majonez - 14247 przepisów (strona:309/950)

Pasta z jajek i pomidorów suszonych 140

awokado. Zobacz wcześniej koniecznie film z przygotowania Składniki – Pasta z jajek i pomidorów suszonych 6 jajek 🥚🥚🥚 200 g twarogu pęczek szczypiorku 50 g suszonych pomidorów 2 łyżki majonezu 1 łyżka śmietany pieprz i sól Przepis – Pasta z jajek i pomidorów suszonych Nasz przepis zaczynamy od ugotowania jajek na twardo. Ja to robię w ciągu 10 minut – jajka(...)wolę je posiekać, mam wtedy mniej rzeczy do zmywania po posiłku. Kroimy drobno szczypiorek i suszone pomidory, po czym dodajemy je do miseczki. Następnie sięgamy po naszą śmietanę i majonez, które również trafiają do miseczki. Całość solimy i pieprzymy według uznania, po czym dokładnie mieszamy w celu osiągnięcia jednolitej konsystencji. Gotowe. Pastę nakładamy na chleb bądź bułki. Zajadamy ze smakiem

Kuchennyviral.pl
pasta z tuńczyka 168

kanapki jest najlepsza. Idealnie nadaje się również na imprezę jako przekąska na krakersy. Oczywiście wtedy każdy musi zjeść, żeby nie było ;) Składniki: puszka tuńczyka w sosie własnym 2 łyżeczki majonezu mała cebulka  sól i pierz do smaku Przygotowanie: cebulkę kroimy w kosteczkę wedle uznania tuńczyka odsączamy z sosu - dodajemy do cebuli dokładnie mieszamy - można widelcem lub blenderem dodajemy majonez

Gotowanie z pasją
zapiekanka brokułowa 107

idealne rozwiązanie na obiad lub kolację w ok 30 min. A jak wiecie brokuły uwielbiam.  Składniki: 1 brokuł (500 g) 2-3 jaja 2 łyżeczki mąki 2 łyżki majonezu przyprawy do smaku (sól, pieprz, bazylia) Przygotowanie: brokuła podzielić na małe różyczki i ugotować al'dente  ułożyć w naczyniu żaroodpornym  w misce wymieszać jaja z mąką i majonezem

Gotowanie z pasją
Pasta z tuńczykiem 131

serce (i podniebienie). A do szczęścia niewiele potrzeba. Składniki: 2 puszki tuńczyka najlepiej w oleju 1 puszka groszku 2-3  jaja na twardo 1 niewielki por (biała część) Majonez wg uznania Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Do miski wrzucamy tuńczyka i groszek bez zajęty Jaja kroimy w drobną kostkę i dodajemy do miski Pora kroimy w paseczki, delikatnie(...)solimy i odstawiamy na chwilę po czym dodajemy do miski Dodajemy majonez wg uznania (jedni lubią bardziej zbite wersje drudzy mniej) Solimy i pieprzymy do smaku i dokładnie mieszamy Szybko jemy bo znika błyskawicznie. Smacznego

Gotowanie z pasją
sałatka z selerem konserwowym 152

Sałatkę robiłam w mniejszej wersji, ale spokojnie podam już składniki na podwojoną porcję :) Składniki: słoik selera niecała puszka kukurydzy czerwona papryka ok 100 g szynki konserwowej 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: do miski wkładamy kukurydzę paprykę i szynkę kroimy w kostkę o dodajemy do kukurydzy seler odsączamy i delikatnie kroimy w mniejsze kawałki - dodajemy do reszty(...)doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i dokładnie mieszamy odstawiamy do lodówki na min 3 h (tak aby sałatka mogła się przegryźć) Smacznego

Gotowanie z pasją
sałatka z kurczakiem, porem i kukurydzą 156

pewnie większość z nas lubi najbardziej. I robi się w sekundę ;-) Składniki: 1 ugotowana pierś kurczaka - np, z rosołu biała część pora 1/2 puszki kukurydzy 1 łyżka majonezu  sól i pieprz do smaku Przygotowanie: białą część pora kroimy w  paski - delikatnie solimy i odstawiamy na chwilę ugotowaną pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub rwiemy na mniejsze kawałki(...)miski wkładamy kurczaka, pora i kukurydzę dodajemy majonez, doprawiamy do smaku i mieszamy odkładamy do lodówki - najlepiej smakuje schłodzona  Smacznego

Gotowanie z pasją
Domowy hamburger wołowy z frytkami 172

plastry pomidora, ogórka, piórka cebuli. Na tym ułożyć kotlet i przesmarować go lekko ketchupem. Przykryć drugim kawałkiem bułki. Frytki Składniki: ziemniaki olej rzepakowy do smażenia sól do smaku ketchup, majonez Ziemniaki obrać, pokroić w dowolnej grubości słupki. Wypłukać w zimnej wodzie i dokładnie osuszyć papierowym ręcznikiem lub czystą bawełnianą ściereczką.  W garnku lub głębokiej patelni rozgrzać olej. Na mocno(...)uzyskacie chrupiące z wierzchu, a miękkie w środku frytki, które nie będą ani twarde, ani suche. Frytki po wyjęciu i odsączeniu na papierowym ręczniku, lekko posolić. Do frytek podać majonez i ketchup. Lubicie burgery? Robicie je samodzielnie, czy raczej wolicie kupić gotowe

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pasta jajeczna z paluszkami krabowymi na kanapki 168

prosta i szybka do zrobienia -polecam ze świeżym pieczywem Składniki: 10 dag paluszków krabowych mała czerwona cebulka 2 jajka na twardo gałązka koperku lub natki pietruszki(co wolicie) łyżka majonezu sól,pieprz Przygotowanie: Paluszki krabowe,jajka i cebulkę siekamy na drobne kawałeczki,dodajemy drobno posiekaną natkę lub koperek,majonez ,mieszamy doprawiamy solą i pieprzem do smaku Gotowe!! Smacznego

Swojskie jedzonko
Kurze jedzenie, czyli kanapki z pastą jajeczną 468

dokładniej mówiąc pasta jajeczna ze szczypiorkiem. Można nią smarować chleb, albo jeść łyżeczką. Ja przygotowuję ją z dodatkiem masła klarowanego, dzięki czemu ma idealną konsystencję. 3 jajka 2 łyżki majonezu szczypiorek szczypta soli pieprz łyżeczka masła klarowanego Jajka myjemy i gotujemy na twardo. Jeszcze ciepłe jajka obieramy ze skorupek i rozgniatamy widelcem w misce. Dorzucamy łyżeczkę masła klarowanego i mieszamy(...)jajkami. Następnie dodajemy 2 łyżki majonezu, pokrojony drobno szczypiorek, szczyptę soli i pieprzu i dokładnie mieszamy. Gotowe! Z takiej ilości składników zrobimy około 5 kanapek z pastą jajeczną

Dieta bez mleka
KREMOWA PASTA JAJECZNA + FILMIK 272

kremowym i szczypiorkiem, wyszła bardzo smaczna, delikatna i pachnąca. Polecam. SKŁADNIKI :  10 jajek ugotowanych na twardo 100 g serka topionego typu gouda 1 pęczek szczypiorku 1 duża łyżka majonezu  sól, pieprz do smaku(...)PRZYGOTOWANIE :  Jajka obieramy i drobno kroimy.  Szczypiorek myjemy i siekamy.  Do miski przekładamy jajka, szczypiorek, serek, majonez i przyprawy. Wszystko dokładnie ugniatamy widelcem aż składniki się połączą. Pastę przekładamy do pojemnika i przechowujemy w lodówce, podajemy do pieczywa, smacznego.         Zapraszam do obejrzenia  filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
SURÓWKA Z CZERWONEJ KAPUSTY I WINOGRONA + FILMIK 143

jasnego, bezpestkowego winogrona 1 płaska łyżeczka soli  pieprz do smaku 2 łyżeczki cukru 1 łyżka soku z cytryny  2 duże łyżki jogurtu naturalnego 2 duże łyżki majonezu  natka pietruszki(...)PRZYGOTOWANIE :  Kapustę obieramy z wierzchnich liści, szatkujemy, przekładamy do miski i solimy, dokładnie mieszamy. Czekamy chwilkę aż kapusta zmięknie.  Winogron myjemy i przecinamy na połówki.  Majonez mieszamy z jogurtem, pieprzem, sokiem z cytryny i cukrem. Wlewamy do surówki i dokładnie mieszamy. Wsypujemy winogron i odrobinę natki pietruszki i dokładnie mieszamy.  Surówkę podajemy schłodzoną

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka śledziowa z czerwona fasolą, świeżym majerankiem i koperkiem 135

sułtańskich puszka czerwonej fasoli 1 mała czerwona cebula słoik ogórków konserwowych, u mnie około 8 sztuk 5 jaj sól i pieprz do smaku świeży majeranek oraz koperek około szklanki majonezu 3 łyżki jogurtu do sałatek Ugotuj jaja na twardo, obierz. Odsącz filety z zalewy, każdy z nich umyj w zimnej wodzie i rozłóż na ścierce kuchennej.Przykryj drugą ścierką i lekko(...)śledzia. Następnie jaja, cebulę pokrój w kostkę, wsyp do miski. Kukurydzę, groszek, czerwoną fasolę wysyp na sito i odsącz z wody, wrzuć do miski. Wszystko delikatnie przemieszaj. Zmiksuj majonez z jogurtem, solą i pieprzem, pod koniec miksowania dołóż drobno siekany koperek oraz majeranek-niedużo, wymieszaj, wlej zalewę do sałatki, delikatnie przemieszaj. W razie potrzeby dodaj więcej koperku. Włóż do lodówki

Z Kuchni Do Kuchni
Bratwursty – smażony ser z kiełbaską, w bułce, z sosem tatarskim 230

zrobiłam własny sos tatarski, który świetnie wyciągnął i zaokrąglił wszystkie smaki. W malakserze posiekałam marynowane rydze, korniszony, szczypior, koper i kapary razem z malutką cebulką. Taką siekaninę połączyłam z majonezem i lekko dopieprzyłam. Po 1/8 sosu tatarskiego rozsmarowujemy w każdej z bułek, nakładamy do każdej po porcji sałaty. Szykujemy patelnię na której zmieści nam się bekon i ser – po kolei(...)Podajemy od razu. Uwaga przy jedzeniu, bo gorący ciągnący się ser może poparzyć usta, a kiełbaski naprawdę ostro tryskają! SKŁADNIKI na SOS TATARSKI 4 pełne (z lekkim czubem) łyżki majonezu 3 średnie marynowane rydze 2 malutkie korniszony 2 gałązki koperku 1 niepełna łyżka kaparów z zalewy 1 szczypior z cebulką pieprz SKŁADNIKI na 4 PORCJE 4 świeże ciabatty 8 frankfurterek

Karo in the Kitchen
Sałatka z ciecierzycą a'la cezar 207

puszki 4 kromki chleba tostowego pełnoziarnistego 1/2 łyżeczki przyprawy do kurczaka  20-30 g twardego sera ( parmezan, grana padano ) 3 łyżki oliwy Sos czosnkowy do sałatki: 3 łyżki majonezu 3-4 łyżki jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich suszonych sól Przygotowanie sałatki: 1. Przygotować sos czosnkowy. Ząbki czosnku drobno posiekać i rozetrzeć z solą, ewentualnie czosnek(...)przecisnąć przez praskę. W miseczce połączyć majonez z jogurtem, czosnkiem i ziołami. W razie potrzeby sos dosolić. 2. Na patelni rozgrzać łyżkę oliwy. Na rozgrzaną patelnię wsypać odsączoną ciecierzycę, dodać przyprawę do kurczaka i podsmażać kilka minut. 3. Chleb tostowy pokroić w kosteczkę. Na patelnię wlać 2 łyżki oliwy, wrzucić grzanki i dobrze wymieszać. Smażyć grzanki na małym ogniu

kolorowotorcikowo
Pyszna sałatka z kalafiorem i groszkiem cukrowym 189

umiarem:) Polecam. kalafior (u mnie 2 mniejsze) 100 g groszku cukrowego 3-4 jajka kawałek twardego sera żółtego (u mnie sokół) 2-3 pomidory rukola (3 garści) 3 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 2-3 łyżki soku z cytryny sól, pieprz Kalafior myjemy, dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku. Odcedzamy. Groszek krótko gotujemy w osolonej(...)wodzie, odcedzamy, przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo. Po ostudzeniu obieramy je i kroimy na ćwiartki. Pomidory kroimy na półplasterki. Ser żółty trzemy na małych oczkach tarki. Majonez mieszamy z kwaśną śmietaną oraz sokiem z cytryny. Doprawiamy do smaku solą i niewielką ilością pieprzu. W misce/na talerzach układamy rukolę, kalafior, cukrowy groszek oraz pomidory. Posypujemy startym serem. Zalewamy sosem

Smaki Na Talerzu