lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:181/284)

Wiosenne herbaciane ciasteczka 183

ostygną. Podajemy bez dodatków lub z lukrem. U mnie dziś wersja wzbogacona – ciasteczka popsikałam żółtym sprey’em do ciast, na wierzch dodatkowo posmarowałam pomarańczowym lukrem (sok z pomarańczy z trzcinowym cukrem pudrem) i posypałam strzelającą posypką. Smacznego

Słodkie okruszki
Drożdżówka z makiem 184

Piecz w zależności od wielkości formy 40-60 minut w temp. 180 C bez termoobiegu. Misiek stał nade mną jak kat więc jeszcze gorące ciasto smarowałam lukrem (sok z połowy pomarańczy i cukier puder), więc ciasto bardzo mi nasiąknęło. Dosłownie wyrwał mi kawał ciasta zanim zdążyłam odłożyć aparat (pomiędzy wyjęciem ciasta z piekarnika a jego pożarciem nie minęło 10 minut

greenscarf
Mazarynki -szwedzkie tarteletki migdałowe 131

miksując. Wlać masę do otworów z ciastem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 20-25 minut. Ciasto powinni mieć złotobrązowy kolor. Wystudzić Lukier 2 łyżki mleka 150 g cukru pudru Wszystko dokładnie wymieszać i obficie polać babeczki. Ozdobić płatkami migdałowymi mazarynki- tarteletki migdałowe

O kuchni z uczuciem
Rogale marcińskie- po mojemu :) 164

pieczemy w nagrzanym do 190-200st C piekarniku (grzanie góra-dół, bez termoobiegu) ok 15-20 minut, do zrumienienia. W trakcie pieczenia z pozostałego białka, cukru pudru oraz soku z cytryny przygotowujemy lukier, którym polewamy ciepłe, ale nie gorące rogale. Posypujemy posiekanymi drobno bakaliami. Ilość rogali zależy tak naprawdę od tego jak duże trójkąty zrobimy. Możemy zrobić jeszcze mniejsze

Kuchnia w czekoladzie
Kruche rogaliki waniliowo-śmietankowe z powidłami 187

Rogaliki są pyszne, takie delikatne i bardzo proste w przygotowaniu.  Robi się je naprawę szybko! Możecie użyć dowolnego nadzienia i udekorować lukrem, czekoladą lub tak jak ja - cukrem pudrem. Polecam!  (około 30 małych rogalików)   250g mąki pszennej 75 ml śmietany 18% 75g masła  1 jajko  1 łyżka cukru waniliowego (możecie zrobić sami - klik

Di gotuje
Babeczki cytrynowe 133

białka ). Przez kilka minut jeszcze wyrabiamy ciasto.Ciasto nakładamy do silikonowych foremek pieczemy w nagrzanym piekarniku w 180 stopniach C około 20 minut. Białko ubijamy razem z cukrem pudrem dodajemy łyżkę soku z cytryny. Lukrem dekorujemy przestudzone babeczki posypując kolorową posypką. Smacznego

kgwjanczewo
CIASTECZKA TĘCZOWE SERDUSZKA (NA DZIEŃ DZIECKA I NIE TYLKO) 617

Następnie pokrój je w ciasteczka - plastry grubości 5-7 mm i piecz je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia w temperaturze 170 stopni C. Z cukru pudru i odrobiny wody zrób gęsty lukier, taki by po posmarowaniu nie ściekał z brzegów ciastek. Ranty upieczonych i ostudzonych ciasteczek posmaruj lukrem i obtocz w posypce. Pozostaw do zastygnięcia. Gotowe! Smacznego! UWAGI

Słodko-Słony Świat Ilony
Ciasteczka z suszonymi wiśniami 122

połączenia składników. Polewamy ciasteczka. W tym przypadku świetną polewą będzie polewa lukrowa cytrynowa . Trzy łyżki soku z cytryny podgrzewamy i mieszamy z kilkoma łyżkami cukru pudru (cukier dodajemy aż do powstania białego lukru) . SMACZNEGO

WYSPA SZCZĘSLIWA
Babka szpinakowa z migdałami 186

wysmarowanej i wysypanej bułką tarta formy. Piec około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu wyjąć z formy i studzić na metalowej kratce. Zimną babkę oprószyć cukrem pudrem lub udekorować białym i zielonym lukrem

Ala piecze i gotuje
Rogaliki drożdżowe 178

pieczenia blasze, zachowując spore odstępy między rogalikami. Pieczemy w piekarniku w temperaturze 180 stopni przez około 15-18 minut. Podobnie postępujemy z pozostałym ciastem. Z cukru pudru i soku z cytryny przygotowujemy lukier. Smarujemy nim wystudzone rogaliki i posypujemy siekanymi migdałami

Smakowity Blog Kulinarny
Nowe zlecenie, tort bikini :) 169

się rozpuszczą. Robimy to na bardzo wolnym ogniu. Stopniowo dodajemy pianki, nie wszystkie na raz. Jak już masa będzie gotowa dodaje do niej cukier puder i łączę , stopniowo dosypując. Zagniatamy lukier. Uwaga klei się, ja myślałam że polegnę ale dałam radę .  Wałkujemy i dekorujemy wg uznania. przybiera kształtów prawie gotowe  efekt końcowy

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Biały lukier z serka waniliowego. 149

Składniki : 10 dkg serka waniliowego 3 szklanki cukru pudru miąższ z połowy laski wanilii Sposób wykonania :   S erek waniliowy wymieszaj z cukrem pudrem i miąższem z wanilii. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty dodaj jeszcze trochę serka waniliowego. Gotowym lukrem dekoruj ciasta i odstaw, aby lukier zastygł. Po całkowitym zastygnięciu lukru, możesz pokroić ciasto na porcje.  Rada : Zamiast miąższu

Przepisy i porady kulinarne
piernikowa babka na majonezie 190

drugiej połowy dodać kakao i przyprawę piernikową. Wymieszać i wylać do foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 45 minut. Kiedy wystygnie cukier puder wymieszać z wrzątkiem i tym lukrem polać ciasto. Posypać cukiereczkami i odstawić do zastygnięcia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Jagodzianki babci Zosi 276

termoobiegu 20-25 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza - aż do pożądanego stopnia zrumienienia. Wyjąć z pieca i przestudzić. Przed podaniem jagodzianki można pokryć lekkim lukrem, zrobionym z ok. 100 g cukru pudru rozmieszanego z 2 łyżkami wody

W SMAK
Pierniki - serca w rozmiarze XL 253

szklanka miodu 1/2 szklanki cukru muscovado ( może być również zwykły) 100g masła 40g przyprawy do piernika 2 płaskie łyżki kakao 1 łyżeczka sody dodatkowo lukier królewski ( 1 białko, 1 szklanka cukru pudru, kilka kropli cytryny) ulubione cukrowe ozdoby SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Miód, masło, cukier oraz przyprawę do piernika podgrzewamy w garnuszku, aż do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do przestudzenia

DefinicjaSmaku