
Świąteczny chrzan z dżemem żurawiną do jajka . Czas wykonania: 15 min Ilość porcji: 8 Składniki: 1 łyżka chrzanu 1 ½ łyżki dżemu żurawinowego 3 łyżki majonezu 1 łyżka kwaśnej śmietany 1 łyżka soku z pomarańczy Przygotowanie: Wszystkie składniki połączyć ze sobą. Podawać z jajkiem na twardo. Pobierz wersję do druku: Pobierz Sos chrzanowy z żurawiną Artykuł Sos chrzanowy z żurawiną pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl . czytaj dalej...

Przepisów jest bardzo wiele, w każdym domu króluje inne ciasto. Chciałabym przedstawić wam przepis na ciasto, które bardzo często nazywa się Trzy szklanki. Ciasto jest bardzo proste i pyszne, a przepis prosty, nawet amator cukierniczy sobie z nim poradzi.
Czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Nie jestem profesjonalistką i nie skończyłam żadnej szkoły gastronomicznej, ale po prostu lubię gotować. Gotowanie sprawia mi wiele przyjemności, cieszę się że mogę uczyć się nowych rzeczy i zbierać nowe doświadczenia.