makaron z patelni - 8404 przepisów (strona:31/561)

Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami - przepis 129

120g sera mozzarella pęczek natki pietruszki 100 g suszonych pomidorów 2-3 ząbki czosnku 100 g rukoli Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami Wykonanie Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Oczywiście gotujemy al dente. Na patelni roztapiamy masło i podsmażamy na nim czosnek. Nie za długo żeby nie był gorzki. Później dodajemy pokrojone w paseczki suszone pomidory. Smażymy przez(...)mozzarella pokrojony w kostkę. Dusimy wszystko ok 3-5 minut aż sos zacznie lekko gęstnieć.  Dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Doprawiamy do smaku sola i pieprzem. Makaron odcedzamy i mieszamy na patelni razem z sosem. Lub w dużej misce jeżeli na patelni nie ma miejsca:) Przed podaniem dekorujemy rukolą. Makaron z mozzarellą i suszonymi pomidorami

Pyza i Surówka
Noodle z polędwicą wieprzową i brokułem 140

łyżka oliwy lub oleju do woka Przygotuj: ·          patelnię ·          2 garnki   Zaczynamy od wstawienia wody na makaron oraz wstawienia brokułu (podzielonego na różyczki, łodygi nie używamy) do wody i zagotowania – różyczki gotujemy al. dente, czyli ok 7 – 10 minut. Zaraz(...)zabieramy się za krojenie polędwiczek w bardzo cieniutkie plasterki. Siekamy czosnek oraz imbir i dodajemy do polędwiczek, które marynujemy też w sosie sojowym i oliwie . Wstawiamy makaron i zaczynamy rozgrzewać patelnię. Mięso smażymy partiami na bardzo rozgrzanej patelni, poniżej minuty z każdej strony – obracamy jak tylko złapią mocno rumiany kolor. Do gotowego mięsa dodajemy różyczki brokułu i świeżo odcedzony makaron

Bazując na smaku
Serowa krajanka z warzywami i grzybami mun 185

kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę kroimy w kostkę, a cukinię w paseczki. Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oliwy i podsmażamy na niej cebulę, pora i cukinię. Dodajemy grzyby, całość zalewamy bulionem i dusimy ok. 15   pod przykryciem często mieszając. Doprawiamy sosem sojowym, solą i pieprzem. Makaron gotujemy  na al dente, odcedzamy i przelewamy zimna wodą. Do przestudzonego makaronu(...)Makaron dzielimy na mniejsze porcje i każdą oddzielnie podsmażamy na patelni.  Smażymy  tylko z jednej str. pod przykryciem i do uzyskania złotego koloru. Makaron przekładamy na talerz podsmażoną częścią do góry. Wystarczy patelnię przykryć talerzem i energicznym ruchem ją odwrócić. Serowy makaron podajemy z warzywami i grzybami. Doprawiamy pieprzem i dodajemy listki świeżej bazylii. Smacznego

Moniki Smakołyki
Spahetti aglio e olio 145

Przygotowanie: Ugotować makaron al dente wg instrukcji na opakowaniu. Na rozgrzaną patelnię wlać oliwę z oliwek i dodać pokrojony w plasterki czosnek, podsmażyć chwilę i dodać chilli. Na patelnię dodać odcedzony makaron, trochę wody z gotowania makaronu (makaron lepiej się wtedy połączy z oliwą) i prawie cały parmezan. Doprawić do smaku, wymieszać i podawać posypany odrobiną parmezanu i świeżymi ziołami

Malinowo w kuchni
Makaron ze szpinakiem i czerwoną cebulką 217

której więcej szpinaku niż makaronu. ;-) 200g makaronu 1 pęczek świeżego szpinaku 1 średniej wielkości czerwona cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz oliwa do smażenia 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na patelni rozgrzewamy oliwę, wrzucamy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Smażymy kilka minut. 3. Szpinak(...)myjemy, odrywamy twarde łodygi, siekamy niezbyt drobno, dorzucamy na patelnię. Dusimy kilka minut aż zmniejszy objętość, po czym doprawiamy solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. 4. Na patelnię dodajemy ugotowany makaron, mieszamy

Szefowa kuchni
Serowy brokuł w zdrowszym wydaniu 164

jeśli chodzi o chilli to ilość zależna od preferencji [ ja osobiście dodaję dość sporo].     Gdy nasz makaron i brokuł są gotowe, rozgrzewamy odrobinę oliwy na patelni i wsypujemy makaron oraz brokuł.   Smażymy przez kilka chwil często mieszając. Kolejny dodajemy pokrojony w kostkę ser Mozzarella. Ciągle trzymamy na ogniu do czasu, aż ser się nie rozpuści

Jedz zdrowo żyj zdrowo!
Bardzo kremowe danie! 233

Piecem Składniki (na trzy porcje): Makaron 1 kulka mozzarelli 200g Szpinaku Ok.4-5 łyżek śmietany Śmietana 2 ząbki czosnku Sól, pieprz Ew. można dodać pomidory Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Na rozgrzaną olejem patelnię wrzucamy przeciśnięty(...)przez praskę czosnek do którego za chwilę dodajemy szpinak. Po chwili dodajemy śmietanę i dusimy naszą mieszankę na małym ogniu (co jakiś czas można podlewając wodą).   Na patelnie przekładamy gotowy makaron, przyprawiamy i posypujemy pokrojoną w małe kosteczki mozzarella. Przez chwilę wszystko dokładnie mieszamy.  Na koniec nasz posiłek można udekorować pomidorkami.  Bardzo się cieszę, że znalazłam przepis

Chocolate Stop Tempting
Spaghetti aglio e olio 224

tłoczenia - dwa duże ząbki czosnku - ok. 40 g startego twardego sera - pęczek posiekanej natki pietruszki - opcjonalnie - papryczka chilli Przygotowanie całości jest wręcz obrzydliwie proste - gotujemy makaron, a gdy będzie już prawie miękki, na głęboką patelnię wlewamy oliwę, na nią wrzucamy przeciśnięty przez praskę(...)czosnek i pastę z ostrej papryki, albo paprykę, albo nic :P Gdy czosnek lekko się podsmaży (pilnujemy, by się nie przypalił, ma jedynie oddać smak oliwie), wrzucamy na patelnię odcedzony ugotowany makaron, mieszamy przez chwilę, po czym dorzucamy drobno posiekaną natkę pietruszki (trochę zostawiamy sobie do posypania ;)). Ja na końcu do gotowego aglio e olio wmieszałam jeszcze ser, przez

Kulinarne zapędy Kokosa
Makaron z sosem brokułowym i orzechami 144

Dodać jogurty i zmiksować. Przyprawić do smaku. Gdyby sos był za gęsty, dodać jeszcze trochę wody z gotowania makaronu.  Szparagi pokroić i dodać do sosu. Na suchej patelni podprażyć orzechy. Makaron wymieszać z sosem i posypać posiekanymi orzechami. Podawać na ciepło

Magiczne Życie Marty
Pełnoziarnisty makaron w kremowym sosie pomidorowym 108

łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżka oleju kokosowego 1 łyżeczka ksylitolu lub cukru brązowego pieprz Wykonanie: Na dużej patelni  podsmażyć na oleju kokosowym cebulkę i czosnek. Po chwili dodać pokrojone papryki, wlać wodę, pomidory z puszki, a następnie wrzucić makaron i wszystkie przyprawy. Gotować do wrzenia(...)dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować, mieszając delikatnie aż makaron zmięknie, a sos prawie wyparuje (ok. 11 min). Pod koniec może wyglądać, że zostało sporo sosu na patelni, ale po chwili makaron go wpije. Doprawić pieprzem i podawać.  Smacznego! *Inspiracją do stworzenia dania był konkurs "1000 pomysłów, jedna Lubella

Healthy food explorer
Makaron z kurkami 245

chudego boczku 1 cebula 1 czosnek 3/4 szklanki śmietany 30% 1 żółtko sól pieprz oliwa do smażenia opcjonalnie szczypiorek Przygotowanie 1. Makaron ugotować wedug przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Do przygotowania potrawy przyda nam się głęboka patelnia. Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na oliwie, na „szklisto”. Następnie dodajemy posiekany czosnek i dalej podsmażamy jeszcze minutę. Boczek kroimy w kostkę(...)dolewamy śmietankę, gotujemy sos na małym ogniu około 10/15 min do zredukowania się śmietany i powstania lekko gęstego sosu. Doprawiamy solą i pieprzem, oraz drobno pokrojonym szczypiorkiem. Odcedzony makaron dodajemy na patelnie, mieszamy z sosem i podsmażamy jeszcze chwilę wszystko razem. Dodajemy żółtko i wszystko razem powoli mieszamy, jeszcze raz doprawiamy do smaku. Danie gotowe, smacznego. Ważne. Ja osobiście

zjem to blog kulinarny
Tagliatelle z sosem szpinakowo-cukiniowym 216

kurczaka złocista, majeranek Wykonanie: 1.Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami, podsmażyć do miękkości. Odstawić. 2. Szpinak odmrozić na patelni, cukinię zetrzeć na plasterki i dodać do szpinaku, chwilkę poddusić do miękkości. 3. Makaron ugotować wg przepisu(...)opakowaniu. 4. Na oddzielnej patelni zeszklić czosnek na maśle, dodać ser, poczekać do rozpuszczenia, dodać śmietanę i wymieszać. Sos przelać do warzyw i doprawić solą. 5. Makaron odcedzić i dodać na patelnię z sosem i dobrze wymieszać. (Ja do zdjęcia mam nie wymieszany ale poza kadrem tak zrobiłam). Wyłożyć na talerz i według życzenia dodać kurczaka. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
Spaghetti z sosem chimichurri 181

dużej głębokiej patelni nałożyć sos chimichurri, dodać pomidory i karczochy, trzymać na małym ogniu. Ugotowany makaron odcedzić, zostawiając parę łyżek wody z gotowania, dorzucić do patelni , wszystko dokładnie wymieszać , tak aby makaron oblepił się sosem. Jeżeli makaron wydaje nam się za suchy - dodać trochę wody z gotowania makaronu. Podawać natychmiast. Smacznego

Stare Gary
Makaron z pieczarkami i sosem śmietanowo-parmezanowym 127

250ml masło - 1,5 łyżki szalotka - 1 niewielka czosnek - 1 ząbek, przeciśnięty przez praskę parmezan - ok. 100g, startego papryka słodka - szczypta papryka ostra - szczypta sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło z łyżką oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek przez kilka minut. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy razem przez kolejne(...)250ml masło - 1,5 łyżki szalotka - 1 niewielka czosnek - 1 ząbek, przeciśnięty przez praskę parmezan - ok. 100g, startego papryka słodka - szczypta papryka ostra - szczypta sól, pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy al dente. Na patelni rozgrzewamy masło z łyżką oleju i podsmażamy na nim drobno posiekaną szalotkę oraz czosnek przez kilka minut. Dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki i smażymy razem przez kolejne

Pogotujmy.pl
Spaghetti a'la carbonara z tartą cukinią i wędzonym boczkiem 501

serka mascarpone 1 łyżka masła sól i pieprz do smaku  Przygotowanie: cukinię należy zetrzeć na tarce i odsączyć ręcznikiem papierowym. Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie.  Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni mieszając od czasu(...)czasu, aż stanie się lekko zarumieniony. Następnie dodajemy cukinię lekko doprawiając solą i pierzem i smażymy wszystko ok 3 minut. Odcedzony makaron razem z kilkoma łyżkami wody z makaronu, dodajemy na patelnię do cukinii oraz boczku.  Wszystko polewamy sosem ( wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą) na koniec posypując parmezanem. Smacznego

Niezły Młynek