makaron smażony - 5576 przepisów (strona:268/372)

Tort naleśnikowy a' la lasagne 197

cebra...więc ostatnia rzeczą, którą mam ochotę zrobić to wyjść na zakupy... Dlatego musimy po eksperymentować w kuchni, włączyć wyobraźnię i do dzieła...A nic tak nie zastąpi makaronu jak ciasto naleśnikowe... Naszym ulubionym daniem obiadowym jest lasagne z mięsem i szpinakiem... więc przeobraziłam lasagne na tort naleśnikowy... pychaaaaaa ;) Składniki: Na ciasto: 500g. mąki pszennej 700 ml. mleka 200ml. wody(...)gram pomidorów na przecier pomidorowy ewentualnie przecier gotowy najlepiej bez dodatku cukru ser do posypania Wszystkie składniki na ciasto mieszamy razem...pozostawiamy masę na 10 min. Po tym czasie smażymy naleśniki, nie powinny one być za grube... Mięso mielone mieszamy z przyprawami, smażymy bez tłuszczu...Zazwyczaj jest tak że zawsze jakiś tłuszcz z mięsa powstanie... Szpinak rozmrażamy, odsączamy wodę...Dodajemy

NaKońcuJęzyka
Zupa z czerwonej soczewicy 141

Zupa z czerwonej soczewicy to jedna z moich ulubionych zup. Jest nie tylko smaczna i pożywna, ale również bardzo wartosciowa. Soczewica jest cennym źródłem białka, potasu

kuchnia doski
Gęsta zupa z dyni, pomidorów i czerwonej soczewicy 144

dziś propozycję na zupę dyniową w innej wersji. Jest aromatyczna, gęstą i sycąca, a jutro to co zostało lekko odparuję nadmiar wody i będzie sosem do makaronu, więc w niespełna 30 minut mam obiad na dwa dni, a od Miśki za tę zupę dostałam 10/10 punktów   Składniki na 8 porcji: około 1 kg obranej i pokrojonej w kostkę dyni(...)papryki łyżeczka pieprzu łyżeczka soli i cukru Przygotowanie: W dużym najlepiej 5 litrowym garnku rozgrzej 2 łyżki oleju roślinnego i zeszklij pokrojoną w średniej wielkości cebulę. Po 3 minutach smażenia dodaj drobno posiekany czosnek i imbir oraz paprykę i pieprz. Moja cebula zrobiła się taka żółta, bo użyłam oleju palmowego, którego z całego serca nie polecam. Połasiłam się

greenscarf
Meksykańska potrawka z kurczaka 106

przygotowania i spożycia, a nawet poczęstowania gości. Wszystkie potrawy, które tu publikuję są dla mnie przepyszne i gorąco je polecam. Potrawkę jednego dnia jadłam z ryżem, a drugiego z makaronem. Pasuje ona także do kaszy, tak więc wybierajcie to, co wy lubicie. Bardzo szybkie danie! Składniki na meksykańską potrawkę z kurczaka (około 6 porcji): podwójna pierś z kurczaka 2 puszki(...)pieprzu czarnego łyżeczka czosnku granulowanego lub 2 ząbki czosnku Kurczaka umyć, oczyścić, pokroić na średniej wielkości kawałki i posypać solą oraz pieprzem. Podsmażyć do ścięcia się mięsa (wtedy też smażyć drobno posiekany czosnek). Dodać pokrojoną w słupki paprykę i wlać pomidory. Chwilę dusić, a następnie przelać do garnka. Dodać po uprzednim odsączeniu czerwoną fasolę i kukurydzę. Gotować 5 minut. Przyprawić

Karola gotuje
WOŁOWINA w 5 SMAKACH Z BROKUŁAMI I PAPRYKĄ 166

Przepyszne soczyste mięso z papryką i brokułami. Danie niesamowicie łatwe … i sycące! Jest świetnym pomysłem zarówno na rodzinny obiad, jak i kolację na ciepło. Podana z ryżem albo makaronem z całą pewnością zachwyci nie tylko wielbicieli orientalnych smaków. Polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * polędwica wołowa – ok. 250 g * czosnek – 2 ząbki * imbir, przyprawa 5 smaków, chili, curry(...)curry i przyprawy 5 smaków. Dodajemy sos sojowy i wszystko razem dokładnie mieszamy. W marynacie obtaczamy mięso, odstawiamy do lodówki. W woku rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy brokuły i smażymy przez ok. 5 minut, wyciągamy. W tym samym woku rozgrzewamy jeszcze niewielką ilość oleju i wrzucamy mięso wraz z marynatą. Smażymy ok. 5 minut , dodajemy brokuły i pokrojoną w kosteczkę

Ostra na Słodko
Piersi z kurczaka z sosem pieczarkowym z dodatkiem kosmosy ryżowej (Quinoa). 144

liście kaffiru. Bazą tej soli smakowej jest himalajska sól sprzed 250 mln lat. Uważa się ją za najczystszą na ziemi. Azjatico idealnie pasuje do potraw z ryżu, dań z makaronami, zup, mięs oraz wszelkiego rodzaju ryb i owoców morza. Doprawianie nią potraw ułatwia i umila praktyczny młynek). Dostępna w Almie i Piotrze i Pawle świeżo mielony pieprz 1 łyżeczka lubczyku(...)cebule posiekać. Do misy multicookera dodać olej rzepakowy. Ustawić program FRY VEGETABLES i czas 15 minut. Nie zamykamy pokrywy. tylko co jakiś czas należy przemieszać pieczarki. Po upływie czasu smażenia pieczarek, zmieniamy ustawienia na FRY MEAT i czas 20 minut. Po czym dodajemy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Przemieszać i zamknąć pokrywę. W połowie czasu otworzy i ponownie przemieszać

ClauditteMissCooking
Tortellini w sosie serowym 144

  Składniki tortellini mięsne, 250g mleko, 1 szkl serek topiony, 200g śmietana 12%, 3 łyżki cebula czerwona, 1 średnia szt papryka czerwona, 1 mała sztuka boczek

Gotowanie moimi oczami
Proste przepisy na świąteczne włoskie dania 178

oliwie, po czym dodajemy wino i sok z cytryny. Redukujemy sos do objętości kilku łyżek stołowych i zagęszczamy go, dodając wszystkie składniki oprócz papryki i podłużnych kawałków rumsztyku.   Smażymy podłużne kawałki rumsztyku na patelni z odrobiną oliwy przez 3 minuty i odstawiamy na 15 minut.  Podajemy z sosem, dekorujemy kaparami i anchois oraz warstwą podsmażonej na patelni papryki(...)dorsza z bazyliowym pesto      Składniki:   1 litr mleka   100 g mąki   100 g masła   1 kg filetów z dorsza   250 g makaronu do  lazanii  ( Barilla )   60 g bazylii   250 g oliwy extra  vergine     50 g migdał y   skórka z jednej cytryny     Sposób

SzczyptaSmaQ
Omlet kokosowy z twarożkiem kokosowym i orzechami 169

powinniśmy jeść 3-4 godziny przed snem. Powinien składać się z łatwo przyswajalnego białka lub warzyw. Redukcji powinny ulec natomiast spożywane węglowodany.  Na kolację unikamy jedzenia białego pieczywa oraz makaronów. Staramy się również omijać owoce, gdyż zawierają dużo cukrów prostych, które wchłaniane są bezpośrednio do krwi. Zamiast tego wprowadźmy do naszego menu ryby, jajka oraz nabiał. Wspomniane jajka możemy jeść(...)Rozgrzać patelnię. Białka ubić na sztywną pianę. Dodać żółtka, zmiksować, wsypać łyżkę mąki oraz kakao i delikatnie wymieszać za pomocą łyżki. Patelnię wysmarować masłem, wylać ciasto, zmniejszyć ogień i smażyć pod przykryciem do ścięcia wierzchu. Przewrócić na drugą stronę i smażyć jeszcze 5 minut. W miseczce wymieszać twarożek, wiórki i jogurt. Omlet przełożyć na talerz, na wierzch wyłożyć serek

Chocolate Muffin Blog
Filety z kurczaka na szpinaku 124

Kolejna odsłona dania ze  szpinakiem, pyszna propozycja obiadowa. Filety z kurczaka na szpinaku polane smakowitym sosem z kolendrą, można podawać z ziemniakami lub makaronem. składniki na 4 porcje 4 filety z piersi kurczaka 50 dag mrożonego szpinaku 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 i 1/2 szklanki rosołu 1 szklanka kwaśnej śmietany 5 łyżek masła 1 łyżka mąki 2 łyżki(...)szpinak i dusimy na małym ogniu około 5minut, doprawiamy do smaku solą pieprzem i gałką muszkatołową . Filety myjemy, osuszamy, nacieramy solą i pieprzem. Rozgrzewamy na patelni 3 łyżki masła, smażymy filety na złoty z każdej strony. zdejmujemy z patelni, zabezpieczamy przed wystygnięciem. Na patelnię wsypujemy łyżeczkę mielonej kolendry zalewamy 1 i 1/2 szklanki rosołu, dodajemy kwaśną śmietanę i gotujemy

Smakowite Dania
Placki z dyni... makaronowej! 141

Słyszeliście o dyni makaronowej, której miąższ po upieczeniu uzyskuje strukturę makaronu spaghetti? Jak dla mnie to jedna z najciekawszych odmian! :)  Placki z dyni makaronowej podane z sosem wiśniowym, cynamonkami bio i awokado PANCAKES Z DYNI MAKARONOWEJ /przepis własny/ Ciasto: 150 g upieczonej dyni makaronowej pół szklanki mąki pszennej pełnoziarnistej łyżka zarodków pszennych pół łyżeczki proszku do pieczenia aromat pomarańczowy(...)Becla.pl) Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać jajko, zarodki, aromat, miąższ z dyni i konfiturę. Zmiksować na gładką masę i dodać przyprawy.  Formować łyżką małe placuszki.  Smażyć na natłuszczonej patelni około 2 minut z każdej strony. Smacznego

Poranek na słodko
BABKA MAŚLANA NA MĄCE Z PŁASKURKI I ORKISZU 207

odkrycie. Na razie dopiero ją poznaję, ale co nieco już na niej przygotowałam. m.in. naszą najlepszą babkę (i to nawet dwa razy, tak bardzo nam posmakowała...), bagietki oraz chleb, smażyłam już na niej także pyszne naleśniki. Z czasem przepisów pojawi się więcej... Na początek jako, że Wielkanoc za pasem polecam pyszną, bardzo maślaną, wilgotną i błyskawicznie znikającą babkę. Przepis(...)badań historyków i archeologów to właśnie uprawa płaskurki stanowi początki polskiego rolnictwa.  Płaskurka jest popularna w Niemczech i we Włoszech, można tam kupić nie tylko mąki, ale także makarony i chleby przygotowane na jej bazie. W Polsce jest jeszcze dość mało popularna, ale być może już niedługo to się zmieni...  Współcześnie możemy spotkać trzy odmiany farro: farro grande

Smaczne Zdrowe
Lazania a`la cannelloni 117

Włoska kuchnia, lazania jako cannelloni , sprawdza się , polecamy bardzo.  Składniki 12 płatów lazanii 400 g sera ricotta 500 g mozzarelli 100 g startego parmezanu 12

R'n'G Kitchen
Naleśnikowa lasagne ze szpinakiem i cukinią 175

propozycją na nieco bardziej czasochłonne danie. Oczywiście pracę można sobie ułatwić rozkładając ją na dwa dni - jednego usmażyć naleśniki, drugiego dokończyć całość. W tradycyjnych przepisach używa się gotowego makaronu lasagne, ale ja pokusiłam się o samodzielne wykonanie płatów z... naleśników! I to pełnoziarnistych. :) Lasagne jest naprawdę pyszna i ciężko odmówić sobie wzięcia dokładki. Chociaż nie należy do najlżejszych dań, może(...)mleka 1,5 szklanki wody 2 jajka klasy M szczypta soli  łyżka oleju Wszystkie składniki dokładnie ze sobą zmiksować, przykryć ściereczką i odłożyć na 20-30 minut. Naleśniki smażyć z dwóch stron na dobrze rozgrzanej patelni teflonowej (na jeden naleśnik przypada jedna chochla ciasta). farsz szpinakowy 450 g mrożonego szpinaku 125 g sera mozzarella, startego na tarce cebula ząbek

Kuchnia Ellie
Risotto z kurkami i karmelizowaną cebulką 154

ogniu, pilnujcie, żeby się nie spaliły. Czosnek drobno siekamy. W dużym głębokim i szerokim rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy czosnek i smażymy go około 5 minut. Dodajemy pokrojone grzyby, mieszając smażymy kolejne 5 minut. Wsypujemy zioła – oregano i tymianek. Wsypujemy ryż. Mieszamy całość dokładnie, wlewamy szklankę cydru lub wina i porcję rosołu (ok. ½ szklanki). Mieszamy, gotując całość na małym ogniu(...)przypalenia. Nie można wlać od razu całego płynu – ryż musi się rozklejać powoli. Risotto jest gotowe, kiedy ryż jest miękki ale jeszcze trochę jędrny w środku – zupełnie jak makaron al dente. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Możliwe, że zostanie Wam szklanka a nawet dwie niezużytego bulionu, ale zawsze lepiej mieć go więcej niż potem dorabiać. Gdy ryż już jest

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania