Dodajemy fasolkę, doprawiamy solą, pieprzem, bazylią i oregano. Dokładnie mieszamy. Dusimy kilka minut. Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z zawartością patelni, podajemy ze świeżymi ziołami i odrobiną oliwy z oliwek

Mango Papaja
Spaghetti z „pesto” z roszponki 105

solą, cukrem i sokiem z cytryny. Szynkę pokroić w paski szerokości 0,5 cm. Podsmażyć na mieszance masła i oliwy. Spaghetti ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z szynką „zbierając” cały smak z patelni. Zdjąć z ognia, wymieszać z „pesto”. Jajka przepiórcze ugotować na półmiękko w skorupkach lub „w koszulkach” (szerszy koniec jajka, ściąć

królestwo garów
Makaron chiński z warzywami i chipsami z salami 237

Kilka składników jak wcześniej przygotujemy, makaron wodą gorącą zalejemy, olej na patelni rozgrzejemy, salami, warzywa na nim podgrzejemy, przyprawy dodamy, z makaronem wszystko zmieszamy, to obiad w kilka minut mieć będziemy i ze smakiem go zjemy. Składniki: 200 g makaronu chińskiego instant, 30 g chipsów z salami, 4 łyżki soczewicy konserwowej, 8 ugotowanych brukselek, ¼ ugotowanego brokułu, 2 łyżki ciemnego sosu(...)sojowego, 1 łyżkę oleju rzepakowego, pieprz do smaku. Przygotowanie: Makaron zalewamy gorącą wodą, pozostawiamy kilka min. żeby spęczniał i odcedzamy. Na patelni rozgrzewamy  olej i podgrzewamy na nim salami. Dolewamy sos sojowy, dodajemy przekrojone na połowę brukselki, różyczki brokułu,  soczewicę i całość podgrzewamy. Pod koniec dodajemy makaron, mieszamy i gotowe. Doprawiamy pieprzem i ozdabiamy listkami świeżej bazylii

Moniki Smakołyki
Stek z tuńczyka z makaronem razowym w sosie bazyliowo-serowym 151

połówką jedziemy sprawdzać co się dzieje we Wrocławiu. Składniki na 1 porcję: stek z tuńczyka szklanka makaronu razowego garść świeżej bazylii 2 łyżki sera gorgonzola sól morska pieprz czarny  olej kokosowy Wykonanie: Steka z tuńczyka oprósz solą i pieprzem. Smaż na rozgrzanej patelni z olejem kokosowym(...)każdej strony. Odstaw na talerz. W tym czasie pokrój drobno bazylię, widelcem zmieszaj z serem gorgonzola. Makaron ugotuj al dente. Na tej samej patelni co smażona była ryba włóż makaron, dodaj bazylię z serem. Mieszaj dopóki ser się nie rozpuści.  Podawaj z czarnymi oliwkami

Bike By Life
Egzotyczny kurczak z dynią i makaronem 116

być śmietanka) curry papryka słodka papryka ostra sól, pieprz Dodatkowo: olej kokosowy do smażenia 100 makaronu (u mnie świderki Lubella ) Opcjonalnie: ser żółty do posypania (najlepiej o charakterystycznym smaku) Pierś umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie mięso natrzeć przyprawami i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem. Kurczaka chwilkę podsmażyć, zarumienić i dodać posiekaną cebulę. Jak cebula już lekko zmięknie(...)mleczkiem kokosowym/śmietanką oraz posiekaną natką selera/pietruszki. Danie dusić (pod przykryciem) do miękkości (około 20 minut).  W międzyczasie ugotować makaron (al dente, w osolonej wodzie). Odcedzony makaron przełożyć na patelnię, wymieszać z resztą składników i doprawić do smaku. Podawać bezpośrednio po przygotowaniu. Każdą porcję można dodatkowo posypać żółtym serem

Di gotuje
Makaron ze szpinakiem 165

opakowania mrożonego szpianku 100 g sera lazur 100 ml śmietanki 18% 2 ząbki czosnku sól, pieprz KROK 1: Makaron  ugotować w osolonej wodzie Pierś z kurczaka dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w drobną kostkę Szpinak rozmrozić, dokładnie odsączyć z wody Na patelni rozgrzać łyżkę oleju, podsmażyć kurczaka dopóki nabierze rumianego koloru, po czym dodać szpinak oraz przeciśnięty przez praskę czosnek(...)chwilę gotować na bardzo małym ogniu ciągle mieszając Doprawić do smaku, po czym dodać ser pokrojony w kostkę, dokładnie wymieszać KROK 3: Ugotowany i odsączony z wody makaron dodać do sosu na patelni, dokładnie wymieszać, tak by sos dokładnie obkleił makaron. SMACZNEGO!!! Ilość: 2 osoby Koszt

smacznieinatemat
Makaron w sosie śmietanowym z grzybami i szpinakiem! 133

czosnek i cebulkę dodaj grzyby i smaż przez 15 minut. Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Mleko, jajko i śmietankę wymieszaj ze startym serem w osobnej misce. Na patelnie dodaj ugotowany makaron i zalej masą śmietanowo -serową. Całość mieszaj aż zgęstnieje, dodaj umyty świeży szpinak i smaż jeszcze kilka minut. Gotowe! Przed podaniem oprósz serem! Smacznego! wypróbuj też spaghetti serowe

SMYKWKUCHNI
Makaron naleśnikowy z ziarnami. 171

łyżki dowolnych ziaren 1 łyżka masła wiejskiego (lub sklarowanego - wersja zdrowsza) Naleśniki zwiń w rulonik po czym ścinaj raz z jednej, raz z drugiej strony rulonu. Tak pokrojony makaron przesmaż na patelni razem z ziarnami tak, by był chrupiący. Podawaj jako dodatek do zupy kremowej na przykład z dyni. Makaron naleśnikowy możesz podać również  jako dodatek do rosołu

Gotuj Sam!
makaron z piersią kurczaka w szpinakowym sosie 154

słodkiej śmietany 400 g makaronu  4 łyżki oliwy 2 łyżki masła sól, pieprz dodatkowo do marynaty 1 łyżka octu balsamicznego 1 łyżki oliwy  sol, pieprz sposób przygotowania Mieszamy ze sobą składniki marynaty, nacieramy nią pierś kurczaka  i zostawiamy  w chłodnym miejscu na minimum  godzinę. Rozgrzewamy na patelni oliwę oraz połowę masła, dodajemy drobno siekany czosnek(...)przesmażeniu szpinaku zdejmujemy go z patelni. Na patelnię dodajemy pozostałą oliwę, masło i krótko smażymy pierś kurczaka na dużym ogniu. W tym samym czasie gotujemy makaron Kiedy mięso się zrumieni, na patelnię dodajemy szpinak i wlewamy słodką śmietanę. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, czekamy aż zawartość patelni  ponownie zacznie się gotować. Odcedzamy ugotowany makaron, ponownie wkładając go do garnka

Miód i pieprz
Makaron z karkówką, porem, cukinią i smażoną szałwią 157

lekko posoliłam i smażyłam na małym ogniu. W międzyczasie zagotowała się woda w rondlu, posoliłam ją i ugotowałam makaron, odlałam go na sicie – mojemu wystarczyły 4 minuty gotowania. Makaron dodałam na patelnię, wszystko razem dokładnie wymieszałam i przełożyłam na talerz. Posypałam plasterkami żółtego sera. Na wierzchu położyłam listki szałwii. Makaron jest bez sosu tylko obtoczony oliwą, ale ja tak lubię

Kuchenne zapiski Edyty
Zapiekanka makaronowa z beszamelem 466

pieprzu CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 40 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Makaron przygotowujemy al dente i odstawiamy na bok. Mięso doprawiamy solą i pieprzem i podsmażamy do zarumienienia na patelni, mieszamy z makaronem i przekładamy do naczynia żaroodpornego. 2. W małym garnku rozpuszczamy masło. Wsypujemy mąkę i intensywnie mieszamy. Stopniowo wlewamy mleko, cały czas mieszając, a następnie gotujemy, aż sos zgęstnieje

My Culinary Art