Przekąska na ciepło i zimno. Czas wykonania: 1 h 20 min Ilość porcji: 15 kawałków (30 cm długości) Składniki: 5 jajek 2 łyżki majonezu 400 g sera żółtego ½ łyżeczki soli 750 g fileta z kurczaka szczypta soli szczypta pieprzu 45o g pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka masła Przygotowanie: Ser żółty zetrzeć na tarce. Jajka ubić za pomocą miksera, dodać […] Artykuł Rolada serowa pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl . czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.