lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:40/284)

Słodkie środy - Świąteczne bułeczki drożdżowe z masą makową z bakaliami 479

Smarujemy z wierzchu mlekiem lub rozmąconym żółtkiem.      Pieczemy ok 20 minut w piekarniku w 190 stopniach.    Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami.   Do przygotowania bułeczek wykorzystałam masę makową z bakaliami firmy Helio . Masa ta, to produkt gotowy, nadaje się do bezpośredniego spożycia. Świetnie sprawdza się

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Muffiny marchewkowo-pomarańczowe z naturalnie kolorowym lukrem 190

mnie Marwitki 2 jajka 125g roztopionego, przestudzonego masła 1/2 szklanki mleka 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżeczki skórki otartej z pomarańczy 125ml świeżego soku pomarańczowego Marwit Lukier: cukier puder sok jednodniowy marchewkowy (lub marchwiowo-selerowy) Marwit 1. Mąkę, cukier i proszek do pieczenia mieszamy ze startą marchewką, tak by mąka ją oblepiła. 2. Dodajemy jajko, rozpuszczone masło, skórkę pomarańczową

Szefowa kuchni
PĄCZKI – NAJLEPSZE! 319

180C. Delikatnie wrzucamy pączki i smażymy z dwóch stron na złoto, odsączamy na papierowym ręczniku. Lekko wystudzone nadziewamy marmoladą ( ja używam do tego szprycy cukierniczej ). Oblewamy dużą ilością lukru ( cukier puder + sok z cytryny + woda ) lub obsypujemy cukrem pudrem! Pycha! PRZED SMAŻENIEM KONIECZNIE PRZECZYTAJ! 1. Wszystkie składniki muszą zostać wcześniej wyciągnięte z lodówki i posiadać temperaturę pokojową. 2. Przyłóżmy się

Ostra na Słodko
Bułeczki drożdżowe z masą makową p. Magdy Szpilskiej – danie konkursowe 134

dołu, w niewielkich odstępach. Smarujemy z wierzchu mlekiem lub rozmąconym żółtkiem. Pieczemy ok 20 minut w piekarniku w 190 stopniach. Z cytryny wyciskamy sok i mieszamy z cukrem pudrem. Lukrem polewamy wystudzone babeczki. Posypujemy dekoracjami

CoolinarniePL
Kruche rogaliki drożdżowe z nadzieniem 211

jabłka. Trójkąciki zawijamy, formujemy rogaliki i układamy na przygotowanej blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki pieczemy w temperaturze 180 stopni, przez 15 minut. Po ostudzeniu obficie posypujemy je cukrem pudrem, lukrem lub inną słodką polewą :) Smacznego

Taste Of My Day
Muffiny kawowo-czekoladowe 196

sobą suche składniki z mokrymi. Następnie napełniamy ciastem foremki i pieczemy w temperaturze 180 stopni ok 30 minut, sprawdzając patyczkiem stopień wypieczenia. Po ostudzeniu, muffiny możemy oprószyć cukrem pudrem, lukrem lub jak ja to zrobiłam, polać rozpuszczoną w kąpieli parowej czekoladą i na wierzch zetrzeć na tarce o drobnych oczkach czekoladę w kontrastującym kolorze, do rozpuszczonej. Smacznego

Taste Of My Day
w połowie oszukany sernik z rodzynkami.... 158

posypana tartą bułką - na dnie rozłożyć biszkopty i wylać na nie masę piec w 200C około 40-45 minut, ciasto wyjąć z blaszki całkiem zimne, polukrować gęstym lukrem: cukier puder utrzeć z gęstą śmietaną polecam smaczny w połowie oszukany sernik...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Bułeczki na drugie śniadanie 182

posmarować pozostałymi z jajek białkami ale nie jest to konieczne. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy od grubości ciasta. Wierzch drożdżówek polewamy lukrem (cukrem pudrem rozpuszczonym w soku cytrynowym)   Przepis dodano do akcji promującej książkę Doroty Świątkowskiej Moje wypieki i desery na każdą okazję

prawdziwe jedzenie
Drożdżówki bez mleka 291

posmarować pozostałymi z jajek białkami ale nie jest to konieczne. Pieczemy przez ok. 20 minut w temperaturze 180 stopni ale czas zależy od grubości ciasta. Wierzch drożdżówek polewamy lukrem (cukrem pudrem rozpuszczonym w soku cytrynowym

prawdziwe jedzenie
Ciasto marmurkowe 420

oraz skórkę z pomarańczy, mieszamy.Do wysmarowanej keksówki nakładamy na przemian obie masy. Ciasto pieczemy w 180 C przez około 1 godzinę ( do tzw. suchego patyczka ). Wystudzone ciasto dekorujemy lukrem ( cukier puder łączymy z wyciśniętym sokiem z pomarańczy

Zainspirowana w kuchni
Ciasto cytrynowe z makiem 204

masło, mak  oraz sok z cytryn i startą skórkę. Gotowe ciasto przelewamy do formy i pieczemy około 45 minut w 170 stopniach. Gdy wystygnie można je posypać cukrem pudrem, lukrem lub jeśli ktoś lubi wypieki mocno cytrynowe polecam lemon curd. Smacznego

ciastkarnia na kruchym spodzie
PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM WEDŁUG SIOSTRY ANIELI 1292

ciasta.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą. PLACEK Z OWOCAMI I BUDYNIEM SIOSTRY ANIELI rrarossa@gmail.com

RAROSSA
74. Ciasto od którego nie można się oderwać, czyli drożdżowy odrywaniec cynamonowy. 2003

roztopionym masłem i dajemy chwilę, by wyrósł. Gdy zauważalnie zwiększy swoją objętość wstawiamy do rozgrzanego do ok. 180 stopni piekarnika i pieczemy do zrumienienia (około 40 minut). Polewamy lukrem (cukier puder mieszamy ze śmietanką 36% do uzyskania gładkiej konsystencji). Następnie zjadamy w mgnieniu oka... bo inaczej się nie da!  Smacznego i do usłyszenia

Symfonia Smaków
Babka marmurkowa 252

jajka 120 g cukru 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 0,5 szklanki śmietany 0,5 opakowania proszku do pieczenia (dużego) lub 1 opakowanie małego szczypta soli Lukier: cukier puder sok z połowy pomarańczy wiórki czekolady do ozdobienia wykonanie: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Miękkie masło ucieramy z cukrem i solą za pomocą miksera. Dodajemy

Przysmaki Karolki
Kakaowe babeczki z jeżynami 145

różowy lukier . Polecam błyskawiczne kakaowe babeczki z jeżynami, są lekkie i puszyste, a najważniejsze smacze. 1, 5 szklanki mąki 2 jajka 1/3 szklanki oleju 1/3 szklanki mleka 1/3 szklanki wody gazowanej 5 łyżek cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 3 łyżki crunchy czekolada z pomarańczą Kupiec jeżyny w syropie syrop z jeżyn i cukier puder do przygotowania

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię