Follow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Zupa ze świerzych pomidorów jest łatwa do zrobienia i jest tak aromatyczna - to esencja lata. Zobacz
CRAVEmonkeyautorem tego dania jest domownik. Zrobił sobie na szybko makaron z grzybkami nameko i czerwoną cebulą, tak mi ładnie pachniało i wyglądało, że spapugowałam, tylko oczywiście zamiast makaronu jest biała komosa ryżowa i jeszcze rzuciłam garść natki pietruszki na wierzch. Pochłonęłam natychmiast po zrobieniu zdjęć ;) Składniki: 2 szklanki ugotowanej białej quinoy 3 garście grzybów nameko 2 czerwone cebulki dowolny
Quinoa Raz!natychmiast przykryć szczelnie pokrywką i dusić 3 minuty. Sos sojowy wymieszać z sokiem cytrynowym, cukrem i olejem sezamowym. Polać sosem gorącą kapustę i podawać szybko z azjatyckim makaronem (np. sojowym lub ryżowym
zadanie-gotowanietych co mięsa nie lubią lub po prostu chcą zjeść coś innego. Zapraszamy na wegetariańskie spaghetti z warzywami i brązową soczewicą :) Składniki na spaghetti: – 150 g bezglutenowego makaronu spaghetti kukurydziano-ryżowego – 80 g brązowej soczewicy
Kuchenne Wariacjełatwe do przygotowania danie z kuchni azjatyckiej. Z reguły podaje się ją z białym ryżem, ale tak na prawdę będzie pysznie smakowało też z jakimkolwiek orientalnym makaronem: sojowym czy też ryżowym... Powiem Wam, że u mnie w domu jest pochłaniane z każdym dodatkiem, albo bez niego 😁. Jeśli lubicie ostrzejsze dania możecie dodać do mięsa nieco więcej papryczki. Zapraszam ! Wieprzowina
Kulinarne przygody Gatitysmażenie produktów na niewielkiej ilości dobrze rozgrzanego tłuszczu. Ważne jest, aby produkty szybko mieszać na patelni, wtedy się nie przypalą. Danie możemy podać z ryżem lub z makaronem sojowym czy też ryżowym. Stir fry z kurczakiem Czas przygotowania: 30 minut Proporcje dla 3 osób Składniki: 1 pierś z kurczaka 1 cebula 5 pieczarek 1 marchewka garść kiełków fasoli mung
Kulinarne przygody Gatitytradycyjnego makaronu. Nie wpuszczam ich na mój talerz :P Stałymi bywalcami u mnie są: mąka ziemniaczana mąka kukurydziana skrobia ziemnaiczana mąka gryczana mąka ryżowa mix mąk bezglutenowych (sporadycznie) makaron kukurydziany (próbowałam różnych makaronów jednak makaron kukurydziany firmy Sam Mills - najbardziej przypadł mi do gustu -- polecam ) kasza jaglana Jak to jest z tym glutenem
BezglutenowaIzabelaobrazek żeby zobaczyć w lepszej jakości Dzień pierwszy : Śniadanie: makrela z pieczywem II Śniadanie: sałatka z winogronem i ciecierzycą Obiad: orzechowy makaron z brokułem Kolacja: pudding ryżowy z jabłkiem i cynamonem Dzień drugi : Śniadanie: kanapki z pastą z ciecierzycy II Śniadanie: sałatka z winogronem i ciecierzycą, z poprzedniego dnia Obiad
Powiedz dietom niepokrojonych w plasterki 1 mała główka kapusty (lub 1/2 dużej), posiekana 300 g opakowanie makaronu pszennego (nudli) 1 upieczona lub usmażona pierś z kurczaka, pokrojona w plasterki (opcjonalnie) sól, pieprz miód do smaku posiekana pietruszka do smaku Przygotowanie: W miseczce wymieszaj dokładnie sos sojowy, ocet ryżowy i pastę chilli. Wymieszaj też mąkę ziemniaczaną z kilkoma łyżkami wody w drugiej miseczce(...)gotuj aż zmięknie, przez około 15-20 minut. Dodaj wymieszaną mąkę z wodą i gotuj kolejną minutę. Następnie dodaj makaron i kurczaka i gotuj zupę aż makaron zmięknie. Dopraw solą, pieprzem, miodem, octem ryżowym i sosem sojowym do smaku, posyp pietruszką i podawaj! Smacznego! English version Asian style cabbage soup (6-8 servings) Ingredients: 4 tablespoons of soy sauce
karmelowyUwielbiam makarony, szczególnie pełnoziarniste, kukurydziane i ryżowe. Ostatnio zaczęłam również próbować inne tj. orkiszowe, jęczmienne, owsiane, grochowe itp. Dobrze się złożyło, bo dostałam paczuszkę od firmy Fabijańscy , którą z pełną odpowiedzialnością mogę polecić. Szczególnie dla amatorów żywności ekologicznej. U mnie dziś makaron jęczmienny z pyszną młodą cukinią, pomidorami, papryką i kiełbaską. Składniki (3-4 porcje): 300 gram makaronu jęczmiennego
Tradycyjna Kuchniazwiązku z tym quinoa wykazuje właściwości antyoksydacyjne. Należy podkreślić, że tradycyjne zboża wcale nie zawierają flawonoidów, co na ich tle czyni komosę ryżową wyjątkową. Komosa ryżowa może zastąpić ryż, kasze czy ziemniaki i makarony. Może być również składnikiem zup, gulaszu czy sałatek. Komosę ryżową można wykorzystać również do wypieku ciasteczek lub innych łakoci. Z kolei prażone ziarna można dodać
mojewypiekiinietylkojest do dziś, czyli standardowo zostawiłam wszystko na ostatnią chwilę;p Składniki (1-1,5 porcji): spora garść makaronu typu piórka firmy Lubella 0,5 opakowania sera feta 3-4 łyżki mleka około 250g mrożonego szpinaku ząbek czosnku odrobina oleju ryżowego (lub innego typu) sól, pieprz, gałka muszkatołowa wg. smaku 1 jajko 4 łyżki serka wiejskiego Sposób(...)przygotowania: Makaron gotujemy wg. instrukcji na opakowaniu ser feta rozduszamy widelcem i mieszamy z mlekiem przy pomocy wyciskarki do kremów lub innego wynalazku faszerujemy makaron rozrzedzonym serem 4. na teflonowej patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju ryżowego, dodajemy rozduszony ząbek czosnku 5. kiedy czosnek się ładnie zbrązowi wrzucamy na patelnię szpinak 6. smażymy, aż się rozmrozi, a większość wody
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćzapiekankę oczy mi się zaświeciły:) Z lekka pozmieniałam tylko ilości, tak by moja wiecznie głodna rodzinka najadła się do syta – et voila!:) Polecam również ryżową zapiekankę „Gyros” . 400 g makaronu np świderki 2 czerwone papryki 350g pieczarek 3 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do gyrosa 1 duża cebula 5 łyżek majonezu 3 łyżki ketchupu(u mnie pikantny
Smaki Na Talerzukuchni podałam obiad, który składał się praktycznie z 3 głównych składników, a smakował bajecznie: lekkie, chrupiące i orzeźwiające spaghetti. Składniki na 2-3 porcje: 200 g makaronu (u mnie było to ryżowy z tapioką i zielona herbatą, swego czasu dostępny w Biedrze, aż żałuję, że nie kupiłam go więcej, bo jest przepyszny no i nie trzeba gotować) 2 cukinie średnio(...)każda pęczek bazylii 50 g słonecznika lub innych pestek wedle gustu łyżka oliwy szczypta soli łyżeczka czosnku suszonego lub 1-2 ząbki świeżego kawałek wegańskiego parmezanu/opcjonalnie Przygotowanie: Ugotuj makaron. Cukinie zetrzyj na paski za pomocą obieraka do warzyw lub pokrój w cienkie, długie paski. Rogrzej oliwę na dużej, głębokiej patelni (lub garnku) i wrzuć cukinię, duś ją dosłownie 3 minut
greenscarfdostępne, w dyskontach kupisz je w trakcie tematycznych tygodni, a większe markety na stałe posiadają półki z produktami z różnych kuchni świata. Składniki na 4 porcje: 150g makaronu z fasoli mung lub ryżowego 400g polędwiczki wieprzowej (można zastąpić innym mięsem np. indykiem, kurczakiem) 2 marchewki 250g mrożonej fasolki szparagowej zielonej 150g pieczarek 1/2 łyżki oleju sezamowego Sos: 6 łyżek sosu(...)sosu siracha 2 łyżki oleju sezamowego 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki cukru trzcinowego Szczypta ostrej papryki w proszku *w wersji bezglutenowej użyj odpowiedniego sosu sojowego Przygotowanie: Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Polędwiczkę pokroić w nieduże paski - ja pokroiłam w plasterki, które przekroiłam jeszcze na pół. Pieczarki pokroić w plasterki, a marchewkę w słupki. Na patelni, na oleju
Fabryka pomysłów