odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * opakowanie papieru ryżowego * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy – 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie(...)pokroiłam je w paseczki wcześniej odcinając pozostałości z nóżek. Makaron drobno posiekałam, marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekałam, Liście kapusty pekińskiej drobno pokroiłam i dodałam do pozostałych składników. Na koniec zostało mi przyprawienie farszu. Dodałam dwie łyżki sosu sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie. Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam dwie
Pieprzyć z Fantazjąbardzo odmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety. Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie(...)pokroiłam je w paseczki wcześniej odcinając pozostałości z nóżek. Makaron drobno posiekałam, marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekałam, Liście kapusty pekińskiej drobno pokroiłam i dodałam do pozostałych składników. Na koniec zostało mi przyprawienie farszu. Dodałam dwie łyżki sosu sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie. Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam dwie
Pieprzyć z Fantazjąodmienne niż tłuczenie mięsa na kotlety :D Kilka dni wcześniej zaopatrzyłam się w niezbędne produkty i dziś z samego rana naszykowałam farsz i surówkę. Składniki: * papier ryżowy * 20 dkg mięsa mielonego * niewielka garść makaronu sojowego * sos sojowy - 2 łyżki * 1 nieduża marchewka * 1 nieduża cebulka * dwa liście kapusty pekińskiej * garść suszonych grzybków mun * sól, pieprz Makaron sojowy przygotowałam zgodnie(...)pokroiłam je w paseczki wcześniej odcinając pozostałości z nóżek. Makaron drobno posiekałam, marchewkę starłam na tarce o dużych oczkach, cebulę drobno posiekałam, Liście kapusty pekińskiej drobno pokroiłam i dodałam do pozostałych składników. Na koniec zostało mi przyprawienie farszu. Dodałam dwie łyżki sosu sojowego, sól i pieprz. Pozostało rolowanie :D Papier ryżowy zanurzałam w gorącej wodzie i wykładałam na deskę. Nakładałam
Pieprzyć z Fantazjąmakroskładników odżywczych, których organizm potrzebuje do prawidłowego funkcjonowania mózgu i intensywnego wysiłku fizycznego. Zamiast tego staraj się jeść bardziej inteligentne węglowodany , takie jak kabaczek i komosa ryżowa, usuwając rafinowane węglowodany (biały chleb, makaron itp.) Z codziennego repertuaru. Dieta śródziemnomorska jest jedną z najbardziej udanych diet na świecie i koncentruje się na promowaniu zdrowych węglowodanów i tłuszczów, które utrzymają twoje ciało
jakszef.plpatelni upraż płatki migdałów. Makaron odcedź, wyłóż na talerze. Dodaj cebulę z łososiem. Posyp płatkami migdałów i parmezanem. Składniki 150 g makaronu typu tagiatelle lub ulubionego makaronu – może być też sojowy lub ryżowy 150 g łososia surowego lub wędzonego 50 g parmezanu 2 duże czerwone cebule 50 g płatków migdałów kilka gałązek kolendry do dekoracji 3 łyżki oliwy
Eat me! Fit me!Zapiekanki to świetne wtedy rozwiązanie, gdy nie mamy czasu codzienne pichcenie. Stąd na blogu pokazywałam Wam już kilka/kilkanaście różnych propozycji, od wersji z ziemniakami, po makarony, czy kaszę. Pora na wersję ryżową :) Poza tym na zapiekanki mam jeszcze kilka pomysłów/inspiracji, które kiedyś pewnie Wam jeszcze pokażę :) Składniki na 4 porcje: 40 dag piersi z kurczaka
Fabryka pomysłówKomosa ryżowa z pieczarkami i cukinią Ostatnio na moim blogu widać wysyp szybkich posiłków. Było jednogarnkowe spaghetti , makaron ze szpinakiem , a teraz przyszedł czas na komosę. Komosa ryżowa z pieczarkami i cukinią to świetna opcja dla osób, które dbają o swoje zdrowie. Teraz prawie całe nasze społeczeństwo jest na jakiejś diecie. Eliminujemy z diety gluten, tłuszcze lub po prostu wprowadzamy
BlendmanUAMie ;) świetny Pan prowadzący kurs, który kocha to co robi wynagrodził mi poranne wstawanie Składniki (porcja około 495 kcal): około 250g świeżego szpinaku 60g makaronu błonnikowego 200g koncentratu pomidorowego ząbek czosnku kilka kropel oleju ryżowego firmy Oleofarm puszka łososia we własnym sosie (około 90g) sól, pieprz wg. smaku Sposób przygotowania: Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na teflonowej patelni
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćmięsa 250 g pieczarek 2 cebule ½ pęczka natki pietruszki 500 ml wody lub bulionu 200 g gęstej śmietany 18% 1 łyżka mąki ryżowej 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem Sól Pieprz Czosnek granulowany 300 g makaronu penne Sznycle z indyka kroimy na mniejsze kawałki. Każdy przyprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do mięsa. Mięso przesmażamy na rozgrzanej patelni. Gdy zmięknie dodajemy(...)pomidory z czosnkiem. Gotujemy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Śmietanę mieszamy z mąką ryżową i odrobiną bulionu z patelni. Wlewamy do mięsa, dokładnie mieszamy i gotujemy przez kilka minut. Na końcu doprawiamy do smaku solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podajemy z ugotowanym makaronem penne
VioletoweKucharzenieUżyjemy cukru z prawdziwą wanilią i smacznych owoców by deser był pyszny a zarazem zdrowy. Zapraszam! Dla 1 osoby Czas przygotowania: 10 minut Składniki: Garść ugotowanego makaronu jaglanego (można użyć też gryczanego lub ryżowego) 2 łyżeczki mąki jaglanej 2,5 łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 200ml śmietanki kremówki 30%tł 4 łyżeczki melona 2 kulki winogrona 1/3 mandarynki dokładnie obranej
Kuchnia PROzdrowotnacząsteczki. Wszystkie składniki wymieszać, dodać majonez oraz pieprz i sól do smaku. Dodając sól wziąć pod uwagę, że suszone pomidory są dość słone. Zobacz również: Sałatka ryżowa z tuńczykiem Sałatka z tuńczyka z makaronem
Kuchcik gotujepomidorkami i oliwkami z domowym winegretem. Pycha mówię Wam! Gotową zapiekankę dekoruję posiekaną natką pietruszki lub listkami świeżej bazylii. SKŁADNIKI: 600 g mięsa mielonego 300 g makaronu typu świderki, mogą być z mąki ryżowej 1 szklanka passaty 500 g sosu bolońskiego 3 ząbki czosnku garść czarnych posiekanych oliwek 2 średniej wielkości cebule sól, pieprz, ostra i słodka papryka, lubczyk, oregano(...)tartego żółtego sera Szklanka ma u mnie pojemność 250 ml. Zapiekankę przygotowałam w naczyniu żaroodpornym o wymiarach: 25 x 35 cm, może być mniejsza i wyższa. PRZYGOTOWANIE ZAPIEKANKI: Makaron gotuję al dente w osolonej wodzie. Odcedzam i układam w większym naczyniu żaroodpornym. Na oleju przesmażam posiekaną cebulę i czosnek. Dodaję mięso, smażę do uzyskania jasnego koloru mięsa. Wlewam sos boloński
Zasmakuj Kuchni