majonez - 14247 przepisów (strona:595/950)

Schab gotowany idealny na kanapki 825

środku. Na folii jeśli zostały przyprawy to zdjąć je i dodać do garnka z wodą. Gotowanie schabu – Wlać tyle wody do garnka, żeby schab był przykry. Dodać musztardę, majonez, ząbki czosnku bez obierania, grzybki suszone, ziele angielskie, listki laurowe, śliwki wędzone lub suszone. Zagotować i doprawić solą, musi być dobrze doprawione. Jak już się zagotuje włożyć schab z wszystkimi

Kuchnia Pokoleń
Pasta z makreli z chrzanem 210

kanapki! Kremowa i lekko ostra:) Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: 180 g wędzonej makreli 2 – 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki jogurtu naturalnego gęstego 1 łyżka majonezu ½ pęczka szczypiorku szczypta soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Makrelę oczyścić z ości i przełożyć do miseczki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać całość. Krok po kroku: 1. Oczyścić makrelę 2. Połączyć

KuchniaWeDwoje.pl
Sałatka z brokułami, kukurydzą i jajkiem 5242

jajkiem Składniki: 1 mała sałata rzymska lub połowa dużej 1 mały brokuł 4 jajka połowa puszki kukurydzy szklanka pestek (płatki migdałów, pestki słonecznika, pestki dyni) Sos: 6 łyżek majonezu 1 łyżka musztardy francuskiej 2 łyżeczki miodu 2 łyżeczki sosu sojowego łyżeczka granulowanego czosnku pieprz sól Brokuła dzielimy na małe różyczki i krótko gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przelewamy

PatiGotuje
Sałatka z kalafiora 679

Głównymi składnikami tej smacznej sałatki są kalafior i kukurydza. Jeśli dodatkowo dodamy jeszcze troszkę kopru to zyskamy na zapachu. Potem tylko sól i majonez i gotowe. Naprawdę polecam bo jest smaczna, a surowy kalafior nie spowoduje "rewolucji" w brzuchu. ☺ Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
Pasta z twarogu z ogórkiem kiszonym 260

wyczarować taką pastę nie potrzebujemy wiele, wystarczy twaróg, ogórki i dużo pietruszki.  Składniki: 200 g twarogu 2-3 ogórki kiszone 1/2 małej cebuli 1/2 pęczku pietruszki jogurt naturalny/ majonez sól, pieprz Wykonanie: Twaróg wrzucić do miski, rozgnieść widelcem. Ogórki zetrzeć na tarce na dużych oczkach, dodać do twarogu. Cebulę pokroi w małą kostkę, pietruszkę poszatkować, dodać do miski, wymieszać

magiczna kuchnia Kasi
Sałatka grillowa z papryką 369

Ilość porcji: 4 Składniki: ½ główki kapusty pekińskiej 1 duża papryka czerwona lub 3 połówki różnokolorowych papryk 1 cebula czerwona 1 pomidor ½ pęczka szczypiorku Sos: 3 łyżki jogurtu 1 łyżka majonezu 1 łyżka musztardy szczypta pieprzu Przygotowanie: Posiekać kapustę i cebulę. Paprykę oraz pomidora pokroić w małą kostkę. Wymieszać wyżej wymienione składniki na sos. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Dodać

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta jajeczna 195

chleb. Szybka w wykonaniu i bardzo prosta. Jajka ugotować na twardo. Ostudzić i obrać z łupinek. Pokroić w drobną kostkę i wrzucić do miski. Dodać posiekaną natkę pietruszki, chrzan, majonez. Wymieszać i doprawić do smaku solą i świeżo mielonym pieprzem. Wstawić do lodówki, żeby smaki ze sobą się połączyły i pasta ostygła. Pyszna pasta, polecam

Kuchnia Pokoleń
JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI 203

innych potraw. Jajka na twardo stają się dużo bardziej ekscytujące, gdy połączymy je z czymś aromatycznym. JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI doskonale łączą w sobie delikatny smak majonezu, ostrzejszych kiełków i przyjemnego koperku. Artykuł JAJKA W SKORUPKACH FASZEROWANE KIEŁKAMI I ZIOŁAMI pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE
Sos tatarski do jajek na twardo. 170

Składniki : 1 szklanka dobrego majonezu 2 jajka ugotowane na twardo pokrojone w kostkę 2 łyżki posiekanej cebuli czerwonej 5 łyżek pokrojonych grzybów marynowanych 1 łyżka pokrojonej marynowanej czerwonej papryki 2 łyżki pokrojonych w małą kostkę ogórków konserwowych 3 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku sól  pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   W szystkie składniki daj do miski lub rondla , dopraw

Przepisy i porady kulinarne
Sałatka Żydowska 2884

szczególnie polecam do karkówki z grilla ;) Sałatka Żydowska – Składniki: 5-6 średnich ziemniaków (ok. 800g) 4 jajka 1 duża cebula (ok. 150g) sól i pieprz do smaku majonez wedle uznania (u mnie 6-7 czubatych łyżek = 300g) szczypiorek (opcjonalnie) Sałatka […] The post Sałatka Żydowska appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Sos chrzanowo - żurawinowy do jajek na twardo. 184

Składniki : 4 łyżki tartego chrzanu ze słoika ( bez dodatków ) 4 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 18% 2 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki dżemu żurawinowego sól pieprz czarny mielony Sposób wykonania :   Wszystkie składniki wymieszaj dokładnie razem. Dopraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Tuż przed podaniem możesz udekorować sos łyżeczką dżemu żurawinowego

Przepisy i porady kulinarne
Oszukana pasta z awokado 158

pastą z awokado „. :) Pasta wyszła przepyszna. Szczególnie podana na świeżej i chrupiącej bagietce wiejskiej. Pasta jest z jajami ugotowanymi na twardo, chrzanem i domowym, łatwym do przygotowania wegańskim majonezem, którego przygotujecie dosłownie w kilkanaście sekund. Polecam! http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/04/oszukana-pasta-awokado-cheated-avocado-paste1-1170x874.jpg The post Oszukana pasta z awokado appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
Jajka faszerowane tuńczykiem 400

jajek jest tuńczyk i chrzan. Czas wykonania: 30 min Ilość porcji: 6 sztuk (3 porcje) Składniki: 3 jajka 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 duża łyżka majonezu 1 łyżeczka tartego chrzanu 2 – 3 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta pieprzu i soli do smaku Przygotowanie: Jajka gotować przez 10 minut z dodatkiem soli, wystudzić przelewając

KuchniaWeDwoje.pl
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 574

Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – idealna na kanapki :) Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami – Składniki: 3 jajka 1 czubata łyżeczka serka mascarpone (ok. 25g) 2 czubate łyżeczki majonezu (ok. 50g) 3 duże kawałki suszonych pomidorów w oleju (takich ze słoiczka) (ok. 45g) pół łyżeczki suszonej bazylii sól, pieprz do smaku Pasta jajeczna z […] The post Pasta jajeczna

Kulinarne Przeboje
Zielona sałatka z kurczakiem i sosem curry 229

fileta z kurczaka lub indyka 130 g selera naciowego ½ sałaty masłowej lub lodowej ½ papryki zielonej 40 g oliwek zielonych 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sos: 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka miodu 1 łyżka oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny szczypta curry szczypta świeżo mielonego pieprzu i soli Przygotowanie: Mięso pokroić w kostkę, posypać przyprawą

KuchniaWeDwoje.pl