jesteśmy nią zachwyceni! Przygotowaliśmy już na niej śniadania, nic nie przywierało, pięknie się czyści i nie widać żadnych zarysowań czy zadrapań! Blender ręczny Tefal Infiny Force (z przystawką do majonezu i sosów)*** wykorzystywaliśmy po raz kolejny. Towarzyszy nam już w trzecim proponowanym przez nas przepisie i w dalszym ciągu jesteśmy nim zachwyceni! Mały pojemnik blendera sprawdza się idealnie(...)przygotowania semifreddo użyliśmy : *robot planetarny Tefal Masterchef Gourmet, **patelnia Tefal Ceramic Control White 21 cm, ***blender ręczny Tefal Infiny Force (z przystawką do majonezu i sosów), ****rondelek z 10 częściowego zestawu Tefal Duetto
Plate of Joykarkówki wieprzowej, podzielonej na 4 kotlety sól i pieprz 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżeczka ziół prowansalskich 4 łyżki majonezu 2 cebule, pokrojone cienkie plasterki 1 czerwona papryka, pokrojona w cienkie paski 1 bakłażan, pokrojony w 0,5 cm plastry 1 cukinia, pokrojona w 0,5 cm plastry 150 g pieczarek pokrojonych(...)minut. Następnie opłukaj je i osusz papierowymi ręcznikami. Każdy kawałek mięsa natrzyj z obu stron solą, czarnym, świeżo zmielonym pieprzem oraz czosnkiem. Na dnie naczynia żaroodpornego rozprowadź równomiernie majonez, posyp go ziołami i czerwoną papryką, po czym ułóż na nim kotlety i ponownie posyp czerwoną papryką w proszku. Na mięsie ułóż cebulę, paprykę, pieczarki, cukinię i bakłażana, każdą warstwę oprószając
karmelowySkładniki: Duży ziemniak łyżka masła ( u mnie Lurpak) 50 g sera koziego szczypiorek 2 łyżki majonezu dekoracyjnego 2 ząbki czosnki 2 łyżki jogurtu greckiego sól pieprz Sposób przygotowania: Ziemniaka myjemy i wstawiamy do piekarnika na 1,5 godziny(180stopni). Po godzinie przecinamy go na pół i smarujemy masełkiem- wstawiamy z powrotem do pieca.Gdy ziemniak będzie miękki układamy(...)pokrojony ser kozi,polewamy sosem czosnkowym(majonez+czosnek+jogurt) i posypujemy siekanym szczypiorkiem. Doprawiamy do smaku. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: pomidorki koktajlowe 3 plastry sera gouda 3 kawałki ulubionego topionego serka 100g sera koziego 100g gotowanego kurczaka puszka kukurydzy 1 łyżka majonezu sól pieprz Składniki: Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow(...)font:minor-fareast; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin;} Pomidorki ścinamy i drążymy. Kurczaka kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy kukurydzę i pokrojone sery. Dodajemy majonez i doprawiamy do smaku. Sałatkę schładzamy przed podaniem min. Godzinę i faszerujemy nią pomidorki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSkładniki: tortilla pełnoziarnista filet z indyka mieszanka sałat ser pleśniowy mieszanka przypraw curry (u mnie Kotanyi) pieprz sól odrobina oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki majonezu 1/2 łyżeczki sosu BBQ Sposób przygotowania: Filet kroimy an cienkie plastry i marynujemy w przyprawach i odrobinie oliwy przez min.30 minut.Następnie smażymy z obu stron przez 3 minuty.Tortillę smarujemy majonezem i sosem
Wielki apetytwłaśnie przygotowałam. Składniki: 2 podwójne piesi z kurczaka pekinka 2 papryki czerwone 2 papryki żółte 250g pomidorków koktajlowych 1 czerwona cebula kukurydza z puszki ser Feta 2 łyżki majonezu 2 duże jogurty naturalne 4 ząbki czosnku przyprawa do Gyrosa (u mnie Kamis) sól pieprz oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Sos czosnkowy: majonez mieszamy z jogurtem i wyciśniętym czosnkiem.Dokładnie mieszamy
Wielki apetytjakiś czas temu dostałam do przetestowania warzywa firmy Jamar miałam fajny pomysł. Składniki: kukurydza konserwowa Jamar groszek konserwowy Jamar marchewka Jamar tuńczyk w sosie własnym szczypiorek majonez Sposób przygotowania: Miała to być szybka,kolorowa sałatka,więc jej przygotowanie miało zająć tylko chwilkę. Do miski wrzuciłam warzywa i dodałam do nich odsączonego z sosu tuńczyka.Sos wymieszałam z łyżeczką(...)majonezu i dodałam do sałatki.Całość udekorowałam posiekanym,drobniutko szczypiorkiem. Co do warzyw,które testowałam-produkty Jamar mogę polecić z czystym sumieniem. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytzbliża się doskonała okazja,żeby sprawdzić jak dobra jest ta sałatka. Składniki: tuńczyk w puszce,w oleju kukurydza konserwowa pęczek szczypiorku 3 jajka 5 dużych ogórków kiszonych sól pieprz majonez(opcjonalnie) miseczki waflowe- Vafini Sposób przygotowania: Tuńczyka odsączamy z oleju i wkładamy do naczynia.Dodajemy odsączoną kukurydze i posiekany szczypior.Następnie w malutką kosteczkę kroimy ogórka i jaja.Wszytsko ze sobą(...)łączymy.Doprawiamy sałatkę do smaku.Jeśli nie możecie żyć bez majonezu na tą ilość wystarczy duża łyżka. Na samym końcu przekładamy sałatkę do miseczek waflowych (swoją chrupość utrzymają przez ponad godzinę). Smacznego! Na co dzień sałatkę możemy spożywać oczywiście w tradycyjny sposób. Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytSylwestrowego spotkania polecam moje łódeczki.Są pyszne i zmywania niewiele. Sposób przygotowania: wiórki selera w słoiku ser w kawałku ananas z puszki kukurydza konserwowa szynka konserwowa,wieprzowa. 1 łyżka majonezu sól pieprz Vafini Sposób przygotowania: Seler odlewamy z zalewy,kroimy. Dodajemy odsączoną kukurydzę,pokrojoną w kosteczkę szynkę, ananasa i starty ser.Całość mieszamy z łyżką majonezu i doprawiamy do smaku
Wielki apetytmacie pomysłu na sałatkę proponuję jedną z moich ulubionych.Jest bardzo łatwa i smaczna i doskonale sprawdza się na wszystkich imprezach. Składniki: Por Puszka kukurydzy konserwowej 4 jajka 2 łyżki majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Umytego i osuszonego pora kroimy wzdłuż a następnie cieniutkie paseczki.Dodajemy kukurydzę i ugotowane na twardo,drobno pokrojone jajka(ostudzone oczywiście,w przeciwnym razie(...)majonezem będzie kiepsko).Całość doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Na koniec dodajemy majonez.Sałatka jest najlepsza,gdy postoi w lodówce minimum 4-5 godzin,wówczas por zmięknie. Smacznego Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com
Wielki apetytziołami) kukurydza konserwowa pomidorki koktajlowe kapusta pekińska ser sałatkowy- kozi mały por 3 jajka ugotowane na twardo czerwona papryka 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu Sposób przygotowania: Kawałki kurczaka smażymy w papirusie wg.instrukcji. Studzimy go i kroimy w kosteczkę. Pekinkę siekamy jak najdrobniej i dodajemy do niej pokrojone pomidorki i paprykę. Dodajemy kurczaka, pokrojone jajka(...)pora. Na samym końcu dodajemy sos (majonez+ jogurt+ posiekany czosnek mieszamy za pomocą blendera) i pokrojony ser. Sałatkę podajemy schłodzoną. Co do samego papirusa: Mięso usmażyło się pięknie,było bardzo soczyste i dobrze przyprawione (do sałatki wręcz idealnie). Jestem pewna, że jeszcze nie raz zagości w mojej kuchni,bo przecież czas wypróbować kolejne papirusy. Smacznego! Ten i inne przepisy
Wielki apetytwielka "produkcja" pisanek do dekoracji, zostało nam sporo ugotowanych jaj. Postanowiłam przygotować,więc kolejną propozycję ich podania,gotową w 5 minut. Składniki: ugotowane na twardo jaja szczypiorek łyżka majonezu sól pieprz kolorowy papryczka chili ogórek kiszony Sposób przygotowania: Z przekrojonych jaj wyciągamy żółtka. Mieszamy je ze startym na grubych oczkach ogórkiem kiszonym i majonezem. Doprawiamy do smaku
Wielki apetytKolejna pasta jajeczna tym razem w bardziej pikantnej wersji bo z dodatkiem papryczki chili. Składniki: jajka ugotowane na twardo 1 łyżka majonezu szczypta kurkumy sól pieprz 1/2 papryczki chili ogórek kiszony 1 pomidorek koktajlowy szczypiorek Sposób przygotowania: Jajka miksujemy na gładką masę. Dodajemy startego na grubych oczkach ogórka,posiekaną papryczkę i majonez i doprawiamy do smaku. Dla ładnego
Wielki apetythamburgery z karkóweczką i tortellini zapiekane w boczku. (Przepisy znajdziecie na blogu) W tym roku poza rodzinką w naszym spotkaniu uczestniczyli " Jan Niezbędny " , Kamis i nasz ulubiony majonez Winiary (co prawda jako sos majonezowy, ale nie wyobrażam sobie przygotować go na innym majonezie, więc gościło również Winiary ) Mam nadzieję, że i was brak majówkowej pogody
Wielki apetytmacie ochotę ze świetnym i lekkim sosem czosnkowym. Ten sos pomógł mi również wygrać półfinał w konkursie BlogerChef Składniki: 400 ml jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 3 ząbki czosnku Sposób przygotowania: Jogurt mieszamy z wyciśniętym czosnkiem i majonezem. Możemy użyć do tego blendera, wówczas będzie idealnie wymieszany i gładki. Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie
Wielki apetyt