wlać przyprawę do zup maggi, dodać dżem z czarnej porzeczki , posolić do smaku i smażyć około 10 minut na wolnym ogniu. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z 3 łyżkami wody, wlać do mięsa dodać marchewkę z groszkiem i mieszając dusić do zgęstnienia. Podawać z ryżem lub makaronem
Tradycyjna Kuchniawcześniej np. rano przed imprezą, a potem tylko podgrzać i podać z pieczywem. Z makaronem, czy ryżem również smakuje wybornie : ) Pikantne Chili najlepiej przygotować kilka godzin przed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy
Smakowy Rajkroimy w kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę, podsmażamy cebulę i czosnek. Dodajemy mięso i smażymy do zarumienienia. Dodajemy pomidory, cynamon, doprawiamy cukrem, kuminem, oregano, solą i pieprzem. Dusimy około godziny na wolnym ogniu, do uzyskania gęstej konsystencji. Z gotowego sosu usuwamy cynamon. Podajemy z makaronem. Filed under: Krycha i Zdzichu na wakacjach Tagged: cynamon , kuchnia grecka , mięso mielone , pomidory , wieprzowina
Dobra zagrycha u Krychy i Zdzichaprzez chwilę, po czym miksujemy blenderem na gładki krem. przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron: Z jajka, mleka, wody, mąki i szczypty soli robimy ciasto naleśnikowe. Do ciasta dodajemy poszatkowane zioła i miksujemy blenderem, aż uzyskamy zielone ciasto. Na patelni rozgrzewamy klarowane masło i smażymy naleśniki. Po usmażeniu naleśniki zwijamy w rulon i kroimy na cienkie paski
Smakowity Blog Kulinarnysolone - sól, pieprz - cytryna - tagliatelle szpinakowe najlepiej włoskie z mąki durum Makaron gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Na rozgrzanej patelni rozpuszczamy łyżkę masła, mieszamy z łyżką oliwy, dodajemy pokrojonego w kostkę łososia i drobniutko pokrojony imbir, skrapiamy cytryną, bardzo delikatnie smażymy mięso łososia, tak aby się nie pokruszyło, około 4-5 minut, zdejmujemy z ognia
SMYKWKUCHNIazjatycku przepis: cebulę, marchewkę, cukinię i koper włoski -fenkuł, kroimy w długie słupki, smażymy w woku, dodajemy przeciśnięty ząbek czosnku, chili, sos sojowy ciemny, łyżeczkę octu ryżowego, przyprawę - "KOTANYI -Przyprawa do WOK dań Kuchni Azjatyckiej", pod sam koniec dodajcie odrobinę oleju sezamowego. 5. Makaron typu chińskiego (zamieszczam opakowanie) Wszystkie potrawy podajemy w gorących naczyniach, jemy z makaronem. Smacznego
SMYKWKUCHNIróżowe. ok 4 min. Dodajemy sos rybny, curry paste, sos sojowy, liście lime- Smażymy ok 2 min. Dodajemy pomidory I na zmniejszonym gazie gotujemy ok 5 min. Doprawiamy do smaku solą I pieprzem I obiad prawie gotowy :) W międzyczasie gotujemy jajeczne noodle. Do makaronu po ugotowaniu dodajemy szczypior. Mieszamy. A do mielonego skrajamy pietruszkę lub kolendrę. Obiad gotowy
Smaki Edytypomidorowy i przyprawy) 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku 2 marchewki 1 szklanka wody 1 łyżka masła i 2 łyżki oleju ok 100 g startego żółtego sera Przygotowanie: Makaron ugotuj w lekko posolonej wodzie na al dente. Odcedź. Marchewkę, cebulę i czosnek obierz i opłucz wodą. Cebulę i czosnek drobno posiekaj. Marchewkę pokrój w małą kostkę. Pomidory umyj, usuń(...)nieco ogień i smaż 5-7 minut, aż pomidory zaczną się rozpadać. Dodaj marchewkę. Duś kolejnych kilka minut. Do pomidorów wlej szklankę wody i wsyp proszek na sos. Dokładnie wymieszaj. Gotuj 2-3 minutki. Zamiast sosu możesz dać mały koncentrat pomidorowy i przyprawy w ilości wg uznania: sól, pieprz, bazylię. Do naczynia żaroodpornego przełóż połowę makaronu i polej połową sosu
Anioszek w kuchnirondelku rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory wraz z wodą, dopraw solą, pieprzem, i cukrem. Dodaj bazylię. Całość gotuj na średnim ogniu do momentu aż sos zgęstnieje. W razie potrzeby – ponownie dopraw. Odstaw do przestygnięcia. Makaron ugotuj al dente. Czas na szpinak. Umyj go i osusz. Następnie go posiekaj
Moja pasja smakususzonymi śliwkami mama podawała z panierowanymi filetami z ryby. Ja najczęściej podaję ją do kaszanki, pieczonego lub duszonego schabu, ale również lubimy wymieszaną z ugotowanym makaronem Składniki: 250 g makaronu - świderki, fale, krótkie wstążki lub łazanki 500 g kapusty kwaszonej (może być z marchewką) garść suszonych borowików lub podgrzybków 50 g śliwek kalifornijskich lub suszonych 1 mała cebula 2 łyżki(...)maśle. Dodać mąkę i chwilę smażyć. Wlać 2/3 szklanki zimnej wody i rozprowadzić mąkę. Wlać do gotującej się kapusty. Gotować jeszcze jakiś czas, by zredukować połowę płynu, mieszając od czasu do czasu. Na końcu doprawić pieprzem i ewentualnie dosolić i docukrzyć. W czasie duszenia kapusty ugotować w osolonym wrzątku makaron. Odcedzić i wymieszać z gorącą kapustą. Można również podać
Czerwień i błękitdwie łyżki masła cztery ząbki czosnku ser Grana Padano zioła prowansalskie sól pieprz Przygotowanie: Przygotowujemy dwa garnki z wodą: jeden na makaron, drugi na brokuła. W międzyczasie, gdy czekamy aż woda w obydwu garnkach nam się zagotuje rozpuszczamy masło. Ja wykorzystałam do przygotowania tego dania woka, jednak można także przygotować wszystko(...)Całość smażymy przez parę minut Następnie dodajemy śmietankę 30% oraz serek mascarpone. Wszystko mieszamy i zagotowujemy na wolnym ogniu. Tagliatelle gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu, starając się aby przyrządzić się go na sposób al dente. To ważne, jeśli nie chcemy aby po połączeniu z sosem zrobiłam nam się z niego ciapa... no chyba, że ktoś woli rozgotowany makaron :) Brokuła
Taste Therapypaski 200 g suchego makaron tagliatelle, ugotowanego z godnie ze wskazówkami na opakowaniu 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Przygotowanie: Włóż kurczaka do dużej miski, wsyp ½ łyżeczki soli, granulowaną cebulę i czosnek, a około ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, następnie dodaj mąkę i dokładnie wymieszaj. Postaw dużą patelnię na średnim ogniu, dodaj 4 łyżki oleju, dodaj kurczaka i smaż przez 4-6 minut(...)kurczakiem. Zmniejsz ogień do małego i włóż do patelni masło. Gdy się rozpuści wrzuć czosnek, smaż przez chwilę, po czym dodaj mąkę i mieszaj najlepiej trzepaczką, aż powstanie zasmażka. Smaż mieszając przez 30 sekund do 1 minuty, po czym wlej bulion i gotuj mieszając trzepaczką, aż sos stanie się jednolity bez grudek. Gotuj na bardzo małym ogniu przez kilka minut
karmelowyangielskiego 1 cebula 1 jabłko 1 papryczka chilli 700 ml wody 400 ml mleka kokosowego (1 puszka) sok z 1/2 limonki 2 łyżki sosu sojowego sól dodatkowo: 250 g makaronu ryżowego 1 papryczka chilli pęczek kolendry Papryki ułożyć na blasze. Piec w 200 st. C. przez 30-40 minut, aż skórka zrobi się czarna. Przełożyć papryki do miski, dokładnie zawinąć(...)podsmażyć. Dodać jabłko i posiekane chilli, smażyć jeszcze 2 minuty. Dodać upieczone papryki. Całość zalać wodą, gotować 10-15 minut, aż jabłka będą miękkie. Zdjąć zupę z palnika, wyjąć listki kafiru. Zupę zmiksować blenderem na gładki krem. Dodać mleko kokosowe, sok z limonki i sos sojowy, wymieszać. Doprawić do smaku solą. Makaron ryżowy przygotować według opisu na opakowaniu. Zupę
Pożeraczka, czyli raz adobrzetego dnia. Oczywiście we włoskim klimacie- Cannelloni faszerowane samymi rarytasami. Smacznego. Czekam na Wasze opinie. Czas przygotowania: 75 min. Porcja dla 4 osób Koszt przygotowania: 23,50 zł SKŁADNIKI: Makaron Cannelloni Szpinak mrożony 500 g Suszone pomidory 150 g Ser Ricotta 250 g Ser Grana Padano 80 g Ser Mozzarella w kulkach 200 g (2 kule) Cebula dymka Czosnek(...)pomącą trzepaczki. Nie przyrumieniaj i nie smaż. Od razu, gdy powstanie jednolita masa dodajemy część mleka, cały czas energicznie mieszając trzepaczką. Powoli porcjami dolewaj mleko. Gdy sos uzyska kremową konsystencję doprawiamy sos solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia i zdejmujemy z ognia. Sos jest gotowy do podania. *Składamy Cannelloni Makaronu nie gotujemy. Faszerujemy nasze rurki Cannelloni ostudzonym farszem
kulinarnyJawcale nie musi być droga jak niektórym mogłoby się wydawać, zachęcam do wypróbowania. Jeżeli szukać innych przepisów na dania z wykorzystaniem soczewicy to zapraszam: Pierogi z soczewicą Sos do makaronu z soczewicy Gulasz z soczewicy Składniki 3/4 szklanki zielonej soczewicy 3/4 szklanki czerwonej soczewicy 1 duża marchewka 1/2 szklanki bułki tartej 1 jajko 1 szklanka bulionu 1 puszka pomidorów(...)tartej. Formujemy małe kulki i obtaczamy w bułce tartej. Smażymy na patelni. Do rondla wlewamy bulion i pomidory z puszki, blendujemy i gotujemy na mały ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką i ostrą papryką, suszonym oregano. Mąkę rozrabiamy w śmietanie i dodajemy do sosu aby go zagęścić. Zagotowujemy. Sosem polewamy makaron i na to układamy klopsiki. Można posypać tartym serem
Delusional Trine