majonez - 14247 przepisów (strona:593/950)

Kotleciki siekane 233

Dodatki można dobrać samemu, zależy co macie w lodówce ;) Smacznego! ;) Składniki: dwa filety z kurczaka pół papryki czerwonej pół cebuli czerwonej pół szklanki kukurydzy z puszki 2 łyżki majonezu 3 jajka 4 łyżki mąki 100 g sera żółtego w kawałku przyprawy: sól, pieprz, przyprawa do kurczaka, papryka słodka, oregano, zioła prowansalskie olej do smażenia Wykonanie: Kurczaka,paprykę i cebulę kroimy(...)kostkę. Ser ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Wrzucamy wszystko do miski, zasypujemy przyprawami i mieszamy. Majonez, jajka, mąkę mieszamy razem, tak aby nie było grudek, zalewamy składniki w misce i mieszamy. Odstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie smażymy nakładamy niewielkie porcję na patelnię z rozgrzanym tłuszczem i smażymy z obu stron. Podajemy z ulubionymi sosami

Czerwona Porzeczka
Tuńczyk w muszelce ;) 10544

czerwcu wpisów będzie mniej, dopadła mnie sesja :( Składniki: opakowanie muszli makaronowych ( u mnie 250 g) puszka tuńczyka w oleju papryka czerwona por cebula czerwona puszka kukurydzy szczypior 3 łyżki majonezu 2 łyżkI jogurtu naturalnego łyżeczka musztardy pieprz ziołowy, sól Wykonanie: Paprykę i cebulę kroimy w drobną kostkę, siekamy drobno szczypior. Pora kroimy w cienkie talarki, które w trakcie mieszania powinny(...)się rozpaść. Tuńczyka i kukurydzę odsączamy. Wszystkie składniki mieszamy razem. Z majonezu, jogurtu, musztardy i przypraw robimy sos. Mieszamy sos z resztą składników i odstawiamy na godzinę do lodówki.  Proponuję faszerować muszle dopiero przed podaniem, żeby makaron nie był zbytnio zeschnięty po długim leżakowaniu w lodówce. Makaron gotujemy al dente, zgodnie z przepisem na opakowaniu. Nadziewamy muszelki sałatką

Czerwona Porzeczka
Sałatka wielkanocna 455

brokuł: 1 szt. rzodkiewka: 1 duży pęczek sałata strzępiasta: 1 główka pomidorki cherry: 10 – 12 szt. ugotowany ryż: 100 g szynka wędzona: 150 g Sos chrzanowy do sałatki: majonez: 3 łyżki śmietana 12 lub 18 %: 5 łyżek chrzan tarty: 2 – 3 łyżeczki świeżo wyciśnięty sok z cytryny: 2 – 3 łyżeczki sól i pieprz do smaku Sałatka wielkanocna

Kuchnia Na Wypasie
Ryżowa sałatka meksykańska 109

czubatych łyżek kukurydzy z puszki, opcjonalnie garść oliwek, pół dużej czerwonej papryki, biała lub jasnozielona część pora lub pół czerwonej cebuli, opcjonalnie kilka małych ogórków konserwowych, kilka czubatych łyżek majonezu i jogurtu greckiego, sól, pieprz, słodka i opcjonalnie ostra papryka, opcjonalnie posiekana natka pietruszki lub kolendry Ryżowa sałatka meksykańska, przygotowanie: Odsączyć fasolę, kukurydzę i oliwki. Drobno pokroić warzywa i połączyć

Lekcje w kuchni
Sos czosnkowy z koperkiem do sałatek 88

czosnkowy z koperkiem do sałatek Do miseczki włożyć majonez, jogurt, obrany i przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystko razem wymieszać. Doprawić do smaku solą i mielonym pieprzem czarnym. Koperek umyć, osuszyć, drobno pokroić, dodać do sosu i wymieszać. Notes ** Sos jest bardzo szybki w przygotowaniu, zrobienie go zajmuje dosłownie chwilę. Doskonale pasuje do różnego rodzaju sałatek. Świetnie sprawdzi się też

ememe kitchen
Zapiekanka BBQ 156

stabilizator i substancja konserwująca. Na szczęście brak tłuszczów utwardzonych. To kolejne pytanie – co to za sos. Odpowiedź znalazłem TUTAJ – to unikalny sos BBQ stworzony na bazie majonezu z nutą oregano i papryki wędzonej. Smaczny, ale umiarkowanie pikantny. Składniki półbagietka wieloziarnista 200g pieczarek 100g pikantnego salami 100g tartego żółtego sera papryka czerwona ogórek kiszony szczypiorek sos BBQ Brown sól

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sos tatarski 211

wędlin. Szybki do zrobienia, urozmaici inne dania. Składniki: 2 ogórki konserwowe 5 grzybów marynowanych (polecam grzyby ze sklepu Skworcu ) 1 mała cebula czubata łyżeczka chrzanu 2 czubate łyżki majonezu szczypta soli pieprz mielony Wykonanie: Ogórki konserwowe, grzyby i cebulę drobno siekamy. Dodajemy pozostałe składniki i całość mieszamy. Smacznego

Smak mojego domu
Sałatka z makaronem i tuńczykiem 142

puszki z tuńczykiem odlej sos, a następnie rozdrobnij rybę widelcem. Paprykę pokrój w kostkę, a cebulkę posiekaj. Wszystkie składniki wymieszaj razem – tuńczyka, paprykę, kukurydzę, cebulkę, makaron oraz majonez. Przypraw do smaku solą i pieprzem. Wstaw do lodówki na min. godzinę, by sałatka przeszła smakiem składników.               .’       Polecam również zupy

Kulinarne S.O.S.
Pasta z tuńczyka i czarnego sezamu 112

puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym 170 g (po odsączeniu 120 g) 2 jajka ugotowane na twardo posiekane 2 suszone pomidory przekrojone na pół łyżeczka czarnego sezamu łyżka majonezu sól, pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Wszystkie składniki umieszczam w misie blendera, miksuję na gładko, przyprawiam, próbuję. Smaruję pieczywo. Pastę przechowuję w słoiczku do 3 dni w lodówce. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Kolorowa sałatka z papryką 201

ogórka i rzodkiewki w półplasterki. Cebulę pokroić w kostkę. Do sałaty dodać paprykę, ogórka, rzodkiewkę, seler oraz cebule, doprawic do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Na koniec dodać majonez, wymieszać.  Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
Śledzie w sosie tatarskim 207

sosu dodałam kapary, jeśli ich nie lubicie, zastąpcie je drobno posiekanymi marynowanymi pieczarkami. Polecam! Składniki: 3 duże filety śledziowe (matiasy) 100 g korniszonów 2 łyżki kaparów 5 łyżek majonezu 1 łyżka gęstej kwaśnej śmietany 18% (lub jogurt naturalny) 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki szczypta cukru sól pieprz Przygotowanie: Matiasy moczymy w zimnej wodzie przez około

Oryginalny smak
Sałatka makaronowa z piersią kurczaka i selerem 188

łazanki, u mnie makaron z borowikami Makarony Babuni ugotowana podwójna pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy 1 słoik selera w wiórkach 3 ogórki kiszone 1 czerwona cebula 8 łyżek majonezu sól, pieprz Sałatka z makaronem ma swój początek w dobrym przygotowaniu makaronu. To właśnie ten etap jest kluczowy. Makaron ugotowany al dente jest cudownym składnikiem sałatek, makaron rozgotowany to bardzo

MamaOskarka
Sałatka z szynką szwarcwaldzką 198

Witajcie! :) Tradycyjne sałatki z toną majonezu odchodzą chyba już w niepamięć. Dzisiaj mam dla Was sałatkę we włoskim klimacie Zapraszam! Sałatka z szynką szwarcwaldzką pomidory (ilość w zależności od wielkości półmiska) rukola szynka szwarcwaldzka parmezan ziarna słonecznika, Sos winegret: 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny  odrobina soli 1 łyżeczka musztardy (opcjonalnie) Pomidory kroimy w plastry

Kuchnia moimi oczami
,, Słonecznik“ imieninowa sałatka mojej Mamy 228

Dzień bez sałatki to dzień stracony“ to moje hasło na czerwiec. I rzeczywiście codziennie na stole pojawia się nowa sałatka. Przeważnie przepisy są bardzo proste, lekkostrawne, bez majonezu, tylko na dobrej oliwie. Dzisiaj prawdziwa bomba kaloryczna. ,, Słonecznik“ - imieninowa sałatka mojej Mamy. Podana jest jako piękny słonecznik z malutkimi biedronkami z pomidorków. Na przyjęciu

dolcevitainmykitchen