majonez - 14247 przepisów (strona:305/950)

Sałatka z ziemniakami, wędzonym serem i szynką 134

ziemniaków 20 dag wędzonego sera żółtego 2 łodygi selera naciowego 3 młode cebulki 2 jajka 25 dag gotowanej szynki 2 łyżki soku z cytryny 1 szkl majonezu sól, pieprz Ziemniaki ugotować w mundurkach, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Ugotowane na twardo jajka i cebulkę drobno posiekać. Ser, seler i szynkę pokroić w drobną kostkę. Majonez doprawić sokiem z cytryny

Pieguskowa Kuchnia
PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 143

wyczuwalny więc nikt nie kręci nosem:) PASTA Z MAKRELI I TWAROGU 2 makrele wędzone 1 kostka twarogu półtłustego kilka rzodkiewek 1,5 łyżki kaparów 1 cebula dymka ze szczypiorkiem majonez sól i pieprz Makrele oczyścić z ości i rozdrobnić. Zmiksować blenderem ręcznym albo dokładnie rozgnieść widelcem. Przygotowaną rybę przełożyć do miseczki, dodać rozdrobniony twaróg, pokrojoną drobno rzodkiewkę i cebulę razem(...)szczypiorkiem. Kapary posiekać i dodać do reszty składników. Doprawić solą i pieprzem pamiętając o tym, że kapary są dość słone. Dodać majonez i dokładnie wymieszać wszystkie składniki pasty. Podawać z ulubionym pieczywem. Artykuł PASTA Z MAKRELI I TWAROGU pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Sałatka ryżowa z tuńczykiem 277

poznam Wasze propozycje sałatkowe. Sałatka ryżowa z tuńczykiem 2 szkl ugotowanego na sypko ryżu 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1 puszka kukurydzy 5 jajek ugotowanych na twardo por majonez sól, pieprz Jajka i por pokroić w drobną kostkę, a kukurydzę i tuńczyka odcedzić. Do większej miski przesypać ryż oraz resztę składników. Doprawić solą i peprzem. Dodać majonez i wymieszać

Pieguskowa Kuchnia
Warstwowa sałatka gyros 253

się zarówno jako lekki letni obiad jak i sycąca kolacja. pierś z kurczaka 1 duży ogórek szklarniowy 1 cebula puszka kukurydzy sałata rzymska (ewentualnie kapusta pekińska) ok. 3 łyżki majonezu ok. 8 łyżek keczupu 2 łyżki przyprawy gyros Pierś kurczaka myjemy, oczyszczamy i kroimy na małe kawałki. Mięso wrzucamy do miski. Dodajemy 2 łyżki oleju oraz 2 łyżki przyprawy gyros(...)cebulę obieramy. Ogórka kroimy w niedużą kostkę, cebulę drobno siekamy. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Sałatę rzymską kroimy w kostkę. W misce układamy kolejno warstwami kurczaka, ogórka, cebulę, keczup, kukurydzę, majonez i sałatę rzymską. Gotowe

Dieta bez mleka
Sałatka z pieczarkami 306

Przez kilka dni leżakowały, ale niestety im to nie sprzyja tak jak winu, więc byłem zmuszony coś szybko wymyślić. Stwierdziłem, że najbardziej trafiona będzie sałatka z pieczarkami skąpana w majonezie z fasoli . Oczywiście inny majonez również się nada, ale ja akurat jego miałem. Wyszły cudowne cudowności. Pyszna sałatka, od której ciężko się oderwać. Po pierwszej spróbowanej łyżce stwierdziłem

Blendman
Makaronowe muszle z tuńczykiem 2654

smak białego sera. 1/2 op. makaronowych muszli conchiglioni czerwona papryka czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 korniszony 4 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę(...)składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków (najlepiej dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło

Smaki Na Talerzu
Prosta i szybka sałatka z mortadeli 197

nóż i deskę do krojenia, miski, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, ewentualnie sitko do odsączenia ogórków. Przygotuj składniki: 70 dag mortadeli, 4 ogórki konserwowe, 1 dużą cebulę, 4-5 łyżek majonezu (1 łyżkę możesz także zastąpić gęstą śmietaną), 1 łyżeczkę musztardy, pieprz. Ogórki dobrze odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupinek i pokrój w dość drobną kostkę(...)Mortadelę pokrój w kostkę. Do większej miski przełóż mortadelę, cebulę, ogórki, majonez i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku dość sporą ilością pieprzu i ponownie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wstaw na minimum 60 minut do lodówki

blog.moje-pasje.info
Sałatka makaronowa z brokułem, kukurydzą, serem i ogórkiem kiszonym 163

spróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (gęstej/go) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (lub na parze), a makaron zgodnie z przepisem(...)opakowaniu. Ser oraz ogórki należy pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Przygotować sos. Majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość doprawić do smaku.  Sos dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać

Di gotuje
Sałatka z pieczarek, ryżu i białej fasoli 179

cebula – 1 szklanka ryżu – 1 puszka białej fasoli – pęczek zielonej pietruszki – 1 łyżeczka ziół prowansalskich – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku – 3 łyżki oliwy   Wykonanie: – Ryż ugotować al dente w dużej ilości posolonej wody, jak makaron, odcedzić i przelać zimną(...)cytryny. – Pieczarki zemleć w maszynce do mielenia mięsa. – Ryż wymieszać ze zmielonymi pieczarkami i odcedzoną z zalewy fasolą, dodać posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawić do smaku

To co kocham
Kanapki warzywne bez chleba 178

powrocie do domu tylko przygotuję takie kanapki, zrobię fotki i zaprezentuje gotowy model śniadania Składniki : zielony ogórek najlepiej duży i gruby, sól, pieprz, wędlina, cebulka, szczypiorek lub pietruszka, majonez, ketchup lub musztarda - co kto lubi.  Przygotowanie : Kupujemy lub czekamy jak we własnym ogródku urośnie DUŻY ogórek (Tak! Tak! Wiem o czym niektórzy myślą😆 - bo dziś będzie o jedzeniu... ). Myjemy(...)tyle grube by się nie wyginały, tak prawie do 1 cm. Solimy, pieprzymy, a jak jest z własnego ogródka to nie koniecznie musimy go przyprawiać. Układamy wędlinę, smarujemy np. majonezem i posypujemy posiekaną cebulką, szczypiorkiem lub pietruszką. Jedyne co pozostaje to rozkoszować się nową formą kanapek bez zapychającego jelita pieczywa (w szczególności pszennego). Myślę, że nie tylko ci, którzy dbają

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Roszponka, rzepa i rzodkiewki 151

bardzo podobnej i „chrupiącej” sałatki:) 1 duży pęczek rzodkiewek 1 rzepa 1 sałata rzymska 2-3 garści roszponki 1 szkl. jogurtu (u mnie grecki) 2-3 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz, cukier Umytą roszponkę łączymy razem z porwaną na mniejsze kawałeczki sałatą rzymską. Rzodkiewki kroimy na plasterki. Rzepę obieramy ze skórki, kroimy na paseczki. Warzywa mieszamy(...)sobą. Jogurt łączymy z majonezem. Doprawiamy sokiem z cytryny solą, pieprzem oraz cukrem. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Aby wykonać krążki parmezanowe, należy starty drobno ser uformować na blaszce do pieczenia w kopczyk, lekko go spłaszczyć i włożyć na około 8-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni

Smaki Na Talerzu
Sałatka z brokułem i serem feta 112

minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: brokuł 500 g fileta z indyka ser feta puszka kukurydzy kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki.  W garnku zagotować wodę z solą, na wrzątek wrzucić brokuł, gotować 7 minut, odcedzić, wystudzić. Mięso oczyścić, umyć, pokroić w niewielką kostkę, posolić(...)popieprzyć. Wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć na rumiano, wystudzić.  Do zimnych składników dodać kukurydzę, posiekany szczypiorek, pokrojony w niewielką kostkę ser feta oraz śmietanę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. SMACZNEGO

kulinarnyswiatdomi
Pasta na kanapki z kurczaka-w 5 min 188

Składniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem będzie inny smak) 1 jajko ugotowane na twardo łyżka majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Mięsko dajemy do miski,dodajemy ugotowanie jajko,majonez-rozdrabniamy blenderem,dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe-Smacznego

Swojskie jedzonko
Superiore Wine Bar – recenzja 141

serdeczna, na luzie, ale znająca od podszewki kartę i potrafiącą polecić dobre wino na kieliszki. Najbardziej podobało mi się, że prawie wszystko jest robione na miejscu łącznie z majonezem, s osem piccadilly, focaccią i pastrami. Zdecydowanie nie jest to standard na mieście, więc szacun. Co jadłam w Superiore? Zaczęłam od talerza 5 Tapasów i kieliszka czerwonego wina. Bardzo fajne jest(...)oczywiście kwiat cukinii w piwie, bo jestem psychofanką kwiatów cukinii i potraw w głębokim tłuszczu. Niespodziewanie okazało się, że najbardziej smakowały mi jednak świńskie uszy z pikantnym domowym majonezem z harissą i pikle Piccalily podawane do galaretki z golonek. Nigdy bym nie zamówiła tych potraw, gdyby nie zostały mi polecone przez obsługę, a były naprawdę dobre. Uszka są pokrojone

Ugotowane pozamiatane
Pasta z makreli 187

konsystencja, aromatyczna, wspaniałe śniadanie, podwieczorek. Podaję do chleba z dodatkami świeżego kopru, pomidorów, ogórków.   Pastę z makreli przygotowuję na kilka sposobów: - z dodatkiem pomidorów, chrzanu, jogurtu naturalnego (lub majonezem), jajek, - z dodatkiem świeżych i suszonych pomidorów z koprem, - z dodatkiem cebuli i twarogu (lub jogurtu naturalnego gęstego), - z dodatkiem cebuli, kremowego serka, szczypiorku, jajek, ogórków kiszonych lub konserwowych(...)dodatkiem twarogu, musztardy, majonezu, jajek, ogórków kiszonych. Pastę najczęściej blenduję bądź mieszam, ugniatam widelcem gdy chcę pastę w niewielkich kawałkach. To od nas zależy czy chcemy uzyskać gładką pastę czy w delikatnych kawałeczkach, każda jest wyśmienita. Przyprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zdarza się także ostrą papryką lub przygotować pastę z kilkoma talarkami chili, na ostro. Smak złagodnieje

Zasmakuj Kuchni

Proponowane wyszukiwania