Makaron z truflami

Makaron z truflami

Makaron z truflami

200 g mąki (ja użyłam „00”), 2 jajka, sól, 20 g czarnej trufli w zalewie, 100 g masła, 100 g parmezanu, Trufle pokroić w bardzo cienkie plasterki. Parmezan zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Mąkę wsypać do miski, dodać szczyptę soli, dodać jajka i dokładnie wyrobić. Ciasto cienko rozwałkować, podsypując lekko mąką. Pokroić ciasto na 8 – 10 kawałków (nie mają być równe, z pięknymi brzegami, po prostu pociąć ciasto na kawałki). Makaron ugotować al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelni rozpuścić masło, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu królestwo garów

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję