lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:39/284)

Szybkie ciasto ucierane. 966

przed pieczeniem. 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 2 łyżki płaskie kakao plus 2 łyżki mleka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ,nie z lodówki Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i odstawiamy. Miękkie masło ubijamy mikserem z cukrem na jasny krem , dodajemy po jednym jajku i dalej ubijamy .Teraz

Ladylaura.
Skoleboller - norweskie bułeczki z budyniem. 166

soli 1 jajko 1 i 1/2 łyżeczki kardamonu budyń waniliowy z paczki lub domowy według  tego przepisu  (kawę zastępujemy ziarnami wanilii) wiórki kokosowe (do posypania wierzchu) lukier (cukier puder, sok z cytryny) Wykonanie: Połączyć suche składniki. Jeżeli używamy drożdży świeżych to zrobić najpierw rozczyn. Jeżeli stosujemy suche to dodajemy je do suchych składników, a mleko lekko podgrzewamy

zadanie-gotowanie
Wegańska babka z karobem na oliwie 179

wysmarowanej oliwą. Ciasto piec około 25-30 minut w 180°C lub do suchego patyczka. Czas pieczenia może się różnić ze względu na kształt formy. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem, lukrem lub polewą kakaową/karobową. źródło przepisu

FitKot
Wielkanocna Babka Drożdżowa w Polewie Czekoladowej 216

jest upieczona . Przed wyjęciem babki z foremki odstawiam ją na 2 – 3 minuty do przestudzenia, następnie wybijam babkę z foremki. Dekorowanie babki drożdżowej: Wystudzoną babkę możemy udekorować cukrem pudrem, lukrem lub polewą czekoladową, ja udekoruję polewą czekoladową. Polewę przygotowałam według tego przepisu z połowy porcji: Link do wpisu na blogu:  Polewa czekoladowa z kakao Można również przygotować polewę według

Uwaga Babcia Gotuje
ZAKRĘCONE PĄCZKI ANGIELSKIE YUM YUMS 606

warte. SKŁADNIKI: 500 g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30 g świeżych drożdży 100 g masła  30 g cukru 1 jajko 1 szkl ciepłej wody 1/2 łyżeczki soli lukier: cukier puder sok z cytryny olej do smażenia A jak to zrobić: Masło na kilka godzin włożyć do zamrażarki, aby się zmroziło. Do miski przesiać mąkę, dodać bardzo drobno rozkruszone drożdże

Kuchnia w opałach
Niemieckie pierniczki Lebkuchen 124

mielone migdały, 85g przyprawa do piernika, 3 łyżeczki miód, 200ml soda oczyszczona, 1/2 łyżeczki proszek do pieczenia, 1 łyżeczka masło, 85g skórka pomarańczowa kandyzowana, 1/2 szkl Składniki na lukier cukier puder, 150g sok z cytryny, 3 łyżki woda gorąca, 2 łyżki Przygotowanie W garnuszku rozpuszczamy masło wraz z miodem, odstawiamy do wystudzenia. Miodu ma być 200 ml, a nie 200gram

Gotowanie moimi oczami
Drożdżówki z serem 166

sól, 1/2 łyżeczki drożdże suche, 1 opak (7g) jajko, 1 szt Składniki na nadzienie ser twarogowy mielony, 300g jajko, 1 szt cukier, 4-5 łyżek Składniki na lukier cukier puder, 1 i 1/2 szkl woda gorąca, 2-3 łyżki kokos      Przygotowanie W kubku roztrzepujemy jajko. Masło roztapiamy. Mleko wlewamy do garnuszka, podgrzewamy. Ma być lekko ciepłe. Dodajemy

Gotowanie moimi oczami
Proste ciasto cytrynowe. 188

najmniej 2 godziny przed pieczeniem. 0,5 szklanki cukru 2 szklanki mąki 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 4 jajka ,nie z lodówki 1 cytryna ,dobrze wyszorowana ,sparzona Lukier: cukier puder sok z cytryny wrzątek Najpierw ścieramy z cytryny żółtą skórkę ,delikatnie ,bez białej ,gorzkiej części i wyciskamy sok ,mieszamy razem i odstawiamy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia

Ladylaura.
Halloween Babeczki Mumie 172

paski i przyczepiamy na babeczki zostawiając miejsce na oczy. Jeśli korzystamy z kupnej masy cukrowej jako kleju wystarczy użyć odrobiny wody, domowa lepiej będzie przyklejać się na prosty lukiercukier puder z odrobiną wody.   Na koniec przyklejamy oczy.   Smacznego! ciastkożercy

Ciastkozercy
Ptysie śnieżynki z kremem 90

mąka pszenna - 1 łyżka ew. spirytus - 3 łyżki CIASTO: woda- 1/2 Litra mąka pszenną - 1 pełna szklanka masło- 15 dag sól- szczypta jajka - 5 szt cukier – 1 łyżka LUKIER: cukier puder- 3 łyżki woda -1 łyżka cukier waniliowy -1 łyżeczka Wiórki kokosowe  CIASTO: Wodę wlać do garnka, posolić, dodać margarynę cukier i doprowadzić do zagotowania. Zdejmujemy garnek z ognia

Camilla w kuchni
Koszyczek wielkanocny z babeczkami 117

Koszyczek: · mąki 1 kg · masła 5 dag · drożdży 4 dag · cukru 8 dag · letniego mleka 1/2 L · jajka 2 · soli · skórka otarta z jednej cytryny  Lukier: · cukru pudru 15 dag · gorąca woda 4-5 łyżek Babeczki · jajek 5 szt · cukru 5 łyżek · mąki pszennej 5 lyżek · proszku do pieczenia 1 łyżeczka · masa plastyczna: · cukru pudru 400 g · glukozy

Camilla w kuchni
PUSZYSTA SZARLOTKA Z OWOCAMI 267

tłuszczu (u mnie Palma) skórka otarta z 1 sparzonej cytryny 1/2 szkl. cukru 4 łyżki mleka dodatkowo: słoik musu jabłkowego (900g) puszka owoców tropikalnych łyżka kisielu cytrynowego Na lukier: cukier puder sok z cytryny odrobina wody Wykonanie:  Wszystkie składniki umieszczamy w misie miksera. Przy użyciu haka wyrabiamy gładkie ciasto. Oczywiście można ciasto wyrobić ręcznie, ale mikserem jest prościej. Ciasto

Walijskie Pichcenie
piernik na już! szybki i pyszny 142

keksówki i pieczemy ok. 40 minut w 180*C. Wyłączamy piernik, lekko uchylamy drzwiczki i pozostawiamy w nim piernik do ostudzenia. Można udekorować piernik dowolnie - polewą czekoladową, lukrem, cukrem pudrem... Smacznego! :) Przepis dodaję do akcji

chili & sugar
Babki z przepisu babki ;-) 346

waniliowa z polewa z białej czekolady. Babka druga - waniliowo-kakaowa z lukrem cytrynowym. Polewa: Tabliczkę białej czekolady rozpuścić z łyżeczką masła w kąpieli wodnej. Babkę polewąc od razu. Lukier: Cukier puder wymieszać z 2 łyżkami soku z cytryny. Dodawać wodę i mieszać aż do uzyskania gęstej konsystencji. Dodać czerwony barwnik. Polać babkę

Humanistka w kuchni
117. Mirabelkowo, czyli drożdżówki z Luks Pomadą. 223

ciepłego (ok.37 st. C) mleka 2 łyżki roztopionego masła kilka łyżeczek powideł mirabelkowych Luks Pomada Do posmarowania wierzchu bułeczek 1 roztrzepane jajo cukier brązowy z cynamonem (według uznania) lukier (cukier puder+woda) Przygotowanie Rozpoczynając przygotowywanie ciasta drożdżowego musimy zrobić rozczyn. Drożdże rozcieramy w palcach i wrzucamy do miski, dodajemy 1 z 5 łyżek cukru. Lekko podgrzewamy mleko i dolewamy

Symfonia Smaków