twardo 5 sztuk, kukurydza w puszce 1 puszka, groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki(...)ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić na kawałki dodać posiekany koperek i pietruszkę, wyciśnięte w prasce 4 ząbki czosnku, jajka pokrojone na ćwiartki 4 łyżki majonezu, 1 szklanka maślanki, sos sałatkowy włoski przyprawa - wszystko dobrze wymieszać i wlać do makaronu dodać można do dekoracji pomidory - sałatka jest pyszna, lekka ale i też sycąca......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmojego menu. Mam nadzieję, że i u Was też tak będzie:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 cebula 30 dag szynki 1 pęczek koperku pieprz sól majonez Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę. 2. Dodać kukurydzę oraz drobno pokrojony koperek. 3. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku:) Gotowe:) Przed podaniem najlepiej
la cucharakilka dni na pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników :) ~~SKŁADNIKI~~ jaja ugotowane na twardo 7 szt. boczek wędzony w kostce 100 g. majonez 3 łyżki sól, pieprz do smaku szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany ) chrzan KRAKUS 1 łyżeczka ~~METODA~~ Bekon podsmażamy na patelni na małym ogniu, aby tłuszczyk wytopił się. Jaja kroimy(...)ćwiartki i umieszczamy w misie blendera lub malaksera. Dodajemy majonez, sol, pieprz, chrzan i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczypior i bekon. Mieszamy i umieszczamy w lodówce. Pasta idealna na kanapki. #krakus
Kuchnia Paulettesrazem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu – 2 łyżki serka śmietankowego – 3 łyżki soku z cytryny – sól, pieprz do smaku Wykonanie: – Bób gotować 20 minut, obrać ze skórki(...)ciepły rozdrobnić widelcem. – Wymieszać ze startymi jajkami na tarce, masłem, majonezem i serkiem. – Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. – Gotową pastą smarować kromki chleba
To co kochamSkładniki: 1 mały kalafior 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka koperku 2 łyżki majonezy 2 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Umyty i oczyszczony kalafior szatkujemy na drobne kawałki (same różyczki). Koperek szatkujemy. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy zmiażdżony czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Kalafior łączymy z kukurydzą i koperkiem. Polewamy sosem
Qchnia po prostuSKŁADNIKI: • 1 brokuł • 1/2 puszki kukurydzy • 100 g sera typu bałkańskiego Pilos (z Lidla) / lub fety • 2 ząbki czosnku • 1 mały jogurt naturalny • 1 łyżka majonezu • sól PRZYGOTOWANIE: Brokuł gotujemy w osolonej wodzie, sprasowany czosnek dodajemy do jogurtu i mieszamy, dodajemy łyżkę majonezu i doprawiamy solą. Do miski lub na talerz układamy warstwami kukurydzę, pokrojony w kostkę ser i brokuł
KUCHNIA POLSKACZAS PRZYGOTOWANIA: 80 MINUT (+ 12 GODZIN MARYNOWANIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 7 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 3-5 Składniki: 9 podudzi z kurczaka, 3 łyżki ketchupu (u mnie pikantny), płaska łyżka majonezu, 2 łyżki jogurtu naturalnego, łyżeczka soli, łyżeczka suszonej natki pietruszki, łyżeczka ziół prowansalskich. Przygotowanie: Dokładnie łączę składniki marynaty - ketchup, majonez, jogurt i przyprawy. Obtaczam mięso, zostawiam na noc w lodówce
JejKuchniaporcje: 1/2 szklanki surowego ryżu + 1 i 1/4 szklanki wody 1 połówka piersi z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1/2 czerwonej papryki 1 mały pęczek zielonej pietruszki 2 łyżki majonezu 1 łyżka masła klarowanego sól, pieprz Sałatka przed i po wymieszaniu Ryż kilka razy przepłukać zimną wodą. Odcedzić. Do garnuszka wlać wodę, posolić ją, wsypać ryż i całość gotować(...)międzyczasie z papryki odkroić gniazda nasienne i pokroić ją w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Pietruszkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Do miski przesypać składniki sałatki. Dodać majonez, całość doprawić solą oraz pieprzem i wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem
Ugotowaćzyska. Polecam bardzo:) 2 woreczki ryżu (po 100 g) 1 puszka kukurydzy 2-3 pory 6 jajek pęczek rzodkiewek słoik mini kolb kukurydzy 1 pęczek szczypiorku ketchup majonez sól, pieprz Ryż gotujemy w osolonym wrzątku, według czasu podanego na opakowaniu. Wyjmujemy z wody, lekko osączamy i studzimy. Jajka gotujemy na twardo. Po przestudzeniu obieramy ze skórki, kroimy w drobną kostkę(...)Przykrywamy go warstwą ulubionego ketchupu (mniej więcej 5-6 łyżek). Dodajemy osączoną z zalewy kukurydzę, następnie rozkładamy pory oraz połowę jajek. Całość posypujemy solą oraz pieprzem i wykładamy warstwę majonezu (około 3 łyżki). Następnie dodajemy resztę jajek, pokrojone na mniejsze kawałki mini kolby kukurydzy, oraz plasterki rzodkiewki. Całość posypujemy posiekanym szczypiorkiem. Źródło
Smaki Na Talerzuzależne wyłącznie od naszego nastawienia (na bycie zdrowym) i decyzji, które podejmiemy... Składniki: brokuł 2 duże papryki zielone 5 jajek 2 garście słonecznika 3 łyżki śmietany 3 łyżki majonezu 3 ząbki czosnku szczypiorek sól pieprz Przygotowanie: Brokuł podzielić na różyczki, dobrze umyć i ugotować na parze (uważać aby nie rozgotować). Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę(...)Jajka gotujemy na twardo. Słonecznik prażymy na suchej patelni. Ze śmietany, majonezu, przeciśniętego czosnku, plus sól i pieprz robimy sos. Następnie układamy wszystko warstwami: zaczynamy od brokuła (ja miałam 2 warstwy każdego ze składników), papryka, jajko pokrojone na ćwiartki, sypiemy połową słonecznika i kładziemy połowę sosu, później idą kolejne warstwy produktów... sos, słonecznik i na wierzchu posypujemy szczypiorkiem. Wkładamy
Dieta Rozdzielna i Zdrowiesztuk. Bułki nacinamy od góry i tworzymy w nich głębokie łódki do nadziewania, przy okazji wyskubując ze środka pieczywa trochę miąższu. W dużej misce mieszamy twaróg z majonezem, z posiekanym szczypiorem i cebulkami, dosalamy i mocno dopieprzamy do smaku. Dodajemy ½ startej mozzarelli i 2/3 cheddara. Resztę tartych serów mieszamy i odkładamy do posypania bułek przed pieczeniem. Rozgrzewamy piekarnik(...)mnie półbagietki 500g pieczarek (waga z trzonkami , przed obraniem) 1 średni ząbek czosnku 1 opakowanie twarożku ziarnistego (150-200g) 75g tartej mozzarelli 50g startego cheddara 1 łyżka majonezu, z lekkim czubem 3 łyżki masła klarowanego albo oleju ryżowego 2 małe cebulki ze szczypiorem natka pietruszki do posypania sól pieprz
Karo in the Kitchensmacznie. Składniki na 2 porcje: 1/2 dużego kalafiora (wagowo około 400-500 g) 50 g sera pleśniowego, np. blue 1 ząbek czosnku 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 2 łyżki prażonych ziaren słonecznika 2 łyżki posiekanego koperku sól, pieprz Ser pleśniowy pokroić w kostkę. Czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Kalafiora umyć i pokroić na mniejsze różyczki(...)miski przełożyć kalafiora, dodać ser pleśniowy, posiekany czosnek i koperek, ziarna słonecznika, majonez oraz jogurt naturalny. Całość doprawić pieprzem i odrobiną soli (pamiętajcie o tym, że ser jest już słony!). Wszystko ze sobą wymieszać. Przygotowaną sałatkę lekko schłodzić. Od lewej strony: sałatka przed i po wymieszaniu wszystkich składników
Ugotowaćsoczysta, miękka i nie zawiera żadnej chemii. Składniki Szynka wieprzowa (kulka) ważąca około 1 – 1,3 kg 6 łyżek soli 1 duża cebula 5 ząbków czosnku 3 łyżki majonezu 6 listków laurowych 3 łyżki majeranku 1 łyżka ziarenek jałowca Woda Przygotowanie Szynkę myjemy pod bieżącą wodą i wrzucamy do garnka. Zalewamy ją wodą, następnie dodajemy wszystkie składniki: sól, cebulę(...)czosnek, majonez, liście laurowe, majeranek oraz ziarenka jałowca. Nasz garnek stawiamy na piec i zaczynamy gotowanie. Od momentu zagotowania się wody odliczamy 9 minut i następnie zostawiamy szynkę w wodzie do wystudzenia na 6-8 godzin. Po upływie tego czasu ponawiamy proces gotowania, ponieważ szynka musi być ugotowana dwukrotnie. Od zagotowania się wody odliczamy 9 minut i znowu zostawiamy
Programista w kuchnikorzeń pietruszki 2 szt. marchew 4 szt. groszek zielony lub z puszki 1 szkl. jaja ugotowane na twardo 5 szt. łosoś wędzony w plastrach 200 g. majonez 1 mały słoiczek musztarda 1 łyżka sól, pieprz do smaku koperek świeży siekany 1 pęczek ~~METODA~~ Ziemniaki, marchew i korzeń pietruszki gotujemy, aż będą miękkie. Obieramy i kroimy w kostkę. Jaja(...)łososia kroimy w kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w misce tj. wszystkie warzywa, jaja, łososia i majonez. Dokładnie mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i musztardą
Kuchnia Paulettesbabka z dodatkiem majonezu jest pyszna, bardzo delikatna, mega szybka do wykonania i zawsze się udaje. Same plusy, więc może macie ochotę upiec ją do jutrzejszej kawy? :) Składniki: 0,5 szklanka mąki pszennej 0,5 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 4 jajka 3 łyżki majonezu 1 łyżka kakao 2 łyżki mleka Wszystkie składniki
Simply Food