Zapraszam na delikatne i bardzo proste placuszki serowe. Doskonale na podwieczorek, smakuja z cukrem pudrem jak i z roznymi sosami owocowymi. Na zdjeciu z jagodami ze
Przysmaki KarolkiCzesto scigam sie z czasem, co przy malym dziecku jest zupelnie naturalne. Lawirujac miedzy kuchnia a salonem, potykajac sie o grzechotki i pluszaki z trudem znajduje
Przysmaki Karolkitrzeba nic mieszac. To tak z braku czasu na dogladanie garow ;) skladniki:ciasto francuskie2 lyzki bulki tartejpeczek pietruszkirozmaryntymianekoreganoszalwiabazylia2 zabki czosnku250 g twarogu4 jajka2 lyzki smietany kremowki1 lyzka maki ziemniaczanejsol, pieprz, galka muszkatalowa Foremke tradycyjnie smarujemy tluszczem, wykladamy ciastem francuskim, ktore nakluwamy widelcem i posypujemy 1 lyzka bulki tartej.Twarozek wymieszac z jajkami, dodac smietane i make ziemniaczana. Na koncu dodac posiekany
Przysmaki Karolkisporo dan z ryb. I oto dzis przepis na zapiekanego lososia, ktory znalazlam w bardzo starej gazecie "Smacznego" z 1998 roku. Zapiekanka z lososiaskladniki na ciasto: 1 szklanka maki (20dkg) 5 lyzek masla 5 lyzek smalcu 3 lyzki wody sol nadzienie: 50dkg filetow z lososia bez skory 1 cytryna 2 jajka 1 kremowka (200ml) koperek sol, bialy pieprz tarta galka
Przysmaki Karolkiczekolady, ktory wspaniale komponowal sie z migdalami. Babka chyba usatysfakcjonowala nas wszystkich.Babka czekoladowo-migdalowaskladniki: 100g gorzkiej czekolady 120g masla 120g cukru 4 jajka szczypta soli 70g mielonych migdalow 60g maki polewa czekoladowa tluszcz i bulka tarta do foremki wykonanie:Polamana na kawalki czekolade wlozyc do rondelka wraz z maslem i cukrem i stopic w kapieli wodnej.Zoltka, mielone migdaly, make
Przysmaki KarolkiKuchni Wielkanocnej" Olgi z blogu Smak Imprezy.Vol-au-vent z kremem pieczarkowym6 babeczek vol-au-ventnadzienie pieczarkoweskladniki na nadzienie: 2 lyzki masla+ maslo do smazenia pieczarek 4 lyzki maki mleko sol, pieprz pieczarki cebula szczypiorek wykonanie:Pieczarki po umyciu i pokrojemu w kostke podsmazamy na masle. Odstawiamy na chwile na bok.Cebule kroimy w kostke i podsmazamy na masle
Przysmaki Karolki